2012. január 5. csütörtök

jan. 5
7:45
Nemsokára a fejünkre esik az űrszonda (168 Óra Online)
Várhatóan január 15-én csapódnak be a Phobosz-Grunt orosz űrszondának a légkörben el nem égett darabjai – közölte a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Alekszej Zolotuhin, az orosz légvédelmi csapatok szóvivője. A roncsok becsapódásának végleges időpontja külső tényezők hatására változhat. Az orosz űrfelderítő központ folyamatosan követi az űreszköz pályájának paramétereit.
jan. 5
12:42
Az űrből jött: ezen a tudósok is meglepődtek (168 Óra Online)
Szokatlan szerkezű kristályt azonosítottak az orosz Korjak-hegységben. Ilyen kristálytípus a korábbi feltételezések szerint csak laboratóriumban állítható elő, azonban meglepő módon kiderült, hogy a természetben is előfordul. Az anyag azonban nem a Földön keletkezett, hanem a világűrből hullott bolygónkra.
jan. 5
19:09
Így válnak zombivá a méhek (Infostart)
Amerikai kutatók olyan élősködő légykártevőt fedeztek fel, amely a kaptár elhagyására készteti a házi méheket, amelyek elveszítik tájékozódó képességüket, majd elpusztulnak. Ezt a problémát első ízben a San Franciscó-i Egyetem egyetemi városában figyelték meg.
jan. 5
19:51
Kísérletek az emberi csecsemőhöz hasonlatosan működő állattal (168 Óra Online)
A kutyák amellett, hogy gyakran megtanulják bizonyos szavak jelentését, felismerik gazdáik kommunikációs szándékát is - mutatták ki új, műszeres vizsgálattal a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének és az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói, akiknek tanulmánya csütörtökön jelent meg a Current Biology című…

Keresés