2012. január 4. szerda

jan. 4
3:27
Immunerősítő élelmiszerek (WebBeteg)
A fokhagyma antimikrobiális hatását már Arisztotelész és Hippokratész is ismerte. Mikrobaölő hatása miatt a második világháborúban is alkalmazták a sebek elfertőződésének megelőzésére.
jan. 4
5:33
Leggyakoribb kérdések a fogamzásgátlót szedő nők körében (WebBeteg)
A hormonális fogamzásgátlás története az 1950-es évek második felére nyúlik vissza. Hatékony módja a nem kívánt terhesség elkerülésének. A terhesség kockázata mindössze 1-2 százalék, mely a tablettaszedés szabályainak pontos betartásával tizedére csökkenthető. Orvosi feladat annak elbírálása, hogy szedhet-e valaki fogamzásgátló tablettát.
jan. 4
5:42
Jobban tanul a sokat mozgó gyerekek (Infostart)
Korábbi tanulmányok áttekintése alapján holland kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy minél nagyobb az iskoláskorú gyerekek fizikai aktivitása, annál jobban teljesítenek az osztálytermekben is.
jan. 4
6:00
Összefüggés lehet a cukorbetegség és a demencia között (Infostart)
A zsigeri zsírsejtek által termelt hormon és a demencia kialakulásának kockázata között találtak nőknél kapcsolatot amerikai kutatók.
jan. 4
8:39
A szívbillentyűk leggyakoribb szerzett betegségei (WebBeteg)
A szívben levő billentyűk a szelepekhez hasonlóan működnek - egy irányba terelik a vért, bezáródva megakadályozzák annak visszafelé áramlását.
jan. 4
9:42
Fokozott izzadás - Betegség tünete is lehet (WebBeteg)
Az izzadás a testhőmérséklet szabályozásának természetes eszköze, elsősorban a túlmelegedéstől óvja meg a testet. A fokozott verejtékezés (hyperhidrosis) azonban lehet egyes betegségek tünete is, vagy társulhat bizonyos állapotokhoz is, például gyakran előfordul kövérség esetén.
jan. 4
10:45
Nem csak finom, de egészségügyileg is hasznos! (WebBeteg)
A rosszindulatú daganatok kezelésének a röntgenbesugárzás egyik fontos módszere, melynek mellékhatásait amerikai kutatók szerint enyhítheti a paradicsomlé.
jan. 4
12:51
Az elhízás az agyműködést is befolyásolja (WebBeteg)
Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.
jan. 4
14:57
A fogvesztés 9 kockázati tényezője (WebBeteg)
Egy kutatás szerint a fogvesztés elkerülése részben Önön is múlik. A Journal of Periodontology című szaklapban fogászati szakértők 9 kockázati tényezőt sorolnak fel a fogágy-betegség miatti fogvesztésre.
jan. 4
17:03
Márciustól egyhavi gyógyszert lehet felírni (WebBeteg)
Márciustól az orvos egy vényen, egyszeri kiváltásra legfeljebb 30 napra elegendő gyógyszermennyiséget rendelhet, áprilistól pedig a koleszterincsökkentőkre bevezetik a hatóanyag-alapú gyógyszerrendelést.
jan. 4
18:06
Az endometriózis és a teherbeesés lehetősége (WebBeteg)
A fogamzási problémákkal küszködő nők egyharmada endometriózistól szenved, aminek a legsúlyosabb szövődménye a meddőség. Szerencsére a legtöbb esetben végül a betegség ellenére is teherbe tudnak esni.
jan. 4
19:09
Vastagbéltükrözés altatásban (WebBeteg)
Mind a betegnek, mind az orvosnak kényelmesebb a vastagbéltükrözés, ha azt altatásban végzik - állapították meg a Semmelweis Orvostudományi Egyetem kutatói.
jan. 4
20:24
Ön szeret zoknit vásárolni? (Infostart)
Az osztrák férfiak utálnak a leginkább zoknit vásárolni - erre a megállapításra jutott az európai zoknivásárlási szokások felmérésével szolgáló GfK svájci piackutató cég.
jan. 4
20:30
11 jel, hogy gyomorégés elleni gyógyszerre van szüksége (WebBeteg)
A gyomorégés olyan gyakori probléma, hogy sokan úgy vélik, egyszerű felismerni és kezelni. Néha azonban a savas reflux olyan tünetekkel jelentkezik, melyeket könnyű valami mással összetéveszteni.
jan. 4
23:39
A véralvadás szakértője (WebBeteg)
A véralvadás egy igen bonyolult rendszer, amelynek kóros eltérései többek közt vérzékenységhez vagy trombózishoz vezethetnek. Igen kevés olyan szakértő dolgozik ma hazánkban, aki tökéletesen tisztában van a kényes mechanizmussal, annak betegségeivel és kezelésével.

Keresés