2012. február 21. kedd

febr. 21
6:06
Javulnak Obama újraválasztási esélyei (Kripto Akadémia)
Javulnak az amerikai gazdasági mutatók és ezzel Barack Obama újraválasztási kilátásai is. A friss felmérések szerint a demokrata elnök népszerűségi mutatója ismét elérte az 50 százalékot, többen támogatják, mint amennyien elégedetlenek teljesítményével. Ez pedig azt jelzi, nagy eséllyel a duplázó elnökök sorába léphet.
febr. 21
6:08
Karneváli csillogás Rióban (Kripto Akadémia)
Döntő szakaszához ért a riói karnevál. Holnap ugyanis eldől, melyik szambaiskola nyeri a tánckarosok versenyét, és lesz a jellegzetes brazil tánc koronázatlan királya. A brazil város legfontosabb idei rendezvényén olyan sztárok léptek fel, mint Madonna, Jennifer Lopez vagy Hugh Hefner.
febr. 21
6:10
Megosztja a rivalizálás a republikánusokat (Kripto Akadémia)
Bár csak jövő kedden tartják a következő előválasztásokat, a republikánus jelöltek lázasan kampányolnak, nem csupán Arizonára és Michiganre, hanem már a nagy megmérettetésre, a Szuperkeddre kacsintgatva. Ám nem kizárt, hogy március 6-át követően is marad a bizonytalanság.
febr. 21
6:12
Több tízezren harcolnak a rezsim ellen (Kripto Akadémia)
Szíriából nem lehet független hírekhez jutni, így az ellenzékiek adatai és a YouTube videomegosztó portálra feltöltött sokkoló képek alapján lehet következtetni arra, milyen vérengzés is zajlik az országban.
febr. 21
6:14
Kokaint szívott a Concordia kapitánya? (Kripto Akadémia)
Kokain nyomait találták az egy hónapja zátonyra futott olasz luxustengerjáró, a Costa Concordia kapitányának hajszálában - adta hírül a Sky News a túlélők ügyvédeitől szerzett információkra hivatkozva.
febr. 21
6:16
Orbánék hatalmon tartanák Basescuékat (Kripto Akadémia)
Döntésünk most egybeesett a magyarországi sugallattal - nyilatkozta a kolozsvári Krónika napilapnak Kelemen Hunor RMDSZ elnök, a román kormány művelődési minisztere a Boc- kormány bukása és az Ungureanu-kabinet felállása kapcsán.
febr. 21
6:18
Oligarcha indul harcba a Kremlért (Kripto Akadémia)
Oroszország harmadik leggazdagabb embere harcba száll Putyinnal az elnöki cím megszerzéséért. Tévedés ne essék, nemcsak esélye nincs arra, hogy megszorongassa Putyint, de még arra sem, hogy a kommunista Zjuganov közelébe jusson. Mi végre akkor ez a felhajtás?
febr. 21
6:39
Megállapodtak a görög mentőcsomagról (Infostart)
Megállapodtak az euróövezeti tagországok pénzügyminiszterei kedd hajnalban a Görögországnak nyújtandó újabb mentőcsomagról, amely 130 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot és a GDP-arányos görög államadósság 121 százalékra történő leszorítását irányozza elő az évtized végéig - közölte két uniós tisztségviselő. A megállapodás hírére erősödött az euró. A miniszterek tizenkét órás brüsszeli…
febr. 21
7:33
Az ügyész halálos ítéletet kér Mubarakra (Infostart)
Egyiptomban halálos ítéletet kért Hoszni Mubarak volt elnökre a tüntetők tavalyi tömeges lemészárlása miatt az ügyész.
febr. 21
7:36
Görögországnak még további segélycsomagokra lehet szüksége (Kripto Akadémia)
A görög mentőprogram "messze letért" a kívánt pályáról, és Görögországnak egy újabb, harmadik segélycsomagra lehet szüksége a most formálódó második kifutása után - áll egy "szigorúan bizalmas" jelentésben, amelyből a keddi Financial Times idézett.
febr. 21
8:09
Űrfelvonót építene egy japán cég (Infostart)
Az évszázad derekára meg akarja valósítani az űrfelvonó építésével kapcsolatos terveit japán egyik legnagyobb építkezési vállalata - jelentette kedden a japán média.
febr. 21
9:03
On The Spot: Törzsek (Metropol)
Eddig a világ konfliktusainak gócpontjait járták, most viszont a legeldugottabb részek és embercsoportok kezdték érdekelni őket. A sorozat történetében az m1-en holnap este induló „On The Spot: Törzsek” több szempontból is újdonságot jelent.
febr. 21
9:21
Meghosszabbították a sztrájkot a frankfurti repülőtéren (Infostart)
Péntekig meghosszabbították a sztrájkot a frankfurti repülőtéren - közölte kedd reggel a repülésbiztonsági dolgozókat tömörítő GdF szakszervezet. A múlt héten csütörtökön kezdődött, a hét végén felfüggesztett, majd hétfőn újrakezdett sztrájkot eredetileg szerda reggel ötkor tervezték befejezni.
febr. 21
9:21
Prostitúciós ügyben vették őrizetbe DSK-t (Metropol)
Őrizetbe vették ma Dominique Strauss-Kahnt volt IMF-vezért egy észak-franciaországi prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében.
febr. 21
9:23
Kilenc mexikói foglár segédkezett a szökésben (Metropol)
Kilenc börtönőr ismerte be, hogy segítette a fegyenceket egy észak-mexikói börtönből való szökésben, amelyet tömegmészárlás előzött meg - közölte hétfőn a helyi biztonsági szolgálat szóvivője.
febr. 21
10:33
Az IMF feltételeket szab a görögöknek (Infostart)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa várhatóan március második hetében dönt arról, hogy milyen mértékben járul hozzá a második görög mentőcsomaghoz - mondta kedden az IMF vezérigazgatója, aki hangsúlyozta, hogy a valutaalap feltételekkel vesz részt a programban.
febr. 21
10:54
Schäuble: a német parlament támogatja majd az új mentőcsomagot (Kripto Akadémia)
A német pénzügyminiszter szerint a Bundestag, a német parlament alsóháza megszavazza az új görög mentőcsomagot.
febr. 21
11:09
Őrizetbe vették Dominique Strauss-Kahnt (Infostart)
Őrizetbe vette Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatóját az észak-franciaországi Lille ügyészsége egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében.
febr. 21
11:09
Görögország marad az euróövezetben (Metropol)
Görögország és az euróövezet pénzügyi stabilitását egyaránt biztosítja a kedden született megállapodás a 130 milliárd eurós, újabb görög pénzügyi támogatási programról és a görög adósság könnyítéséről - hangoztatta Jean-Claude Juncker, az euróövezeti országok pénzügyminiszteri tanácsának elnöke a miniszterek maratoni ülését követően.
febr. 21
11:48
"Erősen feltételes" a görög adósságráta-cél elérése (Kripto Akadémia)
Több feltételezett tényező megvalósulásától is erőteljesen függ a kedden elért görög segély-megállapodás adósságráta-céljának elérése, és változatlanul kérdéses még az is, hogy Görögország az euróövezet tagja maradhat-e - vélekedtek a kedd hajnali egyezségről adott értékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.
febr. 21
12:03
Visszatér a Vörös-tengerre a két iráni hadihajó (Metropol)
A múlt héten Szíriába küldött két iráni hadihajó kedd reggel beúszott a Szuezi-csatornába, hogy visszatérjen a Földközi-tengerről a Vörös-tengerre - közölte Egyiptomban a csatornahatóság egyik embere.
febr. 21
13:15
Nincs határidő a kötelezettségszegési eljárások keretében adott válaszok értékelésére (Infostart)
Az európai uniós szabályok értelmében nincsen előre meghatározott határidő arra, hogy az Európai Bizottságnak mikorra kell értékelnie a januárban indított kötelezettségszegési eljárások keretében múlt héten adott magyar válaszokat - erősítette meg Olivier Bailly, a végrehajtó testület szóvivője.
febr. 21
13:15
Darwin, Ausztrália Pearl Harborja (Metropol)
Ausztráliának is megvan a maga "Pearl Harborja", ám míg az amerikai kikötőt ért japán légitámadás közismert, ausztráliai megfelelőjéről, Darwin tragédiájáról alig tudott eddig a világ főként azért, mert Ausztrália szégyenként élte meg - okkal.
febr. 21
13:17
Erőszakos akciók a jemeni elnökválasztás ellen (Infostart)
Déli szakadár aktivisták felgyújtottak egy szavazóhelyiséget és utcákat torlaszoltak el kedden a dél-jemeni Ádenben, hogy akadályozzák a reggel kezdődött elnökválasztást - jelentette az AFP hírügynökség tudósítója szemtanúkra hivatkozva. Négyen haltak meg a déli-délkeleti országrészben a keddi erőszakcselekményekben, köztük egy gyerek.
febr. 21
13:36
Milyen gazdagok az olasz kormány tagjai? (Kripto Akadémia)
A Monti-kormány által hirdetett átláthatóság jegyében interneten közzé tették a közgazdász vezette kabinet tagjainak vagyoni helyzetét, fizetési plafont szabva az olasz állami menedzserek számára.
febr. 21
14:12
Magyar vitorlás hajó Rakonczay nyomában (Kripto Akadémia)
Magyar vitorlás hajó indul az Atlanti-óceán átszelésére tervek szerint szombaton azt az útvonalat követve, amelyen Rakonczay Gábor is haladhat.
febr. 21
14:27
Irán: megvannak a márciusi választás jelöltjei (Metropol)
Az iráni Őrök Tanácsa jóváhagyta a március 2-án tartandó parlamenti választások képviselőjelöltjeinek listáját - jelentette kedden az Isna hírügynökség.
febr. 21
14:29
Elnökválasztás elleni erőszakos akciók Jemenben (Metropol)
Déli szakadár aktivisták felgyújtottak egy szavazóhelyiséget és utcákat torlaszoltak el kedden a dél-jemeni Ádenben, hogy akadályozzák a reggel kezdődött elnökválasztást - jelentette az AFP hírügynökség tudósítója szemtanúkra hivatkozva.
febr. 21
15:21
Homszt lőtték a kormányerők: 27 áldozat (Metropol)
Legkevesebb 27 ember, köztük 16 a közép-szíriai Homsz város Bába Amr negyedében meghalt kedden a hadsereg támadásában - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).
febr. 21
15:57
Orbán Viktor Kazahsztánba látogat (Metropol)
Orbán Viktor kormányfő hivatalos kazahsztáni látogatását készíti elő Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki a kazah fővárosban folytat megbeszéléseket február 22-25. között - közölte a kazah külügyi tárca hivatalos képviselője asztanai sajtótájékoztatóján.
febr. 21
16:15
Könyvet ír a volt kormányfő (Metropol)
Az előreláthatóan júniusban megjelenő kötetet egy újságírónővel, Luba Lesnával, közösen készíti Iveta Radicová. A könyvben Radicová a nagypolitikában töltött éveinek tapasztalatait adja közre.
febr. 21
16:17
Heves harcok Szomáliában (Metropol)
Heves harcok törtek ki Szomália középső részén, ahol szemtanúk szerint a kormányerők etióp csapatok támogatásával megindultak az iszlamista milíciák egyik központja, Baidoa felé.
febr. 21
16:33
Van Rompuy újrázna EU-elnökként (Metropol)
Herman Van Rompuy 2014 végéig maradna az Európai Tanács elnöki posztján - írta kedden a De Tijd belga újság honlapja.
febr. 21
16:35
Soha nem volt ilyen jó a magyar-cseh viszony (Metropol)
Soha, az ezeréves közös múlt folyamán nem volt olyan jó a magyar-cseh viszony mint jelenleg - állapította meg a két ország külügyminisztere, Martonyi János és Karel Schwarzenberg kedden Prágában. A magyar diplomácia vezetője egynapos hivatalos látogatást tett a cseh fővárosban.
febr. 21
17:45
Martonyi szerint már márciusban tárgyalhatunk az IMF-fel (Metropol)
Magyarország azt szeretné, ha a lehető leghamarabb megkezdhetné tárgyalásait a Nemzetközi Valutaalappal a pénzügyi segítségnyújtásról, mondta Martonyi János kedden Prágában, hozzátéve, bízik benne, hogy ezek a tárgyalások március vége előtt meg is kezdődnek.
febr. 21
18:21
Szerdán tárgyalnak a magyar kohéziós támogatás felfüggesztéséról (Metropol)
Az Európai Bizottság szerdai ülésén tárgyalja azt a javaslatot, amellyel a túlzott deficit miatti eljárás keretében ideiglenesen és részlegesen felfüggesztenék az újabb magyar kohéziós támogatásokat. Ez derül ki abból a napirendtervezetből, amelyet a Reuters brit hírügynökség szerzett meg kedden.
febr. 21
19:15
Évente tizenötezer indiai hal meg a vasúti síneken (Metropol)
Biztonságos átkelők hiányában évente tizenötezer ember veszti életét Indiában a vasúti síneken való átkelés során. A vasútbiztonsággal foglalkozó kormánybizottság szerint ezt a "tömegmészárlást" a vasúti hatóságok egyszerűen figyelmen kívül hagyják.
febr. 21
21:03
Plágiummal vádolják Berlusconit (Metropol)
A novemberben szexbotránya és a gazdasági válság miatt lemondott kormányfő ellen adócsalás, vesztegetés, hivatallal való visszaélés és kiskorú prostituálttal folytatott viszony miatt több bírósági eljárás folyik.
febr. 21
23:27
Chávezt újra műteni kell (Metropol)
A venezuelai elnök kedden bejelentette, hogy ismét meg kell műteni, mert az orvosok egy "léziót" találtak a medencéjében, ugyanott, ahonnan tavaly nyáron egy baseball-labda nagyságú rákos daganatot távolítottak el.
febr. 21
23:45
Dokumentumfilm Tóásó Előd szabadon bocsátásáért (Metropol)
A Bolíviában raboskodó Tóásó Elődről, valamint a 2009 áprilisában megölt Rózsa-Flores Eduardóról és Magyarosi Árpádról készített dokumentumfilmet Fürge Anett Több sebből vérzünk címmel.

Keresés