2020. január 27. hétfő

jan. 27
0:48
A korábbi Fidesz-KDNP-s polgármester nyerte az időközi választást a Nógrád megyei Patakon (Hírstart)
Fekete Tibor (Fidesz-Kdnp), a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Nógrád megyei Patakon – közölte a jegyző az Mti-vel.
jan. 27
1:36
Győr új fideszes polgármestere: Vannak gyomok, amiket ki kell gyomlálni (Hírstart)
Dézsi Csaba András gyomlálásra és ültetésre készül Győrben, az autóipar mellé pedig új lábakat növesztene a városnak.
jan. 27
2:00
Fidesz: Köszönjük, Győr! (Bankmonitor)
Fölényesen győzött a Fidesz-Kdnp jelöltje Győrben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik szavazatukkal Dézsi Csaba Andrást és a fejlődést támogatták – olvasható a Fidesz közleményében.
jan. 27
2:24
Dézsi Csaba András: Kemény kampányon vagyunk túl (Bankmonitor)
A frissen megválasztott győri polgármester elmondta: kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezetekkel, kamarákkal, mert íróasztal mellett nem mindig lehet jó megoldást találni.
jan. 27
3:06
Bokorban is a régi polgármestert választották újra (Hírstart)
Hegedűs Pál független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Nógrád megyei Bokor községben.
jan. 27
5:15
Nem a Duna közvetlen partjára helyeznék a római parti fő árvízvédelmi vonalat (ATV)
A Főváros vezetése a kedden beterjesztendő tervek szerint nem a Duna közvetlen partjára helyezné a római parti fő árvízvédelmi vonalat. Azt gondolják, a korábbi mobilgátas terv a természetes part rombolása mellett műszaki problémákat is okozna. Az egyik lehetséges új változat szerint a gát a Nánási út- Királyok útja vonalában valósulna meg.
jan. 27
5:18
Nem a Duna közvetlen partjára helyeznék a római parti fő árvízvédelmi vonalat (Hírstart)
A Főváros vezetése a kedden beterjesztendő tervek szerint nem a Duna közvetlen partjára helyezné a római parti fő árvízvédelmi vonalat. Azt gondolják, a korábbi mobilgátas terv a természetes part rombolása mellett műszaki problémákat is okozna. Az egyik lehetséges új változat szerint a gát a Nánási út- Királyok útja vonalában valósulna meg.
jan. 27
5:24
Mai számok (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 4 (négy) 13 (tizenhárom) 33 (harminchárom) 37 (harminchét) 40 (negyven) 41 (negyvenegy) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 50 darab, nyereményük egyenként 324.710 forint; 4 találatos
jan. 27
5:45
Ekkora hiány még nem volt a TB-kasszában az Orbán-kormány alatt (Menedzsment Fórum)
A jelek szerint komoly következményekkel járt a kormány újítása a munkáltatói befizetések költségvetési elosztását illetően.
jan. 27
5:54
A birodalom visszavág és populizmussal vádol (Bankmonitor)
Orbán Viktor a rossz fiú a nyugati politikai narratíva szerint, amit a többségében baloldali újságírók határoznak meg – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Werner Patzelt német politológus.
jan. 27
5:54
Élesedik a nyugdíjkrízis: van kiút a nyomorból, itt a mesterterv? (Pénzcentrum)
Január folyamán több nyugdíjasok ügyét pártoló szervezet kezdeményezett párbeszédet a nyugdíjszámítás, nyugdíjminimum, és általánosságban az idősek szociális helyzetének ügyében. Változásokat sürget a Nyugdíjas Parlament Országos...
jan. 27
6:06
Dézsi Csaba András nyerte a polgármester-választást Győrben (Infostart)
A megyeszékhelyen kívül még hat településen tartottak időközi választást. Dézsi konstruktív munkát ígér, és rendet szeretne tenni, mert "vannak gyomok, amiket ki kell gyomlálni, de új palántákat is kell ültetni".
jan. 27
6:12
Fölényesen nyerte a győri választást a Fidesz jelöltje (Bankmonitor)
A Fidesz-Kdnp polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András nyerte a tegnapi időközi polgármester-választást Győrben, a kormánypárti politikus a voksok több mint 56 százalékát szerezte meg.
jan. 27
6:18
Van, aki szerint Borkai Zsolt maradhatott volna (Bankmonitor)
Feszült hangulatban szavaztak a győriek a tegnapi polgármester-választáson, a legtöbben nem akartak beszélni sem az elmúlt hónapok eseményeiről, sem a szavazásról.
jan. 27
6:24
Fölényesen nyerte a győri választást a Fidesz jelöltje (Hírstart)
A Fidesz-Kdnp polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András nyerte a tegnapi időközi polgármester-választást Győrben, a kormánypárti politikus a voksok több mint 56 százalékát szerezte meg.
jan. 27
6:24
Trump a Fehér Házban az izraeli ellenzék egyik vezető politikusát, majd a kormányfőt fogadja (Propeller)
Donald Trump amerikai elnök hétfőn fogadja a Fehér Házban Benjamin Ganc izraeli ellenzéki politikust, majd – külön – Benjamin Netanjahut, a zsidó állam kormányfőjét. Mindkettőjükkel a Washington által előterjesztendő palesztin-izraeli békemegállapodás tervezetét vitatja meg. A két izraeli politikust ugyan együtt hívták meg a Fehér Házba, de Ganc –
jan. 27
6:30
Nézőpont: Nagy hiba volt balra tolódni (Bankmonitor)
.
jan. 27
6:30
Apagyilkosság Orgoványon: megszólalt a kamasz édesanyja (Ripost)
A 15 éves fiú szombaton megölte a saját apját, majd kihívta a rendőrséget. Édesanyja nem tud neki megbocsátani.
jan. 27
6:32
Budaörsi horrorrendelő: a betegek szerint a kilincsen találtak gyanús dolgot (Ripost)
Csatornabűzben műtöttek: nem csoda, hogy ketten végleg megvakultak az egyik szemükre, mivel utólag fekáliafertőzést állapítottak meg a Budaörsi Egészségügyi Központban. December 12-én 22 emberen végeztek rutin szürkehályog műtétet, közülük 12-en két napra rá arra ébredtek, hogy nem látnak. Az egymást csak sorstársaknak nevező betegek még mindig a l
jan. 27
6:33
Elképesztő állapotban van a Lánchíd, nem várhatunk tovább a felújítással (ATV)
1949-ben Budapest azt ünnepelte, hogy újjáépítették a Lánchidat, amelyet jó 100 évvel korábban Széchenyi István álmodott meg. A felújítás egyébként azért kellett, mert a visszavonuló németek 1945 január 18-án, vagyis szinte napra pontosan 75 éve felrobbantották az építményt.
jan. 27
6:36
Lódított a kormány és megalapozatlan az indok, amivel megvonná a tb-tartozók térítésmentes egészségügyi ellátását (Alternatív Energia)
Csaknem háromszorosára nagyította a kormány a tb-hozzájárulást nem fizetők okozta kárt – tudta meg lapunk. Azt viszont nem vizsgálják, miért is ilyen sok a potyautas.
jan. 27
6:36
Győr: a Fidesz behűtötte a pezsgőt, 50 százalék fölötti, magabiztos Dézsi-győzelmet várnak (Hírstart)
A fideszesek már szinte biztosra veszik az 50 százalék fölötti győzelmet Győrben, forrásaink szerint Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje majdnem minden szavazó körben hozza a leadott voksok több mint a felét.
jan. 27
6:36
Több mint száz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén (Bankmonitor)
124 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az Mti-t.
jan. 27
6:42
A családvédelmi akcióterv minden pontja elindult (Bankmonitor)
.
jan. 27
6:45
Fontos változás jöhet a Diákhitelnél (ATV)
A felsőoktatási hallgatók megnőtt kiadásai indokolttá teszik a szabad felhasználású Diákhitel 1 maximális összegének emelését - a témáról hétfői számában ír a Világgazdaság.
jan. 27
6:48
Kiszélesítik az OBH elnökének jogkörét (Napi)
Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a bíróságok szervezetével vagy működésével kapcsolatos, a feladatkörébe tartozó fontosabb ügyekben javaslattételre, véleményezésre, tanácsadásra és állásfoglalásra kabinetet hozhat létre.
jan. 27
6:48
Maróth Gáspár: A GVH megnevezte, hogy ki szervezte az egészségügy Microsoft-botrányát (24.hu)
A Gazdasági Versenyhivatal 2016-ban az Orbán-kormány jelenlegi hadiipari kormánybiztosának egykori cégénél is razziázott, amikor egy 46 milliárdos kórházi eszközbeszerzésre létrejött kartell szálait próbálta kibogozni. Interjú.
jan. 27
6:48
Feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik (Bankmonitor)
A Jakab Péter-féle összefogáspárti vezetés győzelme után tegnap feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik, és valamennyi tag kilépett a pártból.
jan. 27
7:12
Ezerszámra keresik a dolgozókat e cégek, és nagyon sokat fizetnének (Napi)
Több ezer új munkatársat szívna fel a pénzügyi szektor. A fizetés magas, az átlagos bruttó bér 661 ezer forint volt tavaly ősszel, és gyorsan emelkedik, még sincs elég jelentkező a pozíciókra.
jan. 27
7:24
Vészjósló adatok a magyar gazdaságról, eluralkodott a pesszimizmus (Napi)
A decemberinél kisebb mértékben, de januárban is folytatódott a GKI konjunktúraindexének csökkenése, amely így több mint hároméves mélypontjára süllyedt - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
jan. 27
7:24
Gyengült a forint (Propeller)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon. Hétfő reggel hét órakor az eurót 336,34 forinton, a dollárt 304,90 forinton, a svájci frankot 314,10 forinton, a japán jent pedig 2,7961 forinton jegyezték. A pénteki záráshoz képest az euró 0,12 százalékkal, a dollár 0,05 százalékkal, a frank 0,12 százalékkal, a jen pedig 0,
jan. 27
7:26
Útinform: élénk a forgalom a fővárosba vezető utakon (Propeller)
Az M0-s déli szakaszán Dunaharaszti és Halásztelek között araszolnak a közlekedők az M1-es irányába. Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: - Élénk a forgalom a Budapest környéki bevezető utakon. Lassulásra kell számítaniuk az autósoknak az M3-as autópályán Mogyoródtól, a 10-es főúton a solymári körforgalomnál,
jan. 27
7:30
Feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik (Hírstart)
A helyi csoport volt elnöke reméli, hogy a párt egyszer majd visszatalál az eredeti útra.
jan. 27
7:30
Teljes terjedelmében égett egy melléképület Segesden (Propeller)
A lángok a Somogy megyei település Vasút utcájában csaptak fel. Teljes terjedelmében égett egy körülbelül negyven négyzetméteres melléképület hétfőre virradó éjjel a Somogy megyei Segesd Vasút utcájában. A tűzhöz a nagyatádi hivatásos, a böhönyei önkormányzati és a segesdi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik közös erővel, több oldalról támadva, h
jan. 27
7:33
Üzent a WHO: így kerülhető el a koronavírus (ATV)
Ajánlásokat tett közzé az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) arról, milyen alapvető szabályokkal csökkenthető annak esélye, hogy valaki megfertőzödjön koronavírussal.
jan. 27
7:33
Koronavírus Magyarországon? Kiderült az igazság a fertőzésről (Ripost)
A koronavírus egyre nagyobb pánikot okoz világszerte, és már olyan hírek is felröppentek, hogy hazánkban is megjelent.
jan. 27
7:36
Fontos változás jöhet a Diákhitelnél (Hírstart)
A felsőoktatási hallgatók megnőtt kiadásai indokolttá teszik a szabad felhasználású Diákhitel 1 maximális összegének emelését - a témáról hétfői számában ír a Világgazdaság.
jan. 27
7:42
Varga Judit szerint eljött a keresztény-konzervatív zöld politika ideje (Alternatív Energia)
Az igazságügyi miniszter közölte: a szabályozás kidolgozását rá kell bízni az egyes kormányokra.
jan. 27
7:42
A balközép sikeresen megállította Salvini szélsőjobbos nyomulását Emilia-Romagnában (444.hu)
A gazdag észak-olasz tartományt mindig is a baloldal kormányozta, de a szélsőséges pártvezér itt akart áttörni és példát statuálni.
jan. 27
7:48
Csenyétei halál: a mentősök részletesen elmagyarázták, mi és hogyan történt (Infostart)
Már amikor riasztották őket "egy élettelen férfihoz", szidalmazás és fenyegetés érte őket.
jan. 27
7:48
Újabb adócsökkentésekre készül a kormány (Napi)
A kormány az elmúlt években több adócsökkentést is végrehajtott, de az adóbevételek így is növekedni tudtak, ami a fekete gazdaság háttérbe szorításának köszönhető. A gazdasági körülmények romlása miatt akciótervvel készülnek, újabb adócsökkentések jöhetnek - derül ki Tállai András pénzügyminiszter-helyettes a Magyar Nemzetnek adott interjújából.
jan. 27
7:48
Feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik (Hírstart)
A Jakab Péter-féle összefogáspárti vezetés győzelme után tegnap feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik, és valamennyi tag kilépett a pártból.
jan. 27
7:48
Népszava: Egyre többet ülünk a budapesti dugókban (Igényes férfi)
Budapest lakossága tovább csökkent, míg Pest megyéé tovább nőtt.
jan. 27
7:48
124 határsértőt kaptak el a hétvégén a rendőrök (Propeller)
124 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 24, szombaton 28, vasárnap 61 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági ha
jan. 27
7:54
Borult idővel indul a hét (24.hu)
Szinte bárhol lehet hószállingózás.
jan. 27
7:54
Ezerszámra keresik a dolgozókat e cégek, és nagyon sokat fizetnének (Hírstart)
Több ezer új munkatársat szívna fel a pénzügyi szektor. A fizetés magas, az átlagos bruttó bér 661 ezer forint volt tavaly ősszel, és gyorsan emelkedik, még sincs elég jelentkező a pozíciókra.
jan. 27
7:54
Képzéseket kínál az állam a gyöngyöspatai romáknak (Bankmonitor)
Gyöngyöspata önkormányzata és a tankerület közvetlenül konzultálna az iskolaügy érintettjeivel, akiket levélben keresnek meg, hogy a kártérítési pénz helyett képzések széles választékát kínálják nekik.
jan. 27
8:00
Diákhitel: drasztikus változások jönnek (Napi)
Új termékeken, a meglévő hitelek terén pedig több változtatás előkészítésén dolgozik a Diákhitel Központ (DHK) - mondta a Világgazdaságnak Magyar Péter, a központ vezérigazgatója. Fix kamatozású, fix futamidejű konstrukciók bevezetésén is gondolkodnak, valamint limitemelésről is szó van
jan. 27
8:00
Emelnék a diákhitel plafonját (Propeller)
A felsőoktatási hallgatók megnőtt kiadásai indokolttá teszik a szabad felhasználású Diákhitel 1 maximális összegének emelését – a témáról hétfői számában ír a Világgazdaság. A lapnak Magyar Péter, a Diákhitel Központ (DHK) vezérigazgatója elmondta: új termékeken, a meglévő hiteleknél pedig több változtatás előkészítésén dolgoznak. Így amennyiben a
jan. 27
8:03
Nem sikerült felállnia a padlóról a forintnak: tovább zuhant (ATV)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon.

Keresés