2012. január 22. vasárnap

jan. 22
2:48
Gingrich megnyerte a dél-karolinai republikánus előválasztást (ATV)
A leadott voksok egyharmadának összeszámolása alapján Newt Gingrich volt képviselőházi elnök megnyerte a Republikánus Párt szombati dél-karolinai előválasztását.
jan. 22
5:45
Hoffmann vállat vont: "sokan átmehetnek másik pályára" (168 Óra Online)
"Az emberi elme elég univerzális" - felvételizőknek ad tanácsot Hoffmann Rózsa
jan. 22
6:06
Haldoklik a Bee Gees énekese? (ATV)
Romlott az állapota Robin Gibbnek, ismerősei szerint az életéért küzd a kórházban.
jan. 22
6:24
Gyilkosság családon belül (ATV)
Csütörtökön egy nő bejelentést tett a XVIII. kerületi Rendőrkapitányságon, mely szerint a XVIII. kerületi lakásukban holtan találták élettársát. A nyomozók megállapították, hogy gyilkosság történt.
jan. 22
6:26
Schmitt Pált megfosztották doktori címétől – jelképesen (ATV)
Schmitt Pál lemondását követelte néhány száz tüntető délután a Várban. A Magyar Köztársaság Barátai nevű Facebook-csoport felhívására a Dísz téren rendezett, úgynevezett ünnepélyes diplomafosztó szervezői szerint az államfőnek azért kellene távoznia, mert az őt ért plágiumvád miatt méltatlanná vált hivatalára.
jan. 22
7:18
Börtön kórházi borítékért? (ATV)
Vesztegetés miatt vádat emelt az Állami Egészségügyi Központ tizenegy nőgyógyász szakorvosa és két szülésznője ellen a Fővárosi Főügyészség. A gyanúsítottak pénzt kértek az egyébként ingyenes ellátásért, a szülés levezetéséért cserébe. Ha igaz a vád, akár letöltendő börtönt is kaphatnak.
jan. 22
7:36
Kolláth György: az alaptörvény nem létezik (ATV)
Az alaptörvény elfogadása során a parlament eljárási szabálytalanságokat követett el – véli Sólyom László volt köztársasági elnök. Kolláth György ügyvéd szerint ez felveti az új alkotmány közjogi érvénytelenségét. Az egyházügyi törvényt ugyanis ilyen hibák miatt semmisítette meg az Alkotmánybíróság.
jan. 22
7:51
Schmittet nem akarják vizsgálni (168 Óra Online)
Kétséges, hogy a Semmelweis Egyetem a jövő héten fel tudja-e állítani a köztársasági elnök doktori értekezésének elkészítését vizsgáló szakértői testületet.
jan. 22
8:12
Gingrich visszatért a ringbe (ATV)
Newt Gingrich volt képviselőházi elnök nyerte meg a Republikánus Párt szombati dél-karolinai előválasztását, a szavazatok 41 százalékával. Ezzel a republikánus elnökjelölt-állítási erőpróba-sorozat minden eddigi fordulóját más jelölt nyerte meg.
jan. 22
8:14
Sáriát akar a Boko Haram a félig keresztények lakta Nigériában (ATV)
Összehangolt bombatámadásokban akár százhatvannál többen is meghalhattak Nigéria második legnagyobb városában. A merényleteket a Boko Haram vállalta magára. Az iszlamista terrorcsoport azért támadott, mert a hatóságok nem engedték szabadon letartóztatott tagjait. Közben az ország déli részén is történt merénylet, ami már a kőolaj-kitermelést veszélyezteti.
jan. 22
8:48
Újabb holttestet találtak a luxushajón, "szétperelhetik" az üzemeltetőt (ATV)
A mentőosztagok újabb holttestet találtak az egy hete az olaszországi Giglio szigeténél hajótörést szenvedett és oldalára borult óceánjáróban - közölte szombaton a csendőrség illetékese. Ezzel tizenkettőre emelkedett a múlt pénteki szerencsétlenség halálos áldozatainak száma.
jan. 22
8:50
Az USA könnyíti a beutazást (ATV)
Az Egyesült Államok bővíti azoknak az országoknak a körét, amelyek állampolgárai vízummentességet élveznek az amerikai beutazásban, és több állam - így Kína és Brazília - esetében felgyorsítja a vízumkiadás gyakorlatát, hogy fellendítse idegenforgalmát - jelentette ki szombati rádióüzenetében az amerikai elnök.
jan. 22
8:52
Slota szerint akár magyar vadászok is elfoglalhatnák Szlovákiát (ATV)
Mintegy 415-420 ezer ember írta már alá eddig a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) petícióját, amellyel a nemzetiek népszavazás kiírását követelik arról, hogy Szlovákiában kizárólag a szlovák legyen a hivatalos nyelv. "Hadseregünk ma teljesen alkalmatlan bármire. Már ha a magyar vadászok átjönnének, golyóspuskáikkal két nap alatt kikészítenének minket" - vélekedett a pártelnök.
jan. 22
9:06
Három időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak ma (ATV)
Három kistelepülésen tartanak ma időközi polgármester- és képviselő-választást; a Csongrád megyei Árpádhalmon, a Baranya megyei Sumonyban és a Somogy megyei Bonnyán. A településeken önfeloszlatás miatt kellett új választásokat kiírni.
jan. 22
9:08
Occupy: irodaházat foglaltak el a tüntetők a londoni Cityben (ATV)
A "felháborodottak" újabb kilencemeletes épületet foglaltak el a londoni pénzügyi központ, a City szomszédságában - közölték szombaton antikapitalista aktivisták.
jan. 22
9:10
Fazekas Sándor: aktív agrárdiplomácia kell az elveszített piacok visszaszerzéséhez (ATV)
Csak kezdeményező fellépéssel lehet visszaszerezni azokat a piacokat, amelyeket a korábbi kormányzat elvesztett, a magyar agrárdiplomácia ezért a következő hónapokban egy sor olyan országban megjelenik, amelyek korábban a magyar termékek vásárlói voltak - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombaton Berlinben, ahol az agrárminiszterek világtalálkozóján vett részt.
jan. 22
9:24
Hadrendben tartják az amerikai repülőgép-hordozókat (ATV)
A védelmi kiadások lefaragása ellenére az Egyesült Államok továbbra is hadrendben tartja mind a tizenegy repülőgép-hordozóját - jelentette ki Leon Panetta amerikai védelmi miniszter az Enterprise nevű hordozó fedélzetén.
jan. 22
9:42
Az uniós csatlakozásról szavaznak Horvátországban (ATV)
Megkezdődött Horvátországban az európai uniós csatlakozásról szóló népszavazás, amelyet az ország jövője szempontjából kulcsfontosságúnak ítélnek meg annak vezetői.
jan. 22
9:44
Optimista volt a részvénypiac a múlt héten (ATV)
Folytatódott az emelkedés a múlt héten is a Budapesti Értéktőzsdén, mivel közelebb került a megállapodás lehetősége a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) egy készenléti hitelről, továbbá a nemzetközi piaci környezet is támogató volt. A BUX 8,65 százalékkal erősödött az előző heti 7,71 százalékos emelkedés után.
jan. 22
9:46
Várandós a világhírű színésznő? (ATV)
Jön az újabb baba a Jolie és Pitt párosnál, a pletykák szerint ugyanis a színésznő várandós, erről árulkodnak a legfrissebb fotók is – állítják a külföldi lapok.
jan. 22
9:57
"Ettől a tüntetéstől sem lesz olcsóbb a megélhetés" (Alternatív Energia)
MÉG mindenkinek joga van tüntetni, bár az Orbán-rezsim mindent elkövet, hogy a vele szemben véleményt megfogalmazó pártokat, civileket, szakszervezeteket, médiumokat megfélemlítsék, és elhallgattassák.Ma tízezrek tüntettek a kormány mellett, amihez joguk van, bár kicsit Kim Dzsong Il-es, de ez a fidesz-alapító szervezők felelőssége. S ez nagyon sokba kerülhetett.
jan. 22
10:00
"Puccs, káosz, hisztéria" Miért mondott le Schiffer? (ATV)
Bár a legtöbb LMP-s politikus szerint az elmúlt évek legsikeresebb akciója volt tavaly december 23-án a Parlament előtti „láncolós” demonstrációjuk, azóta mégis három képviselőjük jelentette be, hogy hátrább vonul. Közülük a legismertebb Schiffer András, aki eddig a Gyurcsány- és MSZP-ellenesség oszlopa volt a Lehet Más a Politikai vezérkarában. A HETEK írása.
jan. 22
10:12
"Nem kerülheti meg az egykulcsos adó kérdését a kormány" (Infostart)
A magyar kormány nem teheti meg, hogy nem tárgyal az egykulcsos adóról az IMF-fel és az Európai Bizottsággal - véli a BruxInfo főszerkesztője. Gyévai Zoltán kiemelte: Fellegi Tamásnak békülékeny hangnemet kell megütnie az egyeztetéseken. Hozzátette: előrelépést hozhat Orbán Viktor és José Manuel Barroso keddi találkozója.
jan. 22
10:15
Atkári: Budapesttől kevesebbet kellene elvenni (Alternatív Energia)
Atkári János szerint Budapestet nem támogatnia kellene az államnak, hanem inkább valamivel kevesebbet kellene elvenni tőle. A főpolgármester távozó pénzügyi tanácsadója a Vasárnapi Híreknek adott interjújában azt mondta, "megfeneklett" a főváros annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban mindent megtett, amit a jogszabályok megengedtek, hogy ezt elkerülje.
jan. 22
11:06
A jövő héten dönthet a kormány a BKV-ról - a nap hírei (Infostart)
Teljes anyagi támogatást nyújt a felsőoktatásban a Diákhitel II - közölte a Kormányszóvivői Iroda. Mintegy 400 ezren tüntettek a Parlamentnél a kormány mellett, a Dísz téren az államfő távozását követelték néhány ezren. Horvátországban nacionalista tüntetést oszlatott fel a rendőrség. A nap legfontosabb hírei január 21-én.
jan. 22
11:09
"Máris hatszázan rácuppannak, reagálnak, a legalpáribb módon" (168 Óra Online)
Folyik a szám- és nyilatkozatháború a tegnapi fideszes "Békemenet" körül. A 168 Óra online megpróbálta összegyűjteni azokat az érveket, miért kellett (miért volt érdemes) a kormány mellett tüntetni. Összegezve leginkább azért, mert a fideszes szimpatizánsok elnyomva érzik magukat. Óriási ellenszélben kell megvédeniük, akiben hisznek: Orbán Viktort és kormányát.
jan. 22
11:09
Néppárti képviselők a Békemenetről (Alternatív Energia)
Az Európai Parlament (EP) magyar néppárti képviselőcsoportja nyilatkozatban fejezte ki köszönetét a szombati budapesti Békemenet résztvevőinek.
jan. 22
11:48
A magyar néppárti EP-képviselők köszönetet mondtak a szombati Békemenet résztvevőinek (ATV)
Az Európai Parlament (EP) magyar néppárti képviselőcsoportja nyilatkozatban fejezte ki köszönetét a szombati budapesti Békemenet résztvevőinek.
jan. 22
11:50
Nem is betegség a szexfüggőség? (ATV)
Napjaink egyik legforróbb témája, rohamosan terjedő járvány – de egyesek szerint még arra sincs bizonyíték, hogy egyáltalán létezik. Egyre több a szexfüggőségben szenvedő sztár, de hétköznapi emberek is gyakran hivatkoznak az ellenállhatatlan kísértésre. Számos szakember kezelendő bajnak tekinti, mások számára jó üzlet is a drága magánklinikák fenntartása. David Ley pszichológus hamarosan…
jan. 22
12:06
Férfi kézilabda Eb: jól fogytak a jegyek Izland ellen, Iváncsik gyógyul (ATV)
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint csaknem teljesen elkeltek az Izland elleni Európa-bajnoki középdöntős mérkőzésre Magyarországon árusított belépők, és Budapesten, Szegeden, valamint Veszprémben mintegy 1500 jegyet vásároltak a szurkolók a férfiválogatott vasárnapi, keddi és szerdai, újvidéki találkozóira.
jan. 22
12:08
Atkári: Budapesttől kevesebbet kellene elvenni (ATV)
Atkári János szerint Budapestet nem támogatnia kellene az államnak, hanem inkább valamivel kevesebbet kellene elvenni tőle. A főpolgármester távozó pénzügyi tanácsadója a Vasárnapi Híreknek adott interjújában azt mondta, "megfeneklett" a főváros annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban mindent megtett, amit a jogszabályok megengedtek, hogy ezt elkerülje.
jan. 22
12:10
Szigoríthatja az Irán elleni szankciókat az EU (ATV)
Az Irán elleni szankciós intézkedések erőteljes megszigorítása várható az EU-országok külügyminisztereinek hétfői brüsszeli tanácskozásától - jelezték előzetesen uniós források.
jan. 22
12:24
Vágó: a Fidesznél nem számítanak a szavak, csak a tettek (ATV)
„Hiszem, ha látom” - mondta Vágó Gábor Orbán Viktor kijelentéseiről, amely szerint minden ügyben kész a kompromisszumra.
jan. 22
12:26
Hiller: kiszolgáltatott a kultúra (ATV)
Hiller István, az MSZP humánpolitikai kabinetvezetője szerint jelenleg a kultúra az egyik legkiszolgáltatottabb terület, mert az átlagosnál is súlyosabban érintették a kormány megszorító intézkedései.
jan. 22
12:28
Hack: úgy tűnik, a miniszterelnök úr sem ismeri az Alaptörvényt (ATV)
Az alkotmányjogász szerint a bírák nyugdíjazásáról szóló paragrafus az Alaptörvény része, és az ügy nem csak nyugdíj-, de igazságügyi kérdés is.
jan. 22
12:42
A csoki gyógyszer a szívelégtelenségben szenvedőnek (ATV)
A fekete csokoládé rendkívüli mértékben növeli a szívelégtelenség miatt kezelt betegek ereinek rugalmasságát - mutatták ki amerikai kutatók, akik tanulmányukat az European Heart Journal című szaklapban tették közzé.
jan. 22
12:54
Hiller: Kiszolgáltatott a kultúra (Infostart)
Az MSZP humánpolitikai kabinetvezetője szerint jelenleg a kultúra az egyik legkiszolgáltatottabb terület, mert az átlagosnál is súlyosabban érintették a kormány megszorító intézkedései.
jan. 22
12:57
Kézigránátos robbantás Zuglóban (Metropol)
A robbanószerkezet valószínűleg a kapura volt erősítve, és akkor aktiválódott, amikor az egyik lakó a mélygarázsból az utcára tartva kinyitotta a kaput.
jan. 22
13:00
A befektetők fizetnek, hogy kölcsönadhassanak a német államnak (ATV)
Abszurdnak hangzik, hogy a befektetők fizessenek azért, hogy kölcsönadhassanak az államnak. Úgy tűnik azonban, hogy az eurózónán belül és kívül alig maradt olyan hely, ahová a befektetők menekíthetik a tőkéjüket, így a tavalyi év végén a német és a dán állam kötvényei még ezzel a fura feltétellel is kapósak voltak - írja a HETEK.
jan. 22
13:30
Bemutatták a közművelődési koncepciót (Infostart)
Bemutatta az Országos közművelődési koncepciót Hammerstein Judit kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár a magyar kultúra napján, vasárnap a budapesti Mom Kulturális Központban. A Párbeszéd a magyar közművelődésért címmel tartott rendezvényen Szőcs Géza kulturális államtitkár elindította a MaNDA TV első adását, amely rendhagyó, online, kétnaponta jelentkező kulturális híradó lesz a…
jan. 22
13:33
Robbanás Zuglóban (168 Óra Online)
Feltehetőleg robbanás történt egy zuglói ház előtt vasárnap; sérültekről nem érkezett jelentés, több autó megrongálódott - értesült az MTI a helyszínről.
jan. 22
14:12
Újabb holttestet találtak a luxushajón, "szétperelhetik" az üzemeltetőt (ATV)
A mentőosztagok újabb holttestet találtak az egy hete az olaszországi Giglio szigeténél hajótörést szenvedett és oldalára borult óceánjáróban - közölte szombaton a csendőrség illetékese. Ezzel tizenkettőre emelkedett a múlt pénteki szerencsétlenség halálos áldozatainak száma.
jan. 22
14:14
Atkári: Budapesttől kevesebbet kellene elvenni (ATV)
Atkári János szerint Budapestet nem támogatnia kellene az államnak, hanem inkább valamivel kevesebbet kellene elvenni tőle. A főpolgármester távozó pénzügyi tanácsadója a Vasárnapi Híreknek adott interjújában azt mondta, "megfeneklett" a főváros annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban mindent megtett, amit a jogszabályok megengedtek, hogy ezt elkerülje.
jan. 22
14:27
Plágiumgyanú - Mesterházy: az államfőnek távoznia kellene (Alternatív Energia)
Az MSZP elnöke szerint Schmitt Pál köztársasági elnöknek nem azért kellene lemondania, mert rajtakapták valamin, hanem elsősorban azért kellene távoznia, mert "szégyent hoz egész Magyarországra".
jan. 22
14:30
"A Fidesz még mindig erős" Még az Al Jazeera is tudósított a szombati békementről (ATV)
A The New York Times című amerikai lap internetes oldalán az Európai Parlament Magyarországgal kapcsolatban lehetséges lépéseiről jelentetett meg írást, míg a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című német újság Orbán Viktor miniszterelnökről közölt portrét, a BBC - több más nemzetközi médiummal együtt - a honlapján foglalkozott a szombati budapesti Békemenettel, a Rzeczpospolita című…
jan. 22
14:32
Hack: úgy tűnik, a miniszterelnök úr sem ismeri az Alaptörvényt (ATV)
Az alkotmányjogász szerint a bírák nyugdíjazásáról szóló paragrafus az Alaptörvény része, és az ügy nem csak nyugdíj-, de igazságügyi kérdés is.
jan. 22
14:42
Szijjártó: Még mindig él az összefogás (Infostart)
A miniszterelnök szóvivője szerint még mindig él a 2010-ben létrejött összefogás. Szijjártó Péter a Békemenet Magyarországért elnevezésű megmozdulás után beszélt erről.
jan. 22
14:48
Kézigránáttal robbantottak Zuglóban (ATV)
Nem tudják, mi állhat a kézigránátos robbantás hátterében az érintett zuglói Bonyhádi utcai ház lakói. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának vasárnap azt mondták, feltételezésük szerint a robbanószerkezet a kapura volt erősítve, és akkor aktiválódott, amikor az egyik lakó a mélygarázsból az utcára tartva kinyitotta a kaput.
jan. 22
15:00
Így épülhet ki a BKV elektronikus jegyrendszere (Infostart)
2014-től a papíralapú jegy- és bérletfajtákat elektronikus díjfizetési mód válthatja fel, valamint részben új jegyrendszer léphet életbe. Ennek legfőbb elemei a tervek szerint az időalapú jegy, a napi költési maximum, illetve az utólagos fizetés lehetősége érintés nélküli bankkártyával, áll a Budapesti Közlekedési Központ előterjesztésében, amelyet szerdán tárgyal a fővárosi közgyűlés.
jan. 22
15:06
Mesterházy: az államfőnek távoznia kellene (ATV)
Az MSZP elnöke szerint Schmitt Pál köztársasági elnöknek nem azért kellene lemondania, mert rajtakapták valamin, hanem elsősorban azért kellene távoznia, mert "szégyent hoz egész Magyarországra".

Keresés