2012. február 13. hétfő

febr. 13
6:03
A görög parlament megszavazta a takarékossági csomagot (Infostart)
A görög parlament elfogadta vasárnap éjjel az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kialkudott, vitatott megszorító intézkedéseket.
febr. 13
6:06
Őszre eltűnhet a kormányzó párt (168 Óra Online)
Új formáció válthatja fel az Egységes Oroszországot.
febr. 13
6:06
Romney újra az élen (Kripto Akadémia)
Maine államban, a republikánus előválasztási maraton szombati állomásán ismét Mitt Romney győzött. A volt massachusettsi kormányzó számára fontos volt az eredmény, hogy három vereség után megerősítse éllovas státuszát. Missouri, Minnesota és Colorado meglepetésre a mezőny legkonzervatívabb indulóját, Rick Santorumot támogatta.
febr. 13
6:08
Ismét tüntettek a "Gorilla-idomárok" (Kripto Akadémia)
Február 19-én, azaz jövő hét vasárnap lesz a következő Gorilla-ellenes tüntetés Szlovákiában, melynek kezdetén az ügyben érintett Penta pénzügyi csoport pozsonyi székháza előtt gyülekeznek majd a résztvevők. Legalábbis erről egyeztek meg az utolsó, eddig mindig pénteken tartott megmozduláson a jelenlévők, akik már a harmadik Gorilla-ellenes tiltakozó akciót tartották Pozsony városában.
febr. 13
6:10
Friss médiakrízis (Kripto Akadémia)
Rupert Murdoch mogul a héten Londonba repül, hogy tisztázza médiabirodalmát a legújabb vádak alól, írta tegnap a The Guardian brit napilap. Szombaton nyolc személyt vettek őrizetbe a brit fővárosban, köztük a The Sun öt újságíróját a tavaly kirobbant lehallgatási és vesztegetési botrány legújabb fejezeteként.
febr. 13
7:51
Vádat emeltek a pakisztáni kormányfő ellen (Infostart)
A pakisztáni legfelsőbb bíróság vádat emelt hétfőn Juszif Raza Giláni pakisztáni kormányfő ellen, amiért nem volt hajlandó újraindítani az Aszif Ali Zardari államfő elleni, korábban amnesztiarendelettel leállított korrupciós eljárásokat.
febr. 13
8:09
Óriási bajban van Európa megmentője (Kitekintő)
Az euróválság kezelésében vezető szerepet játszó Németország immár maga is recesszió elé néz?
febr. 13
8:12
Nem lesz márciusi államcsőd Görögországban (Metropol)
A görög parlament elfogadta vasárnap éjjel az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kialkudott, vitatott megszorító intézkedéseket.
febr. 13
8:27
Fogamzásgátlás-háború dúl az USA-ban (Kitekintő)
Bár Obama nem kötelezné az egyházi  intézményeket a meggyőződésükkel ellentétes fogamzásgátlás anyagi támogatására, a katolikus püspököknek további morális kifogásaik vannak.
febr. 13
8:30
„Legyen átkozott a lelked, Aszad!” (Metropol)
Fél a letartóztatástól, de nem akar elmulasztani egy pillanatot sem a forradalomból. Razan Zeitouneh, a szír forradalom ikonikus alakja.
febr. 13
8:45
Újratárgyalhatják a portugál mentőcsomagot (Kitekintő)
A német pénzügyminiszter nem zárkózik el a portugál mentőcsomag újratárgyalásától, azonban a görög helyzet prioritást élvez.
febr. 13
9:03
Majomforradalom (Kitekintő)
Nem véletlen a jobboldal, ezáltal Szlovákia tragédiája: az elit ugyanis nem fejezte be az 1989-ben elkezdett, 1998-ban folytatott rendszerváltást.
febr. 13
9:06
Orbán láthatóan áldozattá vált (168 Óra Online)
„Európa olyan, mint az alkohol” - ilyen provokatív kijelentésekkel tudja lelkesíteni híveit Orbán Viktor – a nemzetközi síkon viszont a szavahihetőségének az elvesztése fenyegeti. Orbán Viktor magyar miniszterelnök csak ritkán mulasztja el az alkalmat, hogy az EU és minden más ellen mennydörögjön, ami nem magyar –írja budapesti tudósításában Gregor Mayer
febr. 13
9:39
A felnőttek 40 százaléka naponta fogyaszt alkoholt (Kitekintő)
Szerbiában a lakosság 40 százaléka naponta fogyaszt alkoholt, a 16 év alatti korosztályhoz tartozó tanulók közel 90 százaléka pedig egyszer vagy kétszer megkóstolta már a szeszes italt, és mind több nő nyúl az alkoholos pohár után.
febr. 13
9:57
Nőtt a horvát repülőterek utasforgalma (Kitekintő)
Csaknem 5,6 millió utas fordult meg a múlt évben a horvátországi repülőtereken, ahol összességében 8,6 százalékkal növekedett a forgalom - közölte a horvát statisztikai hivatal.
febr. 13
10:15
Soha nem látott megszorítások jönnek (Kitekintő)
A hónapok óta tartó megmozdulások közül a vasárnapi volt a legnagyobb, ahol több tucat rendőr és tiltakozó is megsérült az összecsapások során. A zavargások közben a görög parlament elfogadta a takarékossági intézkedéseket.
febr. 13
10:33
Nyugdíjreformokra ösztönöz a válság (Kitekintő)
Nem igényel ugyan új hatásköröket az Uniónak a nyugdíjszabályozásban, de a közös célokra gyakorolt hatása miatt növelni kívánja az EU rásegítő szerepét a nyugdíjpolitikák területén az a Fehér Könyv, amit csütörtökön fogad el a témában az Európai Bizottság
febr. 13
11:09
Biztonsági megállapodás a két Szudán között (Kitekintő)
Szudán és Dél-Szudán egy most aláírt megállapodás értelmében "tartózkodnak az egymással szembeni erőszakos akciók jövőbeni alkalmazásától."
febr. 13
11:27
Németország hatvan városában tüntettek az ACTA ellen (Kitekintő)
Németországban is több ezren csatlakoztak  az ACTA-megállapodás elleni nemzetközi megmozduláshoz.
febr. 13
11:45
Kim Dzsongun halálhíre terjed a Twitteren (Kitekintő)
A kínai Weibo mikroblogon pénteken az észak-koreai vezető haláláról "csiripeltek". A hír megerősítés nélkül is átterjedt a Twitterre és a fősodrú médiába.
febr. 13
11:48
Putyin béremelést, árcsökkentést és népességszaporulatot ígér (Metropol)
Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, a március 4-én esedékes elnökválasztás egyik jelöltje a Komszomolszkaja Pravda moszkvai újság hasábjain azt ígérte: ha őt választják meg államfőnek, akkor jelentősen emeli a közszférában dolgozók fizetését, a nyugdíjakat és a szociális támogatásokra szánt kiadásokat, miközben az ingatlanok árát csökkenti.
febr. 13
12:03
Az idő gerillája: megjelent Fidel Castro könyve (Kitekintő)
Megjelent Fidel Castro legújabb könyve. Visszaemlékezéseiben az eddigieknél teljesebb képet kaphatunk többek között a gyermekkoráról is. A könyv bemutatóján nem maradhatott el az aktuálpolitika sem.
febr. 13
12:06
Egy nap után összetörték a párkányi magyar helységnévtáblát (Metropol)
Új magyar nyelvű helységnévtáblát állít a Magyar Koalíció Pártja (MKP) Párkányban annak a helyére, amelyet a hét végén ismeretlen tettesek széttörtek - mondta el Farkas Iván, a párt gazdasági ügyekért felelős alelnöke hétfőn.
febr. 13
12:39
A Muszlim Testvériség leváltaná Egyiptom katonai tanácsát (Kitekintő)
Az egyiptomi parlamenti választások során az élen végzett Muszlim Testvériség az egyre növekvő bel- és külpolitikai káosz miatt követeli a hadsereg által kinevezett kormány leváltását.
febr. 13
12:57
Meghalt Hornyik Miklós (Kitekintő)
Hatvannyolc éves korában elhunyt Hornyik Miklós vajdasági író, irodalomtörténész, szerkesztő - közölte családja hétfőn az MTI-vel.
febr. 13
13:15
Meglepő dolgot mondott az elnök (Kitekintő)
Medvegyev szerint a december óta megtett intézkedések hatására boldogabb lett az élet  Oroszországban. Támogatóinak kongresszusán a további reformlépésekről beszélt az elnök.
febr. 13
13:36
Felrobbantották egy izraeli diplomata autóját Újdelhiben (Metropol)
A jeruzsálemi külügyminisztérium szóvivője nem volt hajlandó részleteket közölni, mondván, hogy ez biztonsági ügy. Indiai források úgy tudják, hogy egy gépkocsivezető és egy diplomatafeleség sérült meg.
febr. 13
13:51
Temesvár: Helyreállhat a Mária-szobor (Kitekintő)
Több mint háromezer aláírást tartalmazó dossziét nyújtott be a hét végén Szabó Ferenc RMDSZ-es városi tanácsos kíséretében a Temesvári Magyar Nőszövetség (TMSZ) a város polgármesteri hivatalában, az Örökségvédelmi Igazgatóságnak címezve, a Mária téri emlékmű helyreállításáért.
febr. 13
14:09
Románia, az uniós templom egere (Kitekintő)
Több mint hat millió román állampolgár anyagi nélkülözésben él, míg a lakosság 41,4 százaléka, majdnem 9 millió személy a szegénységi küszöb határán tengődik, vagy a társadalmi kirekesztődés veszélyével néz szembe.
febr. 13
14:27
Tőkés pártja ellen a román szociáldemokraták (Kitekintő)
Az RMDSZ-nek a parlamentben van a helye, de az ellenzéki oldalon, jelentette ki hétvégi, sepsiszentgyörgyi látogatásakor Victor Ponta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.
febr. 13
14:48
Áprilisban választanak Görögországban (Metropol)
Áprilisban tartják meg a előre hozott parlamenti választásokat Görögországban.
febr. 13
14:48
Adóemelés várható Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Adóemelés várható Szlovákiában a márciusi parlamenti választások után - írta a parlamenti pártok programjaira hivatkozva a Sme szlovákiai liberális napilap hétfőn.
febr. 13
15:03
Mečiar: államot alapítottunk, mégsem kellünk (Kitekintő)
Vladimír Mečiar volt kormányfő, a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom elnöke még mindig bízik abban, hogy pártja sikeresen szerepel majd a márciusi parlamenti választásokon.
febr. 13
15:21
Gyanúsan drága "üdítők" a házelnök monacói útján (Kitekintő)
Pavol Hrušovský pozsonyi házelnök tíztagú kíséretével nemrég Monacóba utazott. A küldöttség tagjai a kétórás oda-visszaút során közel 560 eurót költöttek ételre és italra.
febr. 13
15:24
Dagad a sajtóbotrány (168 Óra Online)
Nyolc személyt vettek őrizetbe szombaton Londonban az utóbbi évtizedek legsúlyosabb brit sajtóetikai botrányát feltáró rendőrségi vizsgálat keretében. Köztük van a The Sun – a legnagyobb példányszámú brit bulvárnapilap – öt újságírója, valamint a brit fegyveres erők egy aktív szolgálatot teljesítő tagja, a védelmi minisztérium egyik tisztviselője és egy rendőrtiszt.
febr. 13
15:39
Dagad a plágiumbotrány (Kitekintő)
Plagizálással gyanúsítja Hantz Péter, a Bolyai Kezdeményező Bizottság (BKB) alelnöke a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) Általános Orvostudományi Karának dékánját, Leonard Azamfireit.
febr. 13
15:42
Másra hárítja a felelősséget a Fidesz (Metropol)
A Jobbik szerint a lakossági devizaeladósodás megakadályozásához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló határozati javaslat "nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen megpróbálja az MSZP felelősségét kizárólagossá tenni és eltüntetni a Fidesz felelősségét".
febr. 13
15:57
További segítséget helyez kilátásba Görögországnak a pénzügyi EU-biztos (Infostart)
További pénzügyi segítséget helyezett kilátásba hétfőn Görögországnak Olli Rehn, az Európai Bizottság pénzügyi és gazdasági kérdésekben illetékes alelnöke, miután az athéni parlament az előző éjjel elfogadta az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kialkudott, vitatott megszorító intézkedéseket.
febr. 13
15:57
Az ifjabb Janukovics az Ungvári Konyakgyár új tulajdonosa (Kitekintő)
Viktor Janukovics idősebb fia felvásárolta az egyik legnagyobb kárpátaljai vállalat, az Ungvári Konyakgyár eddigi fő részvényesének és igazgatójának, Volodimir Hiszemnek a tulajdonrészét.
febr. 13
16:15
Fordulat: az ország mellé álltak az amerikaiak (Kitekintő)
Az olasz miniszterelnök az Egyesült Államokba látogatott, ahol Barack Obama amerikai elnökkel és Ban Ki Mun ENSZ- főtitkárral találkozott, akik elégedettségüket fejezték ki Mario Monti válságkezelő politikájával kapcsolatban.
febr. 13
16:18
Porig égett egy családi ház melléképülete Solymáron (Metropol)
Kigyulladt és porig égett egy családi ház melléképülete Solymáron, a tűz a főépületre is átterjedt, de senki sem sérült meg.
febr. 13
16:51
Vajdaság autonómiája alapvető kérdés Szerbia számára (Kitekintő)
Vajdaság autonómiája alapvető kérdés Szerbia számára és az ország európai integrációja szempontjából.
febr. 13
17:09
Szétverték Párkány magyar helységnévtábláját (Kitekintő)
Szétverték Párkány magyar helységnévtáblájátSzombat éjszakára ismeretlenek szétverték Párkány magyar helységnévtábláját.
febr. 13
17:27
Adóemelés jön a választások után (Kitekintő)
A márciusi választások után adóemelésre lehet számítani Szlovákiában.
febr. 13
17:30
Görögország: „ez nem az emberek Európája” (Metropol)
Társadalmi robbanás fenyegeti Görögországot, ahol a kormány újabb húsbavágó megszorító intézkedéseket fogadott el, hogy hozzájusson a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió által biztosított második hitelcsomaghoz.
febr. 13
17:45
Elutasítják a „szélsőségesség" vádját (Kitekintő)
Az Erdélyi Magyar Néppárt nyilatkozatban utasította vissza, Victor Ponta hét végi sepsiszentgyörgyi kijelentéseit.
febr. 13
17:48
A képviselőket is meglepte az új törvénytervezet (168 Óra Online)
Jelentős változások várhatók Kárpátalján, az erre vonatkozó reform elfogadása után - adta hírül a goloskarpat.info ukrán nyelvű portálja, a Tisza-1 TV riportját követően, ahol Vaszil Popadinecetet, a megyei közszolgálati főosztály vezetőjét kérdezték a Zona aktualnoju uvahi című műsorban.
febr. 13
18:21
Szlovákia: Reális az esélye egy jobb-közép kormánynak? (Kitekintő)
Daniel Krajcer (Szabadság és Szolidaritás - SaS) kulturális miniszter szerint megdőlt mindkét mítosz, ami miatt az SaS nem lehetett tagja egy jövőbeli jobb-közép kormánynak.
febr. 13
18:24
Obama: növekedés a megszorítások helyett (Metropol)
A deficitcsökkentés helyett a megindult gazdasági növekedés serkentésével, az infrastrukturális és az oktatási kiadások emelésével és a leggazdagabbak fokozottabb adóztatásával számol Barack Obama amerikai elnök hétfőn előterjesztett, a 2013-as pénzügyi évre szóló költségvetési javaslata.
febr. 13
18:39
Megszorongatják a munkanélkülieket (Kitekintő)
A francia államfő "forradalmi" eszközökkel képzeli el a munkanélküliség csökkentését.

Keresés