2012. február 4. szombat

febr. 4
6:42
Csendes szemle egymás közt (Spa Trend Online)
10 játékfilm, 3 ifjúsági és gyerekfilm, 1-1 egészestés animációs és egészestés szkeccsfilm, 50 dokumentumfilm, 30 animációs, 9 ismeretterjesztő és 13 kísérleti, kisjátékfilm szerepel a tegnap kezdődött, vasárnapig tartó 43. Magyar Filmszemlén, ahol nincs protokoll, megnyitó, díjkiosztás, a rendezők is jegyet vesznek a saját filmjükre.
febr. 4
6:44
Mozart, a levelező mániás (Spa Trend Online)
Tetemes a harmincöt évesen meghalt Mozart életműve, de ki gondolná, ugyanilyen termékeny volt a levélírásban is. Most tették közzé teljes levelezését, ami kis híján kétezer könyvoldalt tesz ki.
febr. 4
6:46
Kétértelmű himnuszok (Spa Trend Online)
Az ígéretekhez híven, valóban nem volt semmi protokoll a 43. "fapadosnak" becézett Filmszemlén. Csak úgy, elkezdték vetíteni a filmeket az Uránia mozi összes termeiben. Nem voltak szónoklatok, de himnusz annál több, mert az első filmek egyike a Dárday-Szalai páros Himnusz című produkciója volt, amelyben aztán szinte vég nélkül felhangzik nemzeti dalunk.
febr. 4
11:27
Árnyjáték, cirkusz, tánc egyben - Budapesten a sikerdarab (Infostart)
A Pilobolus Táncszínház 2012 februárjában Budapestre érkezik Shadowland című műsorával. Ez jelenleg Európa és az Egyesült Államok legsikeresebb, legdivatosabb és legtöbb jegyet eladó színpadi produkciója.
febr. 4
13:03
Magyar előadók tisztelegnek Bob Marley emléke előtt (Metropol)
A Ladánybene 27 zenekar szervezésében immár hagyományosan koncertet rendeznek Bob Marley születésnapján: a több mint két évtizede elhunyt reggae-zenész munkássága előtt mások mellett az LB27, Fábián Juli, Gregory G.Ras és a Dubaku is tiszteleg február 10-én a fővárosi A38 hajón.
febr. 4
13:33
Elhunyt Sebestyén János (Infostart)
Szombat délelőtt meghalt Sebestyén János orgona- és csembalóművész, a Zeneakadémia nyugalmazott tanára - közölték a művész barátai az MTI-vel.
febr. 4
14:27
Karinthy Csurkáról: "A mű él tovább" (Infostart)
Az életének 78. évében elhunyt Csurka István íróról szólva Karinthy Márton, az egyetlen olyan budapesti színház vezetője, ahol Csurka-darabot játszanak, arról beszélt, hogy az alkotó halála után a mű él tovább, a napi politika már nem szólhat bele megítélésébe.

Keresés