2008. december 2. kedd

dec. 2
0:30
Videó: bajba kerülhet a dulakodást kiváltó Riquelme (She)
Argentínából származó információk szerint Juan Roman Riquelmét pénzbüntetésre, rosszabb esetben akár tíznapos elzárásra is ítélhetik, mert összetűzésbe keveredett egy szurkolóval, és közvetve kisebb verekedést váltott ki cselekedetével.
dec. 2
0:48
Chelsea: a kékek megegyeztek a Lynnel Mikel ügyében (She)
A Chelsea megegyezett a Lyn Oslo csapatával, így nem lesz bírósági eljárás John Obi Mikel szerződtetése miatt.
dec. 2
2:36
Portugália: az utolsó percben veszített két pontot a Benfica (She)
Bosszantó módon veszített két pontot a Benfica, mely ellen a 90. percben egyenlített a Vitoria Setubal a portugál labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában.
dec. 2
3:30
Aranylabda: Cristiano Ronaldo nyert Messit megelőzve (She)
A portugál Cristiano Ronaldo nyerte a 2008-as Aranylabdát, a France Football által alapított díjat. A második Lionel Messi, a harmadik Fernando Torres lett a szavazáson.
dec. 2
5:36
Svájc: új arénát kap a bennmaradásért küzdő FC Luzern (She)
A svájci labdarúgó-bajnokság élvonalában bennmaradásért küzdő FC Luzern 40,8 millió euróért kap új arénát.
dec. 2
6:12
Van gól, ha Van Persie (Blikk)
LONDON — Hiába botladozik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban az Arsenal együttese, a rangadókra összeszedik magukat Arséne Wenger (59) menedzser tanítványai.
dec. 2
6:14
Szávay kétszer indult el Amerikába (Blikk)
BUDAPEST — Szávay Ágnesnek (19) nincs szerencséje az idei évvel.
dec. 2
6:16
Ő az új Görbicz (Blikk)
A szupertehetség tehermentesíti a sztárt a macedóniai kontinenstornán.
dec. 2
6:18
Nincs megállás a Fradi focistáinak! (Blikk)
Edzéstervet kaptak a labdarúgók a téli szünetre.
dec. 2
6:20
Verekedés egy perui meccsen (Blikk)
AYACUCHO — Száznál többen sérültek meg azokban az összecsapásokban, amelyek az élvonalba történő feljutásról döntő perui labdarúgó-mérkőzésen és azt követően következtek be.
dec. 2
6:30
Cristiano Ronaldo kapta az Aranylabdát (Infostart)
2000 után ismét portugál játékos kapta a legjobb európai futballistának járó Aranylabdát: Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa. A szélső példátlanul nagy siker előtt áll, ha megkapja december közepén a FIFA díját is.
dec. 2
7:06
NHL: nagy csatában győzött a Detroit az Anaheim ellen (She)
A Detroit nyerte a bajnokok csatáját: a 2008-as Stanley-kupa-győztes Red Wings 2–1-re nyert a 2007-es bajnok Anaheim Ducks ellen. Szoros meccsen győzött az Avalanche és a Blue Jackets.
dec. 2
7:06
Cristiano Ronaldo kapta az aranylabdát (Behaviour)
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro 1985. február 5-én született a portugáliai Madeira szigetén, Funchal városában. Eusebio és Luis Figo után ő a harmadik portugál játékos, aki elnyerte a France Football magazin által létrehozott díjat, az Aranylabdát. Kezdetben a madeirai Andorinha nevű kölyökcsapatban futballozott, majd 12 éves korában leigazolta az ország egyik legnagyobb klubja, a Sporting…
dec. 2
8:00
NBA: hosszabbítás után nyert a Miami, győzött a Boston is (She)
A NBA-ben a 35. játéknap rangadójának a Boston–Orlando meccs ígérkezett, de végül a Celticsnek nem okozott gondot a hazai győzelem begyűjtése. A Golden State és a Miami ugyanakkor óriási csatát vívott, melyet hosszabbítás után egyetlen ponttal a vendégek nyertek meg.
dec. 2
8:02
Juventus: Mauro Camoranesi két hét múlva játszhat újra (She)
Jó hír a Juventus számára, hogy Mauro Camoranesi vállsérülése mégsem olyan súlyos, mint gondolták, és a játékos jó esetben már két hét múlva pályára léphet.
dec. 2
8:54
NFL: a Houston magabiztos játékkal legyőzte a Jacksonville-t (She)
A észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság 13. fordulójának utolsó mérkőzésén a Houston Texans 30–17-re verte a Jacksonville Jaguars csapatát. Érdekesség, hogy a találkozó utolsó négy percében mindkét csapat 2-2 touchdownt ért el.
dec. 2
8:56
Női kézilabda Eb: lengyel páros dirigál a mieink nyitómeccsén (She)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség honlapján közzétette, hogy a ma kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság első fordulójában melyik bírópáros melyik mérkőzést vezeti.
dec. 2
9:12
NHL: elhunyt a Chicago volt kapitánya, beszakadt a jég alatta (She)
A quebeci rendőrség bejelentette, hogy 64 éves korában életét vesztette Hubert ’Pit’ Martin, az észak-amerikai jégkorong-bajnokságban (NHL) szereplő Chicago Blackhawks egykori csapatkapitánya.
dec. 2
9:48
Birkózás: 2010-ben vébék sorozata és FILA-kongresszus Budapesten (She)
A Nemzetközi Birkózószövetség (FILA) végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy 2010-ben egyszerre két jelentős esemény házigazdája lesz Budapest. Július 20-25-én a magyar szövetség rendezi meg a kötött-, szabadfogású és női junior világbajnokságot, illetve – a versenyhez kapcsolódva – a FILA kongresszusát.
dec. 2
9:50
Zalaegerszeg: Pekicre és Davidovra nem tartanak igényt (She)
A továbbiakban nem tart igényt Damir Pekicre és Milan Davidovra a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Zalaegerszegi TE vezetősége.
dec. 2
10:06
Honvéd: szerdán az FC Bihor ellen játszanak a kispestiek (She)
A Ligakupa-meccsek között sem pihen a Budapest Honvéd labdarúgócsapata: a piros-feketék szerdán 17 órakor nemzetközi felkészülési mérkőzést játszanak a román másodosztályban szereplő FC Bihor Oradea ellen.
dec. 2
10:06
Cristiano Ronaldo nyerte az Aranylabdát (Blikk)
A fantasztikus idényt maga mögött tudó portugál Ronaldóé lett az Aranylabda. A manchesteri játékos angol bajnok és gólkirály, valamint BL-győztes is lett ebben a szezonban.
dec. 2
10:08
Győr: Koltai Tamásnak rejtélyes talpfájdalmai vannak (She)
Továbbra is tanácstalanok az orvosok, mi okozza a Soproni Ligában szereplő Győri ETO FC középpályásának, Koltai Tamásnak a talpfájdalmait.
dec. 2
10:24
Labdarúgás: Csepregi a BL-ben szerepelhet a Valenciával (She)
A Ferencváros korábbi labdarúgója, a jelenleg az NB III Duna-csoportjában futballozó Csepregi Richárd a maldív-szigeteki Club Valenciához szerződik.
dec. 2
10:42
NBA: nem edzhet a Knicksszel a 21 millió dolláros irányító (She)
Az idén még egyetlen percet sem játszó Stephon Marburyt csapata, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő New York Knicks vezetői arra kérték, hogy ne jelenjen meg többé az edzéseken. A 11 szezont felölelő profi pályafutása során mérkőzésenként átlagban 19.7 pontot szerző irányító 2003 óta szerepel New Yorkban, ahol évek óta rengeteg összetűzése van a csapat vezetőivel és edzőivel.
dec. 2
10:44
Ciprus: lemondott az Anorthoszisz botrányba keveredő elnöke (She)
Amint arról már beszámoltunk, sikkasztás vádjával rendőrségi vizsgálat indult Nagy Zoltán csapata, a ciprusi Anorthoszisz elnökével, Andreasz Pantelivel szemben. A Bajnokok Ligájában szereplő klub elnöke a nyomozás miatt lemondott tisztségéről.
dec. 2
11:00
Triatlon: a spanyolországi Vitoriában lesz a 2010-es Eb (She)
A spanyolországi Vitoria rendezheti meg a triatlonosok hosszútávú Európa-bajnokságát 2010-ben.
dec. 2
11:00
Újabb holland sztár a Reálnál? (Behaviour)
Megerősítve a médiában felröppent híreket az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának vezetői bejelentették, hogy tárgyalnak a Real Madriddal Klaas-Jan Huntelaar esetleges Spanyolországba igazolásáról.
dec. 2
11:36
Van Persie is elismerte, hogy lesről szerezte a gólt (Infostart)
A Chelsea elleni angol bajnoki rangadót két góljával eldöntő Robin van Persie szerint játékostársa, William Gallas nem rá gondolt, amikor arról beszélt, hogy van egy futballista a csapatban, aki sértegeti a többieket.
dec. 2
11:54
Pécs: Simonfalvi Gábor vállát Kaposváron megműtötték (She)
Kellemetlen kilencven percen van túl Simonfalvi Gábor, a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő PMFC védőjátékosa. Kaposvárott vállműtéten esett át, amely után hosszabb rehabilitáció következhet – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
dec. 2
11:54
Hamilton és az Ezüst Nyíl (Metropol)
Angliában mutatják be jövőre a Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton új McLaren-Mercedesét.
dec. 2
12:12
Milan: Pato és Pirlo nem játszik a Lazio elleni kupameccsen (She)
Az AC Milanban nem lép pályára a szerdai, Lazio elleni olasz kupameccsen Alexandre Pato és a hosszú sérüléséből nemrég felépülő Andrea Pirlo.
dec. 2
12:30
Futsal: mindössze egy góllal kaptunk ki Hollandiától (She)
A magyar U21-es futsalválogatott barátságos mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a holland nemzeti csapattól. Frank Tamás együttese 1–1-es félidőt követően 3–2-re kapott ki.
dec. 2
12:48
Liverpool: Rafa Beníteznek nem kell az egykori aranylabdás (She)
A Liverpool menedzsere, Rafa Benítez kijelentette, hogy esze ágában sincs leigazolni az együttes egykori kiváló támadóját, Michael Owent.
dec. 2
13:06
Maratoni: Paula Radcliffe visszatér a londoni versenyre (She)
A világcsúcstartó Paula Radcliffe 2005 után jövőre ismét rajthoz áll a londoni maratonin, amelyen a negyedik sikerére készül.
dec. 2
13:24
Kajak-kenu: Kozmann György könyvet írt Koló árnyékában címmel (She)
„Koló árnyékában” címmel könyvet írt egykori társával, Kolonics Györggyel való kapcsolatáról Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus. A regény társszerzője a volt válogatott gyorskorcsolyázó, ismert sportriporter, Kaszala Claudia.
dec. 2
13:26
Bayern München: félnek, hogy a Real Madrid elhappolja Ribéryt (She)
Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke tart attól, hogy az igazán nagycsapatok, mint például a Real Madrid vagy a Manchester United, megszerzik a bajor együttes középpályását, Franck Ribéryt.
dec. 2
14:00
NBA: a houstoni McGrady megsérült, egy hétig nem játszhat (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szerepelő Houston Rockets bedobója, Tracy McGrady egy hétig nem játszhat, miután kiújult az előszezonban összeszedett térdsérülése.
dec. 2
14:36
Lóverseny: hatvan év után ismét legális a fogadás Kínában (She)
Kínában csaknem hatvan év után ismét legális a lóversenyfogadás, amelyet a népköztársaság 1949-es kikiáltásakor a többi szerencsejátékkal együtt tiltottak be.
dec. 2
14:54
Fallabda: új elnököt választottak Szőcs István személyében (She)
A Magyar Fallabdaszövetség (MFSZ) éves közgyűlésén a tagok Szőcs Istvánt választották meg a szervezet elnökének.
dec. 2
14:56
Ferencváros: korábbi újpesti labdarúgó érkezhet a csapathoz (She)
Elképzelhető, hogy a Szombathelyi Haladás élvonalbeli csapatától a Ferencvároshoz igazol a korábbi válogatott középpályás, Tóth Norbert. Az őszi szezonban a Haladásban mindössze öt mérkőzésen szereplő Tóth a hírek szerint barátnője elfoglaltsága miatt szeretne a fővárosba igazolni, hogy több időt tölthessen mellette.
dec. 2
14:58
Nyíregyháza: Bárányos Zsolt már nem a csapat játékosa (She)
Már nem a Nyíregyháza alkalmazottja a korábbi válogatott középpályás, Bárányos Zsolt, miután a klub vezetősége és a játékos a lefolytatott tárgyalások során úgy döntöttek: nem folytatják az együttműködést.
dec. 2
15:30
Ferencváros: Tóth Norbert cáfolta, hogy a IX. kerületben folytatná (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Vas Népe Haladással foglalkozó honlapja beszámolt róla, hogy a klub 19-szeres válogatott középpályása a jövőben a másodosztályú Ferencváros csapatánál folytatná pályafutását, mivel barátnője fővárosi elfoglaltsága miatt sok időt tölt utazással.
dec. 2
15:32
Asztalitenisz: Póta Georgina menetel a Top 12-bajnokságon (She)
A címvédő Póta Georgina megnyerte az első három mérkőzését a nők versenyében az asztaliteniszezők Top 12-bajnokságán, a Statisztika Marczibányi téri csarnokában.
dec. 2
15:48
Ligakupa: a Kecskemét is jól elverte a Baktalórántházát (She)
A labdarúgó Ligakupa 8. fordulójában a Kecskemét a Baktalórántháza otthonából hozta el a három pontot. A lilák könnyedén nyertek 5–0-ra.
dec. 2
16:06
Ökölvívás: profinak állt a pekingi olimpiai bajnok (She)
Profiként folytatja pályafutását a brit James DeGale, a pekingi olimpia ökölvívótornájának 75 kg-os bajnoka.
dec. 2
16:24
Ökölvívás: Balzsay nem pályázik a szövetségi kapitányi posztra (She)
Balzsay Károly bejelentette, hogy nem pályázik a férfi ökölvívó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.
dec. 2
16:42
Valencia: Marchenáék aggódnak a rossz anyagi helyzet miatt (She)
A Valencia játékosa, Carlos Marchena aggodalmát fejezte ki a klub rossz anyagi helyzete miatt. A hírek szerint a spanyol klubot is elérték a gazdasági világválság negatív hatásai.
dec. 2
16:44
Díjazás: Phelps lett az év sportembere a Sports Illustratednél (She)
A tekintélyes Sports Illustrated című lap Michael Phelpset, a pekingi olimpián nyolc aranyat nyerő úszósztárt választotta az év sportemberének.
dec. 2
17:00
Haladás: Andorka Péter Azerbajdzsánban járt próbajátékon (She)
A Vas Népe információi szerint a Szombathelyi Haladás támadója, Andorka Péter a közelmúltban Azerbajdzsánban járt próbajátékon, egy élvonalbeli baki csapatnál.

Keresés