2008. december 19. péntek

dec. 19
0:18
Férfi kosárlabda, Euroliga: csak hosszabbításban nyert a Roma (She)
A férfi kosárlabda Euroliga csütörtöki játéknapján a Lottomatica Roma csak hosszabbításban tudta megverni az Union Olimpiját, míg a litván Zalgiris megszerezte első győzelmét a B-csoportban.
dec. 19
0:22
Belgium: Juhász tudja vállalni a honfitársai elleni ütközetet (She)
Bár az Anderlecht 3–0-ra megnyerte a múlt vasárnapi, Roeselare elleni idegenbeli bajnoki mérkőzését, két játékos, Juhász Roland és az argentin Matias Suárez is megsérült a mérkőzésen.
dec. 19
0:36
UEFA-kupa: az A-, B-, C- és D-csoport végeredménye (She)
Véget értek az UEFA-kupa A-, B-, C- és D-csoportjának küzdelmei is, így teljessé vált a legjobb 32 mezőnye.
dec. 19
6:00
Igaz-e, hogy Kemény Dénes már döntött? (Infostart)
Kemény Dénes még nem döntötte el, hogy marad-e a magyar férfi vízilabda-válogatott élén. A háromszoros olimpiai bajnok együttes szakvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában úgy nyilatkozott, hogy már maga is unja a kérdés elhúzódását, és a jövő hét elejére várható a bejelentése.
dec. 19
6:18
Együtt vívódnak (Blikk)
BUDAPEST – Az olimpiai bajnok kardozó, Szabó Bence lett a vébégyőztes Nemcsik Zsolt edzője
dec. 19
6:20
Melyik kiválóságunk nyer ma? (Blikk)
BUDAPEST – Az egyik úszó, a másik kenus, most mégis egymás ellen versenyeznek. Cseh László (23) és Vajda Attila (25) nagy csatát vív az Év sportolója-választáson. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) az idén is megválasztja az esztendő legjobbjait. A férfi kategóriában minden idők legszorosabb eredménye várható.
dec. 19
6:22
Ronaldo a Realé? (Blikk)
MADRID – A madridi klub egyik vezetője kikotyogta: nyáron hozzájuk igazol a portugál focista.
dec. 19
6:24
Kovács Katalin díszpolgár lett (Blikk)
Budakalász kitüntette a kétszeres olimpiai bajnok kajakost
dec. 19
6:26
Ez az új Fradi-pálya! (Blikk)
BUDAPEST – Kevin McCabe (60) tegnap megmutatta a Ferencváros labdarúgócsapatának új otthonát. Az NB II-ben szereplő FTC szurkolói régóta várták már ezt a pillanatot. A zöld-fehérek angol tulajdonosa kivetítőn magyarázta a látványtervet.
dec. 19
6:54
Babosék folytathatják, a Sevilla kiesett (Infostart)
Babos Gábor csapata, a NEC Nijmegen 2-0-ra nyert az Udinese ellen, így bejutott a legjobb 32 közé a labdarúgó UEFA Kupában. A magyar válogatott kapus kezdőként kapott szerepet.
dec. 19
7:12
NHL: 6–0-ra győzött a Detroit Red Wings a San Jose ellen (She)
Az NHL 72. játéknapjának legnagyobb rangadójának a nyugati éllovas San Jose detroiti vendégjátéka ígérkezett, hiszen a Red Wings 2. helyen áll a Nyugat főcsoportban és nem mellékesen a bajnoki cím védője. Nos, a jégen elmaradt az előre várt nagy csata, hiszen a hazaiak meglepően simán, 6–0-ra győztek. A Boston egy 13 gólos meccsen nyert a Tornto ellen, a Washington 4–2-re verte meg a St. Louist.
dec. 19
7:14
Kerékpár: Oleg Tinkoff kiszáll Bodrogi László csapatából (She)
Oleg Tinkoff orosz üzletember kiszáll az általa alapított Katyusa kerékpáros csapatból, amely éppen most igazolta le Bodrogi Lászlót.
dec. 19
8:24
A Barcelona csak négy csapat közül kaphat ellenfelet a BL-sorsoláson (Infostart)
Ma délben a svájci Nyonban tartják a 2008-2009-es Bajnokok Ligája-idény nyolcaddöntőjének sorsolását. Az egyik esélyes, a Barcelona csak négy csapat közül kaphat ellenfelet.
dec. 19
8:24
NBA: Roy 52 ponttal segítette győzelemre a Portalndet (She)
Az NBA 52. játéknapján két meccset rendeztek és mindkét találkozón hazai siker született. Az Orlando a San Antonio, a Portland a Phoenix ellen győzött. A Portland legjobbja az 52 pontos Brandon Roy volt.
dec. 19
8:26
NHL: a Rangers csábítja a legendás svéd centert, Sundint (She)
Hatmillió dolláros, egy évre szóló szerződést kínál az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New York Rangers Mats Sundinnak.
dec. 19
9:00
Ausztrália: fogadási botrányba keveredett két volt válogatott (She)
Két volt ausztrál válogatott játékos, Craig Moore (Queensland Roar) és Kevin Muscat (Melbourne Victory) is belekeveredett a helyi fociélet egyik legnagyobb fogadási botrányába. A helyzetet még kínosabbá teszi, hogy mindkét játékos viselhette a „Socceroos” csapatkapitányi karszalagját is.
dec. 19
9:02
Championship: Király Gábort még a télen eladná klubja (She)
Az már nyár óta eldöntött kérdés, hogy az angol másodosztályú Burnley nem számít Király Gábor szolgálataira, és most úgy tűnik, az átadólistára tett magyar kapust a téli átigazolási időszakban mindenképpen „piacra dobná” menedzsere, Owen Coyle.
dec. 19
9:18
NBA: egy hónapot kell kihagynia a Philadelphia kulcsemberének (She)
Egyhónapos pihenőre kényszerül Elton Brand, a Philadelphia 76ers kulcsembere. A kitűnő kosarasnak a jobb válla ugrott ki a 76ers magyar idő szerint csütörtök hajnali mérkőzésén.
dec. 19
9:20
Franciaország: az úszó Bernard lett a bajnokok bajnoka (She)
Alain Bernard-t, a 100 méteres gyorsúszás pekingi olimpiai aranyérmesét választotta a bajnokok bajnokának Franciaországban a L'Équipe című sportnapilap.
dec. 19
9:22
Férfi kosárlabda: Pankárt megint műtik porcleválás miatt (She)
Porcleválás miatt egy éven belül másodszor is kés alá kellett feküdnie Pankár Tibornak, a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Falco SZOVA-KC Szombathely bedobójának.
dec. 19
9:54
NHL: Mats Sundin a Rangers helyett a Canuckshoz szerződött (She)
Bár a New York Rangers is csábította, Mats Sundin, a svédek világklasszis jégkorongozója maradt Kanadában: a Toronto után a Vancouver Canucks színeit fogja viselni.
dec. 19
10:12
DVSC: ballábasok távozóban, Takács és Leandro külföldre tart (She)
Két magyar válogatott labdarúgó, Takács Zoltán (egyszer játszott a nemzeti csapatban) és Leandro (10-szeres válogatott) is távozhat a labdarúgó Soproni Ligában szereplő DVSC-től.
dec. 19
10:30
Románia: Balaskó és Salamon a Liberty Oradeánál folytatja (She)
Két magyar labdarúgó is úgy döntött, hogy a szomszédos Romániában folytatja pályafutását. Balaskó Iván (REAC), valamint Salamon Miklós (Paks) csütörtökön fél plusz három éves szerződést írt alá a másodosztályú Liberty Oradeához.
dec. 19
10:48
Férfi kosárlabda: az Albacomp szívesen rendezne final fourt (She)
Utolsó csoportmeccsén a cseh Novy Jicín ellen elért bravúros, 32 pontos sikerét követően az Albacomp bejutott a Közép-európai Liga elődöntőjébe. Ám ezzel még nem elégedtek meg a fehérváriak, akik már a kupasorozat négyes döntője, a final four megrendezésén törik a fejüket. Ehhez persze kellene egy névadó szponzor is.
dec. 19
10:50
Póker, WSOP Circuit utolsó forduló: Brent Roberts nyert (She)
A Las Vegas-i Harrah’s kaszinóban került megrendezésre az idei WSOP Circuit versenysorozat utolsó fordulójára.
dec. 19
10:52
NFL: Peyton Manning rájátszásba vezette a Colts csapatát (She)
Nyolcadik mérkőzését nyerte meg zsinórban az Indianapolis Colts amerikaifutball-csapata, ezzel pedig bejutott az NFL rájátszásába. A Colts 31–24-re győzte le a Jacksonville gárdáját.
dec. 19
11:24
Autósport: a Chevrolet kiszáll a Le Mans-szériából? (She)
Folytatódhat a nagy autógyárak exodusa az autósportból: az Autosport információi szerint a Chevrolet a jövőben nem indít gyári csapatot a Le Mans-szériában.
dec. 19
11:26
Torna: Jordan Jovcsev lett a bolgár szövetség elnöke (She)
A visszavonulási szándékát szeptemberben megváltoztató négyszeres világbajnok Jordan Jovcsev lett a Bolgár Tornaszövetség elnöke.
dec. 19
12:00
Milan: Appiah az újabb jelölt Gattuso pótlására (She)
Stephen Appiah lehet a két hete súlyos sérülést szenvedő Gennaro Gattuso helyettese a Milannál.
dec. 19
12:02
Bajnokok Ligája: 110 millió euróval gazdagodhat a győztes (She)
Egy angol felmérés szerint mintegy 110 millió euróval gazdagodhat a labdarúgó Bajnokok Ligájának következő győztese.
dec. 19
12:18
Napoli: megtámadták és kirabolták Marek Hamsíkot (She)
Megtámadták és kirabolták Nápoly utcáin a Napoli középpályását, Marek Hamsíkot.
dec. 19
12:18
Inter-Manchester United rangadó a BL-nyolcaddöntőben (Infostart)
Több csúcsrangadót rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A svájci Nyonban tartott sorsoláson kiderült, hogy a címvédő Manchester United az olasz bajnoki listavezető Interrel találkozik, míg a Real Madrid a Liverpoollal meccsel.
dec. 19
12:20
Pest megye: az év legjobb sportolóit jutalmazták (She)
Pest megye sikeres olimpikonjait, paralimpikonjait, eredményes versenyzőit, edzőit, legjobb utánpótláskorú sportolóit, sportszervezeteit díjazta pénteken a megyei közgyűlés.
dec. 19
12:36
Halálozás: hosszas betegeskedés után elhunyt Robert Jonquet (She)
83 éves korában, hosszas betegeskedés után elhunyt a Stade Reims és a francia válogatott egykori védője, csapatkapitánya, Robert Jonquet.
dec. 19
12:38
BL-sorsolás: Chelsea–Juve, Real–Pool, Inter–MU a 16 közt (She)
Szokás szerint a svájci Nyonba gyűltek össze Európa legjobb labdarúgóklubjainak képviselői a Bajnokok Ligája és az UEFA-kupa sorsolásra.
dec. 19
12:40
Peking 2008: gyorsított eljárásban utalja az olimpiai jutalmat az ÖM (She)
Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter utasítására gyorsított eljárásban fizeti ki a tárca Pars Krisztiánnak, Kammerer Zoltánnak és Kucsera Gábornak, valamint a felkészítésükben részt vett szakembereknek és nevelőedzőknek a pekingi olimpiai szerepléssel kiérdemelt jutalmak különbözeteit.
dec. 19
12:54
Videó: múltidézés – az 1981-es Liverpool–Real Madrid BEK-döntő! (She)
Összesen 14 BEK-, illetve Bajnokok Ligája-győzelemmel büszkélkedik a 2008–09-es Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében összesorsolt Liverpool és Real Madrid.
dec. 19
13:12
Inter-Manchester United a BL-ben (Behaviour)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének nyoni sorsolásán a címvédő Manchester United az egyik legnehezebb riválist, az Internazionalét kapta ellenfélül.
dec. 19
13:30
BL-sorsolás után: Mourinho örül a Manchester Unitednek (She)
A Bajnokok Ligája-küzdelmek egyik slágertalálkozója a Manchester United és az Inter meccse lesz. Az olasz csapatot a sorsoláson Ernesto Paolillo képviselte, aki a Sky Sport Italiának úgy fogalmazott: valóra vált José Mourinho vágya, aki még a sorsolás előtt elmondta, hogy szeretne visszatérni Angliába.
dec. 19
13:32
BL-sorsolás: a Bayern Münchennél örülnek a Sportingnak (She)
Karl-Heinz Rummennigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság elnöke szerint kedvező a bajorok sorsolása a Bajnokok Ligájában, és kötelező feladatként beszélt a negyeddöntőbe jutásról. A Bayern München a Sportinggal találkozik a legjobb 16 csapat között.
dec. 19
13:34
BL-sorsolás után: a Juventusnál nem félnek a Chelsea-től (She)
A Juventus sportigazgatója, Alessio Secco a Bajnokok Ligája-sorsolás után kijelentette, a „zebrák” nem félnek a Chelsea-től.
dec. 19
13:36
UEFA-kupa: az út Isztambulba – a program a legjobb 32 között (She)
A svájci Nyonban kisorsolták a 2008–09-es UEFA-kupa első tavaszi körét: a legjobb 32 között bőven vannak pikáns mérkőzések. A címvédő Zenit a Stuttgarttal csap össze, de lesz Fiorentina–Ajax és Werder Bremen–Milan párharc is!
dec. 19
13:48
Werder-Milan meccs az UEFA Kupában (Infostart)
A Milan a Werder Brémával találkozik a labdarúgó UEFA Kupában a legjobb 32 között - dőlt el a pénteki sorsoláson. A címvédő Zenit a Stuttgarttal került össze, míg Babos Gábor csapata, a Nijmegen a Hamburg ellen küzdhet majd.
dec. 19
13:48
BL-sorsolás után: Chelsea-öröm, hogy nem a Barca az ellenfél (She)
A Bajnokok Ligája-sorsolás után a Chelsea-t képviselő David Bernard elmondta, örül a Juventusnak, és együttese fellélegzett, hogy nem a Barcelonát kapta ellenfélnek.
dec. 19
13:50
BL-sorsolás után: Fergusont a visszavágás vágya fűti (She)
A Manchester United menedzsere, a Japánban zajló klub-vb-n tartózkodó Sir Alex Ferguson az MUTV-nek elmondta, hogy José Mourinho remek szakember, így biztos benne, hogy az Inter és a Manchester két kiváló meccset játszik majd egymással a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.
dec. 19
13:52
BL-sorsolás után: Conti szerint a Roma a döntőig menetelhet (She)
Bruno Conti, a Roma sportigazgatója a Bl-sorsolás után elmondta, csapata elég jó ahhoz, hogy legyőzze az Arsenalt a legjobb 16 között, sőt egészen a döntőig menetel majd.
dec. 19
14:06
BL-sorsolás után: Aguirre szerint a Porto sem könnyű ellenfél (She)
Hiába kerülte el az Atlético Madrid a „nagyokat” a Bajnokok Ligája-sorsoláson, Javier Aguirre edző nem gondolja, hogy a Porto könnyű ellenfél lenne.
dec. 19
14:08
Női kézilabda MK: a Vasas és a Halas is a nyolc között (She)
Három párharcot már lejátszottak a női kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, eddig a Vasas, a Kiskunhalas és a Füzesabony jutott be a legjobb nyolc közé.
dec. 19
14:42
BL-sorsolás után: Messi tudja, hogy a Lyon ellen is nehéz lesz (She)
Lionel Messi szerint a Barcelonánál senki sem hiszi, hogy sétagalopp lesz a Lyon elleni párharc.
dec. 19
15:00
Alpesí sí: Anja Pärson 39. alkalommal nyert Vk-versenyt (She)
A svéd Anja Pärson nyerte a svájci St. Moritzban megrendezett szuperkombináció-viadalt az alpesi síelők Világkupa-sorozatában.

Keresés