2008. december 12. péntek

dec. 12
0:09
Férfi kosárlabda Euroliga: egy ponttal győzött a Real Madrid (She)
Négy csoportban öt mérkőzést rendeztek csütörtökön a férfi kosárlabda Euroliga 7. fordulójában, a játéknap legizgalmasabban alakuló meccse Real Madrid–Partizan volt, amelyet a hazaiak egyetlen ponttal, 68–67-re nyertek meg.
dec. 12
6:09
Csúcspárbaj a páston (Blikk)
Rudolf Péter lánya legyőzte a vívó-ob-n Gyenesei Leilát.
dec. 12
6:11
Góllal tért vissza Németh Krisztián (Blikk)
A Liverpool edzője szerint a magyar labdarúgó volt a Bolton elleni tartalékmérkőzés legjobbja.
dec. 12
7:03
Galatasaray: műtét vár Harry Kewellre Ausztráliában (She)
Hazautazik Ausztráliába Harry Kewell, a török Galatasaray labdarúgója, hogy kisebb műtétnek vesse alá magát.
dec. 12
7:05
NFL: a Bears hosszabbításban győzte le a Saints gárdáját (She)
A Chicago Bears 24–24-es rendes játékidőt követően Robbie Gould mezőnygóljával verte meg a New Orleans Saints együttesét az NFL 15. fordulójának magyar idő szerint péntek hajnalban rendezett mérkőzésén.
dec. 12
7:39
NBA: a Boston Celtics folytatta nagyszerű menetelését (She)
A Boston Celtics ismét nyerni tudott. Ezúttal a Washington Wizards csapatát győzte le könnyedén 122–88-ra, megszerezve ezzel zsinórban 13. sikerét. A bostoniak fantasztikusan teljesítenek az NBA alapszakaszában, eddigi 23 meccsükből 21-et megnyertek.
dec. 12
7:41
Röplabda: Szerbiában lesz a férfi Világliga-döntő (She)
A Nemzetközi Röplabdaszövetség (FIVB) illetékesei úgy döntöttek, hogy Szerbia fővárosában, Belgrádban rendezik a huszadik férfi Világliga hatcsapatos döntő tornáját 2009. július 22–26. között.
dec. 12
7:57
NHL: Hartnell mesterhármasa után győzött a Flyers (She)
A Philadelphia Flyers négygólos hátrány után kapaszkodott vissza a Carolina Hurricanes elleni mérkőzésen Scott Hartnell mesterhármasával, és végül a szétlövésben győzött a hazai találkozón.
dec. 12
8:15
Póker: Bíró Dániel ismét remekelt, a döntőbe jutásért játszhat (She)
Az első két selejtezőnap 177 továbbjutója kezdte meg a Prágai EPT-n a hivatalosan második napnak nevezett fordulót. A játék maximáltan a 16. vakszintig, vagy 32 továbbjutóig tartott volna, de mivel a 16. vakszint végén még 35-en voltak versenyben, a második szabály lépett életbe.
dec. 12
8:33
Fitnesz: évadzáró „Mozdulj rá!” LEGek tornája szombaton (She)
December 13-án évadzáró karácsonyi „Mozdulj rá!” LEGek tornája lesz Czanik Balázzsal a Testnevelési Egyetem Atlétikai csarnokában (XII., Alkotás u. 44.)! Óránként más-más edzővel tornázhat a leghatékonyabb mozgásformákra.
dec. 12
8:35
Premier League: Torrest csúcsösszegért veheti meg a City (She)
A Daily Mirror lap értesülései szerint a Manchester City 50 millió fontot is hajlandó megadni Fernando Torresért, a Liverpool csatáráért.
dec. 12
8:37
Női kézilabda: felkészülési torna élcsapatokkal Nyíradonyban (She)
Kiváló együtteseket láthat a nyíradonyi közönség pénteken és szombaton.
dec. 12
8:51
Ha szükséges, tanpályákon gyakoroljon a tapasztalatlan sofőr (Behaviour)
A tél beálltával az igencsak megváltozott útviszonyok között teljesen másként kell autónkat vezetni. Persze hiába vált valakiből a volánnál Lewis Hamilton az évek során, ha nem készíti fel autóját a zord hidegekre, bizony érheti meglepetés közlekedés közben.
dec. 12
9:09
Oroszország: Schustert is megkeresték a CSZKA vezetői (She)
Elképzelhető, hogy a Real Madridtól elküldött Bernd Schuster nem sokáig marad munka nélkül, ugyanis Franciaországból származó hírek szerint a CSZKA Moszkva vezetői szívesen látnák őt csapatuk élén, a távozó Valerij Gazzajev utódjaként.
dec. 12
9:11
Románia: szerb tehetséget szerződtetett a CFR Cluj (She)
A Bajnokok Ligájából kieső CFR Cluj ötéves szerződést kötött a szerb Rade Veljoviccsal.
dec. 12
9:27
Úszás, rövid pályás Eb: Szilágyi Ádám továbbjutott (She)
Szilágyi Ádám továbbjutott az 50 méteres hátúszás előfutamából a rijekai rövid pályás úszó Eb-n. A magyar sportoló ugyan csak a 17. legjobb időt érte el (24.65), de mivel egy nemzetet csak két úszó képviselhet a középdöntőben, a harmadik legjobb olasz, Damiano Lestingi, valamint német, Stefan Herbst – akik amúgy előtte végeztek – nem folytathatja tovább, így Szilágyi a 15. idővel került a legjobb…
dec. 12
9:45
Cristiano Ronaldo a World Soccernél is a legjobb (Infostart)
Meglehetősen nagy fölénnyel választotta a londoni World Soccer - világszerte több milliós - olvasótábora az év legjobbjának Cristiano Ronaldót. Egyik kategória győztese sem számít meglepetésnek, a végeredményen nem érződik szurkolói elfogultság - valóban a 2008-as esztendőben a legjobban teljesítők kapták a legtöbb voksot.
dec. 12
9:45
Úszás, rövid pályás Eb: két magyar középdöntős 50 női pillangón (She)
Háromból két magyar jutott be az 50 méteres női pillangó középdöntőjébe a rijekai rövid pályás úszó Eb-n. Dara Eszter 26.66-os idővel a 13., míg Bordás Beatrix 26.71-gyel a 14. helyen végzett. Mindketten a régi magyar csúcson belül úsztak.
dec. 12
9:47
Serie A: Vieri majdnem tízmillió euróra perli az Intert (She)
Christian Vieri 9.25 millió eurós kártérítést követel az Internazionalétól és további 12 milliót a Telecom Italiától.
dec. 12
10:03
Úszás, rövid pályás Eb: Kis Gergő és Verrasztó Dávid döntős (She)
Kis Gergő 4:07.56-os idővel a harmadik, Verrasztó Dávid 4:07.81-es idővel a negyedik helyen jutott be a 400 méteres férfi vegyes úszás döntőjébe a Rijekában zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság második napján.
dec. 12
10:05
Úszás, rövid pályás Eb: Verrasztó Evelyn középdöntős (She)
Verrasztó Evelyn magyar csúcsot jelentő 1:00.93-as idővel az ötödik helyen jutott a középdöntőbe 100 m vegyesen a rijekai rövid pályás úszó Eb-n.
dec. 12
10:07
Görögország: lemondott a labdarúgó-szövetség elnöke (She)
Lemondott posztjáról Vaszilisz Gagacisz, a Görög Labdarúgó-szövetség elnöke; helyét átmenetileg Vaszilisz Hadziaposztolu veszi át.
dec. 12
10:39
Hollandia: az Ajax kölcsönvenné a Barcelona támadóját (She)
Meglepő húzásként Bojan Krkiccsel szeretné pótolni a Real Madridhoz szerződő Klaas-Jan Huntelaart az Ajax.
dec. 12
10:41
Manchester United: Van der Sar 2010-ig hosszabbított (She)
Edwin van der Sar, a Manchester United kapusa 2010-ig meghosszabbította szerződését az angol futballklubbal.
dec. 12
10:43
Úszás, rövid pályás Eb: Takács Krisztián nem jutott tovább (She)
Takács Krisztián 48.90-es idővel a 42. helyen végzett a 100 méteres férfi gyorsúszás előfutamában a rijekai rövid pályás úszó Eb-n, ezzel nem jutott a középdöntőbe.
dec. 12
10:57
Anglia: a Watford menedzsere szerint Priskin sztár lehet (She)
A Watford menedzsere, Brendan Rodgers nagyon elégedett csapata magyar légiósa, Priskin Tamás teljesítményével.
dec. 12
10:59
Úszás, rövid pályás Eb: nem jutott döntőbe a magyar női váltó (She)
A Dara Eszter, Dobár Éva, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn összetételű magyar csapat 1:41.45-ös idővel a 11. helyen végzett a 4x50 méteres női gyors váltók előfutamában a Rijekában zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokságon, ezzel nem jutott be a délutáni döntőbe.
dec. 12
11:33
Úszás, rövid pályás Eb: Kapás Boglárka nem jutott tovább (She)
Kapás Boglárka futamában ugyan a harmadik helyet szerezte meg, de 8:28.65-ös idejével nem jutott tovább 800 méter női gyorson a rijekai rövid pályás úszó Eb-n.
dec. 12
11:35
Férfi kézilabda: új kapus helyettesíti Gyöngyösön Pergert (She)
A Gyöngyösi KK-ba igazolt Kovács János (Százhalombatta), aki a bokatörés után lábadozó, csak februárban visszatérő Perger Zsoltot helyettesíti.
dec. 12
11:37
Euro 2012: Platini szerint a lengyelek egyedül is rendezhetnek (She)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint Lengyelország adott esetben egyedül is megrendezhetné a 2012-es kontinensviadalt.
dec. 12
11:51
Peking 2008: Murofusi vegyes érzelmekkel fogadta a bronzérmet (She)
Vegyes érzelmekkel fogadta a két fehérorosz atléta kizárása után „megszerzett” olimpiai bronzérmet Murofusi Kodzsi japán kalapácsvető.
dec. 12
11:53
UEFA: a felvételek elemzése után három meccset kaphat Rooney – videó (She)
Wayne Rooney a Manchester United Aalborg elleni mérkőzésén nem viselkedett túl sportszerűen, és ezt a dán csapat játékosai is szóvá tették.
dec. 12
12:09
Torna: két magyar jutott döntőbe a madridi Vk-döntőn (She)
Böczögő Dorina – visszalépések miatt – ugrásban ötödik legjobbként került be a madridi tornász Világkupa-viadal döntőjébe, míg Berki Krisztián lólengésben az első helyen kvalifikálta magát az év utolsó versenyére.
dec. 12
12:11
DVSC: Sándor Tamás befejezi debreceni pályafutását (She)
Sándor Tamás befejezi labdarúgó-pályafutását a DVSC-ben – jelentette be Szima Gábor, a klub első embere, a jelenleg is tartó évértékelő sajtótájékoztatón.
dec. 12
12:13
Kosárlabda: álmában hunyt el a Harlem Globetrotters játékosa (She)
Elhunyt Chris Richardson, a Harlem Globetrotters játékosa a világjáró amerikai kosárlabdacirkusz japán turnéján – közölte az egyesület szóvivője.
dec. 12
12:27
Storcz Botond: A súrlódások előrevisznek (Infostart)
Nem számít nagyobb feszültségekre a magyar kajak-kenu válogatott élére kinevezett Storcz Botond az élversenyzők edzőivel. Az alig 34 éves szakvezető az InfoRádiónak adott interjúban hangsúlyozta, hogy az MTK trénerével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal kifejezetten jó viszonyt ápol. Storcz Botond egységet kíván alkotni a válogatottnál, és úgy véli, a súrlódások előreviszik a sportágat.
dec. 12
12:27
Real Madrid: De la Red ebben az idényben már nem játszik (She)
Eldőlt, hogy Rubén de la Red, a Real Madrid októberi kupameccsén összeeső játékos ebben az idényben már nem lép pályára.
dec. 12
12:45
Görögország: életfogytiglant kapott a gyilkos szurkoló (She)
Egy athéni bíróság életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte azt az Olimpiakosz szurkolót, aki 2007 márciusában megölt egy Panathianaikosz-drukkert.
dec. 12
13:21
FIFA Év Játékosa: Cristiano Ronaldo ezt a díjat is bezsebelheti (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteken nyilvánosságra hozta azon játékosok nevét, akik közül kikerül az év legjobbja szavazás nyertese.
dec. 12
13:39
Róma: a Roma és a Lazio is új stadiont építene a város szélén (She)
Az olasz főváros mindkét, első osztályban szereplő labdarúgócsapata, az AS Roma és az SS Lazio is új stadion építését tervezi – a tekintélyes olasz szaklap, a Corriere dello Sport szerint.
dec. 12
13:57
Cristiano Ronaldo újabb díjat zsebelhet be (Infostart)
Az aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo, a címvédő brazil Kaká, az argentin Lionel Messi, valamint a spanyolok két Európa-bajnoka, Fernando Torres és Xavi Hernandez közül kerül ki a 2008-as év legjobb játékosa a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél.
dec. 12
13:57
Téli sportok: Innsbruck rendezheti meg az első téli ifjúsági olimpiát (She)
Az ausztriai Innsbruck városa lesz a házigazdája a 2012-es első téli ifjúsági olimpiának.
dec. 12
13:57
Lékó Péter erősen kritizálta a Nemzetközi Sakkszövetséget (Behaviour)
A Kalmük Autonóm Köztársaság fővárosában, Elisztában december 13. és 29. között rendezik a Grand Prix harmadik versenyét, amelyen Lékó Péter is játszik. Elutazása előtt remek olimpiai szerepléséről, az elisztai tornáról, az új világbajnoki rendszerről beszélgettem vele. Az interjú teljes terjedelmében a szombati lap 14. oldalán olvasható.
dec. 12
14:33
Tököl: a Fradi utánpótlásedzője ül a megüresedett kispadra (She)
Megtalálták az NB II Keleti csoportjának utolsó helyén álló Tököltől távozó Gyimesi László utódját.
dec. 12
14:35
Tragédia: halálos autóbalesetet szenvedett az ukránok tehetsége (She)
Halálos kimenetelű autóbalesetet szenvedett Makszim Pasajev, az ukrán U21-es labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.
dec. 12
14:51
Újpest: Sándor György a bolgár bajnokságban folytatja (She)
Sándor György, az Újpest labdarúgócsapatának válogatott középpályása Bulgáriában folytatja pályafutását.
dec. 12
15:09
Formula–1: nyilvánosak a költségcsökkentő újítások (She)
Mint azt korábban megírtuk, a Formula–1-es csapatok és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) jelentős költségcsökkentésről állapodott meg. A jövő szezontól tervezett „spórolás” részleteit pénteken hozták nyilvánosságra.
dec. 12
15:27
NFL: a Patriots irányítója, Matt Cassel ismét edzésbe állt (She)
Az NFL-ben szereplő New England Patriots irányítója, Matt Cassel pénteken ismét részt vett a csapat edzésén.
dec. 12
16:03
Curling Eb: harmadik helyeket szereztünk a B osztályban (She)
A magyar női és férfiválogatott is kikapott pénteki mérkőzésén a svédországi Örnsköldsvikben zajló curling Európa-bajnokságon, ezzel harmadikként zárt a B osztályban, vagyis éppen lemaradt a feljutásról.
dec. 12
16:39
Formula–1: a PSA komolyan érdeklődik a Honda iránt (She)
A francia PSA konszern komolyan érdeklődik a „száguldó cirkuszból” kiszálló Honda istálló iránt – az Autosportnieuws információi szerint.

Keresés