2012. február 13. hétfő

febr. 13
0:03
Ronaldo mesterhármasával növelte a Madrid tíz pontra az előnyét a Barcával szemben (Infostart)
Tíz pont az előnye már a Real Madridnak a spanyol bajnokságban, miután José Mourinho együttese hátrányból fordítva 4-2-re nyert a Levante ellen. Cristiano Ronaldo mesterhármast szerzett.
febr. 13
0:03
Afrika-kupa: Elefántcsontpart tizenegyesekkel kapott ki, Zambia a bajnok (She)
Zambia, a FIFA-világranglista 71. helyen álló labdarúgó-válogatott nyerte meg az Afrikai Nemzetek Kupáját, miután a 0–0-ra végződő fináléban büntetőkkel jobbnak bizonyult a nagy esélyes Elefántcsontpartnál.  A kontinens bajnoki címe hetedszer dőlt el tizenegyes párbajban, az idei tornán egyetlen gólt sem kapó Elefántcsontpartnak nem megy ez a műfaj: legutóbb 2006-ban szintén büntetőkkel veszített…
febr. 13
0:07
Videó: Cristiano Ronaldo ismét remekelt, három gól a Levante ellen (She)
Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Real Madrid hazai pályán 4–2-re legyőzte a Levantét a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Cristiano Ronaldo három góllal vette ki a részét a fővárosiak sikeréből.
febr. 13
0:21
NS: Mihály Árpád esküje; Tőzsér Dániel vallomása, Mocsai Lajos nem aludt - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából:
febr. 13
0:57
NBA: a Chicago izgalmas vereséget szenvedett Bostonban, nyert a Lakers (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 50. játéknapján a Chicago Bulls végig izgalmas mérkőzésen szenvedett négypontos vereséget Bostonban a házigazda Celticstől. Az LA Lakers Torontóban a Raptors otthonában nyert két ponttal.
febr. 13
1:01
NHL: felemás New York-i vasárnap; a Rangers nyert, az Islanders kikapott (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 120. játéknapján a New York-i csapatok közül a Rangers győzött, míg az Islanders kikapott pályaválasztóként. Előbbi a Washington Capitalst múlta felül, az Islanders a Florida Panthersszel szemben maradt alul.
febr. 13
1:15
Nemzetközi kézi kupák: orosz, szerb, dán, német, norvég riválist kaphat az FTC és a DVSC (She)
Két orosz, valamint egy-egy dán, német, norvég és szerb csapat jutott be a női kézilabda KEK küzdelmeiben a negyeddöntőbe, ahol a Ferencváros és a Debrecen révén még két magyar együttes van versenyben. A nőknél az EHF-kupában is kialakult a negyeddöntő mezőnye, ott viszont a Békéscsaba és a Vác is búcsúzott a sorozattól.
febr. 13
1:19
Portugália: a Porto sima négyessel küldte haza a Leiriát (She)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga Sagres) 18. fordulójában a Porto sima, négygólos győzelmet aratott a Leiria ellen. A házigazdák sikerét nagyban segítette, hogy a vendégek a 48. perctől emberhátrányban játszottak. Dicséretes módon a 66. percig így is tartani tudták a gól nélküli döntetlent, akkor azonban beindult a hazai góltermés.
febr. 13
6:21
Capello az Anzsi Mahacskala edzője lesz? (Infostart)
Orosz lapértesülés szerint elképzelhető, hogy az élvonalban szereplő Anzsi Mahacskala vezetőedzője lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról múlt szerdán lemondott Fabio Capello.
febr. 13
6:39
Tenisz: Eljött az Azarenka-Kvitová rivalizálás kora - Navratilova (She)
Az egyesben 18-szoros Grand Slam-győztes Martina Navratilova szerint Viktorija Azarenka és Petra Kvitová párharcáról szólhat a női tenisz következő időszaka. A cseh származású 55 éves amerikai ex-játékos a múlt heti, párizsi tornán beszélt a két fiatal kilátásairól.
febr. 13
6:57
EBEL: edzőt váltott a Volán lehetséges rájátszásbeli ellenfele (She)
Edzőváltás történt az osztrák jégkorongbajnokságban (EBEL) szereplő Klagenfurt együttesénél: a csapatot eddig irányító kanadai Manny Viveirostól a svájci Christian Weber vette át a karmesteri pálcát.
febr. 13
6:59
NBA: a Miami nagy hármasa esélyt sem adott a Hawksnak Atlantában (She)
LeBron James 23, Dwyane Wade 21 ponttal, Chris Bosh pedig 16 lepattanóval segítette a Miami Heat együttesét 107–87-es győzelemhez Atlantában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján.
febr. 13
7:00
Veszprém a továbbjutás kapujában (Behaviour)
A férfi és a női csapatok is pályára lépnek a kézilabda európai kupákban a hétvégén. A Bajnokok Ligájában a Veszprém matematikailag is bebiztosíthatja továbbjutását, a gyengébbik nem versengésében a Győr óriási lépést tehet ebbe az irányba.
febr. 13
7:02
Kikapott a Barcelona, vélhetően oda a bajnoksága (Behaviour)
Sir Alex Ferguson szerint Luis Suárez a Liverpool szégyene, Josep Guardiola csapata újabb veresége után most már elsősorban a Bajnokok Ligája-címvédésre készül, sorozatban ötödik sikerét aratta a Bundesligában a Dortmund, míg a Milan az utolsó pillanatokban fordított az Udinese elleni rangadón a Serie A-ban. Az öt nagy európai futballbajnokság összefoglalója.
febr. 13
7:04
Minden jó, ha Joó a vége (Behaviour)
A hölgyek hazai tornáján a 49. alkalommal megrendezett női cselgáncs Hungária Kupán azonban az olimpiai részvételt már kivívó Csernoviczki Éva (48 kg) és Mészáros Anett (70 kg) különböző okok miatt nem indult, így a vezérszerep Karakas Hedvigre (57 kg) és Joó Abigélre (78 kg) maradt.
febr. 13
7:06
Lehengerlő zöld-fehérek (Behaviour)
A címvédő Ferencváros gálamérkőzést rendezett a Rosztov elleni visszavágón a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Magabiztosan nyert a női Bajnokok Ligájában a Győr, a férfiaknál ezzel szemben ugyanebben a sorozatban kínos vereséget szenvedett otthon a Veszprém, amelynek így a továbbjutása is komoly veszélybe került.
febr. 13
7:15
NHL: a Detroit zsinórban huszadszor nyert otthon, ami csúcsbeállítás (She)
Egyhuzamban huszadszor is nyert hazai pályán a Detroit Red Wings az észak-amerikai profi hokiligában, ezzel beállította az NHL vonatkozó rekordját. Hasonlóra éppen a most legyőzött Philadelphia volt képes 1976-ban, valamint a Boston Bruins, amelynek remek szériája 1929-ből átnyúlt 1930-ba.
febr. 13
7:33
Primera División: Mourinho óvatos, de azért odabökött a Barcelonának (She)
A Real Madrid vasárnap este hátrányból nyert hazai pályán a Levante ellen, ezzel a Barcelona szombat esti, Osasunától elszenvedett vereségét kihasználva tíz pontra növelte előnyét a Primera Divisiónban. José Mourinho, a Real Madrid edzője szerint csapata megkönnyebbülhet, de még nem veheti biztosra a bajnoki címet.
febr. 13
7:51
Elefántcsontpart: nagy a bánat, de még nem járt le Drogbáék ideje (She)
Francois Zahoui, az Afrikai Nemzetek Kupája-döntőt Zambia ellen tizenegyesekkel elbukó Elefántcsontpart szövetségi kapitánya szerint roppant balszerencsés volt csapata, amely 2006 után ismét tizenegyesekkel kapott ki a fináléban. A hat éve és most is büntetőt hibázó Didier Drogba válogatottbeli jövőjéről még nem döntöttek.
febr. 13
7:53
Röplabda: életfogytig tartó eltiltások Dél-Koreában bundázásért (She)
Dél-Koreában négy röplabdázót örökre eltiltottak, miután bebizonyosodott róluk, hogy bundáztak. A KEPCO45 csapat játékosai a jövőben semmiféle szerepet nem tölthetnek be a sportágban.
febr. 13
8:09
Ökölvívás: a kapitány bizakodik az olimpiai pótselejtező előtt (She)
Az 56. Bocskai-emlékversenyen megszerzett két arany- és két ezüstérem alapján ökölvívóink méltán reménykedhetnek benne, hogy a tavaszi törökországi kvalifikációs pótselejtezőn sikerül háromról akár hatra is növelni a magyar kvóták számát.
febr. 13
8:12
Zambiai diadal az Afrika Kupán (Metropol)
Zambia labdarúgó-válogatottja nyerte - története során először - az Afrika Kupát, mivel a vasárnapi döntőben gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követően 11-esekkel legyőzte Elefántcsontpart együttesét, Libreville-ben.
febr. 13
8:14
Tíz pontra nőtt a Real Madrid előnye (Metropol)
Tíz pontra növelte előnyét a Real Madrid az FC Barcelonával szemben a spanyol labdarúgó-bajnokságban azzal, hogy a 22. forduló vasárnap késő esti mérkőzésén, hazai pályán legyőzte a meglepetésre nagyon eredményesen menetelő Levantét. A találkozón Cristiano Ronaldo mesterhármast ért el.
febr. 13
8:21
Novak Djokovics-Szeles Mónika meccs lehet Belgrádban (Agroinform)
Bemutató mérkőzés keretében szeretne összecsapni az egykori Jugoszlávia legjobb játékosával a férfiak világelsője.
febr. 13
8:27
Tenisz: Sarapova megelőzte Kvitovát, Arn hat helyet javított a ranglistán (She)
Az orosz Marija Sarapova megelőzte a cseh Petra Kvitovát a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, így a második helyen áll a fehérorosz Viktorija Azarenka mögött. A legmagasabban rangsorolt magyar, Arn Gréta hat helyet előrelépett, így a 70. a sorban.
febr. 13
8:39
A Boston nyerte a keleti rangadót (Agroinform)
A Boston Rajon Rondo tripla-duplájával múlta felül a Chicago Bullst, amely szezonbeli hetedik vereségét szenvedte el.
febr. 13
8:41
A Detroit beállította a ligarekordot sorozatban huszadik hazai sikerével - videó (Agroinform)
A Vörös Szárnyak a Philadelphia Flyerst győzték le 4-3-ra. Nicklas Lidström 1550. mérkőzését játszotta a Red Wingsben.
febr. 13
8:45
Zambia: a szövetségi kapitány a legendás elnöknek ajánlotta a diadalt (She)
Kalusha Bwalyának, a zambiai szövetség elnökének ajánlotta a válogatott Afrikai Nemzetek Kupája-diadalát Hervé Renard szövetségi kapitány. Bwalya 1993-ban a válogatott csapatkapitánya volt, de nem volt rajta azon a repülőn, amely Gabonban lezuhant – egy évvel később az újjáépített válogatott a vezérletével ezüstérmes lett az Afrika-kupán.
febr. 13
8:47
Videó: „Apukám nem engedte a terepralit, így lettem krosszos” (She)
Szabó Krisztiánt választották meg az év extrémsportolójának 2011-ben. A fiatal, 19 éves versenyző már Európa-bajnoknak vallhatja magát. Bár gyerekként édesapja nem szerette volna, hogy terepralizzon, távoli álma, hogy felnőttként eljusson a Dakarra. Interjú.
febr. 13
8:49
Anglia: bár Futácsék nem kapnak fizetést, a mezeikért fizetniük kell (She)
Bár az idén még nem kaptak fizetést Futács Márkóék az angol másodosztályban szereplő Portsmouth vezetőségétől, a játékosoknak ki kell fizetniük a Blackpool elleni meccs után a szurkolóknak ajándékozott mezek árát.
febr. 13
8:57
Sousa kitért Egervári kézfogása elől (Agroinform)
A szövetségi kapitány a repülőtéren akarta köszönteni portugál kollégáját, aki levegőnek nézte Egervárit.
febr. 13
9:03
Anglia: Redknapp Lampardot és Scholest is kivinné az Eb-re (She)
Harry Redknapp, a Tottenham Hotspur menedzsere először beszélt arról, mit tenne az angol válogatott szövetségi kapitányaként. A posztról a múlt héten távozó Fabio Capello utódlására a legnagyobb esélyesnek tartott angol szakember nevezné az Európa-bajnokságra Paul Scholest, és Steven Gerrardot kérné fel csapatkapitánynak.
febr. 13
9:06
„Hat olimpiai kvóta az álmunk” (Metropol)
Kovács László szövetségi kapitány az olimpiai pótkvalifikáció tükrében figyelte a bokszolói teljesítményeket.
febr. 13
9:21
Anglia: bár Futácsék nem kapnak fizetést, a mezükért fizetniük kell (She)
Bár az idén még nem kaptak fizetést Futács Márkóék az angol másodosztályban szereplő Portsmouth vezetőségétől, a játékosoknak ki kell fizetniük a Blackpool elleni meccs után a szurkolóknak ajándékozott mezek árát.
febr. 13
9:23
NB II: Zováth és Tisza megegyezett a szolnokiakkal, Piller nem (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Szolnoki MÁV FC megegyezett az őszt a Mezőkövesdben töltő Zováth Jánossal. Visszatér a Tisza-partiakhoz a saját nevelésű Tisza Kálmán is, aki az elmúlt két évadban a Honvéd II csapatában szerepelt.
febr. 13
9:25
Triatlon: Lance Armstrong másodiként ért célba első profi versenyén (She)
A hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong a második helyen végzett kerékpáros karrierje utáni első profi triatlonversenyén, a Panamában rendezett „fél Ironman-viadalon”.
febr. 13
9:33
Hanga a Manresa legjobbja volt a Bilbao ellen (Agroinform)
A válogatott magyar légiós 30 perc alatt négy lepattanót is szedett a mérkőzésen, amelyet a Manresa 88-60-ra elvesztett.
febr. 13
9:39
Tenisz: nincs változás az élen, Kellner Ádám egy helyet rontott a ranglistán (She)
A férfi teniszezők legfrissebb világranglistájának élmezőnyében nincs változás: továbbra is a szerb Novak Djokovics vezet a spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer előtt. A legmagasabban rangsorolt magyar, Kellner Ádám egy helyet rontott, így a 317. a sorban.
febr. 13
9:51
Az FA megvárja Redknappet, aki már válogatottbeli terveiről beszélt (Agroinform)
A tréner visszahívná Paul Scholest a válogatottba, és Gerrardnak vagy Parkernek adná a csapatkapitányi karszalagot.
febr. 13
9:57
DVSC-Teva: pénteken és szombaton is hazai edzőmeccs vár a csapatra (She)
Immár itthon folytatja felkészülését a DVSC-Teva labdarúgócsapata, amelyre a héten két edzőmérkőzés vár.
febr. 13
9:59
Műkorcsolya ob: jégtáncban a Nagy, Fejes duó győzött (She)
A januári Európa-bajnokságon 17. helyezett Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté kettős nyerte meg a Gyakorló Jégcsarnokban rendezett műkorcsolya országos bajnokság jégtáncversenyét.
febr. 13
10:09
Navratilova Kvitová-Azarenka párharcra számít a következő években (Agroinform)
A teniszlegenda szerint Viktorija Azarenka és Petra Kvitová párharcáról szólhat a női tenisz következő időszaka.
febr. 13
10:15
Karate: Csák Klaudia bronzérmes lett az utánpótlás Eb-n (She)
Öt éremmel zártak a magyarok a karatésok Bakiban rendezett korosztályos Európa-bajnokságán.
febr. 13
10:17
Haladás: Korolovszky sérülésétől is függhet, érkezik-e új játékos (She)
Artner Tamás, a Haladás labdarúgócsapatának vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának a felkészülés eddigi szakaszát értékelve elmondta, nagy változások már nem várhatók az együttes keretében.
febr. 13
10:27
Sarapova megelőzte Kvitovát és második (Agroinform)
Az élen változatlanul az Australian Open-győztes fehérorosz Viktorija Azarenka áll, Arn Gréta a legjobb magyarként a 70.
febr. 13
10:33
Labdarúgás: újraindulnak az európai kupaküzdelmek - a heti program (She)
Véget ért a téli szünet, a héten újraindulnak a nemzetközi futballkupák küzdelmei. A Bajnokok  Ligája nyolcaddöntőjének mérkőzéseit kétfelé osztották: a héten kedden és szerdán két-két mérkőzést rendeznek, míg a másik négy párharc első találkozóit a jövő héten játsszák. Az Európa-ligában viszont erőltetett menet veszi kezdetét, két körre is sor kerül, amíg a BL-ben „csak" a nyolcaddöntő.
febr. 13
10:35
Videó: félelmetes finissel ragyogó Volán-siker az éllovas Linz ellen (She)
A Sapa Fehérvár AV 19 6–3-ra legyőzte a listavezető Liwest Linzet az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) középszakaszának felsőházi rájátszásában. A Volán az utolsó harmadban öt gólt ütött, így megfordította a vesztésre álló mérkőzést.
febr. 13
10:37
Hollandia: Babos nagyon dühös a NEC szombati veresége miatt (She)
Babos Gábor nagyon dühös volt a NEC Roda ellen 1–0-ra elveszített szombati holland bajnokija után, mivel úgy véli, csapata nem érdemelt vereséget a találkozón.
febr. 13
10:45
Jégtáncban a Nagy, Fejes duó győzött (Agroinform)
A januári Eb-n 17. helyezett Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté kettős nyerte műkorcsolya országos bajnokság jégtáncversenyét.
febr. 13
10:51
Golf: Tiger Woods játéka szétesett, nagy riválisa újra megfricskázta (She)
A tapasztalt amerikai játékos, Phil Mickelson pályafutásának 40. PGA Tour-győzelmével ért véget a profi golfozók amerikai körversenyének magyar idő szerint hétfő hajnalban befejeződő négynapos viadala, az év eddigi legmagasabb (6.4 millió dollár) díjazású versenye.

Keresés