2012. január 31. kedd

jan. 31
4:54
"Az embriók egyesültek" A kétfejű után jött a hatlábú torzszülött (ATV)
Albert Abadzanov büszkén mutogatja különleges bárányát, amelynek mellső lábból négy van - hátsóból a szokásos kettő -, de mind a hatot tudja legalább részben mozgatni.
jan. 31
5:12
Megkezdődött a tábornokok pere (ATV)
Magas rangú katonák és polgári alkalmazottak, összesen 17 vádlott büntetőpere kezdődött meg hétfőn a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa előtt.
jan. 31
5:27
"Sikítófrászt" kaptak Lomnici miatt a közmédiánál (Alternatív Energia)
Hiába ment tegnap Nyakó István a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság épületébe, a szocialista országgyűlési képviselő nem kapta meg azt a levelet, amelyet a Lomnici-ügyként elhíresült riport készítője írt korábban a hatóságnak. A köztévé munkatársa a híradás készítésének hátterét tárta fel, meglepő őszinteséggel. A levelet - noha Nyakó nem kaphatta meg - végül kora délután mégis közzétette…
jan. 31
5:29
Ismét bírálták az igazgatók kirúgását (Alternatív Energia)
Semmilyen szakmai indoka nincs annak, hogy idő előtt megszüntetik az állami fenntartásba kerülő iskolák vezetőinek megbízását - írta közös közleményében hét közoktatási szakmai szervezet, köztük az Oktatási Vezetők Szakszervezete, a Gimnáziumok Országos Szövetsége és a Magyar Szakképzési Társaság.
jan. 31
5:30
Évek óta "visszatérő vendég" Győzike, a feketelistán (ATV)
Csaknem 1600 milliárd forint kárt okoznak az államnak évente a cégbedöntők. Elvileg januártól épp a vagyonukat rutinosan kimentő cégvezetőket próbálják meg kiszűrni. Közben az adóhivatal nagy adóslistáján évek óta ugyanazokat lehet látni. A felszámolás alatt álló cégektől az adóhatóság a legtöbb esetben már nem tudja behajtani a tartozást. 113 ezren állnak csődeljárás illetve felszámolás alatt,…
jan. 31
5:31
A felnőtteknek van mit behozniuk (Alternatív Energia)
Izgalmas és szórakoztató film gyerekeknek, de mellőz minden infantilizmust - a múlt héten bemutatott Sherlock Holmes nevében teljesíti mindazt az elvárást, amelyet az ifjúsági film, mint műfaj, az elmúlt években elmulasztott teljesíteni. Bernáth Zsolt rendező Sir Arthur Conan Doyle legendás detektívje előtt tiszteleg, de filmje nem a Sherlock-történet egyik újabb feldolgozása.
jan. 31
5:45
Szolgálatba álltak az első új mentőautók (Alternatív Energia)
Szolgálatba álltak az első új, sárga rohamkocsik az Országos Mentőszolgálatnál - közölte lapunkkal Győrfi Pál kommunikációs igazgató.
jan. 31
5:47
Ma ítélik el a gyáli gyilkost (Alternatív Energia)
Öngyilkosság, költözés, a barátnő megölése - ezt a három lehetőséget vette fontolóra a féltékeny Z. Dávid, miután barátnője, D. Bernadett elhagyta. Végül az utóbbi mellett döntött, és brutális kegyetlenséggel kivégezte a lányt. A sajtóban "gyáli gyilkosságként" futó ügyben ma hirdetnek ítéletet a Budapest Környéki Törvényszéken.
jan. 31
6:18
Orbán: Magyarország gyorsabb növekedési pályára állhat (Infostart)
Gazdaságpolitikai váltás figyelhető meg az Európai Unióban, és ennek jegyében előtérbe kerül a növekedés ösztönzése, a munkahelyteremtés - állapította meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este Brüsszelben, az EU-országok csúcsvezetőinek értekezletét követő sajtótájékoztatóján.
jan. 31
6:24
A börtönben lediplomázott, ma szabadul Ambrus Attila (ATV)
Kedden szabadul a viszkis rabló. Ambrus Attilát 17 évre ítélték el, 12 év után feltételesen szabadulhat. A börtönben szakmát tanult, és diplomát is szerzett. A büntetésvégrehajtás hivatalosan nem közölte, hogy mikor engedik szabadon, azonban a gyakorlat az, hogy hajnalban bocsátják el a büntetésüket letöltőket.
jan. 31
6:36
Navracsics: Egy idő után visszaüt a Magyarországgal szembeni fellépéssorozat (Infostart)
Navracsics Tibor szerint a Magyarországgal szemben folytatott fellépéssorozat egy idő után visszaüt annak kezdeményezőire. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt az m1 Az Este című műsorában mondta hétfőn, kitérve arra is: abban bízik, hogy a kormány a lényegi elemeit minden törvénynek meg tudja majd védeni.
jan. 31
7:36
„Félnek” Megelégelték a biztonsági őrök, hogy nem kaptak fizetést (ATV)
Több száz embert nem fizettek ki az egyik áruház bicskei logisztikai központjában – legalábbis ezt állítják a cég egykori biztonsági őrei. Hárman vállalták az arcukat, a többiek nem, azt mondják: félnek. Az alkalmazottak közül sokan már hónapok óta nem kapták meg a fizetésüket, így sokan karácsonyi ajándékot sem tudtak venni, mert kellett a pénz az albérletre, vagy a jelzáloghitelre. Az…
jan. 31
7:38
Ken Block és a Gymkhana 4 rekordot döntött (ATV)
A Ken Block és a Ford Fiesta főszereplésével készült, hihetetlen látványelemeket felvonultató vírusvideót, a Gymkhana 4-et több, mint 15 millióan látták tavaly augusztusi bemutatása óta, így a 2011-es év legnézettebb internetes tartalmainak egyikévé vált. A legújabb, a korábbiakhoz hasonlóan elképesztően népszerű, lenyűgöző nézettségű rövidfilm révén a videókirályként is emlegetett Block…
jan. 31
7:48
Jön az ötven forintos tojás? - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság drasztikus tojásár-emelésről cikkezik, a Magyar Nemzetben pedig többek között arról lehet olvasni, miért aggódik a Patent Egyesület.
jan. 31
7:51
Szabadult a börtönből a viszkis (Metropol)
Szabadlábra került Ambrus Attila, a rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.
jan. 31
7:51
Újra szabad a whiskys rabló - Fotó (Alternatív Energia)
Szabadlábra került Ambrus Attila, a whiskys néven elhíresült rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.
jan. 31
7:54
Néhány napon belül megállapodhat Görögország a magánhitelezőivel (ATV)
Vezető európai uniós tisztviselők hétfő esti brüsszeli közlése szerint még a héten megszülethet a megállapodás Görögország és magánhitelezői között, továbbá az Athént segítő új pénzügyi támogatási programról is.
jan. 31
8:09
Jelentős fejlesztésre készül a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (Alternatív Energia)
Oktatási és kutatási célokra összesen 223 millió forint értékben hirdetett pályázatot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), az unió által támogatott felhívás keretében beszerzendő eszközök a legmodernebb szakmai ismeretek gyakorlati elsajátítását szolgálják, azok üzembe helyezése augusztus végére várható.
jan. 31
8:11
Határon túli magyar falvakba utaznak magyar középsikolások március 15-én (Alternatív Energia)
Magyarországi középiskoláknak írt ki pályázatot a Rákóczi Szövetség, hogy március 15. alkalmából Kárpát-medencei határon túli települések magyar középiskolájához látogathassanak középiskolás csoportok. A jelentkezéseket február 15-ig lehet benyújtani.
jan. 31
8:12
Rogán javasolta, de Tarlós szerint ezt Orbán sem támogatja (ATV)
Semmilyen körülmények között nem támogatja Tarlós István főpolgármester az útdíj bevezetését és biztos abban, hogy ezt a miniszterelnök és a kormány sem teszi. A főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy a matricás, tízezer forintos útdíjat bevezetik Budapesten. Mint mondta, ez elméleti lehetőség volt a tizenkét alternatíva közül, s a…
jan. 31
8:14
Érettségi, több szakma és diploma - 12 évet töltött börtönben a viszkis (ATV)
Szabadlábra került Ambrus Attila, a whiskys néven elhíresült rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a negyvenhat rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali három óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.
jan. 31
8:16
Az EU és Amerika is az ENSZ szíriai beavatkozását sürgeti (ATV)
Arra sürgette hétfőn az Egyesült Nemzeteket az Európai Unió, hogy „tegye meg a szükséges intézkedéseket” a szíriai elnyomás megfékezésének érdekében.
jan. 31
8:18
Két új uniós szerződés született, az angolok és a csehek nem csatlakoztak (ATV)
Orbán Viktor szerint a döntések azt mutatják, az EU-ban gazdaságpolitikai váltás figyelhető meg. Megállapodtak a csúcstalálkozón annak a szerződésnek a részleteiben is, amely növeli a költségvetési fegyelmet a hozzá csatlakozó országokban.
jan. 31
8:27
Hajnalban szabadult Ambrus Attila (168 Óra Online)
Szabadlábra került Ambrus Attila, a viszkis néven elhíresült rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.
jan. 31
8:27
Korszerűsítik a pannonhalmi és a veszprémvarsányi iskolát (Alternatív Energia)
Korszerűsítik a pannonhalmi általános iskola és az ahhoz tartozó veszprémvarsányi oktatási intézmény épületét 330 millió forintos költségből, európai uniós támogatással.
jan. 31
8:29
Ma kezdődik a csornai strandbaleset pere (Alternatív Energia)
Ma kezdődik a Győri Törvényszéken az a per, amelyben azt kell tisztázni: ki a felelős azért, hogy egy ötéves kisfiú olyan súlyosan megsérült 2009 nyarán a csornai strandon, hogy egy héttel később meghalt.
jan. 31
8:30
293 forinton az euró, 243 a svájci frank (ATV)
Javuló nemzetközi befektetői hangulatban erősödött kedden délelőtt a forint.
jan. 31
9:03
Fővárosi útdíjat vezetnének be (Metropol)
Holnap tárgyalja a kormány azt a nyolc lehetőséget, amelyet a főpolgármester javasolt a miniszterelnöknek ahhoz, hogy a főváros előteremthesse a hiányzó forrást a BKV finanszírozásához.
jan. 31
9:05
Séta a veszprémi pokoli toronyban (Metropol)
A rendszerváltás minden társadalmi problémája ott van a ház történetében. Régen a postás is csak rendőrrel mert bemenni, és még a liftet is ellopták.
jan. 31
9:06
"Nem kísérletezik többet" Elégedett, ha tükörbe néz a színész (ATV)
A 48 éves színész azonban most meggondolta magát.
jan. 31
9:08
Navracsics: vissza fog ütni a magyarokkal szembeni fellépéssorozat (ATV)
Navracsics Tibor szerint a Magyarországgal szemben folytatott fellépéssorozat egy idő után visszaüt annak kezdeményezőire. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt az m1 Az Este című műsorában mondta hétfőn, kitérve arra is: abban bízik, hogy a kormány a lényegi elemeit minden törvénynek meg tudja majd védeni.
jan. 31
9:24
Nem változott a munkanélküliség az elmúlt egy évben (ATV)
A foglalkoztatottak száma 3 millió 851 ezer fő volt 2011 negyedik negyedévében, 1,2 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint elsősorban a férfiak munkaerő-piaci pozíciói javultak, a munkanélküliek száma az egy évvel korábbival lényegében megegyezett, 459 ezer fő volt, amely 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.
jan. 31
9:26
Al-Kaida tagokkal végzett az Egyesült Államok Jemenben (ATV)
Egyes jelentések szerint 15, mások szerint 11 halálos áldozata van annak a légitámadásnak kedd hajnalban Jemenben, amelyet pilóta nélküli repülőgépről elindított rakétákkal hajtottak végre az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet feltételezett tagjai ellen - közölték helybeliek.
jan. 31
9:36
Mekkora jelenleg a munkanélküliség Magyarországon? (Infostart)
A foglalkoztatottak száma 3 millió 851 ezer fő volt 2011 negyedik negyedévében, 1,2 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint elsősorban a férfiak munkaerő-piaci pozíciói javultak, a munkanélküliek száma az egy évvel korábbival lényegében megegyezett, 459 ezer fő volt, amely 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.
jan. 31
9:39
Tarlós naturálisan válaszolt kérdésünkre (168 Óra Online)
Csődközeli helyzetbe került a BKV. Ha a kormány nem lép, márciusban végleg ellehetetlenül a közlekedési cég. Csak a bankhitel jár le, vagy a bizalom fogyott el? Ki a hibás a helyzetért: az Orbán-kormány, az előző kurzus vagy a Tarlóssal háborúzó fideszes pártkatonák? Interjú Tarlós Istvánnal.
jan. 31
9:42
Újabb titokra derült fény a német államfő baráti kölcsönével kapcsolatban (ATV)
Christian Wulff német államfő elhallgatta, hogy társ volt egy ügyvédi irodában, amelynek ügyfelei között ott volt az az üzletember, akinek családjától a tavaly év végén botrányt okozó félmillió eurós baráti kölcsönt kapta - ez szerepelt hétfőn az ARD német közszolgálati műsorszóró társaság Tagesschau című híradójának honlapján.
jan. 31
9:57
Rendőrségre ment rabolni egy férfi (Alternatív Energia)
Részletes beismerő vallomást tett az a férfi, aki hétfőn egy airsoft pisztollyal akart értékeket rabolni a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. Azt állította, hogy pénzt akart szerezni a rendőröktől - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.
jan. 31
10:00
Befagyasztották a magyar focista csapatának bankszámláját (ATV)
A hatóságok szerint 1,6 millió fonttal adós az angol másodosztályban érdekelt Portsmouth. A komoly pénzügyi gonddal küzdő csapat új befektetőt keres.
jan. 31
10:12
Megvan a negyedik mobilszolgáltató (Infostart)
A Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamosművek Zrt.-MFB Invest Zrt. konzorciuma lesz a negyedik mobilszolgáltató a magyar piacon, miután megnyerte a 900 megahertzes frekvenciasáv 5 megahertz szélességű egybefüggő "A"-blokk árverését.
jan. 31
10:18
A Magyar Posta lesz a 4. mobilszolgáltató a piacon (ATV)
A Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamosművek Zrt.-MFB Invest Zrt. konzorcium több mint 43 milliárdos ajánlatot tett.
jan. 31
10:20
Megműtötték Kovács Katalin eltört kezét (ATV)
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos január közepén ráesett a korábban, még októberben, kerékpározás közben megsérült kezére.
jan. 31
10:48
Átvette kinevezési okmányát az NFM új államtitkára (Infostart)
Átvette kinevezési okmányát Schmitt Pál köztársasági elnöktől és ünnepélyesen letette az esküt kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) új államtitkára, Kovács Pál.
jan. 31
10:51
Mesterházy: az idősek számíthatnak az MSZP-re (Alternatív Energia)
Mesterházy Attila közlése szerint a mostani kormány sokszor szembeállítja egymással a nemzedékeket, az MSZP viszont mindig fontosnak tartotta az idősekről való gondoskodást. A szocialisták elnök-frakcióvezetője kedden, a Tisztelet Társasága születésnapi tisztújító kongresszusán beszélt erről Budapesten.
jan. 31
10:54
Bokros: az ellenzéknek fel kell készülni minden eshetőségre (ATV)
Az EP-képviselő szerint az előrehozott voksolás nem hozna gazdasági nehézségeket, mert az a fontos, hogy mi történik utána, de segíthetné például az IMF-megállapodást.
jan. 31
10:56
Balla Irma-ügy: nem válaszol az ügyész kérdéseire a vádlott (ATV)
Nem válaszol az ügyész kérdéseire a megismételt első fokú tárgyalás hátralévő részében az édesanyja, Balla Irma fideszes debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt Schönstein Sándor. A vádlott ezt a keddi tárgyaláson közölte Bakó József bíró kérdésére válaszolva a Debreceni Törvényszéken.
jan. 31
11:06
Egymillió liter illegális bort megtaláltak, de hol van a többi? (Infostart)
Egymillió liter, illegálisan felhasznált olasz bort találtak az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság borászati felügyelői Bács-Kiskun megyében. Borász-szervezetek szerint ez a problémás mennyiségnek csak a töredéke.
jan. 31
11:09
Életfogytiglan első fokon a volt barátnőjét kivégző gyáli gyilkosnak (Alternatív Energia)
Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte első fokon a volt barátnőjét egy gyáli utcán lelövő Zilizi Dávidot a Budapest Környéki Törvényszék előre kitervelten, különös kegyetlenséggel és aljas indokból elkövetett emberölés miatt kedden. A fiatalember 35 évig feltételesen sem bocsátható szabadlábra.
jan. 31
11:09
Lázár ultimátumot adott az Erste Banknak (Metropol)
Az Erste Bank a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak adott válaszában egyértelműen elzárkózott az árfolyamveszteségből eredő kockázat megosztásától, amelyet december végén kért a város — közölte Lázár János, a város fideszes polgármestere.
jan. 31
11:11
Átvette kinevezési okmányát az NFM új államtitkára (Metropol)
Átvette kinevezési okmányát Schmitt Pál köztársasági elnöktől és ünnepélyesen letette az esküt kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) új államtitkára, Kovács Pál.
jan. 31
11:30
10,4 százalék a munkanélküliség az euróövezetben (ATV)
Decemberben 10,4 volt a szezonális hatásoktól megtisztított euróövezeti munkanélküliségi ráta, ezzel megegyezett a felülvizsgált novemberi adattal - közölte kedden az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Keresés