2008. december 17. szerda

dec. 17
0:33
Oroszország: három szakembert választottak meg az év edzőjének (She)
Az Év edzője címet hárman is kiérdemelték Oroszországban: a kontinensviadalon elődöntőbe jutó válogatott szövetségi kapitánya, a holland Guus Hiddink, honfitársa, a Zenittel UEFA-kupát és európai Szuperkupát nyerő Dick Advocaat, valamint a Rubin Kazannyal bajnoki címet szerző Kurban Bergyijev kapta a díjat.
dec. 17
6:18
Gyenesei Leila a legsokoldalúbb sportolónő (Blikk)
SZÉKESFEHÉRVÁR – A 22 éves lány korábban aquatlonban és sífutásban volt a legjobb, idén az öttusázók díjazták.
dec. 17
6:20
Egy fradista Eindhovenben (Blikk)
EINDHOVEN – A Ferencváros labdarúgója, Ferenczi István meglátogatta Hollandiában a PSV Eindhoven középpályását, Dzsudzsák Balázst.
dec. 17
6:22
Horrorba torkollott a focista barkácsolása! (Blikk)
BUDAPEST – Borzalmas baleset érte Dvéri Zsoltot (32). A labdarúgónak kis híján odaveszett a szeme világa. A Fehérvár játékosa hét végén otthon barkácsolt, s a fúróhegy a látószervébe csapódott. A letört darab átlyukasztotta Dvéri bal szemgolyóját.
dec. 17
6:24
Mike Tyson igazi nehézsúlyú (Blikk)
LOS ANGELES – Alig lehet ráismerni minden idők legfiatalabb nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnokára. A fénykorában 100 kilogrammal mérlegelő Mike Tyson (42) ugyanis alaposan meghízott: szupernehézsúlyú „sportember” lett belőle.
dec. 17
6:26
Hevesi Tamást tegezhetik focistái (Blikk)
BUDAPEST – Az énekes be akarja bizonyítani, hogy edzőként is képes maradandót alkotni.
dec. 17
6:54
Tenisz csapat-vb: jövőre már ATP-pontokért is játszanak (She)
A jövő évi düsseldorfi férfi tenisz csapat-világbajnokságon már ATP-ranglistapontokat is kapnak az egyesben, illetve párosban pályára lépő játékosok.
dec. 17
6:54
Kaká a hétvégén visszatérhet csapatába (Behaviour)
Lágyéksérüléséből a vártnál korábban, akár már vasárnap az Udinese elleni bajnoki mérkőzésen visszatérhet Kaká, az AC Milan brazil labdarúgója.
dec. 17
7:12
NHL: Ovecskin utolsó pillanatban lőtt góljával nyert a Capitals (She)
A Washington Capitals csak az ötperces hosszabbítás utolsó pillanataiban lőtt góllal verte meg a New York Islanderst az NHL 70. játéknapján. A 4–4-gyel véget érő rendes játékidő után a fővárosiak győztes találatát Alekszandr Ovecskin szerezte kevesebb mint 11 másodperccel a ráadás vége előtt.
dec. 17
7:30
NBA: McGrady tripla duplája is kellett a Rockets sikeréhez (She)
A Houston Rockets 108–96-ra legyőzte a Denver Nuggetst az NBA 50. játéknapján, magyar idő szerint szerda hajnalban. A houstoniak egyik legjobbja Tracy McGrady volt, aki karrierje negyedik, ebben a szezonban pedig első tripla dupláját érte el.
dec. 17
8:24
Tenisz: Modesto Vázquez lesz az új argentin DK-kapitány (She)
Modesto Vázquez lesz az argentin Davis-kupa-csapat új kapitánya. Az 59 éves szakember Alberto Mancini örökébe lép, aki a csapatot 2006-ban és 2008-ban is a döntőbe vezette. Mancini a spanyolok ellen elveszített Davis-kupa-döntő után mondott le tisztségéről.
dec. 17
8:42
REAC: hűséges maradt a nőkhöz az új vezetőedző (She)
Noha Hevesi Tamást nevezték ki a REAC vezetőedzőjévé, a korábban a Ferencváros női NB I-es csapatánál dolgozó szakember nem távozik az Üllői útról, a jövőben ugyanis szakosztály-igazgatóként segíti az együttes munkáját, az edzői teendőket pedig Kaszás Pál látja el.
dec. 17
8:42
18 csapat küzd kilenc kiadó helyért az UEFA Kupa zárófordulójában (Behaviour)
Ma, és holnap rendezik a záró­for­dulót az UEFA Kupa csoportfázisában. A huszonnégy továbbjutást érő hely zöme, tizenöt, már elkelt, a maradék kilencért tizennyolcan vannak versenyben. Meglehet, az este pályára lépő alakulatok közül csak ötnek lesz vesztenivalója. A jövőre már Európa Liga néven futó UEFA Kupa utolsó csoportkörének mai játéknapjára jutott a kevesebb izgalom, a négy érdekelt…
dec. 17
8:44
NB II, Nyugati csoport: Horváth Tamás lehet a DAC edzője (She)
Horváth Tamás lehet Lengyel Ferenc utóda az NB II Nyugati csoportjában szereplő DAC-nál.
dec. 17
9:18
Póker: a legjobbak a Las Vegas-i Bellagio kaszinóban gyülekeznek (She)
Kezdetét vette az egyik legrangosabb pókerverseny, az exkluzív körülményeket biztosító Bellagio Hotel és Kaszinóban.
dec. 17
9:20
Bayern München: Oddo három bajnokira szóló eltiltást kapott (She)
A Német Labdarúgó-szövetség sportbírósága három bajnoki találkozóról tiltotta el Massimo Oddót, a Bayern München hátvédjét, aki a bajorok VfB Stuttgart elleni mérkőzésén kapott piros lapot.
dec. 17
9:22
Brazília: Ronaldo 95 kilót nyom, fogynia kell az alapozásig (She)
A napokban a Corinthiansba szerződő Ronaldóról megállapították, hogy túlsúlyos, ezért a brazil klub orvosai fogyókúrát írtak elő a csatárnak.
dec. 17
9:36
Tragédia: elkészült az orvosi jelentés Kolonics György haláláról (She)
Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus halála természetes módon, szívtágulattal járó szívizombetegség, a bal szívfél heveny elégtelensége miatt következett be – tudta meg a Népszabadság hivatalos forrásból.
dec. 17
9:54
Formula–1: De la Rosa jobb időt autózott a két Ferrarinál (She)
A McLaren-Mercedes tesztpilótája, Pedro de la Rosa autózta a legjobb időt a portugáliai Portimaóban zajló tesztelés második napján.
dec. 17
10:12
Jótékonysági meccs: Casillas ismét kivédte Eto’o büntetőjét – videó (She)
Iker Casillas a szombati el clásico után ismét kivédte Samuel Eto’o büntetőjét. A spanyol kapus ezúttal nem tétmeccsen, hanem jótékonysági mérkőzésen hajtotta végre a bravúrt.
dec. 17
10:30
Videó: brutális kiütés és orrtörés a spanyol bajnokin (She)
A spanyol bajnokság 15. fordulójában, az Athletic Bilbao–Sporting Gijón találkozón súlyos sérülést szenvedett a hazaiak játékosa, Carlos Gurpegi, miután a vendégek kapusa valósággal kiütötte. A mérkőzésen egyébként szintén kiütéses, 3–0-s győzelmet aratott a Bilbao.
dec. 17
10:32
Tunézia: Kassai vezeti a hétvégi rangadót az afrikai országban (She)
A Tunéziai Labdarúgó-szövetség felkérésére Kassai Viktor fogja vezetni az afrikai ország nemzeti bajnokságának rangadóját – adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja.
dec. 17
10:48
Elkészült a jelentés Kolonics-haláláról (Behaviour)
Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus halálát szívtágulattal járó szívizombetegség, a bal szívfél heveny elégtelensége okozta - erősítette meg a Népszabadság értesülését az MTI érdeklődésére Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke.
dec. 17
11:06
"Természetes módon" hunyt el Kolonics György (Infostart)
Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus halálát szívtágulattal járó szívizombetegség, a bal szívfél heveny elégtelensége okozta - erősítette meg a Népszabadság értesülését Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke.
dec. 17
11:06
Emlékezés: ma lenne 64 esztendős Bene Ferenc – videó (She)
Hatvannégy éve, 1944. december 17-én született Bene Ferenc olimpiai bajnok, hetvenhatszoros válogatott labdarúgó.
dec. 17
11:42
AC Milan: Kaká a hétvégén, az Udinese ellen térhet vissza (She)
Lágyéksérüléséből a vártnál korábban, már vasárnap az Udinese elleni bajnoki mérkőzésen visszatérhet Kaká, az AC Milan brazil labdarúgója.
dec. 17
11:42
Feljött a magyar foci (Behaviour)
Kilenc helyet javítva jelenleg a 47. a magyar válogatott, amely közel nyolc éve nem volt ilyen elöl a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján. A rangsort továbbra is az Európa-bajnok Spanyolország vezeti.
dec. 17
12:00
Kilenc helyet javított a magyar válogatott a FIFA-ranglistán (Infostart)
Kilenc helyet javítva jelenleg a 47. a magyar válogatott, amely közel nyolc éve nem volt ilyen elöl a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség világranglistáján. A rangsort továbbra is az Európa-bajnok Spanyolország vezeti.
dec. 17
12:00
FIFA: kilenc helyet léptünk előre a világranglistán (She)
A magyar labdarúgó-válogatott válogatott 2001 óta nem volt ennyire elöl a FIFA aktuális világranglistáján, mint most: nemzeti csapatunk kilenc helyet előrelépve a 47. helyet foglalja el a legfrissebb rangsorban.
dec. 17
12:36
Atlétika: két érem a cél Londonban, Pars világbajnok akar lenni (She)
Pars Krisztián olimpiai ezüstérme után Londonban már két dobogós és négy döntős helyezést tervez a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ), amely elkészítette MAST2012 nevű programját. A 2012-es játékokig tartó részállomásokon is az előrelépés a cél; Pars kijelentette, a jövő évi világbajnokságon az első helyért száll harcba.
dec. 17
12:54
NFL: Peyton és Eli Manning is ott lesz a Pro Bowlon (She)
Nyilvánosságra hozták a profi amerikaifutball-liga (NFL) februári, Hawaii-on megrendezésre kerülő All Star-gáláján résztvevő játékosok névsorát. A gálák története során először fordul elő, hogy egy olyan testvérpár is szerepeljen a rendezvényen, amelynek mindkét tagja irányító: az idén Peyton és Eli Manningnek sikerült ez a bravúr.
dec. 17
13:12
FTC: gazdasági társasággá alakulnak a Fradi szakosztályai (She)
A 100% Fradi információi szerint az FTC vezetősége határozatot hozott a klub tíz szakosztályának gazdasági társasággá történő átszervezéséről. Az új elnökség ezen kívül Rieb Györgyöt (az eddigi első embert) választotta meg a klub elnökének.
dec. 17
13:14
Real Madrid: a Portsmouth megerősítette, hogy eladják Diarrát (She)
A Portsmouth hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra, hogy elfogadta a Real Madrid ajánlatát Lassana Diarráért.
dec. 17
13:30
Klub-vb: a Quito az első félidőben kiharcolta a döntőbe jutást (She)
Az ecuadori LDU Quito nyerte meg a Japánban zajló labdarúgó klubvilágbajnokság első elődöntőjét a mexikói Pachuca elleni 2–0-s győzelemmel. A Quito már a 26. percben beállította a végeredményt: Caludio Bieler 4. percben lőtt gólja után Luis Bolanos talált be.
dec. 17
13:48
Bayern München: Oliver Kahn támogatja Michael Rensinget (She)
A Bayern München legendája, Oliver Kahn ismételten elismerően beszélt utódjáról, Michael Rensingről.
dec. 17
14:06
Nem doppingolt Kolonics (Metropol)
Dr. Matos Lajos szívgyógyász úgy véli, a Kolonics György halálának okait közlő szűkszavú rendőrségi jelentésből egyértelműen nem lehet megállapítani, hogy a tragédia elkerülhető lett volna vagy sem.
dec. 17
14:06
Zavadszkyira emlékeznek a focisták (Behaviour)
"Összefogás napja" elnevezéssel négycsapatos kispályás labdarúgótornát rendeznek január 11-én a Papp László Budapest Sportarénában négy fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt futballista, Zavadszky Gábor, Bánka Kristóf, Fehér Miklós és Dárdai Balázs emlékére.
dec. 17
14:08
FTC: továbbra is Rieb György az elnök (Behaviour)
A Ferencvárosi Torna Club múlt héten összeállt új elnöksége első - keddi - ülésén Rieb Györgyöt, az eddigi első embert választotta meg a klub elnökének.
dec. 17
14:24
Klub-vb: Dimitar Berbatov kihagyja a United elődöntőjét (She)
A Japánban zajló klubvilágbajnokságon szereplő Manchester United bolgár támadója, Dimitar Berbatov nem játszhat csapata csütörtöki elődöntőjében a japán Gamba Oszaka ellen.
dec. 17
14:24
Szenzáció! Magyar bírót kértek egy külföldi rangadóra (Behaviour)
Kassai Viktor vezeti a szombati, ES Sahel-Espérance rangadót a tunéziai labdarúgó-bajnokság élvonalában.
dec. 17
14:42
Galatasaray: sikeres műtéten esett át Harry Kewell (She)
Sérvműtétet hajtottak végre Harry Kewellen, a török Galatasaray és az ausztrál labdarúgó-válogatott csatárán.
dec. 17
15:00
Labdarúgás: Szélesi és Lőw is pályára lép az emléktornán (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, „Összefogás napja” elnevezéssel négycsapatos kispályás labdarúgótornát rendeznek január 11-én a Papp László Budapest Sportarénában négy fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt futballista, Zavadszky Gábor, Bánka Kristóf, Fehér Miklós és Dárdai Balázs emlékére.
dec. 17
15:02
Rali-vb: a Ford a gazdasági válság ellenére sem száll ki (She)
A Ford nem változtatta meg korábbi terveit, és jövőre is részt vesz a rali-világbajnokságon, mert a gyárnak megéri a szereplés – jelentették be szerdán.
dec. 17
15:18
Dortmund: szerződést hosszabbítottak Weidenfellerrel (She)
A Borussia Dortmund szerződést hosszabbított első számú kapusával, Roman Weidenfellerrel.
dec. 17
15:20
UEFA-kupa: a szerdai játéknap teljes programja (She)
Az UEFA-kupa csoportkörében az utolsó, ötödik fordulót rendezik meg. Az alábbiakban közöljük a szerdai játéknap teljes programját.
dec. 17
15:22
Kézilabda: Balic elkezdett edzeni, és rögtön középpontba került (She)
Ivano Balic végre sportszerelésben jelent meg a CO Zagreb edzésén, s ezzel azonnal felhívta magára a sajtó figyelmét.
dec. 17
15:54
Formula–1: a Ferrarinak nem kell Lewis Hamilton (She)
Noha Lewis Hamilton egypontos előnnyel megnyerte a világbajnoki címet a világbajnoki pontversenyben éppen a Ferrari pilótáját, Felipe Massát megelőzve, az olasz istálló mégsem cserélné le a brazilt a világbajnokra.
dec. 17
15:54
Újra Rieb György az FTC elnöke (Metropol)
A Ferencvárosi Torna Club múlt héten összeállt új elnöksége első - keddi - ülésén Rieb Györgyöt, az eddigi első embert választotta meg a klub elnökének.
dec. 17
15:56
Díjazás: Hajnal Tamás újabb elismerésben részesült (She)
Nyergesújfalu város önkormányzata Pro Urbe Díjjal jutalmazza Hajnal Tamást, a Borussia Dortmund és a magyar válogatott középpályását.
dec. 17
16:12
Atlétika: a L’Équipe-nél Bolt lett az év férfi sportolója (She)
A háromszoros olimpiai bajnok jamaicai atléta, Usain Bolt lett a francia L’Équipe című lapnál az év férfi sportolója.

Keresés