2012. február 15. szerda

febr. 15
6:06
Sarkozy taktikát vált (Kripto Akadémia)
Nicolas Sarkozy francia elnöknek két és fél hónapja maradt arra, hogy megfordítsa a trendet, s a saját javára döntse el a francia államfőválasztást. Ezért új stratégiához folyamodott, s a szélsőjobboldaliak szavazatait próbálja megszerezni.
febr. 15
6:08
A felkelés évfordulóján tüntettek Bahreinben (Kripto Akadémia)
Összecsapások robbantak ki Bahreinben a tavalyi felkelés kezdetének egyéves évfordulóján, jelentette tegnap az AFP francia hírügynökség tudósítója a helyszínről. A biztonsági erők könnygázzal és gumilövedékkel oszlatták a tömeget a fővárosban, ahol éppen egy éve vonultak először utcára a tüntetők, hogy a demokrácia mellett szólaljanak fel.
febr. 15
6:10
Csak Amerikával egyeztetnek a tálibok (Kripto Akadémia)
Egy esetleges béketárgyalásról egyeztettek amerikai tisztviselők és az afganisztáni tálibok képviselői Katarban, ismerte el első alkalommal a hírt egy tálib szóvivő a CNN amerikai hírtelevíziónak írt levelében.
febr. 15
6:12
Elkerülte a pert a pápa (Kripto Akadémia)
Nem indul polgári per a Vatikán és a pápa ellen egy több száz gyermeket molesztált amerikai pap miatt. A civilek a Szentszék szerepét firtatták. Azért akartak eljárást indítani, hogy a Vatikán titkos dokumentumai között kutathassanak a szexuális visszaélésekről.
febr. 15
6:14
Elértük a kritikus határt (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió legígéretesebb új tagjából a szervezet páriájává váltunk, politikai páriává, ahogy Görögország gazdasági páriává vált - mutatott rá az "Egy Emberibb Világért Alapítvány" rendezésében tartott vitaesten Balázs Péter.
febr. 15
7:33
Izrael: Iránnak azonnal le kell állítania atomprogramját (Infostart)
Üdvözölte az Irán ellen vitatott atomprogramja miatt bevezetett nemzetközi szankciók szigorítását az izraeli miniszterelnök helyettese, de nem adott egyenest választ arra a kérdésre, a zsidó állam tervezi-e, hogy megelőző csapást mér az iráni atomipari létesítményekre.
febr. 15
7:54
A kalózkodás az új mozgalom (Metropol)
Körülbelül ötven ország­ban vannak fiókpártjai, melyek tagjai parlamentekben és városi taná­csokban ülnek.
febr. 15
9:57
Több tucat járatot töröltek a müncheni repülőtéren (Infostart)
Nyolcvannyolc járat indítását, illetve fogadását törölték szerdán reggel a müncheni repülőtéren a hideg és bajor főváros térségében megindult havazás miatt.
febr. 15
12:03
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról (Infostart)
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról, miután egy konzervatív pártnak sikerült az előírt 100 ezernél jóval több aláírást összegyűjtenie ennek kiírása érdekében.
febr. 15
12:24
Hét afgán gyermek megölését ismerték el a NATO-erők (Metropol)
A NATO vezette afganisztáni biztonsági erő (ISAF) elismerte szerdán, hogy egy légitámadásban nyolc afgán gyermeket öltek meg a múlt héten a közép-ázsiai ország keleti Kapisza tartományában.
febr. 15
12:26
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról (Metropol)
Népszavazás lesz Svájcban a bevándorlásról, miután egy konzervatív pártnak sikerült az előírt 100 ezernél jóval több aláírást összegyűjtenie ennek kiírása érdekében.
febr. 15
12:28
Szíria: népszavazás az alkotmánytervezetről (Metropol)
Népszavazásra bocsátanak február 26-án egy eseti bizottság által kidolgozott új alkotmánytervezetet Szíriában, ahol tavaly márciusban eddig példátlan népi felkelés kezdődött Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen. Damaszkusz egyik belső negyedét megszállta a kormányhadsereg.
febr. 15
13:15
Több százan haltak meg egy hondurasi börtöntűzben (Infostart)
Legalább kétszázan meghaltak, több tucatnyian pedig megsérültek egy börtöntűzben a Honduras középső részén található Comayaguában - közölte szerdán Danilo Orellana, a hondurasi fegyházak igazgatásáért felelős központi illetékes.
febr. 15
14:30
Irán leállította az olajexportot 6 EU-országba (Metropol)
Irán leállította az olajexportot hat európai országba válaszul azért, hogy az Európai Unió szankciókat jelentett be korábban az iszlám állam legfontosabb exporttermékére, a nyersolajra - jelentette az angol nyelvű Press TV iráni állami tévécsatorna szerdán.
febr. 15
15:06
Zord időjárás Európában (Metropol)
Romániában 86-ra nőtt a fagy halálos áldozatainak száma. Több tucat járatot töröltek a müncheni repülőtéren. Bulgáriában újabb hidegrekordok dőltek meg. Erős havazás és széllökések váltották a fagyokat Lengyelországban. Komoly közlekedési fennakadásokat okozott a sűrű havazás Csehországban.
febr. 15
17:09
Irán továbbfejlesztett centrifugákat helyezett üzembe Natanzban (Infostart)
Irán új, háromszor hatékonyabb centrifugákat helyezett üzembe a natanzi atomerőműben, továbbá bővítette a centrifugák számát - adta hírül az iráni média szerdán.
febr. 15
19:54
Strasbourghoz fordult a 100 éves szlovákiai tanítónő (Metropol)
Beadvánnyal fordult a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bírósághoz Tamás Aladárné, az az idős tanítónő, aki a magyar állampolgárság felvétele miatt a hatályos szlovák törvények alapján elvesztette szlovák állampolgárságát - írta a hirek.sk szlovákiai magyar hírportál szerdán.
febr. 15
20:12
Elutasították Breivik fellebbezését (Metropol)
A norvég legfelsőbb bíróság is elutasította szerdán - immár véglegesen - a 77 embert lemészároló Anders Behring Breivik fellebbezését a második elmeszakértői vizsgálat ellen.
febr. 15
20:45
Hivatalos: Nicolas Sarkozy ismét indul az elnökségért (Infostart)
Nicolas Sarkozy francia államfő szerda este hivatalosan bejelentette, hogy ismét elindul az elnöki székért az alig több, mint két hónap múlva esedékes elnökválasztáson.
febr. 15
21:21
Juncker: Hétfőn jóváhagyja az Eurogroup az újabb görög mentőcsomagot (Infostart)
Hétfőn hoznak döntést az euróövezeti országok pénzügyminiszterei (Eurogroup) a Görögország támogatására szánt újabb nemzetközi hitelprogramról - jelentette be Jean-Claude Juncker, a miniszteri csoport elnöke szerdán Brüsszelben.
febr. 15
22:36
Elítélték Hollandiát, mert 1737 gépkocsit írtak egy autós nevére (Metropol)
Elítélte Hollandiát az Emberi Jogok Európai Bírósága, mert hagyta, hogy a jogosítványának ellopása után egy éven át jogellenesen használják egy autós személyazonosságát: 1737 gépkocsit írtak a nevére.
febr. 15
22:38
Sarkozy ismét jelölteti magát (Metropol)
Nicolas Sarkozy francia államfő szerda este hivatalosan bejelentette, hogy ismét elindul az elnöki székért az alig több, mint két hónap múlva esedékes elnökválasztáson.
febr. 15
23:12
A Világbank elnöke június végével távozik posztjáról (Metropol)
A Világbank elnöke távozik posztjáról június végén, mandátumának lejártával. Robert Zoellick szerdán tájékoztatta a 187 országot tömörítő pénzügyi szervezet igazgatóságát arról, hogy június 30-ával, ötéves megbízatásának a lejártával távozik a posztról.

Keresés