2012. január 28. szombat

jan. 28
8:51
Az öngyilkosok fele megmenthető lenne (168 Óra Online)
Bár tudományos elismertsége magas fokú, mégis súlyos problémákkal küzd a magyar pszichiátria - hangzott el pénteken Debrecenben, a Magyar Pszichiátriai Társaság vándorgyűlése kapcsán tartott sajtótájékoztatón.
jan. 28
13:48
Új felfedezés: ez a tudósokat is meglepte (168 Óra Online)
A neandervölgyi ember negyedmillió évvel ezelőtt már használta a vörös okkert, sok tízezer évvel korábban, mint eddig feltételezték - derítették ki a Leideni Egyetem kutatói, akik vizsgálataikat az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában, a PNAS-ban ismertették.
jan. 28
19:51
Milyen színű legyen a szélgenerátor? (168 Óra Online)
A francia parlamentben két képviselő felvetette, hogy célszerű lenne a szélturbinák oszlopainak alját zöldre és feljebb kékre festeni, hogy jobban illeszkedjenek a tájhoz. Annál is inkább – mondták – mivel a fehér és a szürkés szín kárt okoz a faunának, különösen a denevéreknek és a madaraknak. ()
jan. 28
20:03
Meglepő felfedezés a Neander-völgyi emberről (Infostart)
A Neander-völgyi ember negyedmillió évvel ezelőtt már használta a vörös okkert, sok tízezer évvel korábban, mint eddig feltételezték - derítették ki a Leideni Egyetem kutatói, akik vizsgálataikat az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában, a PNAS-ban ismertették.

Keresés