2012. január 18. szerda

jan. 18
0:39
Ősi gyógyszer, modern módszer (HáziPatika)
A borogatás az egyik legősibb módszer a fájdalmak enyhítésére és a gyógyulás meggyorsítására. Szerencsére ma már nem kell pókhálót tenni a sérült testrészre - használhatunk akár nagyon modern, diszkrét és hatékony tapaszokat is!
jan. 18
0:43
Mellrákot okozó dezodorok? (HáziPatika)
A kutatók évek óta vizsgálják a kozmetikumokban alkalmazott antibakteriális tartósítószerek és az emlőrák összefüggését. Rájöttek, hogy a parabének utánozhatják az ösztrogén hormon hatását, amely ismert tényezőnek számít az...
jan. 18
5:42
Ezért is érdemes megműttetnie az embernek az orrát (Infostart)
Átlagosan másfél évvel fiatalabbnak látszanak az orrműtéten átesett páciensek, noha ennek a plasztikai beavatkozásnak nem a fiatalítás az elsődleges célja - állapították meg amerikai szakemberek.
jan. 18
6:00
Ami ötezer éve nem fordult elő (Infostart)
Kína történelmében először haladta meg a városlakók száma a vidéken élőkét: a városi népesség tavaly 21 millióval növekedett, és átlépte a 690 milliót, ami az ország lakosságának 51,27 százaléka - derül ki az országos statisztikai hivatal jelentéséből.
jan. 18
7:51
Influenza: több száz haláleset évente (Metropol)
A KutatóCentrum online felméréséből az derült ki, hogy a megkérdezettek több mint fele tízezer forintot meghaladó összegre becsüli egy esetleges influenza okozta megbetegedés költségeit.
jan. 18
8:09
Bőrproblémák és a fogamzásgátló tabletták (WebBeteg)
Pubertáskorban mindkét nemnél gyakran előfordul, hogy az arc és a felsőtest bőrén nagy mennyiségű pattanás alakul ki. Ezeket szakkifejezéssel aknénak nevezzük.
jan. 18
8:18
Vevői érdeklődés a végtörlesztésnél (Metropol)
Azoknak, akik december végéig szándéknyilatkozatot nyújtottak be a végtörlesztésre, már csak másfél hetük van, hogy bizonyítsák bankjuk felé végtörlesztési képességüket.
jan. 18
11:18
Ajak- és szájpadhasadékos babák szoptatása (WebBeteg)
Az ajak- és szájpadhasadék (népies nevén nyúlajak, farkastorok) fejlődési rendellenességek, kialakulásukban az arckoponya egyes részeinek egyesülési zavara áll. A hasadékok minden formája okozhat táplálási zavarokat.
jan. 18
14:42
Vásároljunk a kicsikkel (Blikk)
jan. 18
15:30
Térdszalag szakadás: Mikor szükséges keresztszalag plasztika? (WebBeteg)
A térdemben elszakadtak a keresztszalagok. A kérdésem az lenne, hogy jó hatású lenne-e egy keresztszalag plasztika? Érdemes megműttetnem magam? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 18
17:24
Megelőzhető lett volna a Costa Concordia tragédiája (Infostart)
Nyilvánosságra hozták a Costa Concordia kapitánya kihallgatásának jegyzőkönyvét, amely megerősítette, hogy a jelenleg házi őrizetben levő kapitány a vészjelzés leadásával és az utasok mentésével is késlekedett.
jan. 18
19:12
Láncfűrésszel vetekszik a kórházi zajártalom (Infostart)
A kórházi betegszobákban csaknem állandóan erősebb az éji zaj az elfogadható átlagosnál, de sokszor jócskán túllépi a szint a megengedett maximálisat is - áll egy amerikai vizsgálat összegzésében.
jan. 18
20:45
Milyen tényezők növelik a stroke kockázatát? (WebBeteg)
Egészséges életmóddal a stroke kockázata csökkenthető. Mindemellett vannak bizonyos rizikófaktorok, amelyeket kerülni, illetve mihamarabb kezeltetni kell. Melyek ezek?

Keresés