2012. február 7. kedd

febr. 7
4:57
"Teljesen elzárták" Napi 350 ezer forintért kezelteti magát a színésznő (ATV)
A színésznő napi 350 ezer forintot fizet a kezelésért, és nem beszélhet szinte senkivel.
febr. 7
5:12
Lezár a TEK, Orbán értékel (Alternatív Energia)
Lezárta hajnaltól a Millenáris környékét a Terrorelhárítási Központ (TEK). Délután ugyanis ott tartja szokásos, immár tizennegyedik évértékelő beszédét Orbán Viktor.
febr. 7
5:14
Ismét a médiatanács kezében a Klubrádió (Alternatív Energia)
Legkésőbb ma estig el kell döntenie a médiatanácsnak, hogy meghosszabbítja-e a Klubrádió ideiglenes frekvenciaengedélyét, az előző ugyanis ma éjfélkor lejár.
febr. 7
5:15
"Isten segített" A kilencedikről zuhant ki a kisgyerek, túlélte (ATV)
Harminc méteres zuhanást élt túl Portugáliában egy 22 hónapos kisgyerek.
febr. 7
5:16
Zavar az őszödi összejövetel körül (Alternatív Energia)
Cáfolta "a Répássy-Darák-találkozó" megtörténtét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) igazságügyért felelős államtitkársága. Csakhogy lapunknak több forrás is azt állítja: az igazságügyi államtitkár éjszakába nyúlóan beszélgetett a független igazságszolgáltatás néhány vezetőjével a balatonőszödi kormányüdülőben.
febr. 7
5:17
Újabb képviselők buktak le: a vidékieknek járó pénzt vették fel (ATV)
Újabb országgyűlési képviselőkről derült ki, hogy bár van budapesti lakásuk, mégis felveszik a vidékieknek járó lakhatási támogatást. Szinte valamennyi frakcióban vannak olyan képviselők, akik így évente 1 millió 400 ezer forint plusz jövedelemhez jutnak. A Fidesz frakcióvezetője még ősszel javasolta, hogy egységesen 750 ezer forintot kapjanak a képviselők, de ezenkívül semmire ne legyenek…
febr. 7
5:18
Igaz lenne a döbbenetes előrejelzés? (Alternatív Energia)
Délelőtt az ország jelentős részén havazott, de a legnagyobb intenzitású hóesés egyre inkább a Dunántúlra helyeződik át. A Bakonyban délben, a nyugati határszélen pedig este fokozódik a hófúvás - írja az időjárás.hu.
febr. 7
5:20
A Horthy-menet sem bizonyíték (Alternatív Energia)
Bizonyítottság hiányában mentette fel a Magyar Gárda újraszervezésének vádja alól Kormány Sándor gárdakapitányt első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság: az ítélet szerint két sörözőbeli toborzás és a 2009-es Horthy-menet megtartása sem volt elegendő bizonyíték.
febr. 7
5:22
Munkáért és kenyérért gyalogolnak (Alternatív Energia)
Elfogyott a remény és a türelem, útnak kellett indulni, hogy a kormány tudomásul vegye, nem mondhatnak le a Kelet-Magyarországon élőkről - nyilatkozta tegnap délben lapunknak az edelényi Komjáthi Imre. A -12 fokos fagyban, szálingozó hóban, akkor már három órája gyalogoltak a 3-as úton az éhségmenet résztvevői. Munkások és munkanélküliek, polgármesterek és szocialista politikusok azért vállalták…
febr. 7
5:30
Schmitt Pál mélyponton (168 Óra Online)
A januári közvélemény-kutatások szerint elérte eddigi mélypontját Schmitt Pál népszerűsége - derül ki a Political Capital összesítéséből. Ugyanakkor a pártok közötti erőviszonyok nem változtak jelentősen. A bizonytalanok aránya továbbra is rendkívül magas, a kormánypárt támogatottsága csökken, az ellenzéki pártok népszerűsége pedig stagnál.A PC a Medián, a Századvég, a Szonda-Ipsos és a Tárki…
febr. 7
5:30
Nyolc év fegyház a fajtalankodó apának (Alternatív Energia)
Szemérem elleni bűncselekmény, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint zaklatás miatt nem jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte Sz. Zoltánt tegnap a Kecskeméti Városi Bíróság. Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró indoklása szerint kétséget kizáróan bizonyítást nyert, hogy a családjától külön élő vádlott a láthatás idején nála tartózkodó kilencéves leányával fajtalankodott, kiskorú…
febr. 7
5:32
Sok iskolát kellett bezárni (Alternatív Energia)
Fagyás, kihűlés, szén-monoxid-mérgezés: a mentősök a szokásosnál is mintegy 20 százalékkal több, közel hatezer esetet láttak el a hétvégén. A rendkívüli hideg miatt tizenketten haltak meg három nap alatt; volt, aki saját fűtetlen házában, de volt olyan is, aki háza udvarán hűlt ki. A szibériai erősségű hideget jelzi, hogy a Tisza és mellékfolyói szinte teljes szakaszukon befagytak, a Dunán zajlik…
febr. 7
5:45
Négy út járhatatlan Borsodban (Infostart)
Hófúvás miatt továbbra is járhatatlan négy út Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ugyancsak négy út pedig csak egy nyomsávon járható, minden település ugyanakkor megközelíthető - közölte a közútkezelő társaság megyei ügyelete kedden kora reggel.
febr. 7
6:21
Hallgassa az InfoRádióban Orbán Viktor évértékelőjét! (Infostart)
Tizennegyedik alkalommal tart évértékelő beszédet Orbán Viktor miniszterelnök ma a budapesti Millenárison. A kormányfő ismét a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartja meg hagyományos beszédét. Az InfoRádió 15 órától élőben közvetíti a beszédet.
febr. 7
6:27
Gyöngyösi: a zsidóknak nincs joguk beszélni arról, ami a második világháborúban történt velük (ATV)
Gyöngyösi Márton, a Jobbik külügyi szóvivője vállalja botrányt kavart nyilatkozatát, amit egy londoni hetilapnak adott. A képviselő a Jewish Chronicle című lapban „fantasztikus üzletnek” nevezte a magyarországi holokauszt áldozatainak száma körül zajló „ugrándozást” és közölte: „a zsidók itt nálunk nem kívánatosak”. Gyöngyösi ma ehhez hozzátette: "Magyarországon és világszerte él és virágzik az…
febr. 7
7:00
Meggyanúsították a milliomos MSZP-s üzletembert (168 Óra Online)
Hűtlen kezelés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Kapolyi Lászlót, a szociáldemokrata párt elnökét, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét.
febr. 7
7:21
Újból írt: elképesztette Orbánék válasza a világhírű filozófust (ATV)
Blogbejegyzésben válaszolt hétfőn a The American Interest folyóirat internetes kiadásában Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár olvasói levelére Francis Fukuyama amerikai politológus és közgazdász, a Stanford Egyetem professzora.
febr. 7
7:23
107 milliárd ember élhetett eddig a Földön (ATV)
Hány ember élt eddig a Földön? – merült fel a kérdés újfent, miután az ENSZ tavaly októberben bejelentette, hogy bolygónk lakossága meghaladta a hétmilliárd főt.
febr. 7
7:33
A miniszter tudott a korrupcióról? - Lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet arról ír, hogy a katonai elhárítás már a szocialista Juhász Ferenc minisztersége alatt feltárta a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdálkodási főosztályán történt visszaéléseket, és erről jelentést is tett a szaktárca vezetőinek
febr. 7
7:36
Egykulcsos adó: jól jártak a képviselők (Metropol)
Jól jártak az egykulcsos adó bevezetésével az országgyűlési képviselők, családi állapotuktól és bizottsági helyüktől függően átlagosan hetvenezer forinttal visznek haza többet - ismerteti a Népszabadság.
febr. 7
7:39
Margit híd felújítása: megszüntették a nyomozást (ATV)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta a Margit híd felújítása kapcsán 2009 decemberében indított nyomozást – értesült a Magyar Nemzet.
febr. 7
7:41
Matolcsy szerint az idén sem „járhatnak rosszul” a munkavállalók (ATV)
A munkavállalók az idén sem járhatnak rosszul az áttéréssel az egykulcsos, arányos adórendszerre - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. A versenyszférában ezért egy kétlépcsős kompenzációt vezetnek be, az állami szférában pedig az állam emeli meg a béreket. Minderre 130 milliárd forintot költenek. A vállalatok túlnyomó része meglépi az elvárt béremelést, nem akarnak ugyanis…
febr. 7
7:43
Járhatatlan utak, megközelíthetetlen települések- percről percre (ATV)
Percről percre számolunk be az országos hóhelyzetről, miután kedd reggel is havazik az ország teljes nyugati részén, valamint Közép-Magyarország néhány megyéjében. Az éjszakai havazás kevéssé, a hófúvások annál inkább akadályozzák a közlekedést.
febr. 7
7:45
Kicsit erősödött a forint: 291 az euró (ATV)
Erősödött kissé a forint kedden délelőtt, az eurót tíz órakor 291,97 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon a hétfő délutáni 292,38 forinttal szemben.
febr. 7
7:47
"Súlyosan hibáztunk" Lázár szerint két évig a hibákat fogják javítani (ATV)
Magyarországon a kormányzásban a következő két év a hibák kijavításának ideje lesz, így már heteken belül számos törvény módosul, Németországban pedig intenzív kampány kezdődik a Magyarországról az utóbbi időszakban kialakult kedvezőtlen kép megváltoztatására - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a berlini magyar nagykövetségen tartott előadásában.
febr. 7
7:54
Ma tartja 14. évértékelőjét Orbán Viktor (Metropol)
Tizennegyedik alkalommal tart évértékelő beszédet Orbán Viktor miniszterelnök ma a budapesti Millenárison. A kormányfő ismét a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére mondja el hagyományos beszédét délután 3-kor.
febr. 7
7:54
Jelentős késések a Székesfehérvár-Sárbogárd vasútvonalon (Alternatív Energia)
Nem járnak a vonatok a Székesfehérvár-Sárbogárd vasútvonalon, mert a szél másfél méteres hóátfúvásokkal teljesen elzárta a pályát Aba-Sárkeresztúr állomásnál - tájékoztatta kedd reggel Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.
febr. 7
7:57
Al-Kaidások végezték ki a magyar turistákat (ATV)
Elfogták a január közepén Etiópiában megölt európai - köztük két magyar - turisták támadóit - jelentette internetes felületén a Prensa Latina kubai hírügynökség kedden.
febr. 7
7:59
Pécsi vesztegetési ügy: 29 ember ellen emelne vádat az NNI (ATV)
Huszonkilenc ember ellen javasol vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügyben - hangzott el az m1 Kékfény című műsorában hétfőn.
febr. 7
8:01
Tüntetés a BKV székházánál (ATV)
Demonstrációt hirdettek mára a BKV szakszervezeti szövetségei a cég Akácfa utcai székháza elé, tiltakozásul a dolgozókat érintő megszorítások ellen.
febr. 7
8:03
Románia: az ellenzék nem támogatja Ungureanu kormányát (ATV)
A román ellenzéki Nemzeti Liberális Párt elnöke bejelentette hétfőn, hogy az ellenzék nem fogja megszavazni Mihai Razvan Ungureanu kormányát.
febr. 7
8:09
Államtitok marad, miért csődölt be a Malév (Infostart)
Már egy éve vizsgálódnak a Malévval kapcsolatban a hatóságok, de a nyomozás több részletét államtitokká minősítették - tudta meg a Blikk.
febr. 7
8:12
Meghalt egy férfi egy X. kerületi lakástűzben (Metropol)
Súlyos füstmérgezés következtében meghalt egy 60 év körüli férfi, miután a lakásában tűz ütött ki hétfő este Budapesten, a X. kerületi Liget utcában - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-vel.
febr. 7
8:12
Feljelentés a gyöngyöspatai önkormányzat ellen (Alternatív Energia)
Feljelentést tett a Mátraaljai Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat, miután a gyöngyöspatai önkormányzat a vízügyi hatóság kezelésében lévő területről még a tél elején engedély nélkül szállította el azt a fát, amelyet a közmunkások termeltek ki. Az így összegyűjtött tüzelőt a vízügy az ott dolgozók közt osztotta volna szét.
febr. 7
8:14
Lázár: változtatunk a Magyarország-képen (Metropol)
Magyarországon a kormányzásban a következő két év a hibák kijavításának ideje lesz, így már hetekben belül számos törvény módosul, Németországban pedig intenzív kampány kezdődik a Magyarországról az utóbbi időszakban kialakult kedvezőtlen kép megváltoztatására - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a berlini magyar nagykövetségen tartott előadásában.
febr. 7
8:14
Két település megközelíthetetlen Borsod-Abaúj-Zemplénben (Alternatív Energia)
Hófúvások miatt jelenleg két települést, Tiszatarjánt (1433 lakos) és Tiszakeszit (2515 lakos) nem lehet közúton megközelíteni Borsod-Abaúj-Zemplénben - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedd reggel az MTI-t.
febr. 7
8:27
Elzárt települések, leállt vonatközlekedés - tombol a tél az országban (Infostart)
Az erős szél okozta hófúvás miatt hat településre nem lehetett bejutni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és további utak váltak járhatatlanná. Nem járnak a vonatok a Székesfehérvár-Sárbogárd vasútvonalon, mert a szél másfél méteres hóátfúvásokkal teljesen elzárta a pályát Aba-Sárkeresztúr állomásnál.
febr. 7
8:29
Kovács Árpád: A gazdasági stabilitás miatt szükséges az IMF/EU-megállapodás (Infostart)
A gazdasági biztonság és stabilitás, a költségvetés finanszírozása szempontjából fontosnak nevezte az IMF/EU-megállapodást Kovács Árpád. A Költségvetési Tanács elnöke az idén a gazdaság stagnálására számít, a büdzsé kockázatait a részletekben látja és nem zárja ki, hogy a költségvetés módosításra szorul.
febr. 7
8:30
Négyen haltak meg az elmúlt 24 órában (Metropol)
A szél és az eljegesedett váltók miatt a folyamatos tisztítás ellenére az ország több vonalán késnek a vonatok. Hat településre nem lehet bejutni Borsodban. Ötezer-hatszáz lakásban szünetelt a távfűtés Szekszárdon.
febr. 7
8:33
Kovács Árpád: nincs kizárva, hogy módosítani kell a költségvetést (ATV)
A gazdasági biztonság és stabilitás, a költségvetés finanszírozása szempontjából fontosnak nevezte az IMF/EU-megállapodást Kovács Árpád. A Költségvetési Tanács elnöke az idén a gazdaság stagnálására számít, a büdzsé kockázatait a részletekben látja és nem zárja ki, hogy a költségvetés módosításra szorul.
febr. 7
8:35
Beomlott egy olajfinomító tenger alatti alagútja: eltűntek a munkások (ATV)
Beszakadt egy japán olajfinomító egyik tenger alatti alagútja kedden helyi idő szerint a déli órákban – közöltek japán tömegtájékoztatási eszközök.
febr. 7
8:51
Tízmilliárdokkal tartoznak a kórházak a beszállítóknak (ATV)
Az orvostechnikai eszközöket gyártó cégeknek 10-15 milliárd, a gyógyszerbeszállítóknak 8-10 milliárd, a teljes beszállítói körnek összesen nagyjából 40-50 milliárd forinttal tartoznak jelenleg is a kórházak - tudta meg a Világgazdaság.
febr. 7
8:53
Megint nézettségi rekordokat döntött a Super Bowl (ATV)
A magyar idő szerint hétfő hajnalban véget ért Super Bowl, azaz a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntője volt minden idők legnézettebb televíziós műsora az Egyesült Államokban.
febr. 7
9:06
Hideg napok (Metropol)
Mélyeket szippantottunk a friss, tiszta levegőből, rácsodálkoz­tunk a szabad, tág terekre. Korábban nem látott, ismeretlen arcát mutatta a város.
febr. 7
9:06
Magyar kommentelők támadtak a világhírű filozófusra (168 Óra Online)
Újabb Magyarországgal kapcsolatos írást közölt a The American Interest oldalán Francis Fukuyama világhírű filozófus és politológus, amelyben a korábbi írására érkezett kommentekre és reakciókra ad választ.
febr. 7
9:08
Összecsapás a pszichiátrián (Metropol)
A szentesi kórház pszichiátriáján a hétfőre virradó éjszaka meghalt egy 67 éves férfi, akit 34 éves betegtársa bántalmazott.
febr. 7
9:09
"Csak bogyókat töm magába" Csontsovány a színésznő (ATV)
Elfelejt enni. A munka mellett a gyerekek is nagyon lekötik.
febr. 7
9:24
Leborult rakomány miatt teljes útzár az M0-son (Alternatív Energia)
Teljes szélességében lezárták, és valószínűleg órákon át zárva tartják az M0-s autóút 29-es kilométernél az M5-ös autópálya felé vezető lehajtót, ahol egy felborult kamionból kukorica ömlött ki - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd reggel az MTI-vel.
febr. 7
9:26
Jelentős késések a vonatközlekedésben országszerte (Alternatív Energia)
A szél és az eljegesedett váltók miatt a folyamatos tisztítás ellenére az ország több vonalán késnek a vonatok - tájékoztatta Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese kedd reggel az MTI-t.
febr. 7
9:42
Orbán kóros politikai betegsége (168 Óra Online)
Politikai értelemben betegnek, gonosztevőnek titulálta Orbán Viktort Debreczeni József a Demokratikus Koalíció kongresszusán. A párt alelnöke lapunknak azt mondta, a kormány bukása után visszaállítják a demokratikus rendet. Hogy miként, azt még nem tudja, de azt is elképzelhetőnek tartja, hogy drámai lesz a vég. Debreczeni politikai hibának tartja, hogy az LMP az Ellenzéki Kerekasztalhoz sem akar…

Keresés