2012. február 16. csütörtök

febr. 16
6:06
Kampányok és slágerek (Kripto Akadémia)
Sikeres elnökjelölt nincs jól dúdolható kampánysláger nélkül, ezt Barack Obama stábja is pontosan tudja. Már közzétették, milyen dalok hangzanak fel az újraválasztásért harcba induló demokrata elnök választási gyűlésein. A republikánus jelölteknek idén is meggyűlt a bajuk a rocksztárokkal.
febr. 16
6:08
Lángba borult egy szíriai város (Kripto Akadémia)
Totális támadást intéznek Homsz városa ellen a szíriai kormányerők. A hadsereg lezárta az összes bevezető utat, s százezer ember rekedt a városban. Fényképfelvételek tanúsága szerint Homszban egy olajvezeték ég. Súlyos összecsapásokat jelentettek Hamából is. Állítólag összecsapások voltak Damaszkuszban is.
febr. 16
6:10
Egyre feszültebb Izrael és Irán viszonya (Kripto Akadémia)
Minden jel arra mutat, hogy a hét eleji thaiföldi, grúziai és indiai bombamerényleteknek nemcsak a célpontjuk volt közös, hanem a háttérben húzódó megrendelői is. Izrael, akinek diplomatáit érte a támadás, Iránt és a Hezbollah terrorszervezetet tette felelőssé. Teherán tagad, bár a nyomozás eredményei azt mutatják, mindhárom esetben azonos robbanóanyagokat használtak, a letartóztatott személyek…
febr. 16
6:12
"Amázsia", a jövő szuperkontinense (Kripto Akadémia)
A következő százmillió év során a Jeges- és a Karib-tenger eltűnik, Amerika pedig Ázsiába ütközik bele, szuperkontinenst hozva létre, amely az északi félteke nagy részét elfoglalja majd. Legalábbis ezt a következtetést vonták le kutatók a lemezmozgások elemzéséből, melyet a Nature tudományos magazinban tettek közzé.
febr. 16
6:21
Újabb letöltőportált zártak be a hatóságok (Kitekintő)
Bezártak a brit bűnüldöző hatóságok egy zeneletöltő internetes kalózportált, és közölték, hogy hosszú börtönbüntetést kockáztat mindenki, aki erről a portálról zenét töltött le.
febr. 16
6:24
Molotov-koktélos támadás egy török újság ellen Kölnben (Metropol)
Molotov-koktélos támadás érte szerda éjjel a Zaman című török napilap németországi szerkesztőségét Kölnben. A támadásban senki sem sérült meg, az anyagi kár csekély.
febr. 16
6:39
Jóváhagyták a frekvenciákat felszabadító uniós szabályokat (Infostart)
Az új generációs mobilinternet-szolgáltatások kaphatják meg 2013-tól a 800 megahertzes frekvenciasávot az Európai Unióban - döntött az Európai Parlament.
febr. 16
6:41
Beleerősített Obama (Infostart)
Az Egyesült Államokban ismét elérte az 50 százalékot az elnök támogatottsága - ezt mutatta ki két felmérés.
febr. 16
6:42
Ismét Obama mellett az amerikaiak (Metropol)
Barack Obama támogatottsága ismét elérte az 50 százalékot - közölte két, szerdán nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás.
febr. 16
6:57
A közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről szavaz az EP (Infostart)
A közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekkel kapcsolatban beterjesztett határozati javaslatokról szavaz csütörtökön az Európai Parlament plénuma.
febr. 16
7:00
Északon boldogabb az élet (Metropol)
A zordabb időjárás ellenére az északon élő angolok boldogabbak, mint a délen lakók - mutatta ki egy 25 ezer fős internetes felmérés, amely nem terjedt ki Nagy-Britannia egészére, hanem csupán Angliára.
febr. 16
7:15
Szinte a teljes lakosság szerint van korrupció (Kitekintő)
A magyarok 96 százaléka szerint Magyarországon komoly problémát okoz a korrupció – derül ki az Eurobarométer felméréséből, amelyet szerdán mutatott be az Európai Bizottság.
febr. 16
7:33
"Nevetséges" a kormány legújabb terve (Kitekintő)
"Nevetségesnek" nevezte a Fehér Ház szóvivője Bassár el-Aszad szíriai elnöknek azt az ígéretét, hogy népszavazást ír ki az új alkotmányról, ami megnyitja az utat a többpárti választások előtt.
febr. 16
7:36
Diszkriminatív lehet az Erzsébet-utalvány (Metropol)
Az Európai Bizottság szakértői felvilágosítást kértek a magyar hatóságoktól az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban - írta csütörtökön a Népszabadság brüsszeli forrásokra hivatkozva.
febr. 16
7:38
Amerikai dróntámadás Pakisztánban (Metropol)
Feltehetően pilóta nélküli amerikai repülőgépek mértek két rakétacsapást két célpontra csütörtökön Pakisztán északnyugati részén; a támadásokban 14 ember halt meg - közölték pakisztáni titkosszolgálati tisztségviselők.
febr. 16
7:51
Látványos csőd: ezt nem tudja kimagyarázni a kormány (Kitekintő)
Közel másfélmillió iskolás korú gyermek esik el az alapfokú oktatás lehetőségétől, ráadásul az összecsapások miatt több iskola is megsemmisült a vitatott határszakaszon.
febr. 16
8:27
Iránnal is levelezik az EU (Kitekintő)
Megkapta az Európai Unió a választ arra a négy hónappal ezelőtt Iránnak küldött levélre, amelyben új tárgyalásokat ajánlott Teheránnak az ország vitatott atomprogramjával kapcsolatban - jelentette be szerdán Brüsszelben Catherine Ashton külügyi EU-főképviselő szóvivője.
febr. 16
9:03
Magyar segítség a didergő szomszédoknak (Kitekintő)
A saját portfóliójának maximális teljesítményeit kihasználva segítette a Magyar Villamos Művek (MVM) csoport a balkáni régióban a hosszan tartó hideg miatt kialakult áramellátási problémák megoldását - közölte az MVM az MTI-vel.
febr. 16
9:21
Kína Európa segítőtársa (Kitekintő)
A bonyolult és változó nemzetközi helyzetben Kína segítőtársul szegődik Európa mellé - derült ki Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államelnök szavaiból, amikor szerdán fogadta Herman Van Rompuyt, az Európai Tanács (ET) elnökét és Jose Manuel Barrosót az Európai Bizottság (EB) elnökét.
febr. 16
9:24
70 éves lenne a Kedves Vezető (Metropol)
Impozáns díszszemlével és felvonulással emlékeztek meg csütörtökön Phenjanban a két hónapja elhunyt észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il születésének 70. évfordulójáról.
febr. 16
10:00
Ciklon pusztított Madagaszkáron (Metropol)
Legalább 16 ember halálát okozta Madagaszkáron végigsöprő Giovanna nevű ciklon. A trópusi vihar miatt több mint 10 ezer ember kényszerült elhagyni lakóhelyét.
febr. 16
10:15
Polis: pengeélen táncol az SDKÚ, a Híd bejutó helyen, az MKP kívül (Kitekintő)
Az POLIS 2058 fő részvételével telefonos közvélemény-kutatást végzett február 9-e és 13-a között.
febr. 16
11:09
Állástalan a szlovák fiatalok harmada (Kitekintő)
A kimutatások szerint munkanélküli a szlovák fiatalok 35,1 százaléka - tehát minden harmadik fiatal. Az uniós átlag mindössze 22 százalék, az Európai Bizottság is súlyos problémaként kezeli a jelenséget.
febr. 16
11:11
Közeleg a vég? Napokon belül kitörhet a háború (Kitekintő)
Saadi Kadhafi, a bukott diktátor fia bejelentette: a forradalom első évfordulóján Líbia lojalista felkelésekre számíthat. Az új vezetés nem kockáztat: fokozott ellenőrzéseknek vetik alá az állampolgárokat.
febr. 16
11:27
Újraindul a szakiskolai képzés Romániában (Kitekintő)
Király András, az oktatási minisztérium államtitkára a Krónika kérdésére kifejtette: nem tartja elfogadhatónak, hogy az elmúlt időszakban minden diákot elméleti osztályba próbáltak kényszeríteni az illetékesek.
febr. 16
11:48
Káoszt okozott a daru tetején tüntető nő (Metropol)
Egy építkezéseken használt daru tetején tartott 309 napon át ülőtüntetést egy dél-koreai nő. A bíróság káosz okozása miatt 18 hónap felfüggesztett börtönre ítélte.
febr. 16
12:21
Fico: nem támogatjuk a tákolmányt (Kitekintő)
Robert Fico szerint rossz, ha egy politikus szatirikussá válik. A legerősebb ellenzéki párt, a Smer vezetője ez Mikuláš Dzurindának, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió elnökének üzente, azzal, hogy egy esetleges „jobboldali tákolmány” elfelejtheti a Smer támogatását az euróvédősáncot illetően.
febr. 16
12:39
Súlyos aggodalmát fejezi ki az Európai Parlament állásfoglalásában (Infostart)
A közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről szóló, négypárti állásfoglalás-tervezetet szavazott meg Strasbourgban az Európai Parlament (EP) plenáris ülése.
febr. 16
12:57
Škoda villamosokat vesz Miskolc (Kitekintő)
A sokfordulós miskolci villamosbeszerzési pályázat végső győztese a cseh cég.
febr. 16
13:00
Négypárti határozatban aggódnak hazánk miatt (Metropol)
Állásfoglalásuk felszólítja a magyar kormányt, tegyen eleget az Európai Bizottság, az Európa Tanács és a Velencei Bizottság ajánlásainak, és azoknak megfelelően módosítsa az érintett törvényeket. A Néppárt szerint az eljárás a koncepciós perek gyakorlatát idézi a „párthatározat”.
febr. 16
13:15
Somogyi Szilárd otthagyja az SaS-t (Kitekintő)
Somogyi Szilárd, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) magyar parlamenti képviselője, a választási lista 16-os számú jelöltje nem indul a márciusi előrehozott parlamenti választásokon a választópolgárok bizalmáért.
febr. 16
13:18
Putyin a börtönben: nagy siker a videó (Metropol)
Óriási siker az a Vlagyimir Putyinról készült, a Youtube videomegosztó portálra minap feltöltött meghamisított videó, amely az orosz kormányfőt a vádlottak padján, rács mögött ábrázolja.
febr. 16
13:51
Újabb adókat fog bevezetni a kormány (Kitekintő)
Figyelőnkben összeállítottuk az elmúlt napok legfontosabb latin-amerikai eseményeit.
febr. 16
14:27
Berdimuhammedov újra nyert a türkmenisztáni elnökválasztásokon (Kitekintő)
A várakozásoknak megfelelően fölényesen megnyerte a hivatalban lévő államfő, Gurbanguli Berdimuhammedov a február 12-i elnökválasztást - tájékoztatott a RIA orosz hírügynökség.
febr. 16
14:30
IMF/EU-konzultáció - A magyar kormány márciusban már tárgyalna (Kripto Akadémia)
A magyar kormány a jövő hónapban szeretné elkezdeni a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - közölték budapesti értesüléseikre hivatkozva londoni felzárkózó piaci elemzők.
febr. 16
15:03
Vizsgálja a Bizottság a cafeteria-rendszert is (Kitekintő)
Heteken belül felvilágosítást vár az Európai Bizottság Magyarországtól a béren kívüli juttatások új rendszeréről, amely egyes piaci szereplők szerint versenytorzítóan és diszkriminatív módon hozza helyzetbe az étkezési utalvány kedvezményes kibocsátására egyedül jogosult állami alapítványt.
febr. 16
15:06
Megfelelő, biztonságos és fenntartható nyugdíjakat szorgalmaz az EU (Kripto Akadémia)
Megfelelő, biztonságos és fenntartható nyugdíjakat kell garantálni az európai polgároknak - hangsúlyozza az Európai Bizottság által csütörtökön Brüsszelben nyilvánosságra hozott, úgynevezett fehér könyv.
febr. 16
15:21
Kritikus EP-állásfoglalás a magyar helyzetről (Kitekintő)
A magyar helyzet miatt súlyos aggályának hangot adó négypárti határozattervezetet szavazta meg csütörtöki plenáris ülésén az Európai Parlament, miközben a két másik előterjesztett szövegtervezetet elutasította.
febr. 16
15:24
EP-állásfoglalás - KDNP: elvakult reakció született (Kripto Akadémia)
Az elvakult támadás elvakult reakciót szül - kommentálta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke az Európai Parlamentben csütörtökön elfogadott négypárti állásfoglalást az MTI-nek, hozzátéve: Magyarország annyi tisztelet elvár az unió politikusaitól, mint amennyit mi adunk nekik.
febr. 16
15:42
Skócia függetlenségét ellenzi a brit kormányfő (Metropol)
Skócia függetlenné válása ellen érvelt csütörtökön a skót fővárosban David Cameron brit miniszterelnök, burkolt utalásokat téve arra, hogy elszakadása esetén Skócia nem tarthatná meg a fontot fizetőeszközeként, és más, a brit unió tagjaként jelenleg élvezett előnyökből sem feltétlenül részesülne.
febr. 16
15:42
"Testük tele volt ütések nyomaival, sebekkel és vágásokkal" (168 Óra Online)
„Egy évvel ezelőtt a líbiaiak életüket kockáztatták, hogy igazságot követeljenek maguknak. Ma az esélyeiket kockáztatják a törvényen kívül működő, felfegyverzett milicisták, akik büntetlenül, lábbal tiporják az emberi jogokat. A líbiaiak számára az egyetlen mód, hogy felhagyjanak a Kadhafi évtizedei alatt kialakult önkényuralmi berendezkedéssel és visszaéléseivel az, ha biztosítják, hogy senki sem…
febr. 16
15:42
EP-állásfoglalás - A Néppárt szerint a kritika nem felel meg a tényeknek (Kripto Akadémia)
A magyar belügyekbe avatkozásnak, a tényeket mellőzőnek minősítették egyebek között az Európai Parlament Magyarországról szóló, csütörtökön megszavazott állásfoglalását a néppárti és konzervatív EP-kommentárok, a szöveget támogató baloldali, szocialista, liberális és zöld képviselők közül többen viszont szükséges figyelmeztetésnek nevezték azt.
febr. 16
16:18
EU-állásfoglalás - Gyürk András: a dokumentumnak nincs jogi kötőereje, és az európai gondolatnak okoz kárt (Kripto Akadémia)
Az Európai Parlament (EP) által Magyarországgal kapcsolatban elfogadott csütörtöki állásfoglalásnak nincs jogi kötelező ereje, és a dokumentum az európai gondolatnak okoz valódi kárt - hangsúlyozta Gyürk András, a magyar néppárti EP-képviselőcsoport elnöke az MTI-nek telefonon adott rövid értékelő nyilatkozatában.
febr. 16
16:33
Csalódott a politikában, ezért lemondana választójogáról egy férfi (Kitekintő)
Le akar mondani választójogáról és emiatt a Központi Választási Bizottsághoz fordult egy pozsonyi férfi - mondta a szlovákiai Központi Választási Bizottság elnöke, Nyílfa Péter csütörtökön.
febr. 16
16:36
Zöldül és megduplázódik a kapcsolt energiatermelés Európában (Metropol)
Az évszázad közepére a jelenlegi 11 százalékról 26 százalékra növekedhet a hővel kapcsoltan áramot termelők részesedése Európa áramtermelésében, és jellemzően megújuló energiát használnak majd - áll az Európai Kapcsolt Energia Szövetség legfrissebb jelentésében.
febr. 16
16:38
31 évig várt kivégzésére egy floridai gyilkos (Metropol)
Méreginjekcióval kivégezték csütörtökön Floridában a 65 éves Robert Brian Waterhouse-t, aki az ítélet szerint több mint három évtizeddel ezelőtt megerőszakolt, majd hagyott a tengerbe fulladni egy fiatal nőt.
febr. 16
16:51
Indul a háború: csúnyán nekiment Brüsszelnek a kormány (Kitekintő)
Minden jel arra mutat, hogy a légi közlekedéssel kapcsolatos, új európai szabályozás a jelenlegi formájában elfogadhatatlan az unión kívüli országoknak.
febr. 16
17:09
A jövő héten dől el az ország sorsa (Kitekintő)
Sajnos nem helyeztünk el poloskát az uniós biztosok tegnap délutáni telefonkonferenciája előtt, Juncker beszámolója ugyanis szűkszavúra sikeredett.
febr. 16
17:12
Az afgán tálibok nem tárgyalnak a kormánnyal (Metropol)
Az afganisztáni tálibok tagadják, hogy a kabuli kormány is bekapcsolódott az amerikai féllel folyó titkos tárgyalásokba, amiről az afgán elnök beszélt.
febr. 16
17:12
Tabajdi Csaba: "megdőlt a vádaskodás és a torzítás" (Kripto Akadémia)
Szó sincs róla, hogy bármiféle koncepciós per, vagy azt idéző eljárás folyna Magyarország ellen - reagált lapunknak Tabajdi Csaba a fideszes nyilatkozatokra.

Keresés