2012. január 31. kedd

jan. 31
6:39
Varázshegy és ordas eszmék (Spa Trend Online)
Szinte a csilláron is lógnak, minden pótszék is elkelt A varázshegy péntek esti bemutatójára, mely Márta István igazgatása idején az utolsó nagyszínpadi produkció. Az előadás után a kényszerűen távozó direktor elköszönt a társulattól, és bizonyos stratégiai döntések elmaradásáért magát is hibásnak nevezte, és ezért bocsánatot kért.
jan. 31
6:41
A kurtítás kényszerében (Spa Trend Online)
Örömmel fedeztem föl az Operaház műsorrendjén, hogy februárban ismét eseményt kapnak a muzsikarajongók. Csaknem négy hónapi szünet után újból fölbukkan a zenekari árokból Kovács János első karmester "torzonborz" feje; hat Figaro házasságát vezényel majd, közben és később azt a világrangú előadást, Boito Mefisztofeléjét is, amelynek páratlan sikere az ő nevéhez, és a később távozásra kényszerített…
jan. 31
6:57
Show-tlan közszolgálat (Spa Trend Online)
Több kérdést felvet a Magyar Televízió által szombaton műsorra tűzött, három fordulósra tervezett, az Eurovíziós Dalfesztiválnak nevezett giccsparádé magyar versenydalára szervezett vetélkedő, a Keressük A Dalt! című. Egyrészt persze az őskérdést, hogy vajon a magyar könnyűzenének, különösen a klasszikus pop zenének van-e keresnivalója a nemzetközi porondon? Persze ez nem kérdés. De hát bizonyára…
jan. 31
8:30
Művészet, tánc és sport a British Councilnál (Metropol)
Olimpia, képzőművészet és tánc – a British Council év eleji kulturális programjait ez a triász jellemzi a legjobban.
jan. 31
9:06
Mrs. Columbo: nem csak feldolgozás (Metropol)
„(re)make up” címmel jelenik meg február hatodikán Galambos Dorina, Hudák Zsófi és Sárközy Fanni zenekarának első nagylemeze.
jan. 31
10:12
Elhunyt Camilla Williams (Infostart)
Elhunyt 92 éves korában Camilla Williams, az első fekete bőrű operaénekesnő, aki neves amerikai társulat tagja volt.
jan. 31
11:12
110 éve született Jávor Pál (Metropol)
Száztíz éve, 1902. január 31-én született Jávor Pál, minden idők egyik legkedveltebb magyar filmsztárja. Budapesten hunyt el 1959. augusztus 14-én. A legenda szerint ahogy a filmvásznon és életében is gyakran tette, utoljára még a kórházban muzsikus cigányokkal mulatott.
jan. 31
11:42
Dörner György átvette az Új Színházat (Infostart)
Dörner György átvette az Új Színházat; a teátrum február 1-jével kinevezett igazgatója és Márta István eddigi igazgató között kedd reggel lezajlott az intézmény átadás-átvétele.
jan. 31
11:48
Dörner György átvette az Új Színházat (Metropol)
Dörner György átvette az Új Színházat; a teátrum február 1-jével kinevezett igazgatója és Márta István eddigi igazgató között kedd reggel lezajlott az intézmény átadás-átvétele.
jan. 31
12:21
Kiss Csaba lett az új színházigazgató (Spa Trend Online)
A miskolci önkormányzat rendkívüli közgyűlése zárt ülésen szavazta meg. Az MSZP-frakció nélkül, ők ugyanis kivonultak - írja az ÉszakOnline.
jan. 31
14:12
Chaplin-musical a Broadwayn (Metropol)
Charlie Chaplin életéről szóló musicallel idézik meg a világhírű művészt a Bradwayn. A Becoming Chaplin várhatóan még idén bemutatkozik, de majd csak a következő, 2012/2013-as szezonban.
jan. 31
14:48
Kiss Csaba a Miskolci Nemzeti Színház új ügyvezetője (Metropol)
Kiss Csaba rendező, drámaíró, dramaturg lesz a Miskolci Nemzeti Színház új ügyvezetője június 1-jétől. Erről rendkívüli ülésen döntött a város képviselő-testülete kedden. A Miskolci Nemzeti Színház nyáron hivatalba lépő igazgatója szerint a teátrumot jobban be kell ágyazni a város kulturális életébe.
jan. 31
16:33
Sztankay István: ha a színházakat megszüntetik, mindent megszüntethetnek (Spa Trend Online)
Sztankay István, akit épp egy hete választottak a nemzet színészének, pályájára emlékezve Törőcsik Marival, Ruttkai Évával és Schütz Ilával közös munkáiról beszélt. Mint mondta, bár mostanában már nem lép színpadra, a színház továbbra is szívügye, drukkol, hogy ne kényszerüljenek bezárásra.
jan. 31
17:09
Pártpolitikai vita a miskolci színház igazgatóválasztásáról (Spa Trend Online)
A városi közgyűlés MSZP- és Jobbik-frakciója is kifogásolja a miskolci színházigazgató, Kiss Csaba megválasztásának módját.
jan. 31
18:24
Megjelent Ringo Starr 17. albuma (Metropol)
A lemezen összesen kilenc szám szerepel. Ringo Starr vendégelőadókat is meghívott az albumra.
jan. 31
18:26
Magyarország 2011 – vitafórum és vetítés (Metropol)
Tarr Béla szerint a a kisfilmekből összeálló alkotás nagyon közelről mutatja meg a magyarországi problémákat, s tükrözi mindazt az őrületet, ami az országban történik.
jan. 31
19:18
Újra látogatható a pécsi Csontváry Múzeum (Metropol)
Bár a kiállításának anyaga nem változott, belső terei felújításának köszönhetően a korábbinál látványosabb tárlattal várja a látogatókat.

Keresés