2012. február 22. szerda

febr. 22
4:54
A nyilvánosság előtt szidta kollégáját a színész - bocsánatot kért (ATV)
A színész elmagyarázta a sajtónak, miért veri ki a víz kollégájától, most pedig ezen kirohanásáért bocsánatot kért.
febr. 22
5:12
A semmiből is tud pénzt csinálni Simicska (Alternatív Energia)
Egyfajta unortodox, mégis rendkívül sikeres üzleti modellt követhet a Fidesz egykori gazdasági igazgatója, mai napig legfontosabb háttérembere. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó kiterjedt cégcsoportban ugyanis több olyan vállalkozást is találni, melyeknek bevétele alig vagy egyáltalán nincs, mégis milliárdos osztalékot fizet tulajdonosainak.
febr. 22
5:12
"9 napja van hátra" Ordas csalást lepleztek le Magyarországon (ATV)
Nemlétező kisgyerek szervátültetésére pénzt gyűjtő felhívás kering az interneten. Az akció elindítója a segítséget egy a szombathelyi Markusovszky Kórházban fekvő kilencéves gyereknek kéri azzal, hogy már csak kilenc napja van arra, hogy megműtsék. Állítása szerint a donor is megvan, s már csak százezres nagyságrendű az összeg, amely hiányzik a beavatkozáshoz. A kórház azonban közölte, nincs ilyen…
febr. 22
5:14
Frekvenciaügy - távol az érvek és a valóság (Alternatív Energia)
Közigazgatási "ténykérdés", hogy a médiatanács mérlegel és dönt, ezen szakmailag sem lehet és érdemes vitatkozni - hangzott el azon a tegnapi beszélgetésen, melyre a médiatanács hívta meg a sajtó munkatársait. Mindezt a testület tagjai a rádiófrekvencia-pályáztatással kapcsolatban jegyezték meg, amelyről ugyan általánosságban is beszéltek, valójában azonban a Klubrádió helyzetéről folyt a vita.
febr. 22
5:16
Ráfizethetnek az idősek (Alternatív Energia)
Újabb demonstráción hívják fel a figyelmet ma a BKV-sok a cég helyzetére, egyúttal a főváros és a kormány késlekedését kérik számon petícióikban. Egyelőre ugyanis nem látszik a BKV-kérdés megoldása, bár tegnap az önkormányzat elküldte legújabb javaslatcsomagját a kormánynak, miközben a BKV hitelei átütemezését próbálja elérni. Állítólag nem lesz megoldás, míg el nem dől a Fideszen belüli…
febr. 22
5:18
Gyurcsány kevesebb Orbánt szeretne (Alternatív Energia)
Sokak számára elbukott a köztársaság, Orbán Viktor a rendszerváltás közmegegyezésével szembefordulva a köztársasági helyett mára "ellen-Magyarországot" épített fel - hangoztatta tegnap, az egyik budapesti szállodában tartott évértékelőjében Gyurcsány Ferenc.
febr. 22
5:20
Játszanak a diákokkal: még változhatnak a keretszámok (Alternatív Energia)
Korrekciókra lehet szükség a felvételi keretszámokkal kapcsolatban - ismerte el Kis Norbert felsőoktatási helyettes államtitkár a Duna Tv-ben. "Akár ezres nagyságrendű átcsoportosítások is lehetnek" a keretszámok között - fogalmazott.
febr. 22
5:30
Még csak szándék van a vörösiszappor ellen (Alternatív Energia)
Öt nappal azután, hogy az erős szél miatt ismét vörös por lepte el a lassan másfél éve iszapkatasztrófával sújtott Kolontárt és a szomszédos Lőrintét, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) megoldást sürget az ügyben.
febr. 22
5:30
Orbánék szerint nőtt a foglalkoztatottság, szakértők szerint csökkent (ATV)
Jelentősnek nevezte a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy 25 ezer fővel többen dolgoztak a versenyszférában tavaly, mint 2010-ben. Elemzők szerint azonban ez csak az átlagszámításnak köszönhető: az év végi adatok alapján ugyanis csökkent a foglalkoztatottság. Az átlagkeresetek rég nem látott növekedését az egykulcsos adórendszernek tulajdonítja a minisztérium, szakértők szerint azonban csak annyi…
febr. 22
5:32
Őrzik titkukat a csontok (Alternatív Energia)
Nyolc hónap után sem tudja a rendőrség, hogy kiknek a csontjait találták meg tavaly nyáron a Margit-híd felújítása idején. A gyilkossági nyomozók antropológust kértek fel a maradványok korának megállapítására, hogy kiderüljön: a híd második világháború alatti felrobbanása vagy tömegkivégzés során haltak meg az áldozatok. Utóbbi esetén háborús bűncselekmények miatt indulhatna igazságügyi eljárás.
febr. 22
6:21
Emelkedett az üzemanyagok ára (Infostart)
Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj és 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
febr. 22
6:23
Mától kikapcsolhatják az áramot és a gázt a nem fizetőknél (Infostart)
Megszüntetik mától a kikapcsolási moratóriumot a gáz- és áramszolgáltatók. A legtöbb társaság azonban a kikapcsolás előtt még egyszer figyelmezteti az adósokat. A kikapcsolás a hatvan napon túli tartozókat érinti.
febr. 22
6:24
Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe (ATV)
Pénteken lejár a jelentkezési határidő a felsőoktatási intézményekbe, e napon a fővárosban két postán meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket. Szintén ezen a napon jár le az érettségire jelentkezés módosított határideje, a diákok a május-júniusi vizsgaidőszakra eddig adhatják be kérelmüket.
febr. 22
6:26
Árfolyamgát: ez év végéig jelentkezhetnek az adósok (ATV)
A nemzetgazdasági államtitkár szerint az árfolyamgát új rendszere jelentős mértékben hozzájárul majd a devizahitelesek problémájának enyhítéséhez. A devizahiteleseket megsegítő törvényjavaslat parlamenti vitájában a szocialisták azt mondták: az árfolyamgáttal csak a legrászorultabbaknak nem segít a kormány. Közben a fideszes Rogán Antal azt javasolta, hogy ne a lakás értéke, hanem a felvett hitel…
febr. 22
6:39
Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe (Infostart)
Pénteken lejár a jelentkezési határidő a felsőoktatási intézményekbe, e napon a fővárosban két postán meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket. Szintén ezen a napon jár le az érettségire jelentkezés módosított határideje, a diákok a május-júniusi vizsgaidőszakra eddig adhatják be kérelmüket.
febr. 22
6:42
Több mint 10 ezer orvos kap jelentős béremelést (ATV)
A 29 ezer orvosból 18 ezren számíthatnak átlagosan bruttó 57 ezer forintos béremelésre - írja a Világgazdaság szerdán a saját értesülésére hivatkozva, míg a Napi Gazdaság arról számol be, hogy a február végére várható béremelési megállapodásig a részletek nem nyilvánosak.
febr. 22
6:44
Drágább lett a benzin és a gázolaj (ATV)
Bruttó 2 forinttal többért lehet gázolajat és 4-gyel többért benzint tankolni mától, előbbi átlagára így 436 forintra, utóbbié 425 forintra emelkedett.
febr. 22
6:46
Meghosszabbították Strauss-Kahn kihallgatását (ATV)
Huszonnégy órával meghosszabbították Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatójának a fogva tartását kedd este, akit napközben vett őrizetbe az észak-franciaországi Lille ügyészsége egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében - közölte egy, a nyomozáshoz közelálló forrás. A hatóság szerint Strauss-Kahn tudhatott arról, hogy nagyvállalatok pénzeltek…
febr. 22
6:48
Csalódottan távoztak a megfigyelők, Irán tovább titkolja nukleáris programját (ATV)
Nem történt előrelépés a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) küldöttségének teheráni tárgyalásain - közölte a NAÜ. Az iráni hatóságok nem engedélyezték szakértők bejutását egy kulcsfontosságú katonai létesítménybe. Amerika még mindig abban reménykedik, hogy a diplomáciai tárgyalások megoldják az iráni fenyegetést.
febr. 22
6:50
Hátrányból állt fel a Napoli, két góllal legyőzték a Chelsea-t (ATV)
Az angol csapat Mata góljával még megszerezte a vezetést, de Lavezzi két találatával és Cavani mellel szerzett góljával nagy lépést tettek az olaszok a továbbjutás felé.
febr. 22
7:00
Veszélyben a közép-kelet-európai bankok, az Erstét is leminősítenék (ATV)
Huszonegy közép-kelet-európai, illetve FÁK-térségbeli banki leányvállalat adós- és bankbetét-osztályzatait vette leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá kedd este a Moody's Investors Service, azzal kapcsolatos aggodalmára hivatkozva, hogy gyengül e pénzintézetek tulajdonos bankjainak kapacitása vagy hajlandósága leányvállalataik támogatására.
febr. 22
7:02
Gyengült a forint: 289 közelében az euró (ATV)
Szerdán a kockázatosabb deviza befektetési eszközökkel szemben fokozódó piaci fenntartások miatt gyengültek a térségbeli devizák, miközben az euró árfolyama 1,3230 dolláros jegyzés szűk környezetében stagnált.
febr. 22
7:15
Andor: Nagyon valószínű, hogy ma döntenek a kohéziós alapok felfüggesztéséről (Infostart)
Méltányos, arányos és igazságos döntésre van szükség a Magyarországnak nyújtandó uniós kötelezettségvállalások esetleges felfüggesztésével kapcsolatban - mondta Andor László magyar uniós biztos kedden az m1 Az Este című műsorában.
febr. 22
7:18
Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe (Alternatív Energia)
Pénteken lejár a jelentkezési határidő a felsőoktatási intézményekbe, e napon a fővárosban két postán meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket. Szintén ezen a napon jár le az érettségire jelentkezés módosított határideje, a diákok a május-júniusi vizsgaidőszakra eddig adhatják be kérelmüket.
febr. 22
7:36
Merénylet Abházia elnöke ellen - 2 halott (ATV)
Merényletet kíséreltek meg szerda reggel Abházia elnöke ellen; a politikusnak nem esett baja, viszont meghalt két testőre - jelentette az Interfax hírügynökség abház belügyi forrásokra hivatkozva.
febr. 22
7:38
Léziót találtak Chávez medencéjében, újra meg kell műteni (ATV)
Hugo Chávez venezuelai elnök kedden bejelentette, hogy ismét meg kell műteni, mert az orvosok egy léziót találtak a medencéjében, ugyanott, ahonnan tavaly nyáron egy baseball-labda nagyságú rákos daganatot távolítottak el.
febr. 22
7:40
Volt ÁPV-s vezetőket gyanúsítanak a postaszékház-ügyben (ATV)
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) két volt vezető tisztségviselőjét gyanúsította meg különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel a rendőrség a postaszékház bérlésével kapcsolatos nyomozásban - mondta a Magyar Nemzetnek Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője.
febr. 22
7:42
A válság előtti szinten járt a New York-i tőzsde (ATV)
A 30 vezető iparvállalat iDJIA ndexe napközben, 2008 májusa óta először, 13 ezer pont felett is járt, de az index végül 12 965 ponton zárt.
febr. 22
7:54
Kovács: a külföldi és a hazai sajtó is sárba tiporta az országot (ATV)
Az államtitkár többek között ezzel is indokolta, hogy 1,2 milliárddal többet költhetnek idén kormányzati kommunikációra.
febr. 22
7:56
„Ez támadás Magyarország ellen is” Betiltották a művész koncertjeit (ATV)
Az orgonaművész szerint szlovák nacionalista katolikus püspökök állnak a döntés hátterében. Három koncertjének a helyszínét kell megváltoztatnia.
febr. 22
8:09
A volt BKV-vezér lesz a 4-es metró projektigazgatója? - lapszemle (Infostart)
Felfelé bukik a volt BKV-vezér? - teszi fel a kérdést az Index. A Pénzcentrumon arról lehet olvasni, hogy évi 25 nap fizetett alapszabadság jár a kormánytisztviselőknek.
febr. 22
8:12
Mázolni is megtanítják a szegény sorban élőket (Metropol)
A mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító, 410 millió forintos költségvetésű komplex projekt keretében mintaprogram indul Szolnokon. Megvalósítására konzorcium alakult, tagjai kedden írták alá az együttműködési szerződést a Tisza-parti város polgármesteri hivatalában.
febr. 22
8:12
Börtönlázadás tört ki Balin (ATV)
Börtönlázadás tört ki az indonéziai Bali sziget egyik fegyházában: a fegyencek irodahelyiségeket gyújtottak fel, és fegyvert zsákmányoltak a börtönőröktől.
febr. 22
8:27
Répássy: Nincs napirenden a halálbüntetés kérdése (Infostart)
Az igazságügyért felelős államtitkár szerint a jövőben a jogos védelem büntethetőséget kizáró ok lesz. Répássy Róbert Aréna című műsorunkban arról is beszélt, hogy a halálbüntetést nem vezetik be, viszont szigorúbban védik a gyermekek jogait.
febr. 22
8:30
Az unió felfüggeszti Magyarország kohéziós támogatásait (ATV)
Ahogy az atv.hu beszámolt róla, az Európai Bizottság azt javasolja, hogy fagyasszanak be 495 millió euró Magyarországnak szánt kohéziós támogatási összeget, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit - közölték szerdán Brüsszelben. A kormány szerint az Európai Bizottság zárolási javaslata jogi szempontból vitatható.
febr. 22
8:32
Belelőttek a tiltakozó tömegbe Kabulban (ATV)
Több százan tiltakoznak az afgán fővárosban a bagrami amerikai támaszponton történt koránégetés miatt.
febr. 22
8:48
Reggel utazni drága dolog (Metropol)
Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke azt javasolja, hogy a diákoknak reggel 15-30 perccel később kezdődjön a tanítás.
febr. 22
8:48
Az egykulcsos adó betett a közmunkának: kevesebben dolgoznak, drágábban (ATV)
Hatalmas politikai indulatokat váltott ki a nemzetgazdasági miniszternek azon kijelentése, hogy a Start-program által adott 47 ezer forintból meg lehet élni. A kormány azzal védekezett, hogy ez még mindig több, mint a korábbi kormány által adott 28.500 forintos juttatás, míg az ellenzék cinizmussal vádolta a kormány. A Policy Agenda heti elemzésében azt vizsgálta meg, hogy ténylegesen mi is van a…
febr. 22
8:50
Ezután is az orvosra hallgatna a többség (Metropol)
Több ponton is módosul a gyógyszerek felírási rendje. Ez főképp a koleszterinszint-csökkentőket érinti. Azt ezt szedő betegek közül azonban, a Szinapszis friss felmérése szerint, mindössze harminc százalék azok aránya, akik tudnak a változásokról.
febr. 22
9:06
A hitoktatásról tárgyalnának a keresztény egyházak a kormánnyal (Alternatív Energia)
A hit- és erkölcstan oktatásával kapcsolatban megbeszéléseket kezdeményeznek a keresztény egyházak vezetői az illetékes kormányzati felelősökkel.
febr. 22
9:24
Két héten belül beérkezhetnek az eszközkezelőhöz az ingatlanok (ATV)
Két héten belül beérkezhetnek a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-hez a bankok által kijelölt lakóingatlanok - nyilatkozta Ternyák Edit, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. szóvivője a Világgazdaságnak. A lap szerdai számában azt írja, hogy a bankok januárban jelölték ki, hogy mely zálogul szolgáló lakásokat kényszerértékesítenek.
febr. 22
9:26
Döntött a kormány: kevesebb jut gyógyszerekre és a BKV-nak (ATV)
Beszerzési stopot rendelnek el az állami szférában, legkésőbb 2013 közepéig pedig be kell vezetni az elektronikus útdíjfizetési rendszert.
febr. 22
10:00
A kutyák, akik kiszagolják a tüdőrákot (Metropol)
A tüdőrák korai szakaszának kimutatására képeznek ki kutyákat egy gyömrői családi házban.
febr. 22
10:00
Hivatalos: új taggal bővült a Tankcsapda (ATV)
Az új tag ezen a héten már stúdióba is vonul a csapattal.
febr. 22
10:18
Egyre több a házasságkötés, kevesebb a gyermekszületés (ATV)
Az elmúlt évben 2,5 százalékkal kevesebb gyermek született Magyarországon, ugyanakkor a halálozási arány is csökkent 1,3 százalékkal 2010-hez képest. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a házasságkötések száma több mint fél százalékkal nőtt; a természetes fogyás üteme kismértékben növekedett, így az ország lélekszáma december végén 9 millió 962 ezer volt.
febr. 22
10:20
Elkészült a főváros BKV-koncepciója, elküldték az illetékeseknek (ATV)
Tartalmáról csak akkor nyilatkoznak, ha a kormány dönt a koncepció elfogadásáról.
febr. 22
10:33
KSH: több a házasság, de kevesebb gyerek születik (Infostart)
Az elmúlt évben 2,5 százalékkal kevesebb gyermek született Magyarországon, ugyanakkor a halálozási arány is csökkent 1,3 százalékkal 2010-hez képest. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a házasságkötések száma több mint fél százalékkal nőtt; a természetes fogyás üteme kismértékben növekedett, így az ország lélekszáma december végén 9 millió 962 ezer volt.
febr. 22
10:35
Tüntetés és titkos koncepció - mi várható a BKV ügyében? (Infostart)
Több BKV szakszervezet demonstrál ma délután Budapest több pontján. Az érdekképviseletek a dolgozók jogai és a vállalat anyagi helyzete miatt vonulnak ismét utcára. Közben elkészült a BKV működéséről és anyagi helyzetéről szóló koncepció, amelyet a kormány kért a fővárostól. Az InfoRádió úgy tudja, hogy akár már a mai kormányülésen szó lehet a közlekedési vállalat helyzetéről.
febr. 22
10:36
Mintegy 24 ezerrel lettünk kevesebben tavaly (Alternatív Energia)
Az elmúlt évben 2,5 százalékkal kevesebb gyermek született Magyarországon, ugyanakkor a halálozási arány is csökkent 1,3 százalékkal 2010-hez képest. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a házasságkötések száma több mint fél százalékkal nőtt; a természetes fogyás üteme kismértékben növekedett, így az ország lélekszáma december végén 9 millió 962 ezer volt.
febr. 22
10:36
Bíróság előtt Dubrovnik polgármestere: a város pénzéből kölcsönzött (ATV)
Bíróság elé állították Horvátországban Dubrovnik polgármesterét. A vád szerint átszámítva 300 ezer eurós kölcsönt nyújtott a város pénzéből a városi tanács egyik tagjának.

Keresés