2019. december 1. vasárnap

dec. 1
0:03
Olyat tettek a magyar orvosok, amilyet már másfél évtizede nem: üdvrivalgás fogadta a bejelentést! (Blikk)
A Magyar Orvosi Kamara mai közgyűlésén tizenhat év után leszavazta az eddigi elnököt, Éger Istvánt, és új vezetőt választott a testület élére.
dec. 1
0:03
Duplájára emelné a Kúria elnökének fizetését a KDNP (Hírstart)
Darák Péternek fizetése a bírói alapbér hétszerese vagyis 3,2 millió forint lenne. A Demokratikus Koalíció szerint időszerű az igazságügyi dolgozók fizetésének rendezése, de a vezetők aránytalan béremelésével valójában a függetlenségüket vásárolják meg a kormánypártok.
dec. 1
0:07
A nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványok kétharmadát már beváltották a postákon (Blikk)
A nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványok kétharmadát már beváltották a postákon, a beváltott utalványok összértéke meghaladta a 15 milliárd forintot - közölte a Magyar Posta szombaton az MTI-vel.
dec. 1
0:11
A Ligetért indított aláíráscunamit Laci bácsi, a nagykanizsai nyugdíjas (Blikk)
Egészen meglepő dologért lehet aláírásokat gyűjteni a peticio.com oldalon, ahol néhány kezdeményezésre hihetetlen gyorsasággal gyűlnek az aláírások, viszont akad, amiről azt gondoljuk, hogy mindenki fontos dolognak tartja, ám közel sincs így, alig biggyeszti oda valaki a támogató akaratát.
dec. 1
0:15
Sebestyén Balázsék a neten kérnek segítséget a 11 éves Sanyikának, aki szüleivel egy romos tanyán él (Blikk)
Szívszorító történetről számoltak be Sebestyén Balázsék a közösségi oldalukon: a rádiós műsorvezetők követőiknek egy jakabszállási szegény sorsú kisfiúról meséltek, akinek gyűjtést szerveztek.
dec. 1
0:19
Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért tüntettek a pedagógusok Budapesten (Blikk)
Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért tartott demonstrációt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), több az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szakszervezet támogatásával szombaton Budapesten.
dec. 1
0:23
Navracsics Tibort kormánybiztosnak nevezték ki (Blikk)
Navracsics Tibor az Európa Kulturális Fővárosáért felelős kormánybiztos teendőit vállalta el 2021. november 30-áig – írja a vehir.hu.
dec. 1
0:27
Mutatjuk az ötös lottó nyerőszámait – Lehet, hogy már milliomos? (Blikk)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
dec. 1
0:31
Folytatódik a razziasorozat: 60 embert fogtak el a rendőrök Budapesten (Blikk)
A budapesti rendőrök most Újpesten, Újbudán, a XVIII. kerületben és Csepelen végeztek ellenőrzéseket, összesen 60 embert fogtak el.
dec. 1
0:35
A tatár juhar lett 2020-ban az Év fája (Blikk)
Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett internetes szavazáson a tatár juhar (Acer tataricum) tűnt ki a mezőnyből, s lett a 2020-as Év fája.
dec. 1
0:39
Jó hírrel jelentkezett Zente anyukája: erősödnek a kisfiú lábai, fél nap alatt új mutatványt tanult (Blikk)
Miután hazaért a család, tündéri videóval jelentkezett Zente anyujáka.
dec. 1
1:09
Utoljára az átkosban búcsúztattak úgy vezetőt, mint Handó Tündét a bírók (Hírstart)
Aranykort emlegetnek a levélben, miközben a bírók egy része végig keményen támadta az Országos Bírósági Hivatal volt vezetőjét.
dec. 1
1:57
A baloldaliakat és a liberálisokat ekézte Kövér László (Hírstart)
A fiatal nemzedéknek a következő időszakban nemcsak a magyar nemzetépítő politika stafétabotját kell majd átvennie, hanem szembesülnie kell a nemzettagadás egyre erőszakosabb politikai és szellemi képviselőivel is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton a Fidelitas 16. tisztújító kongresszusán, Budapesten.
dec. 1
2:15
Megkezdte az albániai földrengés károsultjainak ellátását az Ökumenikus Segélyszervezet (Hírstart)
Az akció első szakaszára saját forrásból 3 ezer eurót fordítanak, és partnerség keretében ugyanennyivel járul hozzá a Hungary Helps Ügynökség is.
dec. 1
2:57
Jobbik: a pedagógusoknak elegük van a fideszes oktatáspolitikából (Hírstart)
A Jobbik alelnöke szerint a magyar pedagógustársadalomnak elege van a fideszes oktatáspolitikából, amely a nemzet napszámosaiból a NER cselédjeivé nyomorítja őket – közölte a párt szombaton az MTI-vel. Sajtótájékoztatóján Ander Balázs hétköznapi hősöknek nevezte a pedagógusokat, ám Budapesten – mint fogalmazott – egy pályakezdő tanár családi segíts
dec. 1
4:33
Kiszelly: Régi trükkel próbálják lejáratni a közmédiát (Hírstart)
„Mondd a másikról, hogy propagandista, hogy te magad ne lepleződj le” – Kiszelly Zoltán politológus szerint a nyugati és a hazai média egy része ezzel a trükkel próbálja lejáratni a közmédiát
dec. 1
4:39
Évek óta segíti a tűzoltók munkáját: egy csepp benzint is kiszagol Kabos (Blikk)
―Akár egy csepp benzint is képes kiszimatolni Kabos, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) tűzjelző kutyája.
dec. 1
4:51
Mától orosz nyelvű rádióadás indul Magyarországon (Hírstart)
Dunayskaya Volna, vagyis Dunai Hullám néven orosz nyelvű online rádió indul Magyarországon - írja a media1.hu.
dec. 1
4:57
Nagyon veszélyes időszak kezdődik Magyarországon (Hírstart)
Advent idején országszerte több a lakástűz. Leggyakrabban a nyílt láng használata miatt gyullad ki a lakás - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádiónak.
dec. 1
5:18
Gáspár Evelin: "Bántsa őt is a sors, meg engem is" (ATV)
Gáspár Evelin őszintén vallott a Mondd el Tatár Csillának!-ban. Tartsanak velünk vasárnap este 21:50-től az ATV-n!
dec. 1
6:09
Alkotmányjogász: szigorúbban kell szabályozni a terroristák idő előtti szabadulását (Hírstart)
Szigorúbb feltételekhez kellene kötni az idő előtti szabadulás lehetőségét terroristák esetében – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 szombat esti műsorában a pénteki londoni merényletre utalva. Fotó: MTI/Marjai János A szakértő szerint a kedvezményes szabadulás gyakorlata elterjedt nyugaton, mert egyes vélemények szerint segíti az int
dec. 1
6:30
Fordulat a móri nyomravezető ügyében? (ATV)
2002. május 9-e. 12 óra 10 perc. Két férfi lépett be a móri Erste bank fiókjába. Fegyvert vettek elő. Az egyikük festékszóróval fújta le a biztonsági kamerát és tüzet nyitott a fegyveréhez nyúló biztonsági őrre.
dec. 1
6:39
TAO-pénzek: brutális összeg ment látványsportokra (Ez a lényeg)
A TAO pénzeket is számos megválaszolatlan kérdés övezi, de az egyik legérdekesebb, hogy mégis milyen összeg megy el a látványsportokra államkassza helyett?
dec. 1
6:54
Ezt ígéri a MOK frissen megválasztott elnöke (ATV)
Az orvosoknak béremelést, a betegeknek hatékonyabb, hálapénzmentes ellátást ígér a Magyar Orvosi Kamara frissen megválasztott elnöke. A szakmai bizottság vezetését 16 év után váltotta le a tagság.
dec. 1
7:09
Megjön a tél jövő héten: brutális mínuszok és többcentis hó érkezik (24.hu)
Vasárnap éjjel már eshet.
dec. 1
7:09
Kósa: A zsidóknak lehet, még jól is esett a nyilasokra szavazni (Hírstart)
A Fidesz képviselője elemezte az önkormányzati választást a Fidelitas tisztújításán, amikor erről beszélt.
dec. 1
7:36
Éger István megbukott, de az elnökválasztás igazi tétje sokkal nagyobb volt a Magyar Orvosi Kamarában (168 Óra Online)
A hét végén választott új elnököt a Magyar Orvosi Kamara. A szervezet és személy szerint a leváltott dr. Éger István, az immár 16 éve regnáló elnök munkáját az utóbbi időben támadások és botrányok kísérték. Egyre több orvos követelt átlátható gazdálkodást, valós érdekképviseletet. Erősödött azok hangja, akik szerint kirakatmunka folyt a kormányzat
dec. 1
7:42
Kósa Lajos: A zsidóknak lehet, jól is esett a nyilas vitézt megszavazni (24.hu)
Kormánypárti eszmefuttatás.
dec. 1
7:48
Brutális gázolást rögzített a kamera Vácon (Infostart)
Az elgázolt nő több métert repült, agyrázkódás gyanújával került kórházba.
dec. 1
7:48
Sorra nyílnak az adventi vásárok országszerte - video (ATV)
Sorra nyílnak az adventi vásárok országszerte. Debrecenben a hagyományokhoz hűen óvodások díszítettek fel a Régi Városháza udvarán található karácsonyfákat. Pécsett pedig kézműves és mesevásár várja a látogatókat egészen karácsonyig.
dec. 1
7:57
Sorra nyílnak az adventi vásárok országszerte - video (Hírstart)
Sorra nyílnak az adventi vásárok országszerte. Debrecenben a hagyományokhoz hűen óvodások díszítettek fel a Régi Városháza udvarán található karácsonyfákat. Pécsett pedig kézműves és mesevásár várja a látogatókat egészen karácsonyig.
dec. 1
8:06
Kettős jelentése van karácsony előtt az Úr eljövetele kifejezésnek (Infostart)
Vasárnap, december 1-jén van advent első vasárnapja idén. A Szent András ünnepéhez (november 30.) legközelebb eső vasárnaptól Jézus Krisztus születésének napjáig, december 25-ig tartó advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyra előkészület ideje.
dec. 1
8:06
A Lánchídon sétálnak a HIV-szűrésért (Propeller)
Sétával hívják fel a figyelmet szakemberek és civil szervezetek a HIV-szűrés fontosságára és a betegség megelőzésére az AIDS-világnap alkalmából vörös fénnyel kivilágított Lánchídon vasárnap délután – közölték a szervezők. A közlemény szerint továbbra is kevesen járnak szűrésre: Magyarországon minden negyedik ember már csak a betegség előrehaladot
dec. 1
8:12
Kidobták a fideszes képviselőt a városházáról (Propeller)
Hoppál Péter fideszes képviselőnek egészen eddig a városházán béreltek irodát, most mennie kell. Egy pécsi bizottsági előterjesztés szerint Péterffy Attila független polgármester felmondja Hoppál Péter irodáját, ami a városházán van – írja a Pécsi Stop. Tavaly decembertől bérelt az országgyűlési hivatal határozatlan időre irodát a fideszes országg
dec. 1
8:18
Kálmán Olga havi 1 millió forintot kap főtanácsadóként (ATV)
Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes kabinetének tagjaként illeti meg a havi bruttó 1 milliós alapbér. Mindez egy közérdekű adatigénylés kapcsán derült ki, de a hírt megerősítette Kálmán Olga az RTL Híradónak.
dec. 1
8:21
A héten kiderül, tovább száguld-e a magyar ipar (Napi)
Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az októberi ipari termelés, a szeptemberi külkereskedelmi termékforgalom részletes adatai, valamint a monetáris tanács novemberi ülésének jegyzőkönyve - írta az MTI.
dec. 1
8:21
Kidobták a fideszes képviselőt a városházáról (Hírstart)
Hoppál Péter fideszes képviselőnek egészen eddig a városházán béreltek irodát, most mennie kell. Egy pécsi bizottsági előterjesztés szerint Péterffy Attila független polgármester felmondja Hoppál Péter irodáját, ami a városházán van – írja a Pécsi Stop. Tavaly decembertől bérelt az országgyűlési hivatal határozatlan időre irodát a fideszes országg
dec. 1
8:30
Remek hírek jöttek Zentéről (Infostart)
Kerekes szék helyett már kismotort hajt a kisfiú.
dec. 1
8:48
Hoppál Pétert kirakják a pécsi városházáról (24.hu)
Nincs számára hely.
dec. 1
8:51
Tesztelték a csokimikulásokat - mutatjuk az eredményt (Napi)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált élelmiszer és vegyipari laboratóriumában idén 22 csokimikulás összetételét és élelmiszercímkéjét vizsgálták meg - közölte az MTI-vel a tárca.
dec. 1
8:54
Havi bruttó egymillió forintért lesz főtanácsadó Kálmán Olga a Fővárosi Önkormányzatnál (168 Óra Online)
Havi bruttó egymillió forintos fizetést kap Kálmán Olga volt televíziós műsorvezető, a Demokratikus Koalíció politikusa  önkormányzati főtanácsadóként Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes mellett. Ez egy közérdekű adatigénylésből derült ki, az információt pedig Kálmán Olga is megerősítette az RTL Klub Híradójának.
dec. 1
9:00
Ilyen csokimikulást vegyen, ha nem akar rosszat a gyerekének (Propeller)
Mind a 22 féle csokimikulás megfelelt az előírásoknak, amelyeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált élelmiszer és vegyipari laboratóriumában idén megvizsgáltak – közölte a tárca vasárnap. A csokoládékon szereplő információk megfelelőek voltak, egyetlen esetben sem kellett fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indítani megtév
dec. 1
9:18
Életveszélyes késszúrásokkal ért véget Pestszentlőrincen a szomszédok vitája (168 Óra Online)
A rendőrség írja a honlapján, hogy 2019. november 29-én 15 órakor Pestszentlőrincen az 56 éves V. Attila összeszólalkozott 68 éves szomszédjával, a vita közben egy késsel többször megszúrta a férfit, akit életveszélyes sérülésekkel vittek a mentők kórházba.
dec. 1
9:21
Késelés lett a szomszédok vitájából Pestszentlőrincen (Hírstart)
A budapesti rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt.
dec. 1
9:30
Figyelem, több centi hó is eshet kedd reggelig: ez a megye kapja a legtöbbet (Pénzcentrum)
Hétfőn több centi eshet, jelenleg úgy látszik Pest megye lesz a befutó. Ahogy megérkezett a december és vele együtt a tél, úgy látszik a havazás sem várat sokáig magára. Az előrejelzések szerint hétfőn bizony esni fog a hó...
dec. 1
9:42
Így jön a hó óráról órára (ATV)
A napsütést nyugat felől növekvő fátyolfelhőzet szűri, majd késő délutántól megvastagszik a felhőtakaró.
dec. 1
10:12
DK: Soltész Miklós bocsánatot kért Gréczy Zsolttól (ATV)
„Az akaratlan elszólásért a korrektség jegyében elnézést kérek Öntől, természetesen nem állt szándékomban megsérteni az Ön jó hírnévhez való jogát" – írta levélben Soltész Miklós Gréczy Zsoltnak.
dec. 1
10:42
Az adatok alapján a kormánynak annyira nem is fontos az egészségügy (444)
Magyarországon fejenként, de még a GDP arányában is elmarad az uniós átlagtól az egészségügyre fordított pénz.
dec. 1
10:48
Nagyon vigyáznak a karácsonyi vásározókra (Propeller)
Fokozottan figyelnek a karácsonyi rendezvények, vásárok biztonságára az európai nagyvárosokban – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő vasárnap. A szakértő szerint az elmúlt évek merényleteiből sokat tanultak az európai hatóságok. Mint mondta, a karácsonyi vásárok helyszínét több városban is megváltoztatták, jobban védhető helyeken
dec. 1
11:00
Gothár-ügy: a Színművészeti tanára szerint "Orbán véresszájú cselédei tisztogatnának" (24.hu)
Janisch Attila szerint nem szabad kollektív módon rágalmazni.

Keresés