2012. február 15. szerda

febr. 15
0:30
A DAX-vállalatok 30 százalékkal több osztalékot fizetnek az idén (ProfitLine)
A frankfurti tőzsde Xetra DAX indexét alkotó 30 vállalat együttesen az idén 30 százalékkal több osztalékot fizet részvényeseinek, mint tavaly - írja a Handelsblatt napilap szerdai számában megjelenő cikk.
febr. 15
1:36
Az NGM az Európai Bizottság makrogazdasági jelentéséről (ProfitLine)
A kormánynak kezdetektől fogva célja a magas államadósság és a magánszektor devizaadósságának csökkentése, ezt szolgálják a Széll Kálmán Terv strukturális kiadáscsökkentő intézkedései és a devizahitelesek problémáinak megoldását célzó lépések - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden, az Európai Bizottság makrogazdasági jelentésére reagálva.
febr. 15
2:42
Újabb elbocsátásokra készül a román posta (ProfitLine)
Hatszáz dolgozójától készül megválni a román posta, amelynek április végéig kell végrehajtania ezt az intézkedést - jelentette ki Moldován József romániai távközlési államtitkár kedden az MTI-nek.
febr. 15
4:54
Közlekedési bírságok - Mennyi fizetünk, ha megállít a rendőr? (ProfitLine)
Meghatározta azokat a közlekedési szabálysértési tényállásokat a Belügyminisztérium (BM), amelyek elkövetése esetén - a rendelettervezet szerint - április 15-től meghatározott összegű bírságot kell kiszabni, továbbá rendelkezett a büntetések mértékéről is.
febr. 15
5:27
Gyenge lábakon áll a pénzügyi tranzakciós adó (Tobin-adó) (ProfitLine)
A KPMG felmérése szerint az Európai Unió 27 tagállama közül jelenleg csak három támogatja egyértelműen az uniós szintű pénzügyi tranzakciós adó (Tobin-adó) bevezetését, három határozottan ellenzi, míg a további 21 tagállam a támogatás, az ellenzés és a határozatlanság különböző fokain áll; Magyarország a támogatók közé sorolható.
febr. 15
5:30
Sokat spórolhatunk az EU legújabb döntésével (Pénzcentrum)
Tegnap döntött az Európai Parlament arról, hogy legkésőbb 2016-ra nem lesz különbség az EU-ban a belföldi és a külföldi banki átutalások között. Így elvileg az utóbbinak ugyanannyira egyszerűnek és zökkenőmentesnek kell lennie, mint az előbbinek....
febr. 15
6:00
A Fővárosi Bíróság elrendelte a Malév felszámolását (ProfitLine)
A Fővárosi Bíróság elrendelte a Malév Zrt. felszámolását - közölte a gazdasag.hu üzleti hírügynökség kedden. A rendkívüli moratóriumot 90 nappal meghosszabbították.
febr. 15
6:09
Rejtély, honnan volt pénz a végtörlesztéshez (Infostart)
A végtörlesztésre kifizetett lakossági összeg mintegy 70 százalékára adnak egyértelmű magyarázatot a statisztikai adatok, és van 30 százalék, amelynek forrása nem egyértelmű - mondta az InfoRádiónak a Portfolio.hu elemzője. Palkó István hozzátette: ez lehet olyan forrás, amelyről nem lehet adatot fellelni, de valószínű, hogy eddig eltitkolt jövedelmek is szerepet játszottak a devizahitelek…
febr. 15
6:42
Minimumadó 2012 - használati útmutató (aktualizáltuk a kalkulátort) (Adózóna)
Megújult a Minimumadó kalkulátor, a frissített verzió már a 2012-es szabályok alapján számol.
febr. 15
6:45
Kirúgtak, de a törlesztőket továbbra is fizetnem kell: van megoldás? (Privátbankár)
A romló munkaerőpiaci kilátások miatt a hitelesek nagy része újabb kihívásokkal szembesülhet a jövőben. A bankok nagy része kínál hitelfedezeti biztosítást, erre azoknak is szüksége lehet, akik az árfolyamgátas rendszerbe be tudnak majd lépni. Az ügyfelek egyre élénkebben érdeklődnek a törlesztőrészletekre köthető biztosítások után.
febr. 15
7:03
Mihez van joguk a szakszervezeteknek? - íme az Mt. változásai (HR Portál)
A szakszervezetekről az új Mt. XXI. fejezete rendelkezik. Az eredeti tervezethez képest az elfogadott törvény jelentősen kedvezőbb, de még így is jócskán megnyírbálja a "régi" Mt.-ben szereplő szakszervezeti jogokat. Nem ellenőrizheti például a szakszervezet a munkakörülményekre vonatkozó szabályok betartását, de módosult a munkajogi védelem szabályozása is. A legfontosabb változásokat gyűjtöttük…
febr. 15
7:06
Megtalálták volna Sába királynőjének aranybányáját? (ProfitLine)
Sába királynőjének aranybányáját találhatták meg brit régészek Etiópia északi hegyvidékén.
febr. 15
7:08
Mire figyeljünk ma a tőzsdéken? (ProfitLine)
Az Egyesült Államokban tovább bővült az ipari termelés és a kapacitások kihasználtsága januárban szakértői vélemények szerint.
febr. 15
7:36
Sört főznek a diákok egy szlovákiai egyetemen (HR Portál)
Saját sörgyárban főzik a sört a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem diákjai.
febr. 15
7:38
Újabb elbocsátásokra kényszerül a román posta az IMF miatt (HR Portál)
Hatszáz dolgozójától készül megválni a román posta, amelynek április végéig kell végrehajtania ezt az intézkedést - jelentette ki Moldován József romániai távközlési államtitkár kedden az MTI-nek.
febr. 15
7:39
Lesz-e új adó? (Piac és Profit)
Rendkívül bizonytalan az uniós szintű pénzügyi regisztrációs adó (Tobin-adó) bevezetése, hiszen egyelőre még csak 3 tagállam támogatja teljes mellszélességgel, hárman határozottan ellenzik azt, míg 21 ország bizonytalan. Magyarország a támogatók közé sorolható.
febr. 15
7:39
Elrendelték a Malév felszámolását (Privátbankár)
A Fővárosi Bíróság elrendelte a Malév Zrt. felszámolását - közölte a gazdasag.hu üzleti hírügynökség. A rendkívüli moratóriumot 90 nappal meghosszabbították, hiszen a kormány rendeletében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek nyilvánította a légitársaságot.
febr. 15
7:39
Mentenék az ügyfelek pénzét az utazási irodák (ProfitLine)
A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) eddig eredménytelenül lobbizott azért, hogy az utazási irodáknál Malév-jegyet vevők - egy része - számára forrást találjon a megvásárolt repülőjegyük árának visszatérítésére - írja a szerdai Napi Gazdaság.
febr. 15
7:41
USA piacok - Csak az utolsó percekben sikerült enyhe pluszt kicsikarni (ProfitLine)
Lényegében változatlan szinten zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói kedden az előző naphoz képest. Az indexek a kereskedés utolsó húsz percében ledolgozták korábban elszenvedett veszteségeiket azon hír hatására, hogy a görög konzervatív párt vezére, Antonisz Szamarasz a nemzetközi hitelezők kérésére írásban kötelezi majd el magát a megszorítások végrehajtására.
febr. 15
7:54
Az egykulcsos adó maradhat, újabb ügyek jöhetnek (Portfolio)
Nem feltétele az egykulcsos adó megszüntetése a Nemzetközi Valutaalappal folytatott hiteltárgyalásink megkezdésének - értesült a Magyar Nemzet valutaalap közeli forrásokból, cáfolva a Népszabadság...
febr. 15
7:56
Martonyi a legesélyesebb Schmitt utódaként (Portfolio)
A Népszava információi szerint Orbán Viktor kormányfő a Fidesz-KDNP múlt heti egri frakcióülésén utalt arra, hogy "elengedi" a plágiumbotrányba keveredett Schmitt Pál államfőt és forrásai szerint...
febr. 15
7:57
Visszatérne Magyarországra az AAA Auto (Privátbankár)
Három évvel azután, hogy elhagyta a magyar piacot, ismét megkezdené a használtautó-kereskedelmet Magyarországon a prágai székhelyű AAA Auto - írja a szerdai Világgazdaság.
febr. 15
7:59
Hiába a lobbi, a Malév-utasok nagy része kárpótlás nélkül maradhat (Privátbankár)
A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) eddig eredménytelenül lobbizott azért, hogy az utazási irodáknál Malév-jegyet vevők - egy része - számára forrást találjon a megvásárolt repülőjegyük árának visszatérítésére - írja a szerdai Napi Gazdaság.
febr. 15
8:09
Vezetőcsere az MKB élén (HR Portál)
Erdei Tamás távozik az MKB éléről, utódja várhatóan Simák Pál vezérigazgató-helyettes lesz, a hírt az MTI információi szerint szerdán jelentik be a dolgozóknak. Az MKB nem kívánta kommentálni az értesülést.
febr. 15
8:11
Az építőipari cégek a legesendőbbek (HR Portál)
Pest megyében elsősorban a tőkeszegény kis- és középvállalkozások, azon belül főként az építőipari cégek ellen indul a legtöbb felszámolási eljárás - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék felszámolási csoportjának vezetője kedden az MTI-t.
febr. 15
8:12
Visszatérne Magyarországra az AAA Auto (ProfitLine)
Három évvel azután, hogy elhagyta a magyar piacot, ismét megkezdené a használtautó-kereskedelmet Magyarországon a prágai székhelyű AAA Auto - írja a szerdai Világgazdaság.
febr. 15
8:12
Megindult a Malév felszámolása (Portfolio)
Elrendelte a Malév felszámolását a Fővárosi Bíróság - értesült a gazdaság.hu hírügynökség. A felszámolási kérelmet a százhalombattai Bellum 2000 Kft. adta be. Megkezdődött a Malév felszámolási...
febr. 15
8:13
A lengyel miniszterelnök bejelentette a nyugdíjkorhatár növelését (HR Portál)
Donald Tusk lengyel miniszterelnök keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy kormánya 67 évre emeli a nyugdíjkorhatárt mindkét nem számára, és a jogszabály tervezetét 30 napos társadalmi konzultációra bocsátja, mielőtt beterjeszti a parlamentben.
febr. 15
8:14
Megtáltosodtak szerdára az ázsiai piacok (ProfitLine)
Jelentősebb emelkedés bontakozott ki az ázsiai részvénypiacokon a szerdai kereskedési napon, a Japán részvényindex hat hónapos csúcsra emelkedett, miután Kína jelezte, hogy növelné az európai régió adósságválságának megoldásában való részvételét, segítségét pedig nem kívánja politikai, vagy más feltételekhez kötni.
febr. 15
8:15
Csökkent a GDP Németországban (Infostart)
Németországban 0,2 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék tavaly a negyedik negyedévben a német statisztikai hivatal szerdán publikált előzetes adatai szerint.
febr. 15
8:15
Senki ne lepődjön meg mától a kutakon (Privátbankár)
Többhetes csökkentés után mától ismét drágább az üzemanyag.
febr. 15
8:15
"A szakképzésbe integrálni kell az önkormányzatokat" (HR Portál)
A szakképzésbe integrálni kell az önkormányzatokat - jelentette ki Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere Az Alföld TISZK infrastrukturális feltételeinek javítása című projekt nyitórendezvényén kedden.
febr. 15
8:16
Az Állami Nyomda középtávon ellensúlyozni tudja a negatív hatásokat (ProfitLine)
A gazdasági mellett a jogszabályi környezet változása is kedvezőtlenül hat az Állami Nyomda tevékenységére, mert csökken a profitabilitása, ugyanakkor a társaság olyan jövőképpel rendelkezik, amely már középtávon ellensúlyozni tudja a negatív hatásokat - tájékoztatta Zsámboki Gábor vezérigazgató, az igazgatóság tagja az MTI-t.
febr. 15
8:17
Elkezdődik az értékesítői szakma képzése (HR Portál)
Az Értékesítők Szövetsége "Új szakmát teremtünk!" címmel országos rendezvénysorozatot szervez, amelynek során 1.000-1.500 vállalkozónak, cégvezetőnek és értékesítőnek szervezetten adják át az értékesítéssel kapcsolatos szakismereteket. A rendezvénysorozat február 22-én indul - közölte a szövetség kedden.
febr. 15
8:19
Máig választható az egyszerűsített adóbevallás (HR Portál)
Legkésőbb február 15-én éjfélig nyilatkoznia kell - postára adni a nyomtatványt vagy az Ügyfélkapun keresztül továbbítani - annak, aki az egyszerűsített bevallást szeretné választani tavalyi jövedelmeiről való elszámolásához.
febr. 15
8:30
Szenvednek a magyar beszállítók a Nokia leépítése miatt (Portfolio)
A Nokia leépítési terve nem csak az utcára kerülő 2300 munkásnak ígér nehéz időszakot, de rosszul jön a komáromi gyár beszállítóinak is - írja az Index. Bár a finn cég magyarországi gyára az Indexnek...
febr. 15
8:32
Mit keres az OTP Oroszországban? (Portfolio)
A címben feltett kérdésre a válasz: pénzt, méghozzá nem is keveset. Az OTP 2000-es években megvalósított akvizíciói közül nem mindegyik mondható sikeresnek, az orosz terjeszkedés azonban egyelőre...
febr. 15
8:34
A Malév sorsára juthat a BKV (Portfolio)
Járatritkítás, a buszágazat privatizációja, újabb önkormányzati hitel, a fővárosi intézmények lepusztulása lehet a BKV megmentésének az ára - írja a Népszabadság. Tarlós István arra az ellenzéki...
febr. 15
8:36
A vártnál jobbak lettek a német és a francia GDP adatok (Portfolio)
2011 negyedik negyedévében 0,2 százalékkal zsugorodott a német gazdaság - jelentette a német statisztikai hivatal. Az adat minimálisan múlta felül az elemzők várakozásait, a konszenzus ugyanis -0,3%...
febr. 15
8:38
Évekig szenvedhet a végtörlesztés miatt az ország (Portfolio)
A végtörlesztés során az eddigi hibák okozta károk hatásától még évekig szenvedni fog az ország, mivel a végtörlesztés jelentősen megroppantotta a jogbiztonságot, rontotta a befektetési környezetet -...
febr. 15
8:40
290-nél az euró - Idei csúcson a külföldiek állománya (Portfolio)
Ismét javuló hangulatot hozott a nemzetközi pénz- és tőkepiacokra az a tegnap éjszakai jelzés, miszerint aláírja a görög ellenzék jelenlegi legerősebb pártjának vezetője a választások utánra is...
febr. 15
8:42
Elindult az első jüan alapú arany ETF (Portfolio)
Elindult a világ első jüan alapú, aranyba fektető tőzsdén kereskedett alapja (ETF-e) Hongkongban. A Hang Seng RMB Gold ETF első napja igen gyengén sikerült, az alap indítói azonban bizakodóak....
febr. 15
8:45
Meglepetés! Elmaradt a francia gazdaság várt visszaesése (ProfitLine)
A várakozásokkal ellentétben nem zsugorodott a francia gazdaság a negyedik negyedévben, a GDP negyedéves szinten 0,2 százalékos emelkedést mutatott a harmadik negyedévben mért 0,3 százalék után. Az előzetes elemzői várakozások ugyanakkor 0,2 százalékos csökkenésről szóltak.
febr. 15
8:47
Vártnál mérsékeltebb csökkenést mutatott a német gazdaság (ProfitLine)
Németországban 0,2 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék tavaly a negyedik negyedévben a német statisztikai hivatal szerdán publikált előzetes adatai szerint. Elemzők 0,3 százalékos visszaesésre számítottak.
febr. 15
8:48
Járatritkítással és államosítással mentené meg a BKV-t Tarlós (Pénzcentrum)
Járatritkítás, és buszprivatizáció lehet a BKV megmentésének ára - nyilatkozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere....
febr. 15
8:48
Elárulták, mi most a kormány legfontosabb célja (Portfolio)
A kormány elsődleges célja, hogy 7% alá csökkentse az állampapírok hozamát - nyilatkozta Cséfalvay Zoltán a Bloomberg hírügynökségnek. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint...
febr. 15
8:49
Ismét emelkedő pályára állhatnak az európai piacok (ProfitLine)
Emelkedéssel kezdhetik a kereskedést a vezető európai tőzsdeindexek szerdán annak köszönhetően, hogy Kína jelezte: továbbra is fog vásárolni európai államkötvényeket. Javította a hangulatot, hogy a görög adósságválság rendezése is közelebb került, miután a konzervatív párt vezetője, Antonisz Szamarasz jelezte: hajlandó aláírni azt a megállapodást, amelyben a politikai pártok elkötelezik magukat a…
febr. 15
8:50
Összeomlás fenyegeti az egyik legnagyobb japán chipgyártót (Portfolio)
Hatalmas zuhanással indította a ma reggeli kereskedést a japán chipgyártó, az Elpida Memory árfolyama a tokiói tőzsdén, miután a társaság közölte, hogy adósságproblémái miatt kérdéses az életben...
febr. 15
8:51
Egyensúly: nemcsak a hitelkerettel kényszerítheti ki az EU, amit akar (Privátbankár)
Az NGM szerint "csupán" két indikátor mutatott problémát Magyarországgal kapcsolatban az EB friss jelentésében. Ebből az egyik éppen az államadósság, ami ellen a kormány harcot hirdetett. A hatos jogszabálycsomag alapján az EU tanácsa kiigazító lépések megtételére kötelezheti Magyarországot az egyensúly helyreállítása végett.
febr. 15
9:06
Zsámboki: csökken a Nyomda profitabilitása (Portfolio)
A gazdasági mellett a jogszabályi környezet változása is kedvezőtlenül hat az Állami Nyomda tevékenységére, mert csökken a profitabilitása, ugyanakkor a társaság olyan jövőképpel rendelkezik, amely...

Keresés