2020. január 4. szombat

jan. 4
0:00
Szombattól sem teherautók, sem turistabuszok nem hajthatnak át a Lánchídon, még húszmilliárd forint kell a felújításhoz (168 Óra Online)
Szombattól nem hajthatnak át a Lánchídon turistabuszok és teherautók. A korlátozás az 5 tonnánál nehezebb járműveket érinti, a tilalom a BKK menetrend szerint közlekedő járműveire nem vonatkozik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.
jan. 4
0:03
Bejelentés: megvan, mikortól lesznek ingyenesek a meddőséget kezelő gyógyszerek (Blikk)
Júliustól lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a teljes körű meddőségi kivizsgálások - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.
jan. 4
0:06
Bálint gazda lett az év embere (24.hu)
Az RTL nézői szavazták meg a százéves kertészt.
jan. 4
0:07
Ezt látni kell: így breakel a parancsnokságon a szombathelyi lánglovag (Blikk)
A szombathelyi tűzoltóságon készült a századosról a videoklip.
jan. 4
0:11
Dráma: sokkot kapott lánya sérülése láttán az exatlonos Timi édesanyja (Blikk)
Sokkot kapott Krizsa Tímea (26) édesanyja, Erdős Tímea, amikor az interneten meglátta: lánya megsérült az Exatlon Hungary forgatásán. Az asszony Tirolban dolgozik, így teljesen egyedül nézte végig a felvételt, amely miatt még jobban kiborult.
jan. 4
0:15
Turistabusz és teherautó sem hajthat fel szombattól a Lánchídra (Blikk)
Szombattól nem hajthatnak át turistabuszok és teherautók a Lánchídon a híd majdani felújításának végéig.
jan. 4
0:19
„Lépni kellett!” – Megszólalt Karácsony Gergely a Lánchíd lezárásának ügyében (Blikk)
A híd állapota nem ad okot semmiféle pánikkeltésre, de a felújítás már nem húzható sokáig, közölte Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere péntek este.
jan. 4
0:23
Rozsdásodik a felújított 3-as metró – Itt a Bkv reakciója is az ügyben (Blikk)
Megeszi a rozsda a 3-as metró néhány éves, méregdrágán felújított járműveit. Ez akkor derült ki, amikor a szerelőműhelyben megbontották a legelsőnek felújított vonat szerelőnyílásait. Mögötte rozsdás volt az egész padlólemez.
jan. 4
0:27
Egy 10 ezer forintos csekk miatt gyalázta a rendőröket a kiskunmajsai cserbenhagyó gázoló (Blikk)
Trágár kifejezésekkel kommentálta a kiskunmajsai cserben hagyó gázoló, amikor a nyáron megbüntették a rendőrök – hívták fel lapunk figyelmét helyiek.
jan. 4
0:30
Politico: Orbán azt fontolgatja, hogy kilép a Néppártból (Hírstart)
Egy magas rangú, meg nem nevezett fideszes beszélt erről a lapnak.
jan. 4
0:31
Izzanak a társkereső oldalak az ünnepek után (Blikk)
Odakint napközben is fagyos a levegő, de a társkereső oldalak izzanak, az év végi ünnepeket követően ugyanis mindig jelentősen megugrik az online társkereső oldalak forgalma.
jan. 4
0:35
Mindenük odalett: egy háromgyerekes család háza égett le Bács-Kiskun megyében – A könnyeivel küszködve mesélt a drámáról az édesanya (Blikk)
Szinte mindene odalett egy öttagú családnak, amikor házuk több szobája is kiégett a Bács-Kiskun megyei Fajszon – számolt be az esetről a Tények.
jan. 4
0:39
Döbbenetes adatok: minden eddiginél több szervátültetés volt 2019-ben (Blikk)
Több szervadományozás és több szervátültetés is volt az elmúlt évben, mint az azt megelőző 2018-ban – közölte pénteken az Országos Vérellátó Szolgálat. Míg 2018-ban 168 ilyen szervadományozás történt, a 2019-es évben már 180, ami a végstádiumú betegeknek jelent hatalmas segítséget.
jan. 4
3:00
Áder János kinevezte Tuzson Bence utódját (Hírstart)
A mai napon a köztársasági elnök a Miniszterelnökség államtitkárává nevezte ki György Istvánt.
jan. 4
3:27
Több tízezres tartozás miatt kapott fizetési felszólítást Szaxi Maxi öccse (Blikk)
Kényelmetlen tartozással szembesült Fekete Gábor (66), a Skorpió és a Hungária egykori dobosa, aki elvileg 11 éves lánya rajongása, gyakorlatilag viszont egy félreértelmezett előfizetői szerződés miatt kapott 70 ezer forintos fizetési felszólítást hazánk egyik legnagyobb mobilszolgáltatójától.
jan. 4
3:36
Korózs Lajos: Még el sem kezdődött az év és már hazudnak nyugdíj ügyben (Hírstart)
Még el sem kezdődött az év és már hazudnak nyugdíj ügyben. Vegyük sorba Rétvári Bence állításait. Először is azt mondja, hogy 3,5%-kal emelkedtek a nyugdíjak múlt év eleje óta. Másik állítása, hogy várhatóan az idén is magasabb lesz az infláció a tervezettnél. Harmadik állítása, hogy célul tűzték ki: a nyugdíjak...
jan. 4
3:45
Arra ébredt a műtét után Ágnes, hogy nem lát: emiatt kellett a budaörsi rendelő 12 szembetegét újra megoperálni (Blikk)
A szakrendelő elismerte a felelősségét, több higiéniai vizsgálat indult.
jan. 4
5:06
Beerősít a Fidesz Győrben (Hírstart)
Húszpontos átfogó programot jelentett be Győr további fejlődéséért Dézsi Csaba András orvos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje pénteken, a megyeszékhelyen.
jan. 4
5:18
A váratlan fordulatok évtizede (ATV)
Ha egyetlen meghatározó eseménnyel kellene jellemezni a 2010-es évtizedet, akkor a legtöbb embernek – de legalábbis az európaiaknak – a menekültválság juthat az eszébe. A Hetek cikke.
jan. 4
5:48
96 600 forintot is bukhatsz évente: csak egy orvosi igazolás kell az adókedvezményhez (Pénzcentrum)
Ha dolgozol és emellett bizonyos betegségekben szenvedsz, akkor a minimálbér öt százalékának megfelelő mértékű pénzt hagy az állam a zsebedben, adókedvezmény formájában. Mivel idén is emelkedett a minimálbér összege, mutatjuk...
jan. 4
6:15
Elárasztja Magyarországot a veszélyes kínai e-cigaretta (Ripost)
Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) betiltja a fodormentás és gyümölcsös ízű patronokkal használatos e-cigarettákat. Harminc napot kaptak az ilyen termékek gyártói arra, hogy leálljanak a termeléssel és a forgalmazással. Közben Magyarországot elárasztották az olcsó, ellenőrizetlen e-cigik, melyeket interneten lehet rendelni. Dobozu
jan. 4
6:18
Tizenkét beteget kellett kórházban kezelni a budaörsi szakrendelőben végzett műtét után (Hírstart)
A szövődmények valószínű oka, hogy a műtétek során nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat.
jan. 4
6:42
Ipari hóban szánkóztak a gyerekek Kazincbarcikán (24.hu)
Ez kerül ki ködös időben a gyárakból. Elvileg nem károsabb, mint a levegő.
jan. 4
6:54
„Küzdelmes évre készülünk” (Bankmonitor)
Dömötör Csaba a múlt év egyik tanulságaként hangsúlyozta: nem lehet magától értetődőnek tekinteni a jobboldali választási győzelmeket, közösségként és egyénként is mindig újra meg kell értük küzdeni.
jan. 4
7:00
Régi-új elnökkel fordulhat rá 2022-re a Momentum (Alternatív Energia)
Nyáron tart tisztújítást a legnagyobb parlamenten kívüli ellenzéki párt, jelenleg az a legvalószínűbb, hogy Fekete-Győr András ismétel.
jan. 4
7:00
Dunai hajóbaleset: elhúzódó kártérítés (Bankmonitor)
A vád szerint a Hableány sétahajó huszonnyolc ember életét követelő, tavaly májusi katasztrófájára Jurij Csaplinszkij szabályszegései miatt kerülhetett sor.
jan. 4
7:12
Katonai járművek a magyar autópályákon (Infostart)
A Magyar Honvédség katonái az erősödő migrációs nyomás miatt hétfőtől az eddiginél nagyobb létszámban támogatják a rendőröket a határvédelmi feladatok ellátásában - közölte a Honvédelmi Minisztérium
jan. 4
7:24
Három kerékpérutat terveztet a NIF (Napi)
A Budapestről a Balatonhoz vezető, az EuroVelo 6, illetve a Balaton környéki kerékpárutakból terveztet összesen három szakaszt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
jan. 4
7:33
Balatoni újhullám: árnyékkormányként irányítja a régiót egy hatalomhoz közeli üzleti kör (Alternatív Energia)
A szakpolitikusok eltűntek, a fejlesztési tanács díszletté vált, és már a helyi fideszesek szava sem számít.
jan. 4
7:36
Meg kell ismételni 12 beteg műtétjét a Budaörsi Egészségügyi Központban (ATV)
Tizenkét beteg szürkehályog-műtétjét kellett megismételni, mert - valószínűleg - nem tartották be a higiéniai előírásokat, és emiatt szövődmények léptek fel. A betegek szeme a műtét után szúrt és váladékozott. A beavatkozásokat a Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos sebészeti részlegén végezték el.
jan. 4
7:36
Gyula Tv Híradó 2020. 01. 02. (Hírstart)
Témák: – A Pál nevet kapta az év első, Gyulán született babája. A január 1-jén, 6 óra 48 perckor, a terhesség 35. hetében világra jött csecsemő és édesanyja is jól vannak, napokon belül elhagyhatják a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházát. – 2020. január 1-jén, délben is 16. századi fegyverek másolatával leadott lövésekkel köszöntöt
jan. 4
7:36
Nyitott városvezetést ígér a kormánypártok győri jelöltje (Bankmonitor)
Bemutatta pénteken húsz pontból álló programját Dézsi Csaba András, a Fidesz–Kdnp győri polgármesterjelöltje, amellyel tovább fejlesztené a megyeszékhelyt.
jan. 4
7:38
Tarlós István öröksége (Hírstart)
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer hat rozsdás metrókocsi. Ennyit kellett kivenni a forgalomból, mert zavarta az utazóközönséget. Sokan attól féltek ugyanis, hogy a kocsik a rozsdától bármikor széteshetnek. Magunk között szólva, volt ebben valami.
jan. 4
7:42
Meg kell ismételni 12 beteg műtétjét a Budaörsi Egészségügyi Központban (Hírstart)
Tizenkét beteg szürkehályog-műtétjét kellett megismételni, mert - valószínűleg - nem tartották be a higiéniai előírásokat, és emiatt szövődmények léptek fel. A betegek szeme a műtét után szúrt és váladékozott. A beavatkozásokat a Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos sebészeti részlegén végezték el.
jan. 4
7:48
Gyalogos-kerékpáros híd épül a Dunán (Napi)
A Dunakiliti-Dobrohoąt' (Doborgaz) közötti gyalogos-kerékpáros Duna-híd magyar részének építésére írt ki közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
jan. 4
7:48
Nyitott városvezetést ígér a kormánypártok győri jelöltje (Hírstart)
Bemutatta pénteken húsz pontból álló programját Dézsi Csaba András, a Fidesz–Kdnp győri polgármesterjelöltje, amellyel tovább fejlesztené a megyeszékhelyt.
jan. 4
8:06
Nincs engedély rá, de az Orbán-kormány már megkezdené Paks II. gödreinek kiásását (168 Óra Online)
A nukleáris biztonsági szabályzat jelenleg kifejezetten tiltja, hogy az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) az új paksi blokkok engedélyezése előtt hozzájáruljon a munkagödör kiásásához – derül ki a hatóság Népszava kérdéseire adott válaszaiból. A kormány ugyanakkor jelenleg is dolgozik a tilalom feloldásán – erősítették meg.
jan. 4
8:06
A lojalitás csak addig tart a politikában, amíg értelme van - interjú Török Gáborral (Alternatív Energia)
Ma nem mondhatjuk biztosan, hogy Orbán Viktor kormányfő három év múlva is meghatározó szereplője lesz a magyar politikának – véli a politológus.
jan. 4
8:06
Hat "felújított" orosz metrókocsit vont már ki a forgalomból a BKV (444.hu)
A rozsda-ügy miatt Karácsony Gergely elrendelte a metróbeszerzés kivizsgálását.
jan. 4
8:08
Orbán meggyógyult, operába megy (444.hu)
A magyar miniszterelnök vasárnap minden körülmények között a prágai operaház ünnepélyes megnyitóján vesz részt.
jan. 4
8:10
Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos szerint a klímasztrájkoló fiatalok nagy része "magát a problémát sem érti" (444.hu)
És a boomer-generációt hibáztatják.
jan. 4
8:18
Bevált a testkamera használta a kalauzoknál (Hírstart)
Azokon a vonalakon, ahol elkezdték használni a rendszert, nem történt atrocitás.
jan. 4
8:21
Havas eső és havazás is lehet szombaton (24.hu)
Éjszaka ónos szitálás és köd marad.
jan. 4
8:24
Orbán meggyógyult, operába megy (Hírstart)
A magyar miniszterelnök vasárnap minden körülmények között a prágai operaház ünnepélyes megnyitóján vesz részt.
jan. 4
8:39
Gulisio Tímea: Érték (Alternatív Energia)
„Ötvenöt és hatvan közötti, szakállas. Ha éppen nem eszik, akkor újságot olvas. Vagy úgy tesz, mintha olvasna. Gyanús, nagyon gyanús. Talán kém. Vagy terepet felderítő tolvaj.”
jan. 4
8:54
Török Gábort elképeszti, amit a Fideszben lát (24.hu)
A politológust elképeszti, hogy a Fideszben sokan úgy vélik, már el is bukták a 2022-es választást.
jan. 4
9:06
Úgy tűnik, Fekete-Győr Andrásnak nem lesz kihívója (168 Óra Online)
Nyáron tart tisztújítást a legnagyobb parlamenten kívüli ellenzéki párt, a Momentum. Jelenleg az a legvalószínűbb, hogy Fekete-Győr András ismétel az elnöki pozícióban – írja a Népszava.
jan. 4
9:06
Taroltak a magyarok az európai szuperlottón: repkedtek a milliókl (Pénzcentrum)
Tegnap este kihúzták az Eurojackpot 2020/1. heti nyerőszámait. Mivel ezen a játékhéten idehaza és külföldön sem volt telitalálat, így a következő sorsoláson bruttó 40 millió euróért, azaz 13,2 milliárd forintért izgulhatnak majd...
jan. 4
9:12
Taroltak a magyarok az európai szuperlottón: repkedtek a milliók (Pénzcentrum)
Tegnap este kihúzták az Eurojackpot 2020/1. heti nyerőszámait. Mivel ezen a játékhéten idehaza és külföldön sem volt telitalálat, így a következő sorsoláson bruttó 40 millió euróért, azaz 13,2 milliárd forintért izgulhatnak majd...
jan. 4
9:30
Török Gábor szerint Orbán bukhat (Napi)
Nem biztos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök három év múlva is meghatározó szereplő lesz Török Gábor politológus szerint. Vagy mégis.

Keresés