2012. február 16. csütörtök

febr. 16
0:03
NS: Vébert valaki le akarja járatni; miért menekül Gyurta Dániel? - csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából:
febr. 16
0:06
Hótáfúvások Fejér megyében - több autó az árokba csúszott (hirado.hu)
Székesfehérvár ás Zámoly között a tűzoltók segítségével zajlik a kocsik kiemelése.
febr. 16
0:09
Kozmikus 'tömeggyilkosság' túlélői a gömbhalmazok (ProfitLine)
Tizenhárommilliárd évvel ezelőtti kozmikus "tömeggyilkosság" túlélői lehetnek a gömbhalmazok - vélik komputeres szimulációs kísérletek alapján német és holland kutatók, akik vizsgálataik eredményeit a Monthly Notices of the Royal Astronomical Society legújabb számában tették közzé.
febr. 16
0:10
Diósdi maffiaper - jelentős enyhítést kért az egyik fővádlott ügyvédje (hirado.hu)
Védence büntetésének jelentős enyhítését kérte a Győri Ítélőtáblán a diósdi maffiaper másodfokú tárgyalásán szerdán a húsz év fegyházra ítélt Czibere Attila ügyvédje.
febr. 16
0:14
Transzformátor égett Visontán: a kár egymilliárd forint (hirado.hu)
Tűz ütött ki szerda hajnalban a Mátrai Erőmű egy transzformátorában. A mintegy egymilliárd forint kárral járó balesethez szakértők szerint köze volt a hidegnek és a havazásnak.
febr. 16
0:18
Ki fogják hallgatni Whitney Houston orvosait (hirado.hu)
A rendőrök több doboznyi gyógyszert foglaltak le a Beverly Hilton Hotelben, amelyben az énekesnőt szombaton holtan találták.
febr. 16
0:22
Audi-bővítés: vádemelés a természetvédő ellen (hirado.hu)
Végetért az Audi gyár bővítését megakadályozó természetvédő elleni rendőrségi nyomozás. A gyanú szerint Zsák Ferenc kétszázmilliót kért a bővítést akadályozó kereset visszavonásáért.
febr. 16
0:24
Litvánia is felfüggeszti az ACTA ratifikálását (hirado.hu)
Több másik ország után Litvánia is úgy döntött, hogy felfüggeszti a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás (Anti-Counterfeiting Agreement - ACTA) ratifikálási folyamatát.
febr. 16
0:28
Magyar állampolgárok Szlovákiában: szavazni akarnak március 10-én (hirado.hu)
Már több felvidéki magyar kapott hivatalos értesítést arról, hogy törölték őket a választási névjegyzékből, mivel már nem szlovák állampolgárok.
febr. 16
0:32
Gépjárműoktatók őrizetben - pénzt kértek a sikeres vizsgáért (hirado.hu)
A nyomozás eddigi adatai szerint több gépjárműoktató tavaly tizenkét tanulótól kért és több esetben kapott is 10-20 ezer forintot a sikeres gépjárművezetői gyakorlati vizsga megszerzéséért.
febr. 16
0:36
Konkurenciaharc: tévés fenyegetett tévést? (hirado.hu)
Az egyik esztergomi helyi TV szerint rablást és merényletet terveztek a szerkesztőségük ellen. A rendőrség vizsgálja a hanganyagot, és nyomozást indított.
febr. 16
0:39
Olvasnivaló: Fűszervarázslatok (Mindmegette)
Biztos sokak számára kiderült már, hogy szeretem a fűszereket. Úgy gondolom, az ételeknek új dimenziót adnak, kihangsúlyozzák karakterük egy-egy elemét, vagy éppen teljesen átlényegítik, új személyiséget adnak nekik.
febr. 16
0:39
BL: Wenger szerint túl nagy a hátrányuk, lemondhatnak a továbbjutásról (She)
Az Arsenal labdarúgócsapatát irányító Arsene Wenger nem nagyon hisz abban, hogy tovább tudnak jutni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből azután, hogy az első mérkőzést 4–0-ra elveszítették a Milan otthonában.
febr. 16
0:40
Negyvenhat írót először jelöltek az irodalmi Nobel-díjra (hirado.hu)
A díjazott nevét októberben hozzák nyilvánosságra, a díj ünnepélyes átadására december 10-én, Stockholmban kerül sor.
febr. 16
0:44
Csákánnyal verték szét az esztergomi polgármester sajtósának autóját (hirado.hu)
A rendőrség rongálás miatt eljárást indított.
febr. 16
0:57
Tenisz: Davigyenko jól bírta a döntő szettet, Ferrero hamar búcsúzott (She)
Nyikolaj Davigyenko a döntő szettet 6:1-re megnyerve búcsúztatta Paul-Henri Mathieu-t a rotterdami tenisztorna 2. fordulójában.
febr. 16
2:39
Gyorsítás rükvercben - meccselemzés, Milan-Arsenal (Agroinform)
Csúnya taktikai maflást kapott Allegritől Wenger, bár mentségére szóljon, kulcsembereinek többsége is betlizett.
febr. 16
2:45
Jégkorong: Kóger Dániel Dél-Karolinában folytatja pályafutását (She)
Elcserélte Kóger Dánielt a Cincinnati Cyclones csapata Nick Tabiszra, így a magyar válogatott szélsője a South Carolina Stingraysnél folytatja pályafutását a keleti-parti jégkorongligában (ECHL).
febr. 16
3:27
Csaló gépjárműoktatókat vettek őrizetbe (ProfitLine)
Két kiskunfélegyházi gépjárműoktatót vettek őrizetbe szerdán Kecskeméten, mert több esetben pénzért intéztek el sikeres gyakorlati vizsgát - közölte a rendőrség az MTI-vel.
febr. 16
3:51
Az 5 legjobb téli sport és egészségügyi hatásai (WebBeteg)
Nem tudja elképzelni magát, amint nyaktörő sebességgel száguld le a sípályán, vagy síugró testtartásban repül a magasban? Sok más téli sport is létezik, mely nagyszerű testgyakorlásnak ígérkezik anélkül, hogy vakmerőnek kéne lennie.
febr. 16
4:33
A legbiztatóbb hír: Magyarország növekedni tud! (ProfitLine)
A közép-kelet-európai térség szerdán ismertetett GDP-adatai közül a legbiztatóbb hír az volt, hogy a magyar gazdaság növekedett a tavalyi utolsó negyedévben - közölték a szerdai térségi adatismertetésekhez fűzött kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők.
febr. 16
4:51
Köhögött a kislány, levágták a lábát! (Blikk)
Kalocsa - Köhögés miatt került kórházba Gutrai Laura (2), ám végül fél lábbal tért haza.
febr. 16
4:54
Visszavonul a világ legjobb énekesnője? (ATV)
"Egy ideje nem alakul túl jól az életem. A folytonos munka miatt a kapcsolataim tönkrementek."
febr. 16
5:12
Kegyetlen üzenetet kapott az elhunyt énekesnő volt férje (hirado.hu)
Barátokon keresztül kapta meg a család kegyetlen és rövid figyelmeztetését a volt férj.
febr. 16
5:30
Ötezerért pótolhatjuk a diákigazolványt (Alternatív Energia)
A többfunkciós, modern chipkártya miatt kerül csaknem háromszorosába a diákigazolvány kiállítása - indokolta az áremelést lapunknak az Oktatási Hivatal. A korábban kiadott igazolványokat a napvilágot látott hírekkel ellentétben nem vonják be, és nem cserélik ki, de február 1-jétől már csak új típusú igazolványokat állítanak ki a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) szabályai szerint. Az…
febr. 16
5:30
Havonta száz orvos megy el az országból (hirado.hu)
A frissen végzettek csaknem harmada munkába se áll Magyarországon, csak 2006 és 2010 között négyezerrel csökkent a hazai doktorok száma.
febr. 16
5:30
Bármikor lemondhat Schmitt Pál (ATV)
Összeférhetetlenség vagy az alkotmány megsértése - ezekben az esetekben fosztható meg a köztársasági elnök a pozíciójától. Lemondani azonban bármikor lemondhat, utódjának pedig még csak büntetlen előélettel sem kell rendelkeznie. Schmitt Pál plágiumgyanújáról március végére lesz bizottsági eredmény, de hogy ennek függvényében lemond-e a köztársasági elnök, arról ő maga és a kormánypárti honatyák…
febr. 16
5:32
Balesetek sora a hó miatt (Alternatív Energia)
Komoly kihívást jelentett a közlekedőknek a tegnap lezúduló hatalmas mennyiségű hó, és a hozzá társuló erős szél. A környező országokban és nálunk is sok balesetet okozott a hófúvás, az észak-keleti megyékben másodfokú, azaz narancssárga riasztást rendelt el a meteorológiai szolgálat, néhány település megközelíthetetlenné vált.
febr. 16
5:34
Jogsértő tender miatt büntették a BKV-t (Alternatív Energia)
Kétmillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDb) a BKV-t, mert jogszabályt sértett, amikor nem közbeszerzési eljárást, hanem pályázatot írt ki a cég reklámfelületeinek hasznosítására. Ráadásul mindezt vitatható feltételekkel, melyekkel eleve kizárt egy sor piaci szereplőt a versenyből.
febr. 16
5:36
Tüntetők foglalták el a jogi kart (Alternatív Energia)
Diáktüntetők (mintegy 4-500 ember) hatoltak be tegnap az ELTE jogi karának épületébe, miután a Hallgatói Hálózat (HH) megtartotta demonstrációját a felsőoktatási törvény ellen. Lapzártánk idején nem lehetett tudni, hogyan végződött az akció, az épülethez este rendőrök érkeztek. Közben újra hazugságon kapták az oktatási államtitkárt: Hoffman Rózsa sajtóreferense szerint a tüntetők meghívták az…
febr. 16
5:39
A 100 éves tanítónő nem adja fel (ProfitLine)
Beadvánnyal fordult a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bírósághoz Tamás Aladárné, az az idős tanítónő, aki a magyar állampolgárság felvétele miatt a hatályos szlovák törvények alapján elvesztette szlovák állampolgárságát - írta a hirek.sk szlovákiai magyar hírportál szerdán.
febr. 16
5:45
Így betegedhetünk meg a csirkehústól (Infostart)
A húgyúti fertőzések zömét a csirkékben lévő E. coli baktérium okozhatja, nem az érintett személy saját baktériumai - állapították meg kanadai kutatók.
febr. 16
5:48
Péterfalvi mentené a konzultációs kérdőíveket? (Alternatív Energia)
Noha a decemberben távozott adatvédelmi biztos, Jóri András súlyosan jogsértőnek találta a szociális konzultáció 1,1 millió kérdőívének kezelését, és elrendelte a megsemmisítésüket, az új Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az ügyben indult, nyerésre álló perben a tárgyalás elhalasztását kérte a bíróságtól - számolt be tegnap az Index. Emlékeztettek arra, hogy a…
febr. 16
5:48
Ttöbb mint száz európai bankot vizsgál a Moody's (hirado.hu)
A hitelminősítő szerint az euróövezeti válság kedvezőtlen és elhúzódó hatásai "nagyon nehéz" működési környezetet teremtenek az európai bankoknak.
febr. 16
5:48
Felújítod a lakást? Erre számíts, ha hozzányúlsz a gázhoz (Pénzcentrum)
A kivitelezőknek gyakran migrénes fejfájást, míg a legtöbb lakástulajdonosnak rengeteg elpocsékolt időt és még több kidobott pénzt jelent, ha egy felújítás során engedélyköteles gázszerelésre kerül sor. Az engedélyeztetési eljárás ugyanis akár több mint 150 ezer forintba is fájhat - függetlenül attól, hogy egy minigarzonról, vagy éppen egy családi házról beszélünk, s akkor még az elvégzendő…
febr. 16
5:50
Ékszereket loptak egy hódmezővásárhelyi boltból (hirado.hu)
Nem sokkal zárás előtt két férfi kalapáccsal betörte az üzlet kirakatát, majd az ott lévő ékszerek egy részét felmarkolva elfutott.
febr. 16
5:52
Jön az országos adóslista (hirado.hu)
A nyilvántartás minden végrehajtás alá került cég és magánszemély fontosabb adatait tartalmazza, változik az ingatlanárverés rendje is.
febr. 16
5:57
A helyes és a helytelen fültisztítás (WebBeteg)
A fülzsír olyan, vízben oldódó anyag, amely a hallójárat mirigyeiben termelődik. A folyamatos hámsejtvándorlás, valamint az állkapocs mozgása miatt a hallójáratból kifelé mozogva összegyűjti a fülbe jutott szennyeződéseket, s mire a hallószervet elhagyja, már nem csupán a fülzsír távozik, hanem hámsejtek, por, szőr, szennyeződések és nem kevés kórokozó.
febr. 16
6:03
Kovács Lázár nem fizetett, feljelentették (Blikk)
Budapest - Hiába várta hónap elején a postást Bíró Andrea (22) a Kovács Lázártól (37) esedékes gyerektartással – amelyet a sztárséf házasságon kívül született kisfia, Lázárka (3) után kellene fizetnie –, nem érkezett meg az ötvenezer forint.
febr. 16
6:03
Nem lesznek többet hiányos öltözetű nők a plakátokon? (Infostart)
Hiányos öltözetű nők a plakátokon mindenfelé: többek között ezekkel és egyéb szexista reklámokkal és tárgyakkal akar leszámolni Bécs városa a nemrég alapított Bécsi Reklámfigyelő csapattal.
febr. 16
6:05
Ismeretlen nővel kocsmázott Kemény Dénes (Blikk)
Kompromittáló helyzetben fotózták le a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát. Kemény Dénes egy dekoratív nő mellett pálinkázott egy belvárosi szórakozóhelyen.
febr. 16
6:06
Kampányok és slágerek (Kripto Akadémia)
Sikeres elnökjelölt nincs jól dúdolható kampánysláger nélkül, ezt Barack Obama stábja is pontosan tudja. Már közzétették, milyen dalok hangzanak fel az újraválasztásért harcba induló demokrata elnök választási gyűlésein. A republikánus jelölteknek idén is meggyűlt a bajuk a rocksztárokkal.
febr. 16
6:07
Rátalált a a szerelem címlaplányunkra! (Blikk)
Budapest - A Blikk szépe fotózás napján talált szerelemre Schmidma­ye­r Diana (19), a barna hajú szépség ugyanis pont aznap randizott először új párjával.
febr. 16
6:08
Lángba borult egy szíriai város (Kripto Akadémia)
Totális támadást intéznek Homsz városa ellen a szíriai kormányerők. A hadsereg lezárta az összes bevezető utat, s százezer ember rekedt a városban. Fényképfelvételek tanúsága szerint Homszban egy olajvezeték ég. Súlyos összecsapásokat jelentettek Hamából is. Állítólag összecsapások voltak Damaszkuszban is.
febr. 16
6:09
Brutális részletek Damu erőszakos tetteiről! (Blikk)
Budapest - Eddig soha nem hallott részleteket tudott meg a Blikk abból a vádiratból, amelyben részletesen szerepel az, hogy a lány elmondása alapján hogyan verte és erőszakolta meg volt barátnőjét Damu Roland, akit első fokon hat év börtönre ítéltek.
febr. 16
6:10
Egyre feszültebb Izrael és Irán viszonya (Kripto Akadémia)
Minden jel arra mutat, hogy a hét eleji thaiföldi, grúziai és indiai bombamerényleteknek nemcsak a célpontjuk volt közös, hanem a háttérben húzódó megrendelői is. Izrael, akinek diplomatáit érte a támadás, Iránt és a Hezbollah terrorszervezetet tette felelőssé. Teherán tagad, bár a nyomozás eredményei azt mutatják, mindhárom esetben azonos robbanóanyagokat használtak, a letartóztatott személyek…
febr. 16
6:12
"Amázsia", a jövő szuperkontinense (Kripto Akadémia)
A következő százmillió év során a Jeges- és a Karib-tenger eltűnik, Amerika pedig Ázsiába ütközik bele, szuperkontinenst hozva létre, amely az északi félteke nagy részét elfoglalja majd. Legalábbis ezt a következtetést vonták le kutatók a lemezmozgások elemzéséből, melyet a Nature tudományos magazinban tettek közzé.
febr. 16
6:21
Fábryt otthagyták a nézők (BorsOnline)
Fábry Sándor végre olyan műsort készíthet, amilyet akar, de talán a régit a közönség jobban szerette. Így fordulhatott elő, hogy a legutóbbi show felvételének derekán üres székekkel is szembe kellett néznie.
febr. 16
6:21
Eladja felesleges ingatlanjait a HM (Infostart)
Első körben 88 feleslegessé vált ingatlant adna el a Honvédelmi Minisztérium - mondta az InfoRádiónak Hende Csaba. A honvédelmi miniszter hozzátette: a több milliárd forintos bevételt a tárca saját feladataira fordíthatja.
febr. 16
6:24
Molotov-koktélos támadás egy török újság ellen Kölnben (Metropol)
Molotov-koktélos támadás érte szerda éjjel a Zaman című török napilap németországi szerkesztőségét Kölnben. A támadásban senki sem sérült meg, az anyagi kár csekély.

Keresés