2012. február 16. csütörtök

febr. 16
6:06
Kampányok és slágerek (Kripto Akadémia)
Sikeres elnökjelölt nincs jól dúdolható kampánysláger nélkül, ezt Barack Obama stábja is pontosan tudja. Már közzétették, milyen dalok hangzanak fel az újraválasztásért harcba induló demokrata elnök választási gyűlésein. A republikánus jelölteknek idén is meggyűlt a bajuk a rocksztárokkal.
febr. 16
6:08
Lángba borult egy szíriai város (Kripto Akadémia)
Totális támadást intéznek Homsz városa ellen a szíriai kormányerők. A hadsereg lezárta az összes bevezető utat, s százezer ember rekedt a városban. Fényképfelvételek tanúsága szerint Homszban egy olajvezeték ég. Súlyos összecsapásokat jelentettek Hamából is. Állítólag összecsapások voltak Damaszkuszban is.
febr. 16
6:10
Egyre feszültebb Izrael és Irán viszonya (Kripto Akadémia)
Minden jel arra mutat, hogy a hét eleji thaiföldi, grúziai és indiai bombamerényleteknek nemcsak a célpontjuk volt közös, hanem a háttérben húzódó megrendelői is. Izrael, akinek diplomatáit érte a támadás, Iránt és a Hezbollah terrorszervezetet tette felelőssé. Teherán tagad, bár a nyomozás eredményei azt mutatják, mindhárom esetben azonos robbanóanyagokat használtak, a letartóztatott személyek…
febr. 16
6:12
"Amázsia", a jövő szuperkontinense (Kripto Akadémia)
A következő százmillió év során a Jeges- és a Karib-tenger eltűnik, Amerika pedig Ázsiába ütközik bele, szuperkontinenst hozva létre, amely az északi félteke nagy részét elfoglalja majd. Legalábbis ezt a következtetést vonták le kutatók a lemezmozgások elemzéséből, melyet a Nature tudományos magazinban tettek közzé.
febr. 16
6:24
Molotov-koktélos támadás egy török újság ellen Kölnben (Metropol)
Molotov-koktélos támadás érte szerda éjjel a Zaman című török napilap németországi szerkesztőségét Kölnben. A támadásban senki sem sérült meg, az anyagi kár csekély.
febr. 16
6:39
Jóváhagyták a frekvenciákat felszabadító uniós szabályokat (Infostart)
Az új generációs mobilinternet-szolgáltatások kaphatják meg 2013-tól a 800 megahertzes frekvenciasávot az Európai Unióban - döntött az Európai Parlament.
febr. 16
6:41
Beleerősített Obama (Infostart)
Az Egyesült Államokban ismét elérte az 50 százalékot az elnök támogatottsága - ezt mutatta ki két felmérés.
febr. 16
6:42
Ismét Obama mellett az amerikaiak (Metropol)
Barack Obama támogatottsága ismét elérte az 50 százalékot - közölte két, szerdán nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás.
febr. 16
6:57
A közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről szavaz az EP (Infostart)
A közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekkel kapcsolatban beterjesztett határozati javaslatokról szavaz csütörtökön az Európai Parlament plénuma.
febr. 16
7:00
Északon boldogabb az élet (Metropol)
A zordabb időjárás ellenére az északon élő angolok boldogabbak, mint a délen lakók - mutatta ki egy 25 ezer fős internetes felmérés, amely nem terjedt ki Nagy-Britannia egészére, hanem csupán Angliára.
febr. 16
7:36
Diszkriminatív lehet az Erzsébet-utalvány (Metropol)
Az Európai Bizottság szakértői felvilágosítást kértek a magyar hatóságoktól az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban - írta csütörtökön a Népszabadság brüsszeli forrásokra hivatkozva.
febr. 16
7:38
Amerikai dróntámadás Pakisztánban (Metropol)
Feltehetően pilóta nélküli amerikai repülőgépek mértek két rakétacsapást két célpontra csütörtökön Pakisztán északnyugati részén; a támadásokban 14 ember halt meg - közölték pakisztáni titkosszolgálati tisztségviselők.
febr. 16
9:24
70 éves lenne a Kedves Vezető (Metropol)
Impozáns díszszemlével és felvonulással emlékeztek meg csütörtökön Phenjanban a két hónapja elhunyt észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il születésének 70. évfordulójáról.
febr. 16
10:00
Ciklon pusztított Madagaszkáron (Metropol)
Legalább 16 ember halálát okozta Madagaszkáron végigsöprő Giovanna nevű ciklon. A trópusi vihar miatt több mint 10 ezer ember kényszerült elhagyni lakóhelyét.
febr. 16
11:48
Káoszt okozott a daru tetején tüntető nő (Metropol)
Egy építkezéseken használt daru tetején tartott 309 napon át ülőtüntetést egy dél-koreai nő. A bíróság káosz okozása miatt 18 hónap felfüggesztett börtönre ítélte.
febr. 16
12:39
Súlyos aggodalmát fejezi ki az Európai Parlament állásfoglalásában (Infostart)
A közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről szóló, négypárti állásfoglalás-tervezetet szavazott meg Strasbourgban az Európai Parlament (EP) plenáris ülése.
febr. 16
13:00
Négypárti határozatban aggódnak hazánk miatt (Metropol)
Állásfoglalásuk felszólítja a magyar kormányt, tegyen eleget az Európai Bizottság, az Európa Tanács és a Velencei Bizottság ajánlásainak, és azoknak megfelelően módosítsa az érintett törvényeket. A Néppárt szerint az eljárás a koncepciós perek gyakorlatát idézi a „párthatározat”.
febr. 16
13:18
Putyin a börtönben: nagy siker a videó (Metropol)
Óriási siker az a Vlagyimir Putyinról készült, a Youtube videomegosztó portálra minap feltöltött meghamisított videó, amely az orosz kormányfőt a vádlottak padján, rács mögött ábrázolja.
febr. 16
14:30
IMF/EU-konzultáció - A magyar kormány márciusban már tárgyalna (Kripto Akadémia)
A magyar kormány a jövő hónapban szeretné elkezdeni a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - közölték budapesti értesüléseikre hivatkozva londoni felzárkózó piaci elemzők.
febr. 16
15:06
Megfelelő, biztonságos és fenntartható nyugdíjakat szorgalmaz az EU (Kripto Akadémia)
Megfelelő, biztonságos és fenntartható nyugdíjakat kell garantálni az európai polgároknak - hangsúlyozza az Európai Bizottság által csütörtökön Brüsszelben nyilvánosságra hozott, úgynevezett fehér könyv.
febr. 16
15:24
EP-állásfoglalás - KDNP: elvakult reakció született (Kripto Akadémia)
Az elvakult támadás elvakult reakciót szül - kommentálta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke az Európai Parlamentben csütörtökön elfogadott négypárti állásfoglalást az MTI-nek, hozzátéve: Magyarország annyi tisztelet elvár az unió politikusaitól, mint amennyit mi adunk nekik.
febr. 16
15:42
Skócia függetlenségét ellenzi a brit kormányfő (Metropol)
Skócia függetlenné válása ellen érvelt csütörtökön a skót fővárosban David Cameron brit miniszterelnök, burkolt utalásokat téve arra, hogy elszakadása esetén Skócia nem tarthatná meg a fontot fizetőeszközeként, és más, a brit unió tagjaként jelenleg élvezett előnyökből sem feltétlenül részesülne.
febr. 16
15:42
EP-állásfoglalás - A Néppárt szerint a kritika nem felel meg a tényeknek (Kripto Akadémia)
A magyar belügyekbe avatkozásnak, a tényeket mellőzőnek minősítették egyebek között az Európai Parlament Magyarországról szóló, csütörtökön megszavazott állásfoglalását a néppárti és konzervatív EP-kommentárok, a szöveget támogató baloldali, szocialista, liberális és zöld képviselők közül többen viszont szükséges figyelmeztetésnek nevezték azt.
febr. 16
16:18
EU-állásfoglalás - Gyürk András: a dokumentumnak nincs jogi kötőereje, és az európai gondolatnak okoz kárt (Kripto Akadémia)
Az Európai Parlament (EP) által Magyarországgal kapcsolatban elfogadott csütörtöki állásfoglalásnak nincs jogi kötelező ereje, és a dokumentum az európai gondolatnak okoz valódi kárt - hangsúlyozta Gyürk András, a magyar néppárti EP-képviselőcsoport elnöke az MTI-nek telefonon adott rövid értékelő nyilatkozatában.
febr. 16
16:36
Zöldül és megduplázódik a kapcsolt energiatermelés Európában (Metropol)
Az évszázad közepére a jelenlegi 11 százalékról 26 százalékra növekedhet a hővel kapcsoltan áramot termelők részesedése Európa áramtermelésében, és jellemzően megújuló energiát használnak majd - áll az Európai Kapcsolt Energia Szövetség legfrissebb jelentésében.
febr. 16
16:38
31 évig várt kivégzésére egy floridai gyilkos (Metropol)
Méreginjekcióval kivégezték csütörtökön Floridában a 65 éves Robert Brian Waterhouse-t, aki az ítélet szerint több mint három évtizeddel ezelőtt megerőszakolt, majd hagyott a tengerbe fulladni egy fiatal nőt.
febr. 16
17:12
Az afgán tálibok nem tárgyalnak a kormánnyal (Metropol)
Az afganisztáni tálibok tagadják, hogy a kabuli kormány is bekapcsolódott az amerikai féllel folyó titkos tárgyalásokba, amiről az afgán elnök beszélt.
febr. 16
17:12
Tabajdi Csaba: "megdőlt a vádaskodás és a torzítás" (Kripto Akadémia)
Szó sincs róla, hogy bármiféle koncepciós per, vagy azt idéző eljárás folyna Magyarország ellen - reagált lapunknak Tabajdi Csaba a fideszes nyilatkozatokra.
febr. 16
17:14
Törvénysértő a "Románia a románoké" elnevezésű kampány (Kripto Akadémia)
A romániai Országos Audiovizuális Tanács (CNA) törvénysértőnek találta a Realitatea hírtelevízió "Románia a románoké" elnevezésű kampányát. A televíziót az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) panaszolta be.
febr. 16
17:30
Önmagát is takarékosságra kényszeríti az EP (Metropol)
Reálértékben nem nőhet az Európai Parlament intézményének költségvetése jövőre, és meg kell vizsgálni, milyen további takarékossági lehetőségek állnak rendelkezésre - mondta ki az európai uniós választott képviselőtestület egy csütörtökön elfogadott jelentésében.
febr. 16
17:32
A holland kormányfőt kérdezik a rasszista honlap ügyében (Metropol)
Az Európai Parlament felszólította csütörtöki ülésén a holland kormányfőt, hogy törje meg hallgatását és fejtse ki álláspontját a kelet- és közép-európai bevándorlókkal szembeni panaszhonlapról.
febr. 16
18:03
Hivatalosan bejelentette képviselőjelöltségét Robert Kennedy unokája (Infostart)
Hivatalosan is bejelentette, hogy harcba száll az amerikai képviselőházi mandátumért csütörtökön Joseph Kennedy III, az 1968-ban meggyilkolt demokratapárti elnökjelölt és volt igazságügyi miniszter, Robert Fitzgerald Kennedy unokája.
febr. 16
18:06
Ukrajna: 151 áldozata van a télnek (Metropol)
A rendkívüli hideg következtében 151-en haltak meg január 27. és február 16. között Ukrajnában, közülük 19-en kórházi kezelés közben hunytak el — közölte csütörtökön az ukrán egészségügyi minisztérium. Romániában még 140 település van elzárva, Szlovákiában évtizedes hórekordok dőltek meg, Csehországban továbbra is közlekedési gondokat okoz a havazás.
febr. 16
18:08
Képviselőjelölt a Kennedy-unoka (Metropol)
Hivatalosan is bejelentette, hogy harcba száll az amerikai képviselőházi mandátumért csütörtökön Joseph Kennedy III, az 1968-ban meggyilkolt demokratapárti elnökjelölt és volt igazságügyi miniszter, Robert Fitzgerald Kennedy unokája.
febr. 16
18:42
Hat román nő menekült haza Szíriából (Metropol)
Hat román nőt telepítettek haza csütörtökön saját kérésükre Szíriából, ahol harcok dúlnak Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjét támogató erők és a felkelők között.
febr. 16
18:42
Londoni elemzők: súlyos következményei lennének a rendezetlen görög csődnek (Kripto Akadémia)
Súlyos következményei lennének az euróövezet egészének jövőjére, ha Görögországot hagynák rendezetlen körülmények között csődbe menni - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
febr. 16
18:44
Felülvizsgálhatják az izraeli békeszerződést (Metropol)
Az egyiptomi Muzulmán Testvériség mozgalom csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy Kairó felülvizsgálhatja az 1979-ben Izraellel megkötött békeszerződést, ha az Egyesült Államok csökkenti az országnak nyújtott segélyt.
febr. 16
18:44
Járóka Lívia megvédi az övéit (Kripto Akadémia)
Járóka Lívia levélben fordult Neelie Kroes digitális és médiaügyekért felelős EU-biztoshoz az Európai Parlament (EP) állampolgári, bel- és igazságügyi szakbizottságában tett múlt heti kijelentései miatt - közölte csütörtökön a fideszes EP-képviselő.
febr. 16
19:00
Megöltek egy imámot Damaszkusznál (Metropol)
"Fegyveres terrorista csoport" végzett egy szíriai imámmal — jelentette csütörtökön a SANA hivatalos szíriai hírügynökség. Őrizetbe vettek két ismert aktivistát Damaszkuszban.
febr. 16
19:18
Hivatalosan bejelentette képviselőjelöltségét Robert Kennedy unokája (Kripto Akadémia)
Hivatalosan is bejelentette, hogy harcba száll az amerikai képviselőházi mandátumért csütörtökön Joseph Kennedy III, az 1968-ban meggyilkolt demokratapárti elnökjelölt és volt igazságügyi miniszter, Robert Fitzgerald Kennedy unokája.
febr. 16
19:36
Szíria - A hadsereg támadást indított a kormányellenes felkelés fellegvárai ellen (Kripto Akadémia)
A szíriai hadsereg támadást indított csütörtökön Deraa, Homsz és Hama, a 11 hónapja tartó kormányellenes felkelések fellegvárai ellen - közölték ellenzéki aktivisták.
febr. 16
20:27
Kanada szigorítja menekültügyi politikáját (Infostart)
A kanadai kormány meg fogja reformálni az ország menekültügyi rendszerét annak érdekében, hogy visszaszorítsa a hamis menedékkérelmeket, amelyek jó része az Európai Unió polgáraitól érkezik - jelentette be csütörtökön Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszter az ottawai parlamentben.
febr. 16
20:30
Koszovó: a függetlenség 4. évfordulója (Metropol)
Koszovóban pénteken negyedszer ünnepelhetik meg a függetlenség napját - hívta fel a figyelmet az APA osztrák hírügynökség abban a csütörtöki jelentésében, amelyben felelevenítette az Európa legfiatalabb államának északi vidékén élő szerb kisebbséggel kapcsolatos problémakört is.
febr. 16
20:45
A hannoveri államügyészség Wulff mentelmi jogának feloldását kéri (Infostart)
A hannoveri államügyészség kezdeményezi Christian Wulff államfő mentelmi jogának feloldását - közölte a hivatal.
febr. 16
20:48
Kanada szigorítja menekültügyi politikáját (Metropol)
A kanadai kormány meg fogja reformálni az ország menekültügyi rendszerét annak érdekében, hogy visszaszorítsa a hamis menedékkérelmeket, amelyek jó része az Európai Unió polgáraitól érkezik - jelentette be csütörtökön Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszter az ottawai parlamentben.
febr. 16
20:48
Az Amnesty International üdvözli az EP Magyarországra vonatkozó döntését (Kripto Akadémia)
Üdvözölte az Amnesty International nevű nemzetközi emberi jogvédő szervezet csütörtökön az Európai Parlament plenáris ülésén Magyarországról aznap elfogadott állásfoglalást.
febr. 16
21:06
Wulff mentelmi jogának feloldását kérik (Metropol)
A hannoveri államügyészség kezdeményezi Christian Wulff államfő mentelmi jogának feloldását.
febr. 16
21:24
Francia elnökválasztás - Azonnal gúny és paródia tárgya lett Sarkozy választási plakátja (Kripto Akadémia)
Néhány órával azután, hogy nyilvánosságra hozták csütörtökön Nicolas Sarkozy elnökválasztási kampányának plakátját, az internetet elárasztották az arról készült paródiák (http://laparodieforte.tumblr.com).
febr. 16
22:18
Balog Zoltán: a romastratégiával a kormány "kitette a szennyes ruhát az ablakba" (Kripto Akadémia)
Az uniós romastratégia kidolgozásával nagy kockázatot vállalt a kormány, olyan témához nyúlt, amelyhez a többi 26 tagország nem mert, a felzárkóztatás programjával azonban nem lehetett tovább várni - fejtette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Berlinben.

Keresés