2012. február 9. csütörtök

febr. 9
0:06
Tovább bővíti esztergomi üzemét az autóipari vállalat Kirchhoff (ProfitLine)
Mintegy 11-12 millió euróra becsült beruházással tovább bővíti esztergomi üzemét a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójának magyarországi leányvállalata, a Kirchhoff Hungária Kft.
febr. 9
4:30
Mindent lopnak, de van ami nagyon divatos mostanság... (ProfitLine)
Transzformátorlopás-sorozatot derített fel a szekszárdi rendőrség, négy Somogy megyei férfit gyanúsítanak az öt dunántúli megyére kiterjedő bűncselekmény elkövetésével.
febr. 9
5:33
Reszkessetek, adózók! Fenyeget az új alkotmány réme (Pénzcentrum)
Az Alaptörvényre hivatkozva hozott döntést a Fővárosi Törvényszék a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvényben egyértelműen megfogalmazott rendelkezésről. A bíróság azzal az indoklással hagyta helyben az adóhatóság határozatát, hogy az szja-törvény perben vitatott passzusa akkor érheti el az Alaptörvény 28. cikkében meghatározottak szerint a józan észnek és a közjónak megfelelő, erkölcsös és…
febr. 9
5:36
Az NGM vizsgálja a munkaerő-kölcsönző cégek bérkompenzálásának nehézségeit (ProfitLine)
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) már keresi a megoldást a munkaerő-kölcsönző cégek bérkompenzációs nehézségeire - közölte az NGM szerdán az MTI-vel, reagálva a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének felvetésére.
febr. 9
6:27
Vérfürdő után elképesztő feltámadás - török módra (Privátbankár)
2011 utolsó negyedévében a befektetők ütötték-vágták a török tőzsdét: rövid idő alatt 686 millió dollár értékű részvénytől szabadultak meg, és mindenki biztosra vette, a zuhanás tovább folytatódik idén is. Ezek után nem is történhetett más, csak mindennek épp az ellentéte: 25 százalékot emelkedett a tőzsdeindex, fénysebességgel tér vissza a befektetői bizalom.
febr. 9
6:42
A gazdaságpolitikai kiszámíthatóságra figyel az S&P; Magyarország esetében (ProfitLine)
A Standard and Poor's számára a magyar államadós-osztályzat kialakítása szempontjából elsősorban a gazdaságpolitikai kiszámíthatóság a fő tényező - hangzott el a nemzetközi hitelminősítő által az európai és az amerikai adósbesorolások idei kilátásairól szerdán rendezett londoni szakszemináriumon.
febr. 9
7:15
Autósok tömege veszítheti el a bónuszát kárnyilvántartási hibák miatt (ProfitLine)
A kárnyilvántartóban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződők adatainak hibája miatt több tízezer autós kerülhet az aktuális bónusz fokozatából alap-fokozatba egy évre - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.
febr. 9
7:18
Tizenkét érdekesség a végtörlesztésről (Portfolio)
A devizahitelesek hány százaléka végtörlesztett, és mekkora összeget fizetett vissza? Miből végtörlesztettek az emberek, és hol vettek fel hitelt hozzá? Hogy járt az államháztartás, és mi lesz...
febr. 9
7:21
Újabb haladék Görögországnak (Infostart)
Görögország további 15 napot kapott arra az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap alkotta trojkától, hogy megtalálja 300 millió euró megtakarításának forrását az újabb mentőcsomagért cserébe - közölte csütörtök hajnalban egy meg nem nevezett kormánytisztviselő.
febr. 9
7:23
Reggel jól tartotta magát a forint (Infostart)
A forint csütörtök reggel jól tartotta magát a tőkepiaci hangulat támogatásával. Az euró késő este esett arra a hírre, hogy a második görög mentőprogramról zajló tárgyalások eredmény nélkül véget értek, majd hajnalban a korábbinál is magasabbra hágott a dollárral szemben, miután a görög kormány közölte, hogy a megbeszélések folytatódnak.
febr. 9
7:33
Vizsgálatot indított a felsőoktatási törvényről az EU (HR Portál)
A magyar felsőoktatásról szóló jogszabályt vizsgálják Brüsszelben, hogy kiderüljön: sérti-e a személyek szabad áramlásának alapelvét, illetve a korai iskolaelhagyók arányának csökkentését célzó közösségi célkitűzéseket - tudta meg a BruxInfo.
febr. 9
7:35
Hat helyszínen kérdezhetnek az államtitkárságtól a felvételizők (HR Portál)
"Start a diplomáért" Nyílt konzultációs, információs, felvételi napok címmel országjáró körútra indulnak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága, az Oktatási Hivatal, az Educatio Kft. és a Diákhitel Központ munkatársai. A rendezvénysorozat, amely során a diákok és szülők a felsőoktatási törvény januári módosításaival kapcsolatban tehetik fel kérdéseiket, öt vidéki és…
febr. 9
7:39
Nyugdíj: van kihasználatlan lehetőség (Piac és Profit)
Az itthon ritkán emlegetett foglalkoztatói nyugdíj a svéd modell hangsúlyos eleme, az EU számos országában az állami nyugdíjrendszert legerőteljesebben kiegészítő pillér.
febr. 9
7:39
S&P;: a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatóságát figyeljük (Privátbankár)
A Standard & Poor's számára a magyar államadós-osztályzat kialakítása szempontjából elsősorban a gazdaságpolitikai kiszámíthatóság a fő tényező. Az európai szuverén adósbesorolásokért felelős igazgató azonban még nem tudott arról véleményt mondani, hogy egy lehetséges IMF/EU-megállapodás javíthatná-e a magyar adósosztályzatokat.
febr. 9
7:41
Görögország 15 nap haladékot kaphat 300 millió euró megtakarítására (Privátbankár)
A görög kormánykoalíció pártvezetőinek nem sikerült megállapodniuk a nyugdíjkifizetéseket érintő 300 millió eurós megszorításban. Athéni forrás szerint azonban Görögország további 15 napot kapott arra a trojkától, hogy megtalálja 300 millió euró megtakarításának forrását az újabb mentőcsomagért cserébe. Mentőcsomag nélkül már márciusban csődbe mehet Görögország.
febr. 9
7:48
Nyugdíjcsökkentés - ez az ára a mentőcsomagnak (ProfitLine)
A görög kormánykoalíció pártvezetői szerdán megtartották a már többször elhalasztott csúcstalálkozójukat a 130 milliárd eurós mentőcsomagért meghozandó megszorító intézkedésekről, de a nyugdíjcsökkentés kérdése miatt még mindig nem sikerült teljesen megállapodniuk.
febr. 9
7:50
Létezik a titkos záradék a repülőtérrel kapcsolatban (ProfitLine)
Nem a Malév, hanem a budapesti repülőtér privatizációs szerződéseiben kell keresni azt a klauzulát, amely biztosítja a jogot az üzemeltetőnek, hogy amennyiben veszteséges működése esetén nem tudja törleszteni hiteleit, a finanszírozó bankok az államtól kérjék annak átvállalását - ismerteti a csütörtöki Népszabadság.
febr. 9
8:06
Egyre többen számíthatnak csak a fizetésükre (HR Portál)
Az előző év második félévében 13 százalékkal nőtt azon munkavállalók száma, akik semmilyen juttatásban sem részesültek munkaadójuktól a fizetésükön kívül. A Workania internetes állásportál által működtetett Fizetesek.hu kutatói ezúttal 2011 második félévének béren felüli juttatásait hasonlították össze a korábbi adatokkal.
febr. 9
8:08
Személyes pánikgombot kapnak a szobalányok New Yorkban (HR Portál)
Fizetésemelést, a munkáltatók által fizetett, mindenre kiterjedő egészségügyi biztosítást, magasabb nyugdíjjárulékot és személyes pánikgombot kapnak a New York-i szállodák személyzetének tagjai - beleértve a szobalányokat - írta szerdán a The New York Times.
febr. 9
8:15
Opel: még nincs döntés gyárbezárásról, elbocsátásról (Privátbankár)
Az Opel elnök-vezérigazgatója a munkatársaknak küldött levelében cáfolta, azt a korábban megjelent hírt, mely szerint a General Motorsnak elfogyott a türelme az Opel folyamatos veszteségei miatt, és gyárbezárásokhoz, elbocsátásokhoz fog folyamodni.
febr. 9
8:18
Görögország további 15 napot kapott 300 millió euró megtakarítására (ProfitLine)
Görögország további 15 napot kapott arra az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap alkotta trojkától, hogy megtalálja 300 millió euró megtakarításának forrását az újabb mentőcsomagért cserébe - közölte csütörtök hajnalban egy meg nem nevezett kormánytisztviselő.
febr. 9
8:20
Kamatdöntő ülést tart ma az EKB és a BoE (ProfitLine)
Kamatdöntő ülést tart csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) és a Bank of England (BoE); elemzők arra számítanak, hogy egyik testület sem változtat a meglévő irányadó kamatszinten, ami az EKB esetében 1,00 százalék, míg a BoE esetében 0,5 százalék.
febr. 9
8:30
Egis: a nadrágszíj segített (Portfolio)
A várakozásoknál magasabb profit számokat tartalmazó negyedik negyedéves gyorsjelentést tett közzé a mai piaczárást követően az Egis, melynek üzemi eredménye 14, nettó profitja azonban mindössze...
febr. 9
8:33
Munkaerő-kölcsönzés: vizsgálódik az NGM (Privátbankár)
febr. 9
8:39
Vizsgálják a munkaerő-kölcsönzők bérkompenzálásának nehézségeit (HR Portál)
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) már keresi a megoldást a munkaerő-kölcsönző cégek bérkompenzációs nehézségeire - közölte az NGM szerdán az MTI-vel, reagálva a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének felvetésére.
febr. 9
8:41
Az egészségügyi dolgozók sem járhatnak rosszabbul (HR Portál)
A költségvetési formában működő szervezetek esetén - ide tartozik az egészségügyi intézmények túlnyomó többsége - a bruttó bérek változatlanok, itt minden munkavállaló január elsejével visszamenőleg megkapja a bérkompenzáció összegét, ha a jogosultságról március 15-ig nyilatkozik - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel, hozzáfűzve, hogy ezáltal nettó keresetveszteség…
febr. 9
8:48
Esztergomban bővít a Kirchhoff (Portfolio)
Mintegy 11-12 millió euróra becsült beruházással tovább bővíti esztergomi üzemét a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójának magyarországi leányvállalata, a Kirchhoff Hungária Kft. A...
febr. 9
8:50
Államosíthatják a Budapest Airportot is? (Portfolio)
A budapesti repülőtér privatizációs szerződéseiben kell keresni azt a klauzulát, amely biztosítja a jogot az üzemeltetőnek, hogy amennyiben veszteséges működése esetén nem tudja törleszteni hiteleit,...
febr. 9
8:51
Milyen sokba kerül nekünk a Nokia csoportos leépítése? (Privátbankár)
Az állami költségvetés milliárdos, Komárom városa több százmilliós bevételtől esik el a Nokia csoportos leépítése miatt. A 2300 ember elküldése az utóbbi évek legnagyobb csoportos leépítése. A Nokia korábbi eredményei azonban árulkodóak, a cég egyre kevesebb bevételre tett szert itthon, így egyre kevesebb adót is fizetett be.
febr. 9
8:51
Mennyi béremelést kaphatnak az orvosok? Itt az ajánlat (Pénzcentrum)
Konkrét összegű, néhány tízezer forintról szóló ajánlatot tett a szerdai bértárgyaláson az érdekvédőknek Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár....
febr. 9
8:51
Megriadtak a piacok Ázsiában a kínai fogyasztói árindex láttán (ProfitLine)
Két napnyi emelkedés után lefelé mozdultak az ázsiai részvénypiacok, a befektetők hangulatát rontotta a vártnál nagyobb kínai infláció, a gyenge japán makrogazdasági adat, valamint a Görögországgal kapcsolatos bizonytalanság.
febr. 9
8:52
Meghátráltak az ázsiai részvényindexek (Portfolio)
Több ázsiai részvénypiac is mérsékelt csökkenést mutatott a csütörtöki kereskedésben, miután a görög államadósság rendezésének további húzódása is elbizonytalanította a befektetőket. Kínában a...
febr. 9
8:53
Negatív meglepetést okozott a Credit Suisse (ProfitLine)
A világ egyik legnagyobb bankcsoportja, a svájci Credit Suisse csütörtökön 637 millió svájci frankos veszteséget jelentett a tavalyi utolsó negyedévről. Egy évvel korábban 841 millió frank volt az adózott eredménye.
febr. 9
8:54
Néhány tízezerrel kapnának többet az egészségügyiek (Portfolio)
Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár konkrét összegű ajánlatot tett a szerdai bértárgyalásokon - írja csütörtöki számában a Népszabadság. A napilap értesülései szerint néhány tízezer...
febr. 9
8:55
Emelkedés jöhet a nyugat-európai tőzsdéken (ProfitLine)
Londoni értékpapír-forgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 tíz pont körüli, a frankfurti DAX-30 huszonöt pont körüli emelkedéssel nyithat csütörtökön.
febr. 9
8:56
Komoly kár keletkezett a biodízel alapanyagában (Portfolio)
Az őszi és tél elejei aszály a repcében okozta a legnagyobb kárt, az 1,08 millió hektáron vetett őszi búza területből közel 411 ezer hektárt sújt aszály - áll a Magyar Agrárkamara Növénytermesztési...
febr. 9
8:58
MetaTrader4 - az igazi Forex- Szeminárium MA! (Portfolio)
Érdekli egy professzionális deviza és CFD kereskedési platform, ahol közvetlenül a bankközi devizapiacon kereskedhet, brókeri árjegyzés nélkül? A Portfolio.hu soron következő előadásán a világ...
febr. 9
9:06
Visszasüllyedt a négyhavi csúcsról a forint (Portfolio)
Amellett sem tudta megőrizni, illetve fokozni erejét a forint, hogy a nemzetközi befektetői hangulat továbbra is bizakodó és az euró/dollár keresztárfolyam is a forint számára korábban kedvező...
febr. 9
9:08
Keresi az irányt a piac (Portfolio)
Egyre inkább a fáradás jeleit lehet felfedezni a piacokon, de az eladók még nem érkeztek meg a piacra, így továbbra is az iránykeresés lehet jellemző a tőzsdék mozgására véli Sőre Balázs a Buda-Cash...
febr. 9
9:09
Nem vitatkozunk tovább: közel a megállapodás Brüsszellel (Privátbankár)
Martonyi János egy német lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a kormány a leggyorsabban le akarja zárni a vitákat Brüsszellel, és a kifogásolt 3 törvény módosító javaslatát már február közepén elküldik a Bizottságnak. Az IMF/EU-megállapodással kapcsolatban a külügyminiszter reméli, hogy márciusban folytatódni fognak a trágyalások, és a kifogásolt törvények módosítását hamar el fogja fogadni a…
febr. 9
9:09
840 ezren kitartanak az antennás tévé mellett (Pénzcentrum)
Továbbra is 830-840 ezer háztartás használja az ingyenes földfelszíni televíziós platformot, ugyanakkor megduplázódott a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás lehetőségeivel élő háztartások száma....
febr. 9
9:10
Komoly veszteség a svájci nagybanknál (Portfolio)
2008 óta első alkalommal ismét veszteséges lett negyedéves szinten a Credit Suisse. A második legnagyobb svájci bank az elemzők által várt nyereség helyett komoly veszteséget szenvedett el a tavalyi...
febr. 9
9:11
Esze ágában sincs a béreket kompenzálni a Metronak (Privátbankár)
Megállapodás nélkül zárult a bértárgyalás a Metro Kereskedelmi Kft. és a szakszervezet között, a cég egyértelműen elzárkózik az elvárt béremelésről szóló kormányrendeletben foglaltak teljesítésétől - közölte a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) csütörtökön.
febr. 9
9:12
Sürgeti az idő a Malév-pilótákat: lejár az engedélyük (HR Portál)
Gyorsan el kellene helyezkedniük a Malév-pilótáinak, mert 90 napi repülési szünet után próbarepülést kell végezniük, hat hónap után pedig lejár az engedélyük - mondta el Óvári Tamás, a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének (Hunalpa) elnöke az MTI kérdésére szerdán.
febr. 9
9:12
Folytatódhat a rali a feltörekvő piacokon (Citigroup) (Portfolio)
Tovább folytatódhat a rali a fejlődő piacokon, amit elsősorban a bőséges likviditás, valamint a vonzó értékeltség támogathat - idézte a Citigroup véleményét a Bloomberg. Geoffrey Dennis, a Citi...
febr. 9
9:14
Ezért bocsáthatják el a marosvásárhelyi egyetem magyar oktatóját (HR Portál)
Elbocsátást helyezett kilátásba Constantin Copotoiu, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) rektora az intézmény egy magyar oktatójával szemben, akit azzal vádol, hogy többnyire a magyar tagozat létrehozásával volt elfoglalva, és emiatt elmulasztotta teljesíteni hivatali kötelességeit.
febr. 9
9:24
Elzárkózik a Metro az elvárt béremeléstől - sztrájk lehet a válasz (ProfitLine)
Megállapodás nélkül zárult a bértárgyalás a Metro Kereskedelmi Kft. és a szakszervezet között, a cég egyértelműen elzárkózik az elvárt béremelésről szóló kormányrendeletben foglaltak teljesítésétől - közölte a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) csütörtökön.
febr. 9
9:24
Az Opelnél egyelőre nem döntöttek leépítésekről (Portfolio)
A munkatársaknak küldött levélben igyekezett megnyugtatni az Opel elnök-vezérigazgatója az esetleges gyárbezárások miatt aggódókat, írja az MTI. Karl-Friedrich Stracke arra reagált, hogy előzőleg...
febr. 9
9:26
Csökkenéssel kezdte a napot a magyar piac (ProfitLine)
Elsősorban nemzetközi hatásoknak köszönhetően csökkenéssel indult a kereskedés a magyar részvénypiacon. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 112,23 pontos, 0,57 százalékos csökkenéssel, 19.612,11 ponton nyitott csütörtökön.
febr. 9
9:26
Már 30%-os végtörlesztési részvétellel számol a K&H; anyabankja (Portfolio)
Újabb bank okozott csalódást ma hajnalban közzétett gyorsjelentésével: a belga KBC a várt 219 millió euró helyett 161 milliós nettó eredményt ért el 2011 negyedik negyedévében. Dél-európai...

Keresés