2008. december 20. szombat

dec. 20
0:00
Hollandia: otthon tartotta a három pontot a listavezető AZ (She)
A holland első osztályú labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) élén álló AZ Alkmaar hazai pályán 2–0-ra győzött az Utrecht ellen a 16. forduló első mérkőzésén.
dec. 20
0:00
Vajda Attila és Mincza-Nébald Ildikó az év sportolója (Infostart)
Vajda Attila kenust, Mincza-Nébald Ildikó párbajtőrözőt, a férfi vízilabda-válogatottat, Kemény Dénest, a pólósok szövetségi kapitányát, illetve Turi Györgyöt, Cseh László edzőjét választották az év legjobbjának a hazai sportújságírók.
dec. 20
0:18
Serie B: Paloschi góljával győzött otthon a Parma (She)
A 38. perctől kezdve tíz emberrel játszó Parma Alberto Paloschi góljával hazai pályán 1–0-ra nyert a Cittadella ellen a Serie B 19. fordulójának péntek esti mérkőzésén, ezzel a második helyre jött fel a tabellán.
dec. 20
0:22
Skócia: ittas vezetés miatt éjszakázott zárkában Gróf Dávid (She)
Gróf Dávid, a Hibernian harmadik számú kapusa felhívta magára a figyelmet, de sajnos nem csodás védésekkel, hanem azzal, hogy ittas vezetés miatt egy éjszakát egy edinburgh-i rendőrörs cellájában töltött.
dec. 20
0:36
Tenisz: Szafin nem vonul vissza, 2009-ben még játszik (She)
Marat Szafin a visszavonulással is foglalkozott, most azonban bejelentette, hogy a jövő évben még biztosan láthatjuk őt a pályán.
dec. 20
6:00
A Syma Csarnokban idén is megszavazták az Év sportolóit (Behaviour)
A Magyar Sportújságírók Szövetsége az idén is megrendezte az Év sportolói szavazást. Olimpiai esztendőről lévén szó a díjazottak elsősorban a Pekingben kimagaslóan teljesítő sportemberek lettek: a férfiaknál az olimpiai bajnok Vajda Attila, a nőknél a Kínában bronzérmet szerző Mincza Nébald-Ildikó végzett az élen.
dec. 20
6:18
Kemény döntés kell (Blikk)
BUDAPEST – Karácsonyig kiderül, Kemény Dénes marad-e a férfi pólóválogatott kapitánya.
dec. 20
6:20
Király Gábort kirúghatják (Blikk)
Nem tart igényt a focista szolgálataira a Burnley labdarúgócsapata
dec. 20
6:22
Kökény Beáék karácsonya (Blikk)
BUDAPEST – Az ajándékokat már megvették, de a karácsonyfa beszerzését ezúttal is az utolsó napra hagyják – így áll az ünnepi előkészületekkel az egyik legismertebb hazai sportcsalád, amelyben a párbajtőröző Imre Géza (34) és a kézilabdázó Kökény Beatrix (39) egyaránt olimpiai ezüstéremmel büszkélkedhet.
dec. 20
6:24
Parsék jutalma (Blikk)
Kammerer, Kucsera és a kalapácsvető is gyorsított eljárásban kapja meg a jussát
dec. 20
6:26
29 milliárd a tét a BL-ben (Blikk)
NYON – Fokozódnak az izgalmak, óriási a tét a labdarúgó-Bajnokok Ligájában. Az egyik főszponzor felmérése szerint 110 millió euróval (29 milliárd forinttal) gazdagodik majd a végső győztes.
dec. 20
6:54
NHL: a Devils és a Sabres is öt gólt ütött hazai jégen (She)
Öt mérkőzésre került sor az NHL 73. játéknapján. A New Jersey Devils és a Buffalo Sabres öt, a Minnesota Wild négy gólt ütött hazai pályán, és mindhárom csapat simán nyert. A Chicago Blackhawks és az Anaheim Ducks idegenben aratott 3–2-es győzelmet, előbbi hosszabbítás után, utóbbi szétlövéssel.
dec. 20
7:30
Ribéry három évig még biztosan a Bayernben játszik (Behaviour)
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgócsapatának ügyvezetője ígéretet tett arra a német sajtóban, hogy a francia Franck Ribéry 2011 nyaráig biztosan jelenlegi állomáshelyén marad.
dec. 20
7:48
Skócia: négy csapat is érdeklődik Király Gábor iránt (She)
Ahogy tegnap arról már beszámoltunk, Király Gábor szinte biztosan távozik az angol másodosztályú Burnleytől, amelynél bajnoki meccsen egész ősszel nem kerülhetett az első csapat keretéhez.
dec. 20
7:50
Celtic: Strachan is elismerte, hogy Huszti a látókörükben van (She)
Gordon Strachan, a Celtic menedzsere a Daily Express munkatársának adott nyilatkozatában megerősítette, amit eddig csak a sajtóban megjelent hírekből lehetett tudni: Huszti Szabolcs érdekli a skót bajnoki címvédőt.
dec. 20
8:24
NBA: a Boston tovább szárnyal, a Lakers kikapott (She)
A Los Angeles Lakers elszenvedte 4. vereségét az NBA-ben. Az elmúlt szezon nagydöntőse az 53. játéknapon Miamiban kapott ki 89–87-re. A Boston viszont újabb sikerével már 17 egymás után megnyert meccsnél jár. A Jazz kétszeri hosszabbítás után győzte le a Pistonst, és a Clippers is ugyanígy nyert a Pacers ellen.
dec. 20
8:26
Lyon: a brazil Fred játszani szeretne, ezért távozna (She)
A brazil válogatott Fred azt kérte Jean-Michel Aulas-tól, az Olympique Lyon labdarúgócsapatának elnökétől, hogy járuljon hozzá jövő júniusig szóló szerződése felbontásához.
dec. 20
9:18
Kerékpár: Fabian Cancellara ott lesz a 2009-es Girón (She)
Az olimpiai aranyérmes és kétszeres világbajnok Fabian Cancellara is jelezte, hogy indul a 2009-es Olasz kerékpáros körversenyen, a Giro d’Italián.
dec. 20
9:20
Év sportolói-választás: a hokisok „idegennek” érezték magukat (She)
A Sportcsillagok gálaestjén, pénteken a magyar jégkorong-válogatott a második helyen végzett az év csapata-versenyben, és elnyerte a Nemzeti Sport különdíját is. Az esemény után Kangyal Balázs csapatkapitány nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.
dec. 20
9:36
Mourinho kontra Ferguson a Bajnokok Ligájában: háromszor is olaszok angolok ellen (Infostart)
Mind a három olasz csapat angol ellenfelet kapott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében - José Mourinho Interje Sir Alex Ferguson Manchester Unitedjével találkozik. A Juventust Claudio Ranieri vezeti a Chelsea ellen, aki nem volt elég jó Roman Abramovicsnak, miután nem tudta megnyerni a Kékekkel a Bajnokok Ligáját. Az AS Roma az Arsenalt kapta - a legutóbbi három évben mindig angol klub…
dec. 20
9:36
Ferencváros: Liban Abdi januárban visszatér az Üllői útra (She)
Felépült combsérüléséből Liban Abdi, a januári felkészülést már az Üllői úton kezdi.
dec. 20
9:36
Oroszországba távozik az NHL-es csatár (Metropol)
Elhagyta az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Carolina Hurricanest és Oroszországba távozott Dan LaCouture.
dec. 20
10:12
Vajda Attila az Év sportolója (Metropol)
Vajda Attila kenust, Mincza-Nébald Ildikó párbajtőrözőt, a férfi vízilabda-válogatottat, Kemény Dénest, a pólósok szövetségi kapitányát, illetve Turi Györgyöt, Cseh László edzőjét választották az év legjobbjának a hazai sportújságírók.
dec. 20
10:12
Xavi szerződést hosszabbított az FC Barcelonával (Behaviour)
Meghosszabbította szerződését az FC Barcelona labdarúgócsapatával Xavi Hernandez.
dec. 20
10:48
Férfi kézilabda: Józsákkal küzdenek a kiesés ellen Győrben (She)
Az évad végéig az élvonalbeli Győrhő ETO FKC játékosa lett a válogatott Józsa Máté (Dormagen) és Józsa Dávid (al-Nasszar).
dec. 20
11:06
A Barcelona elvette a Villarreal játékosainak önbizalmát (Infostart)
A német futballban már egy hete vége az őszi idénynek, az olaszok és a spanyolok pedig most zárnak. Csak az angolok maradnak a fedélzeten 2008-ra. Mindazonáltal a spanyolok még két veretes találkozó előtt állnak: ma este a Real Madrid és a Valencia, holnap a Villarreal és a Barcelona találkozik. E két meccs mellett a hétvége legérdekesebbnek ígérkező találkozója a londoni Arsenal-Liverpool meccs.
dec. 20
11:06
Darts: Bezzeg Nándor is részt vesz a világbajnokságon (She)
Londonban elkezdődött az idei világbajnokság, amelyen a magyar Bezzeg Nándor is ott lehet.
dec. 20
11:24
FIFA: 2010-ben döntenek a 2018-as és 2022-es vb-ről is (She)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága megerősítette, hogy párhuzamosan zajlik majd a 2018-as, illetve a 2022-es világbajnokság rendezésért folyó versengés.
dec. 20
11:26
Asztalitenisz BL: a Niederösterreich újra nyert, a BVSC 4. (She)
Az osztrák SVS Niederösterreich nyerte a BVSC-t is felvonultató C csoportot a férfi asztalitenisz Bajnokok Ligájában, miután az utolsó előtti fordulóban simán legyőzte a német Würzburgot.
dec. 20
12:00
Topligák: a hétvégi meccsek programja, tévéműsorral (She)
Tekintse meg az angol, az olasz és a spanyol bajnokság hétvégi menetrendjét!
dec. 20
12:02
MLSZ: mától folytatódik a Telki edzőcentrum építése (She)
Szombatra virradóra eredményesen értek véget a tárgyalások, így elhárult minden átmeneti akadály Telkiben az MLSZ-edzőcentrum építkezése elől – adta hírül a szövetség hivatalos honlapja.
dec. 20
12:54
Románia: a másodosztályba száműzhetik a Steaua Bucuresti-et (She)
A Román Labdarúgó-szövetség igazgatója, Ionut Lupescu szerint, ha beigazolódik, hogy a Steaua Bukarest vezetői valóban bűnösek az elmúlt szezon végi „lepénzelési” kísérletben, akkor a bukaresti csapatnak sportvonalon is bűnhődni kell – olvasható a mediatica.ro portálon. Ebben az esetben az is elképzelhető, hogy az egyik legnagyobb múltú román csapatot a második ligába száműzik.
dec. 20
13:30
AC Milan: Beckham Berlusconi különgépén érkezett Milánóba (She)
David Beckham feleségével, Victoriával az oldalán megérkezett Olaszországba, hogy csatlakozzon az AC Milan keretéhez.
dec. 20
13:32
Év sportolói-választás: Vajda majdnem kihagyta a gálát (She)
A Sportcsillagok gálaestjén, pénteken Vajda Attila kapta az év férfi sportolójának járó elismerést. Az olimpiai bajnok kenus kérdésünkre elmondta: sokáig úgy volt, nem is vesz részt az eseményen, de most már nem bánja, hogy ott volt.
dec. 20
13:34
Alpesi sí Világkupa: kettős hazai siker St. Moritzban (She)
A svájci Lara Gut nyerte a női alpesi síelők Világkupa-sorozatának St. Moritz-i szuperóriásműlesikló-versenyét honfitársa, Fabienne Suter és az olasz Nadia Fanchini előtt.
dec. 20
14:24
Rövid pályás úszó Eb: elnöki dicséretet kaptak a szervezők (She)
Fantasztikusnak nevezte a Fiuméban (Rijeka) vasárnap véget ért, 12. rövid pályás úszó Európa-bajnokságot és dicsérte a horvát rendezőket a kontinentális szövetség (LEN) nemrég megválasztott új elnöke, Nory Kruchten.
dec. 20
15:00
Dortmund: Subotic a szerb válogatottban fog szerepelni (She)
Neven Subotic, a Borussia Dortmund játékosa úgy döntött, hogy a szerb felnőtt labdarúgó-válogatottat kívánja erősíteni.
dec. 20
15:02
London 2012: a FIFA megoldást vár a négy brit szövetségtől (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) arra kérte a négy brit tagországát, hogy márciusig juttassa el a 2012-es londoni olimpián szereplő közös csapatra vonatkozó tervét.
dec. 20
15:18
Dánia: a Chelsea megfigyelőinek főnöke lehet az új kapitány (She)
Frank Arnesen, a Chelsea játékosmegfigyelő-hálózatának főnöke lehet Morten Olsen utóda a dán szövetségi kapitányi poszton az angol The Guardian információi szerint.
dec. 20
15:20
FIFA: feloldotta a szervezet Peru, Szamoa és Kuvait eltiltását (She)
Feloldotta Peru, Szamoa és Kuvait eltiltását a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), így az érintett országok válogatottjai és klubcsapatai visszatérhetnek a nemzetközi labdarúgóéletbe.
dec. 20
15:54
Alpesi sí Vk: Michael Walchhofer nyert Val Gardenában (She)
Az osztrák Michael Walchhofer nyerte meg a férfi alpesi síelők Világkupa-sorozatának Val Gardena-i lesiklóversenyét.
dec. 20
15:54
Beckham megérkezett AC Milanhoz (Behaviour)
Megérkezett Milánóba David Beckham, az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, aki március végéig kölcsönben szerepel az AC Milanban.
dec. 20
16:12
AC Milan: Galliani 2010-ben is megszerezné Beckhamet (She)
Adriano Galliani, az AC Milan elnöke szerint a milánói piros-feketék 2010-ben is megpróbálják két hónapra kölcsönvenni David Beckhamet a Los Angeles Galaxytől.
dec. 20
16:30
Formula–1: Bernie Ecclestone kritizálta a Ferrari-istállót (She)
A Formula–1 közvetítési jogainak tulajdonosa, Bernie Ecclestone kritizálta a Ferrari-istállót, és azt javasolta, hogy a konstruktőrök között világbajnoki címet szerző csapat ossza meg bevételeit a kevésbe sikeres csapatokkal.
dec. 20
16:48
Werder Bremen: visszavárják a brémaiak Takács Marcellt (She)
A goldball.hu információi alapján a Werder Bremen labdarúgócsapatának vezetősége olyannyira elégedett az Újpest fiatal játékosával, Takács Marcellel, hogy visszavárja egy januári próbajátékra is a csatárt.
dec. 20
16:50
Mallorca: januárig befektetőt kell találnia az új elnöknek (She)
Nincs könnyű feladata Joaquín Garcíának, a spanyol élvonalban szereplő RCD Mallorca elnökének: a Vicenc Grande lemondása után megválasztott sportvezetőnek januárig új tulajdonost kell találnia, hogy biztosítsa a klub túlélését.
dec. 20
16:52
Síugró Világkupa: Simon Ammann újabb sikere (She)
A hazai közönség előtt szereplő svájci Simon Ammann nyerte meg a síugrók Engelbergben rendezett Világkupa-versenyét.
dec. 20
16:54
NFL: Jeff Garcia irányítja a Tampát a San Diego ellen (She)
Úgy tűnik, az NFL-ben szereplő Tampa Bay Buccaneers két irányítója, Jeff Garcia és Brian Griese közti versenyfutás előbbi játékos sikerével ér véget.
dec. 20
16:56
Ligue 1: izlandi válogatottat igazolt a Nancy csapata (She)
A francia élvonalbeli Nancy labdarúgócsapata januárban szerződteti a norvég Stabaek izlandi válogatott támadóját, Veigar Páll Gunnarssont.
dec. 20
16:58
Úszás: hatalmas világcsúcsot úszott a francia 4x100-as váltó (She)
Óriási világcsúcsot úszott Istres-ben a Grégory Mallet, Fabien Gilot, William Meynard, Frédérick Bousquet összeállítású francia 4x100-as gyorsváltó.

Keresés