2012. február 23. csütörtök

febr. 23
6:06
Egy jelölt Jemenben (Kripto Akadémia)
Legalább nyolc katona életét vesztett Jemenben az elnökválasztás alatt. Szeparatisták támadtak meg szavazóhelyiségeket. A fővárosban béke honolt, az emberek üdvözöltek Ali Abdalláh Száleh elnök 33 éves uralmának végét.
febr. 23
6:08
Slotáék álmodozhatnak (Kripto Akadémia)
A Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt (SNS) már huzamosabb ideje azt szorgalmazza, hogy a március 10-i parlamenti választás napján egyben arról is szavazzanak a polgárok, hogy az országban a szlovák legyen az egyetlen hivatalos nyelv.
febr. 23
6:10
Hugo Chávezt újra műtik Havannában (Kripto Akadémia)
Újra meg kell operálni a venezuelai elnököt. Hugo Chávez már két operáción esett át Havannában, rosszindulatú daganatot távolítottak el testéből, s hazatérve bejelentette, teljesen felgyógyult.
febr. 23
6:12
Csúszik a hatalomátadás? (Kripto Akadémia)
Az egyiptomi választási bizottság bejelentette, az elnökválasztásra március 10-től lehet jelöltet állítani, az indulóknak négy hét áll majd rendelkezésükre, hogy regisztrálják magukat. Azonban a bizottság, s a mögötte álló katonai tanács arról nem határozott még, mikor is tartják a voksolást. Úgy tűnik, a hadsereg minél később kívánja civilek kezébe adni a hatalmat.
febr. 23
6:57
Konzervativizmusból licitálják túl egymást Obama lehetséges kihívói (Infostart)
Vehemensen, gyakran egymás szavába vágva próbálta egymást túllicitálni konzervativizmusból a republikánus elnökjelöltségért folytatott versenyben vezető Rick Santorum és Mitt Romney, miközben szövetségi pénzek költésével és következetlenséggel vádolták egymást.
febr. 23
7:15
50 milliárd dolláros japán kölcsön az IMF-nek (Metropol)
Japán azt tervezi, hogy 50 milliárd dollárig terjedő összeget ad a Nemzetközi Valutaalapnak arra, hogy az segítséget nyújthasson az európai adósságválság leküzdéséhez - közölte csütörtökön a tokiói pénzügyminisztérium egyik tisztségviselője.
febr. 23
7:17
Pokolgépes merénylet Bagdadban, (Metropol)
Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel csütörtökön Bagdad belvárosi bevásárlónegyedében, a hatóságok szerint nyolc ember meghalt és 24 megsebesült a terrorcselekményben.
febr. 23
7:18
Gyertyagyújtás a magyarországi romagyilkosságok áldozataiért Torontóban (Kripto Akadémia)
A szervezők szerint mintegy kétszázan vettek részt szerda este azon a gyertyagyújtáson, amelyet Torontóban a 2008-2009-ben elkövetett magyarországi romagyilkosságok emlékére rendeztek, a rendezvény egyben tiltakozás is volt a kanadai menekültügyi politika várható szigorítása ellen.
febr. 23
7:33
Kasmírban katonák haltak meg lavinaomlásokban (Metropol)
Két hatalmas lavina temetett maga alá csütörtökre virradóra laktanyákat Kasmír indiai területén, a hóomlásokban tizenegy katona meghalt és nyolc eltűnt.
febr. 23
7:36
Eladó egy egész falu Franciaországban (Kripto Akadémia)
A települést 19 házzal, uszodával kínálják. Irányára 100 millió forintnyi euró.
febr. 23
7:54
Santorum és Romney konzervativizmusból próbálta túllicitálni egymást (Kripto Akadémia)
Vehemensen, gyakran egymás szavába vágva próbálta egymást túllicitálni konzervativizmusból a republikánus elnökjelöltségért folytatott versenyben vezető Rick Santorum és Mitt Romney, miközben szövetségi pénzek költésével és következetlenséggel vádolták egymást a Fehér Házra aspiráló ellenzéki politikusok szerdai tévévitájában.
febr. 23
8:27
A román kormány pereli a Vegyépszert (Metropol)
Jogi úton követel kártérítést a román állam, amiért a Vegyépszer több állami útépítést nem végzett el, illetve a befejezett útszakaszok minőségi problémái miatt – közölte a román közlekedési minisztérium.
febr. 23
9:03
Tucatnyi halott Pakisztán északnyugati részén (Metropol)
Legalább 12 ember meghalt és mintegy harminc megsebesült egy buszmegállóban elhelyezett pokolgép robbanásában csütörtökön Pakisztán északnyugati részén - vált ismertté egészségügyi forrásból.
febr. 23
9:57
Újabb amerikai-észak-koreai atomtárgyalások (Metropol)
Észak-Korea és az óvatosan derűlátó Egyesült Államok képviselői újabb tárgyalásokra ültek össze csütörtökön Pekingben, az elsőkre azóta, hogy tavaly december 17-én meghalt a sztálinista államot hosszú időn át vezető Kim Dzsong Il, s a helyére legkisebbik fia, Kim Dzsong Un lépett.
febr. 23
11:27
Nagy robbanások Homszban (Metropol)
Hevesen lőtték csütörtökön is a kormányerők a közép-szíriai Homsz városának lázadó negyedeit, különösen Bába-Amrt, amelyet "rémisztő" robbanások ráztak meg, és minden kommunikációs kapcsolat megszakadt - közölték jogvédő és ellenzéki aktivisták.
febr. 23
11:45
Nem vizsgálhatták Timosenkót a kanadai orvosok (Metropol)
Az ukrán kormány nem engedélyezte a Julija Timosenkót vizsgáló kanadai orvoscsoportnak, hogy elvégezze a szükséges vizsgálatokat a börtönben betegeskedő volt ukrán miniszterelnökön.
febr. 23
12:03
Emberiesség elleni bűncselekménnyel vádolja a szíriai vezetést az ENSZ (Infostart)
A szíriai erők fegyvertelen nőket és gyermekeket gyilkoltak, lakóterületeket bombáztak, és legfelsőbb politikai megrendelésre kínoztak sebesült felkelőket a kórházakban - állapította meg csütörtökön az ENSZ. A kormányerők csütörtökön is hevesen lőtték a közép-szíriai Homsz városának lázadó negyedeit, különösen Bába-Amrt, amelyet "rémisztő" robbanások ráztak meg, és minden kommunikációs kapcsolat…
febr. 23
12:03
Prőhle Gergely: értetlenül áll a kormány a bizottság javaslata előtt (Kripto Akadémia)
Értetlenül áll a kohéziós eszközök Európai Bizottság által javasolt befagyasztása előtt a magyar kormány - mondta Prőhle Gergely helyettes külügyi államtitkár az osztrák közszolgálati televíziónak, jelezve, hogy a kormány kész a párbeszédre Brüsszellel.
febr. 23
12:21
Több mint százezres Putyin-párti tüntetés Moszkvában (Metropol)
Mintegy 130 ezer ember gyűlt össze a moszkvai Luzsnyiki-stadionban csütörtökön, az orosz Honvédelem napján, hogy hitet tegyen Vlagyimir Putyin jelenlegi miniszterelnök, a március 4-i elnökválasztás biztos befutója mellett.
febr. 23
12:21
Szigorított ellenőrzés a román határátkelőkön (Kripto Akadémia)
Szigorított ellenőrzést vezettek be a román hatóságok valamennyi határátkelőn a csempészet visszaszorításáért - közölte a román határrendőrség.
febr. 23
12:39
Sikeres a tokaji régió idegenforgalmi programja (Metropol)
Sikeresen zárult a tokaji régióban az a helyi idegenforgalom fejlesztését célzó projekt, amelyet a térség három települése, Kistoronya, Mikóháza és Sátoraljaújhely közösen valósított meg az elmúlt négy év során.
febr. 23
13:51
Kórházba szállították a független Algéria első elnökét (Metropol)
Egy algériai katonai kórházba szállították a 95 éves Ahmed Ben Bellát, a független Algéria alapítóját és első elnökét. Az elmúlt két napban egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg az algériai sajtóban a volt elnök állapotáról.
febr. 23
14:09
Folytatódnak a zavargások Afganisztánban a koránégetés miatt (Metropol)
Újabb emberéleteket követeltek csütörtökön az afganisztáni zavargások, amelyek immár harmadik napja tartanak a bagrami amerikai támaszponton történt koránégetések miatt.
febr. 23
14:27
Orbán ellen tüntethetnek, mellette nem (Metropol)
A miniszterelnök látogatásához időzítve tüntetést tartanak pénteken Frankfurtban Orbán Viktor politikája ellen német baloldali szervezetek, elmarad viszont az ugyanarra a helyre és időpontra Németországban élő magyar magánemberek által szervezett szimpátiatüntetés.
febr. 23
14:27
Swoboda: a magyar kormánynak teljesítenie kell európai kötelezettségeit (Kripto Akadémia)
A magyar kormánynak a szükséges intézkedések meghozatalával teljesítenie kell európai kötelezettségeit - hangsúlyozta csütörtökön az Európai Parlament (EP) szocialista frakcióvezetője.
febr. 23
15:03
Elbúcsúztatták az Etiópiában megölt kutatóorvost (Metropol)
Családtagjai, egykori kollégái, tanítványai, betegei, sporttársai és barátai búcsúztak csütörtökön a magyar turistákat ért etiópiai merénylet egyik áldozatától, Szabad Gábortól a Szegedi Tudományegyetemen.
febr. 23
15:57
Hét amerikai katona halt meg helikopterbalesetben (Metropol)
Hét amerikai tengerészgyalogos életét vesztette, amikor két helikopter összeütközött szerdán egy éjszakai hadgyakorlaton az Egyesült Államokban.
febr. 23
15:59
A neonáci sorozatgyilkosság áldozataira emlékeztek (Metropol)
A német kancellár bocsánatot kért a bevándorló családból származó áldozatok hozzátartozóitól azon a berlini gyászünnepségen, amelyen a neonáci sorozatgyilkosság áldozatairól emlékeztek meg csütörtökön.
febr. 23
16:33
Obama bocsánatot kért a koránégetésért (Infostart)
Hamid Karzai afgán államfő levelet kapott Barack Obamától, amelyben az amerikai elnök bocsánatot kért, amiért koránt égettek a bagrami amerikai bázison - jelentette csütörtökön az amerikai média az afgán elnöki hivatalra hivatkozva.
febr. 23
16:33
Koránégetés: Obama bocsánatot kért (Metropol)
Hamid Karzai afgán államfő levelet kapott Barack Obamától, amelyben az amerikai elnök bocsánatot kért, amiért koránt égettek a bagrami amerikai bázison - jelentette csütörtökön az amerikai média az afgán elnöki hivatalra hivatkozva.
febr. 23
16:51
Minden ötödik ember adott kenőpénzt tavaly Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Szlovákiában a megkérdezettek 20 százaléka adott csúszópénzt valakinek az elmúlt egy év során, derült ki a Transparency International Slovakia (TIS) nemzetközi civilszervezet, a téma kapcsán végzett, most nyilvánosságra hozott felmérésének eredményeiből, közölte a SITA hírügynökség csütörtökön.
febr. 23
17:09
Lezárulhatnak az IMF tárgyalások áprilisban (Metropol)
Lezárulhatnak a tárgyalások áprilisban a Magyarországnak nyújtandó biztonsági hálóról az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal, miután márciusban várhatóan megkezdődik az egyeztetés - tudatta Fellegi Tamás sajtóirodája a Dow Jones hírügynökséggel.
febr. 23
17:11
Sarkozy gyilkosságnak minősíti az újságírók szíriai halálát (Metropol)
Gyilkosságnak minősítette két nyugati újságíró szerdai szíriai halálát Nicolas Sarkozy francia elnök.
febr. 23
17:27
A görög parlament megszavazta a magánhitelezőknél levő adósság leírását (Infostart)
A görög parlament csütörtökön megszavazta az adósságleírást a magánhitelezőkkel.
febr. 23
17:27
Terrortámadás volt a Mol pakisztáni gázüzeménél (Kripto Akadémia)
Egy kisebb fegyveres csoport megtámadta a Mol Pakistannak, a Mol-csoport tagjának manzalai gázüzemét a Tal blokkban még február 11-én. Az incidens során senki nem sérült meg - erősítette meg a Mol csütörtökön az MTI-nek a több hírportálon megjelent információt.
febr. 23
17:45
Vádat emelnek a volt IMF-vezér ellen (Infostart)
Vádat emelnek Franciaországban Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatója ellen üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészesség és hűtlen kezelés bűntette miatt - közölte egy igazságügyi forrás.
febr. 23
18:57
Az olasz rendőrparancsnok keres a legjobban (Metropol)
A Monti-kormány által meghirdetett átláthatóság jegyében a miniszterek internetes vagyonnyilatkozata után nyilvánosságra hozták az olasz közszféra többi vezetőjének bérezését is: eszerint a legtöbbet az országos rendőrparancsnok keresi.
febr. 23
18:59
Szíria: megölték egy család 13 tagját (Metropol)
A szíriai belbiztonsági erők legalább 46 embert öltek meg csütörtökön, köztük egyetlen család 13 tagját - jelentette esti összesítésében az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).
febr. 23
19:51
„Az európaiak kötelesek támogatni Magyarországot” (Metropol)
Bajorország volt tartományi miniszterelnöke szerint az európaiak, kiemelten a németek, a történelemből eredően is kötelesek arra, hogy támogassák - a politikai, történelmi és társadalmi "magára találásában" nehéz időszakot megélő - Magyarországot a fejlődésében, valamint arra is, hogy "stabil állapotában őrizzék meg az Európai Uniót".
febr. 23
21:39
"Ha valaki hisz az igazában, akkor nem könnyen jut el a lemondásig" (Infostart)
Külső, de személyes kontroll szükséges a felső vezetőknek ahhoz, hogy elkerüljék azokat a hibákat, amelyek miatt távozniuk kellene beosztásukból - véli Földvári Csaba kommunikációs szakértő. A szakember szerint például a német államfőnek azt is meg kellett fontolnia, hogy mikor van az a pont, amikor már kénytelen távozni hivatalából, mert ha túl gyorsan teszi meg, az sem vet rá jó fényt,…
febr. 23
21:39
Iránt kizárhatják a SWIFT átutalási rendszerből (Metropol)
Az EU-Bizottság Irán kizárását fontolgatja a SWIFT nemzetközi bankközi pénzforgalmi rendszerből - közölte csütörtökön egy brüsszeli illetékes.

Keresés