2012. február 8. szerda

febr. 8
0:15
BodyArt: Milyen mozgásforma? (WebBeteg)
A testükkel rendszeresen foglalkozó emberek egyre céltudatosabban keresnek lehetőséget az ellazulásra, a stressz leépítésére és a nyugalomra - módot arra, hogy a testüket és lelküket harmóniába hozzák. Bizonyára a hozzá nem értők is hallottak a több ezer éves múltra visszatekintő jógáról, vagy láttak olyan ősi szobrokat, amelyek szokatlan pózban ülő, meditáló alakokat formálnak.
febr. 8
3:24
Vastagbélrák elleni hónap - 2012. március (WebBeteg)
Hazánkban a vastag- és végbélrák sajnálatosan tabunak számít, kényes kérdés, amiről nem szeretünk beszélni, pedig kellene. A betegséggel kapcsolatos hiányos, vagy éppen téves információk sokak életét követelik. Megfelelő információkkal, folyamatos kommunikációval a betegségről, a szűrési lehetőségekről és a kezelési módszerekről, sok élet megmenthető lenne.
febr. 8
5:30
A szívnagyobbodás (WebBeteg)
A szívnagyobbodás diagnózissal a páciens gyakran a mellkasi röntgenfelvétel leletét olvasva találkozik először. A mellkasröntgen vizsgálata során a szív árnyéka látható két dimenzióban, ez azonban nem alkalmas a szívnagyság pontos megállapítására.
febr. 8
6:03
Ezért sem érdemes dohányozni (Infostart)
A dohányos férfiak szellemi képességei idősödve gyorsabban hanyatlanak, mint nemdohányzó kortársaiké, olyannyira, hogy akár tíz évvel öregebbnek tűnik a "dohányos agy" - állapították meg brit kutatók.
febr. 8
7:54
Érdemes kérni a lakcímkét (Metropol)
Január 1-jétől minden eladásra szánt, illetve hosszabb időre bérbe adott lakás esetében el kell készíttetni az energetikai tanúsítványt.
febr. 8
8:30
Olcsóbban is lehet a terápiát folytatni (Metropol)
A számok azt bizonyítják, hogy már a harmincas korosztály is küzd potenciazavarral.
febr. 8
9:42
Matematikusok, gének, rejtélyek Czeizel Endre szemével - 1. rész (WebBeteg)
A társadalom életében fontos a tömegek szerepe, de a tudományos, technikai, gazdasági fejlődésben, a haladás irányának kijelölésében jelentősebb lehet a géniuszok léte, véli dr. Czeizel Endre.
febr. 8
11:48
Összefügg a testsúly és a csontritkulás? (WebBeteg)
A csontritkulás hazánkban közel egymillió embert érint. Az egymillió ember 60 százaléka 50 év fölötti nő, de már a férfiak száma is eléri a 300 ezret.
febr. 8
13:54
Cukorbetegség a stressztől? (WebBeteg)
A cukorbetegség szinte népbetegségnek számít, amelynek 2-es típusára számos életmódbeli tényező is hajlamosíthat. Dr. Marton Anna, diabetológus ezekről és a megoldási lehetőségekről beszélt.
febr. 8
15:21
Egyre több az influenzás (Infostart)
A múlt héten mintegy tizenhárom százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten; a vírust tíz beteg szervezetében mutatták ki - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján.
febr. 8
16:00
A transzplantációs várólisták csökkentése érdekében (WebBeteg)
Megkezdődött a magyarországi szervdonációs koordinátori hálózat kórházi kiépítése; ennek célja, hogy minden potenciális donort felismerjenek és jelentsenek, és ezáltal minél több transzplantáció elvégzésére legyen lehetőség.
febr. 8
17:03
Nemzetközi kutatócsapattal együtt keresi a SOTE a gyulladásos betegségek ellenszerét (WebBeteg)
A minden 100. embert érintő reumás ízületi gyulladás és más gyulladásos megbetegedések lehetséges ellenszereit kutatja az a Semmelweis Egyetem által vezetett, most alakult nemzetközi konzorcium, amely négy évre 3 millió eurós uniós támogatást nyert.
febr. 8
18:03
Mi történt tavaly a cápákkal? (Infostart)
Az utóbbi két évtizedben tavaly történt a legtöbb halállal végződő cápatámadás világszerte, összesen tizenkettő - adta hírül a LiveScience című ismeretterjesztő portál a Floridai Egyetem adatai alapján.
febr. 8
19:15
Miért tiltják ki magukat egyre többen a kaszinókból Olaszországban? (Infostart)
Az olaszországi San Remo kaszinójában a játékszenvedélyben függők saját kitiltásukat kérhetik. A gazdasági válságban egyre többen kérik, hogy ne engedjék be őket a szerencsejáték-barlangba.
febr. 8
19:51
Ragaszkodik szociális segélyéhez a lottómilliomos pár (Infostart)
Ragaszkodik szociális segélyéhez egy lottómilliomos pár Nagy-Britanniában azután is, hogy több mint 3 milliárd forintnyi fontot nyert.
febr. 8
21:15
Matematikusok, gének, rejtélyek Czeizel Endre szemével - 2. rész (WebBeteg)
Az átlagostól eltérő - olykor különc - zsenit, másként fogalmazva, a kivételes talentumot illő segíteni, megbecsülni, különleges bánásmódban részesíteni. Meg kellene szakítani a magyar történelemben sokszor látott "rossz kört".

Keresés