2012. február 22. szerda

febr. 22
6:03
A görög parlament csütörtökön szavaz az adósságcsökkentésről (Infostart)
Csütörtökön szavaz a görög parlament arról az adósságcsökkentő tervről, amelynek értelmében az ország magánhitelezői a kezükben lévő 200 milliárd eurónyi görög állampapírok nominális értékének 53,5 százalékát (107 milliárd euró) írják le - közölték athéni kormányforrásból.
febr. 22
6:06
Gauck lesz a német elnök (Kripto Akadémia)
Joachim Gauck, az ellenzék jelöltje lesz az új német elnök. Erről állapodott meg vasárnap késő este a német kormánykoalíció, a CDU/CSU és a liberális FDP, valamint a két ellenzéki párt, az szociáldemokrata SPD és a Zöldek. A parlament két háza március folyamán szavaz az új államfő személyéről.
febr. 22
6:08
Házasságra kötelezik Joachim Gauckot? (Kripto Akadémia)
Németországban továbbra sem csillapodott a vasárnap esti, igencsak viharosra sikeredett államfőjelölés körüli botrány, amikor a pénteken lemondott Christian Wulff utódának a Stasi-dokumentációk egykori szövetségi megbízottját, Joachim Gauckot nevezték meg.
febr. 22
6:10
Vagyonosak az olasz miniszterek (Kripto Akadémia)
Közzétették az olasz miniszterek bevételeiket. Mindez Mario Monti azon kampányának része, amellyel "meg akarja tisztítani" az olasz közéletet. Tavaly novemberi kormányfővé választásakor ígéretet tett az általa irányított kabinet teljes átláthatóságára.
febr. 22
6:12
A diktátor vagyona a tét (Kripto Akadémia)
Hivatalosan is kéri a Ceausescu házaspár perének újrafelvételét Mircea Oprean, a 2006-ban elhunyt Zoe Ceausescu férje. A tét nem csak a diktátor házaspár hírneve, hanem annak egykoron összeharácsolt vagyona is.
febr. 22
6:14
Korán-égetés Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Az Afganisztánban állomásozó NATO-erők amerikai parancsnoka bocsánatot kért, amiért a külföldi csapatok állítólag iszlám vallási könyveket, így a Korán példányait égették el. John R. Allen tábornok közleményében jelezte, azonnal közbeavatkozott és teljeskörű vizsgálatot rendelt el, amint tudomást szerzett az ügyről.
febr. 22
6:16
A népbarát Sarkozy-kampány (Kripto Akadémia)
"Alamizsnát, köszönöm nem kérek", ez volt François Bayrounak, a francia centristák elnökjelöltjének a tömör válasza Nicolas Sarkozy választási adujára, amely a szombati Marseille-i választási kampánynyitón hangzott el. A lelépő és újraválasztásáért harcba szálló államfő azt ígérte, ha győzne, a törvényhozási erőpróbán a jelenlegi kétfordulós többségi helyett kész bevezetni az arányos választási…
febr. 22
6:39
Meghosszabbították a volt IMF-vezér fogva tartását (Infostart)
Huszonnégy órával meghosszabbították Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatójának a fogva tartását kedd este, akit napközben vett őrizetbe az észak-franciaországi Lille ügyészsége egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében - közölte egy, a nyomozáshoz közelálló forrás.
febr. 22
7:33
Kína szerint az észak-koreai szökevények nem menekültek (Infostart)
Peking álláspontja szerint a Kína területére törvénytelen úton belépő észak-koreaiak nem menekültek - derült ki a kínai külügyi szóvivő legutóbbi megnyilatkozásából.
febr. 22
7:54
Európai kisebbségügyi konferenciát rendeznek Düsseldorfban (Kripto Akadémia)
Európai kisebbségügyi konferenciát rendez csütörtökön és pénteken Düsseldorfban, az észak-rajna-vesztfáliai tartományi parlament épületében a Nyugat-európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége (NYEOMSZSZ) és a Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége (BOUD), együttműködve a Dél-tiroli Népcsoportok Intézetével.
febr. 22
8:09
Börtönlázadás és rendőrségi ostrom Bali szigetén (Metropol)
Börtönlázadás tört ki az indonéziai Bali sziget egyik fegyházában: a fegyencek irodahelyiségeket gyújtottak fel, és fegyvert zsákmányoltak a foglároktól.
febr. 22
8:11
Prostitúciós ügyben vették őrizetbe DSK-t (Metropol)
Őrizetbe vették ma Dominique Strauss-Kahnt volt IMF-vezért egy észak-franciaországi prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében.
febr. 22
8:48
Kína szerint az észak-koreai szökevények nem menekültek (Kripto Akadémia)
Peking álláspontja szerint a Kína területére törvénytelen úton belépő észak-koreaiak nem menekültek - derült ki a kínai külügyi szóvivő legutóbbi megnyilatkozásából.
febr. 22
9:03
Washingtoni látogatása közben mondott le a külügyminiszter (Infostart)
Lemondott szerdán az ausztrál külügyminiszter, s döntéséről washingtoni hivatalos látogatásán tartott sajtótájékoztatóján tájékoztatta a nyilvánosságot.
febr. 22
9:39
Szabadon engedték a Megaupload alapítóját (Infostart)
Óvadék ellenében szabadlábra helyezték a Megaupload csalásért és szerzői jog megsértéséért vád alá helyezett alapítóját szerdán Új-Zélandon.
febr. 22
10:18
Az amerikai alkotmány már nem olyan vonzó, mint régen (Kripto Akadémia)
Az amerikai alkotmány valaha jobb időket látott. Továbbra is az Egyesült Államok alapító okirata és szent szövege, a világ legrégibb változatlan formában hatályban lévő írott alkotmánya, ezzel együtt hatása fokozatosan csökken. Az alkotmány elfogadásának 200. évfordulója alkalmából 1987-ben a Time magazin kiszámolta, hogy "a ma létező 170 országból több mint 160 alaptörvényében találhatók olyan…
febr. 22
11:27
Ámokfutás egy atlantai wellness központban (Metropol)
Egy lövöldözésben öt ember halt meg kedd éjszaka az egyesült államokbeli Atlantában - írta a helyi sajtó a rendőrséget idézve.
febr. 22
11:45
Az Amerika Hangja rádió 70 éve hallható (Metropol)
Hetven éve, 1942. február 24-án szólalt meg először az éterben az Amerika Hangja (Voice of America, VOA), az Egyesült Államok Tájékoztatási Hivatalának külső rádióállomása.
febr. 22
12:03
Merényletkísérlet az abház elnök ellen (Metropol)
Merényletet kíséreltek meg szerda reggel Abházia elnöke, Alekszandr Ankvab ellen; a politikusnak nem esett baja, viszont egyik testőre életét vesztette - jelentette az orosz média, abház belügyi forrásokra hivatkozva.
febr. 22
12:05
Megöltek két nyugati újságírót Homszban (Metropol)
Egy francia és egy amerikai újságírót megöltek szerdán a közép-szíriai Homszban - közölte Valérie Pécresse francia kormányszóvivő.
febr. 22
12:21
Több mint 60 százalékos részvétel a jemeni elnökválasztáson (Metropol)
Hatvan százaléknál magasabb volt a részvétel a jemeni elnökválasztáson a szerdán ismertté vált részleges adatok alapján, dacára a déli szeparatista és északi ellenzéki erők bojkottfelhívásainak - közölte a helyi választási bizottságok egyik tagja az AFP hírügynökséggel.
febr. 22
13:51
Német orvosok: súlyos beteg Timosenko (Metropol)
A Julija Timosenkót vizsgáló német orvosok megerősítették, hogy valóban súlyos a bebörtönzött volt ukrán miniszterelnök egészségi állapota - jelentette szerdán az Unian ukrán hírügynökség.
febr. 22
15:21
Leszaladt a sínekről egy vonat Buenos Airesben (Metropol)
Leszaladt a sínekről egy zsúfolt személyvonat Buenos Aires egyik pályaudvarán, szerdán, a reggeli órákban.
febr. 22
15:39
Az Európai Unió kohéziós alapja (Metropol)
A kohéziós alap az Európai Unió úgynevezett belső felzárkóztatási pénzalapjai közé tartozik. Ezek az alapok az EU közös költségvetésének elkülönített támogatási keretei, céljuk segíteni a tagországok jóléti szintjének egységesebbé válását, a gazdasági különbségek eltűnését az egyes térségek között, valamint az uniós átlagtól elmaradottabb országok gazdaságának stabilizálását.
febr. 22
15:41
Újabb holttestek a Costa Concordián (Metropol)
Az olasz ügyészség a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia négy tisztje és a Costa Crociere hajótársaság három vezető beosztású tagja ellen is vádat emelt, miközben újabb nyolc áldozat holtesttét találták meg a hajóroncson.
febr. 22
16:15
Több százan tüntettek Timosenko mellett (Metropol)
Mintegy háromszázan tüntettek szerdán a Harkiv megyei, kacsanyivkai női börtön előtt, Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök szabadonbocsátását követelve - jelentette az Obozrevatel nevű internetes hírportál.
febr. 22
17:09
Brigitte Bardot Le Pen mellett kampányol (Metropol)
Az egykori legendás francia filmcsillag, Brigitte Bardot felszólította a francia polgármestereket, hogy a küszöbönálló elnökválasztás kapcsán támogassák a szélsőjobboldali Marine Le Pen jelöltségét.
febr. 22
17:45
Külföldi segítséget kért Montenegró a hó miatt (Metropol)
Külföldi segítséget kért Montenegró az országot sújtó, 60 év óta legnagyobb havazás miatt bajba jutott emberek mentéséhez.
febr. 22
18:39
Titkos videókkal a korrupció ellen Kubában (Metropol)
A korrupció elleni küzdelem jegyében lebukott külföldi és hazai üzletemberek vallomásait rögzítő titkos videófelvételeket sugároznak a kubai kormányzat és a kommunista párt magas rangú tisztségviselői között.
febr. 22
18:57
Buenos Airesben 49-en haltak meg vasúti balesetben (Metropol)
Az argentin rendőrség bejelentette, hogy 49-en vesztették életüket szerdán a Buenos Aires-i vasúti szerencsétlenségben, amely helyi idő szerint a reggel nyolc óra körül történt.
febr. 22
19:15
Szabadon távozhat a volt IMF-vezér (Metropol)
Több mint 24 órás kihallgatása után szerda este szabadon távozhat Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatója az észak-franciaországi Lille ügyészségéről, ahol egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében előző nap őrizetbe vették.
febr. 22
19:33
Június 2-án hirdetnek ítéletet a Mubarak-perben (Metropol)
A 83 éves Hoszni Mubarakot azzal vádolják, hogy a rendszere védelmében felhatalmazást adott a hadseregnek éles lőszer használatára a békés tüntetők ellen, de korrupcióval is gyanúsítják.
febr. 22
20:45
Júniusban hirdetnek ítéletet Mubarak ügyében (Infostart)
Június 2-án hirdetnek ítéletet a Mubarak-perben - jelentette be szerdán a volt egyiptomi elnök elleni eljárást lefolytató kairói bíróság elnöke.
febr. 22
20:45
XVI. Benedek pápa megnyitotta a böjti időszakot (Metropol)
Hamvazószerda alkalmából ünnepi istentiszteleten vett részt XVI. Benedek pápa a római Aventinus dombon lévő Santa Sabina-bazilikában, ezzel megnyitva a húsvét előtti böjti időszakot.
febr. 22
21:39
Hajótragédia: kilenc személy ellen emeltek vádat (Infostart)
Az olasz ügyészség a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia négy tisztje és a Costa Crociere hajótársaság három vezető beosztású tagja ellen is vádat emelt, miközben újabb nyolc áldozat holtesttét találták meg a hajóroncson.
febr. 22
21:41
Szabadon távozhat a volt IMF-vezér (Infostart)
Szabadon távozott 32 órás kihallgatása után Dominique Strauss-Kahn az észak-franciaországi Lille ügyészségéről. A Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatóját egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozással kapcsolatban vették őrizetbe előző nap.
febr. 22
21:57
Oroszoknak kémkedő észt házaspárt fogtak el (Metropol)
Az észt rendőrség szerdán letartóztatott egy magas rangú biztonsági tisztségviselőt és feleségét, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Oroszországnak kémkedtek.

Keresés