2012. január 20. péntek

jan. 20
0:03
Hogyan előzzük meg a tüdőrák kialakulását? (WebBeteg)
A tüdőrák - mai ismereteink szerint - leginkább a dohányzás mellőzésével előzhető meg, mivel a tüdődaganatok 90 százaléka erősen dohányzó személyeknél alakul ki.
jan. 20
3:12
Horkolás, nappali fáradékonyság - Van megoldás! (WebBeteg)
A horkolás nem tűnik igazán orvosi problémának, pedig igen komoly betegségek előidézője lehet. Ha oxigénhiányos állapottal párosul, jelentősen megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
jan. 20
7:12
Egy alkalmazottja védi a Costa Concordia kapitányát (Infostart)
Egy fiatal moldovai nő szerint a múlt hét pénteken szerencsétlenül járt olasz luxus óceánjáró kapitánya hatalmas erőfeszítéseket tett az utasok kimentésére.
jan. 20
7:48
Mit mondanak az orvosok a teafogyasztásról? (Édenkert)
A tea - amellett, hogy igen népszerű ital, és egyes kultúrák szerves hozzátartozója - az egészségre is számos jótékony hatással bír. A teának az antioxidáns hatás mellett fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katekinek jelenétének köszönhetően.
jan. 20
8:27
Lábszárfekély - Egyszerű betegségek szövődménye lehet (WebBeteg)
A lábszárfekély kialakulásának hátterében mintegy 70 százalékban visszeres keringési zavar áll. Rendszerint a rossz vérellátottságú bokakörnyéki területeken kezdődik, majd mérete folyamatosan növekszik.
jan. 20
9:18
Zátonyra futott egy hajó Hollandia partjainál (Infostart)
Balesetet szenvedett egy Fülöp-szigeteki teherhajó pénteken Hollandia partjainál.
jan. 20
9:30
Terjed az influenza (WebBeteg)
Az elmúlt héten mintegy 8 százalékkal emelkedett az influenzagyanús esetek száma Magyarországon, ismét egy ember szervezetében mutatták ki az influenza B vírusát - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán megjelent heti jelentésében.
jan. 20
10:33
Kormányrendelet-tervezet - Központosított közbeszerzés (WebBeteg)
Február közepétől központosítanák az állami egészségügyi intézmények gyógyszerekre és orvostechnikai eszközökre vonatkozó beszerzéseit - derül ki a kormány internetes oldalára kedden felkerült dokumentumból.
jan. 20
10:48
Dupla infarktust kapott a kétszívű ember (Infostart)
Dupla infarktust kapott egy kétszívű férfi az Egyesült Államokban, de az orvosoknak sikerült megmenteniük.
jan. 20
14:45
Hogyan kezelhető a mellrák? (WebBeteg)
Bár a betegség terápiájában még mindig a műtéti megoldások szerepe a legjelentősebb, több más - részben korszerű - kezelés is rendelkezésre áll. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a mellrák gyógyulási esélyei napjainkban sokkal jobbak, mint akár egy évtizeddel ezelőtt.
jan. 20
16:06
Az Asperger-szindróma és tünetei (WebBeteg)
Az Asperger-szindrómát, amelynek diagnosztikai elemei közé tartozik a szociális válaszkészség hiánya, a mások iránti teljes érdektelenség, a zárkózottság, még napjainkban sem tudják helyesen értelmezni, diagnosztizálni a szakemberek.
jan. 20
18:12
Gyógyszerek által okozott vesekárosodás (WebBeteg)
Egyes gyógyszerek - különböző mechanizmusokon keresztül - a vese bármelyik részének elváltozását eredményezhetik, ennek következményeként pedig csökkenthetik a veseműködést. A leggyakrabban vesekárosodást okozó gyógyszerhatóanyagok, a teljesség igénye nélkül.
jan. 20
19:48
Így szabadulnak meg bűneiktől a moszkvaiak (Infostart)
Kilencvenezer moszkvai ortodox szabadult meg bűneitől úgy, hogy megmártózott a jeges vízben, tavaly még csak fele ennyien idézték fel az orosz fővárosban Jézus megkeresztelését.
jan. 20
20:18
A biokozmetikumok (WebBeteg)
Világszerte érezhető a környezetszennyezés és a szintetikus világ elleni küzdelem harcosainak aktív hatása. A biotáplálkozás mellett a szépségápolás terén is hódítanak a biokészítmények, amelyek természetes alapanyagokból készülnek és kíméletesebben ápolják bőrünket, mint mesterséges anyagokkal dúsított társaik.
jan. 20
21:54
Sámán is segített az ifjúsági foci vb szervezésében (Infostart)
Sámánt béreltek esőmentesítésre a tavalyi ifjúsági labdarúgó világbajnokság kolumbiai szervezői - derült ki költségtúllépés miatti vizsgálatnak köszönhetően.
jan. 20
23:27
5 lépésben a horkolás ellen (WebBeteg)
A horkolásra rendszerint a zajos éjszakáktól szenvedő hálótárs hívja fel a figyelmet. A következőkben bemutatjuk, hogyan szüntethetők meg a panaszok, mindössze 5 lépésben.

Keresés