2012. március 1. csütörtök

márc. 1
6:45
Nemzeti cirkusz drasztikus elvonással (Spa Trend Online)
A vezérigazgató, a cirkuszigazgató, a kreatív igazgató sincs már a helyén, viszont többen is kerültek a Magyar Cirkusz- és Varietében vezetői pozícióba, akiknek eddig semmi közük nem volt a műfajhoz. Ez akár ugyanolyan területfoglalás lehet, amilyen jó néhány helyen zajlik az országban. Nemzeti intézménnyé akarják tenni a Fővárosi Nagycirkuszt, miközben friss hír, hogy a cégtől 60 százalék…
márc. 1
6:47
Remény a megyei múzeumoknak? (Spa Trend Online)
Mégis önálló szervezetet hoznak létre a korábbi megyei kezelésű közművelődési és közgyűjteményi intézmények működtetésre - értesült lapunk.
márc. 1
6:49
Az igazi kasszasiker (Spa Trend Online)
A friss Oscar-díjasokat ünnepli e napokban a világ mozisajtója, de mellettük elfér még talán az a "régi" sztár, akit korábban is hozsannáztak, most azonban más minőségében teszik ezt.
márc. 1
7:15
Megvédik Lennon és McCartney gyerekkori otthonát (Infostart)
Megőrzik az utókornak John Lennon és Paul McCartney gyerekkori otthonát Liverpoolban.
márc. 1
8:36
Ben Kingsley élvezettel maradt karakterben (Metropol)
Nemrég a Viharsziget titokzatos doktorának szerepében láthattuk a vásznon Sir Ben Kingsley-t, aki most újra együtt dolgozott Martyval – azaz Martin Scorsesével.
márc. 1
10:24
Lady Gaga a fiatalokat támogatja (Metropol)
Gaga a Harvadon több mint ezer diák, és meghívott vendég előtt ismertette az alapítvány létrejöttének körülményeit, céljait és működésének módját.
márc. 1
10:57
Pénzt kap a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín (Spa Trend Online)
Az évad befejezéséig történő működéséhez összesen 210,4 millió forintot kap a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín a kormány határozata alapján. A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent döntéssel a kabinet a központi költségvetésen belüli átcsoportosítással biztosította ehhez a forrást.
márc. 1
11:00
Agatha Christie amerikai lett (Metropol)
Miss Marple, Hercule Poirot és Agatha Christie többi híres hőse amerikai fennhatóság alá kerül. Az Acorn Media Group szerdán jelentette be, hogy többségi tulajdont szerzett az Agatha Christie Limited cégben, amely az írónő műveinek irodalmi és médiajogai felett rendelkezik.
márc. 1
12:27
Néhány hét múlva mutatják be Magyarországon Fliegauf Bence díjnyertes filmjét (Spa Trend Online)
Még néhány hetet várni kell, hogy megérkezzen a magyar mozikba is Fliegauf Bence Csak a szél című alkotása, amelyet a romák elleni merényletsorozat inspirált.
márc. 1
13:42
Színházak éjszakája Budapesten (Metropol)
Első alkalommal rendezik meg Budapesten a színházak éjszakáját: március 31-én tizenhárom fővárosi teátrumban várják a közönséget különleges programokkal.
márc. 1
14:00
Szatirikus színdarab Putyinról (Metropol)
A Berlusputyin című darab azt képzeli el, hogy mi lenne, ha egy baleset után Putyin barátjának, a volt olasz kormányfőnek, Silvio Berlusconinak az agyát átültetnék Putyin fejébe. Ugyanakkor az orosz állami média, de még az ellenzékinek tartott újságok sem tárgyalják Putyin magánéletét.
márc. 1
14:18
Leonardo pixelekre bontva (Metropol)
A reneszánsz festészet remekműveinek titkait a digitális technológia eszközeivel tárja fel egy Milánóban csütörtökön nyílt kiállítás.
márc. 1
16:51
A nyáron vonják össze a Szépművészetit és a Nemzeti Galériát (Infostart)
A kormány határozata értelmében a tervezetthez képest négy hónappal később, július 1-jén valósul meg a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) összevonása; a döntés oka az MNG-nél feltárt több mint 100 millió forintos adósságállomány.
márc. 1
17:36
Luxushotelt nyitott Olaszországban a Keresztapa rendezője (Metropol)
Luxushotelt nyitott Francis Ford Coppola Olaszországban, a világhírű filmrendező nagyapja szülővárosában alakított ki előkelő szállodát.
márc. 1
18:12
Szuperhősök másképpen (Metropol)
A Vasember és csapata idén a Bosszúállókat hozza el a vászonra – aktuális volt már egy kicsit újragondolni is a szuperhősös műfajt.
márc. 1
18:30
Magyar videókért fizet a magyar YouTube (Metropol)
Megkapják az őket megillető jogdíjakat a magyar zenészek - szerzők és művészek - a YouTube videomegosztó szerda óta elérhető magyar verziójára feltöltött alkotásaikért - jelentették be Budapesten, az ArtisJus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Keresés