2020. január 27. hétfő

jan. 27
0:06
Fölényesen nyerte a győri polgármester-választást a Fidesz-KDNP jelöltje (Magyar Hírlap)
Dézsi Csaba András a szavazatok 56,14 százalékát kapta
jan. 27
0:48
A korábbi Fidesz-KDNP-s polgármester nyerte az időközi választást a Nógrád megyei Patakon (Hírstart)
Fekete Tibor (Fidesz-Kdnp), a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Nógrád megyei Patakon – közölte a jegyző az Mti-vel.
jan. 27
1:36
Győr új fideszes polgármestere: Vannak gyomok, amiket ki kell gyomlálni (Hírstart)
Dézsi Csaba András gyomlálásra és ültetésre készül Győrben, az autóipar mellé pedig új lábakat növesztene a városnak.
jan. 27
1:39
Tovább támadja hazánkat Soros (Lokál)
Alternatív megoldást keres az Európai Unió, hogy újfent migránsokat zsuppoljon a kontinensre, mivel korábbi migrációs paktumuk látványosan megbukott. Az egyre erősödő bevándorlás új formája lesz a klímamigráció, mindeközben Soros György egy új politikai elit kinevelésén buzgálkodik, melybe bűnözőket és illegális bevándorlókat von be.
jan. 27
1:43
Magabiztos Fidesz-KDNP győzelem: Dézsi Csaba András nyerte a győri polgármester-választást (Lokál)
Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelölte nyerte meg a vasárnapi időközi polgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint.
jan. 27
2:00
Fidesz: Köszönjük, Győr! (Magyar Nemzet)
Fölényesen győzött a Fidesz-Kdnp jelöltje Győrben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik szavazatukkal Dézsi Csaba Andrást és a fejlődést támogatták – olvasható a Fidesz közleményében.
jan. 27
2:06
Tíz szó, aminek kevesen tudják a jelentését - kvíz (Eduline)
Mit jelent az uzurpátor? Vagy éppen a secco? Lássuk, hogy eltaláljátok-e a következő idegen szavak pontos jelentését.
jan. 27
2:24
Dézsi Csaba András: Kemény kampányon vagyunk túl (Magyar Nemzet)
A frissen megválasztott győri polgármester elmondta: kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezetekkel, kamarákkal, mert íróasztal mellett nem mindig lehet jó megoldást találni.
jan. 27
3:06
Bokorban is a régi polgármestert választották újra (Hírstart)
Hegedűs Pál független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Nógrád megyei Bokor községben.
jan. 27
3:06
Fontos határidő a szülőknek: már csak pár napig lehet kérelmezni az iskolakezdés alóli felmentést (Eduline)
Január 31-ig, vagyis péntekig kell benyújtaniuk az Oktatási Hivatalhoz a felmentési kérelmet azoknak a szülőknek, akik szeretnék, hogy hatéves gyerekük még egy évig az óvodában maradhasson. Ugyanakkor ha a pedagógiai szakszolgálat még a határidő előtt a felmentést támogató véleményt állít ki, nincs szükség a kérelemre. Itt vannak a részletek.
jan. 27
3:33
Visszakapta a hegedűjét Lajkó Félix (Lokál)
Visszakapta több mint két hónappal ezelőtt ellopott értékes hegedűjét Lajkó Félix hegedűművész Újvidéken.
jan. 27
4:06
Sorrendmódosítás a középiskolai felvételin: lesz rá lehetőség? (Eduline)
Hogyan és mikor lehet sorrendet módosítani a középiskolai felvételin? Fontos kérdésre válaszolunk.
jan. 27
4:54
Múltra épülő jelen, a jövőbe tekintve (Magyar Hírlap)
„Most is arra hívunk mindenkit, hogy dolgozzunk együtt Székesfehérvárért, és tegyük félre az indulatokat, amik csak pusztítanak”– vallja a fideszes Horváth Miklósné
jan. 27
5:00
Közvetlen egyeztetés lehet a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel (Magyar Hírlap)
Bántalmazott tanárok, bajkeverő Soros-szervezet
jan. 27
5:02
Fejlesztések helyett kunyerál Karácsony (Magyar Hírlap)
Hétértékelő. Az elmúlt száz nap a politikai kinevezettek helyzetbe hozásáról szólt a baloldalon, fővárosi és kerületi szinten egyaránt – hívta fel a figyelmet Boros Bánk Levente
jan. 27
5:04
Elfogadhatatlan, hogy az elítéltek kártérítése több, mint a sértetteké (Magyar Hírlap)
Börtönbiznisz
jan. 27
5:06
Hány pontot kaphattok a felvételin az OKTV-n elért eredményeitekért? (Eduline)
Mennyit ér a felsőoktatási felvételin az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) elért eredmény? Újabb fontos kérdésre válaszolunk.
jan. 27
5:06
Fölényes Fidesz-győzelem, Dézsi Csaba András lesz Győr polgármestere (Magyar Hírlap)
Időközi választás összellenzéki kudarccal
jan. 27
5:08
Hatszázmilliárdos plusz a családoknál (Magyar Hírlap)
Már százezer igénylést nyújtottak be az akcióterv valamelyik elemére
jan. 27
5:09
Köves Slomó: Magyarországon biztonságban vannak a zsidók (Lokál)
Ma van a holokauszt nemzetközi emléknapja. Köves Slomó rabbi a Lokálnak azt mondta, hogy a holokauszt nem zsidó ügy és mindannyiunk számára van benne okulni való. Úgy véli, a mai Magyarországon biztonságban és nyugalomban élhetnek a zsidók.
jan. 27
5:10
Hengerelt a Jobbikban a balliberális hadtest (Magyar Hírlap)
Hermetikusan zárt kongresszuson lett új elnök a balhés Jakab Péter, Szávay Istvánt és körét kiszorították a vezetésből, a Nézőpont Intézet szerint identitásválságban van a párt
jan. 27
5:15
Nem a Duna közvetlen partjára helyeznék a római parti fő árvízvédelmi vonalat (ATV)
A Főváros vezetése a kedden beterjesztendő tervek szerint nem a Duna közvetlen partjára helyezné a római parti fő árvízvédelmi vonalat. Azt gondolják, a korábbi mobilgátas terv a természetes part rombolása mellett műszaki problémákat is okozna. Az egyik lehetséges új változat szerint a gát a Nánási út- Királyok útja vonalában valósulna meg.
jan. 27
5:18
Nem a Duna közvetlen partjára helyeznék a római parti fő árvízvédelmi vonalat (Hírstart)
A Főváros vezetése a kedden beterjesztendő tervek szerint nem a Duna közvetlen partjára helyezné a római parti fő árvízvédelmi vonalat. Azt gondolják, a korábbi mobilgátas terv a természetes part rombolása mellett műszaki problémákat is okozna. Az egyik lehetséges új változat szerint a gát a Nánási út- Királyok útja vonalában valósulna meg.
jan. 27
5:24
Mai számok (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 4 (négy) 13 (tizenhárom) 33 (harminchárom) 37 (harminchét) 40 (negyven) 41 (negyvenegy) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 50 darab, nyereményük egyenként 324.710 forint; 4 találatos
jan. 27
5:36
Dézsi Csaba András: kemény kampányon vagyunk túl (Lokál)
Kemény, problémamegoldó kampányon van túl Dézsi Csaba András, a győri vasárnapi időközi polgármester-választás nyertese.
jan. 27
5:45
Ekkora hiány még nem volt a TB-kasszában az Orbán-kormány alatt (Menedzsment Fórum)
A jelek szerint komoly következményekkel járt a kormány újítása a munkáltatói befizetések költségvetési elosztását illetően.
jan. 27
5:54
A birodalom visszavág és populizmussal vádol (Magyar Nemzet)
Orbán Viktor a rossz fiú a nyugati politikai narratíva szerint, amit a többségében baloldali újságírók határoznak meg – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Werner Patzelt német politológus.
jan. 27
5:54
Élesedik a nyugdíjkrízis: van kiút a nyomorból, itt a mesterterv? (Pénzcentrum)
Január folyamán több nyugdíjasok ügyét pártoló szervezet kezdeményezett párbeszédet a nyugdíjszámítás, nyugdíjminimum, és általánosságban az idősek szociális helyzetének ügyében. Változásokat sürget a Nyugdíjas Parlament Országos...
jan. 27
6:06
Dézsi Csaba András nyerte a polgármester-választást Győrben (Infostart)
A megyeszékhelyen kívül még hat településen tartottak időközi választást. Dézsi konstruktív munkát ígér, és rendet szeretne tenni, mert "vannak gyomok, amiket ki kell gyomlálni, de új palántákat is kell ültetni".
jan. 27
6:06
Mi a határideje a nyelvvizsga-bizonyítványok feltöltésének a 2020-as felvételin? (Eduline)
Még nincs nyelvvizsgátok, de a következő hónapokban szeretnétek megszerezni? Meddig kell feltöltenetek, ha azt szeretnétek, hogy ezt pluszpontként számolják el a felvételin? Mutatjuk a részleteket.
jan. 27
6:12
Fölényesen nyerte a győri választást a Fidesz jelöltje (Magyar Nemzet)
A Fidesz-Kdnp polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András nyerte a tegnapi időközi polgármester-választást Győrben, a kormánypárti politikus a voksok több mint 56 százalékát szerezte meg.
jan. 27
6:18
Van, aki szerint Borkai Zsolt maradhatott volna (Magyar Nemzet)
Feszült hangulatban szavaztak a győriek a tegnapi polgármester-választáson, a legtöbben nem akartak beszélni sem az elmúlt hónapok eseményeiről, sem a szavazásról.
jan. 27
6:24
Fölényesen nyerte a győri választást a Fidesz jelöltje (Hírstart)
A Fidesz-Kdnp polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András nyerte a tegnapi időközi polgármester-választást Győrben, a kormánypárti politikus a voksok több mint 56 százalékát szerezte meg.
jan. 27
6:24
Trump a Fehér Házban az izraeli ellenzék egyik vezető politikusát, majd a kormányfőt fogadja (Propeller)
Donald Trump amerikai elnök hétfőn fogadja a Fehér Házban Benjamin Ganc izraeli ellenzéki politikust, majd – külön – Benjamin Netanjahut, a zsidó állam kormányfőjét. Mindkettőjükkel a Washington által előterjesztendő palesztin-izraeli békemegállapodás tervezetét vitatja meg. A két izraeli politikust ugyan együtt hívták meg a Fehér Házba, de Ganc –
jan. 27
6:30
Nézőpont: Nagy hiba volt balra tolódni (Magyar Nemzet)
.
jan. 27
6:33
Elképesztő állapotban van a Lánchíd, nem várhatunk tovább a felújítással (ATV)
1949-ben Budapest azt ünnepelte, hogy újjáépítették a Lánchidat, amelyet jó 100 évvel korábban Széchenyi István álmodott meg. A felújítás egyébként azért kellett, mert a visszavonuló németek 1945 január 18-án, vagyis szinte napra pontosan 75 éve felrobbantották az építményt.
jan. 27
6:36
Lódított a kormány és megalapozatlan az indok, amivel megvonná a tb-tartozók térítésmentes egészségügyi ellátását (Népszava)
Csaknem háromszorosára nagyította a kormány a tb-hozzájárulást nem fizetők okozta kárt – tudta meg lapunk. Azt viszont nem vizsgálják, miért is ilyen sok a potyautas.
jan. 27
6:36
Győr: a Fidesz behűtötte a pezsgőt, 50 százalék fölötti, magabiztos Dézsi-győzelmet várnak (Hírstart)
A fideszesek már szinte biztosra veszik az 50 százalék fölötti győzelmet Győrben, forrásaink szerint Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje majdnem minden szavazó körben hozza a leadott voksok több mint a felét.
jan. 27
6:36
Több mint száz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén (Magyar Nemzet)
124 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az Mti-t.
jan. 27
6:36
Így mehetnek nyugdíjba 40 év után a nők (Lokál)
A hölgyek a hatályos szabályozás szerint 2020-ban is változatlan feltételekkel igényelhetik a nők kedvezményes nyugdíját. A Lokál Farkas András nyugdíjguru segítségével összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a témában.
jan. 27
6:42
A családvédelmi akcióterv minden pontja elindult (Magyar Nemzet)
.
jan. 27
6:45
Fontos változás jöhet a Diákhitelnél (ATV)
A felsőoktatási hallgatók megnőtt kiadásai indokolttá teszik a szabad felhasználású Diákhitel 1 maximális összegének emelését - a témáról hétfői számában ír a Világgazdaság.
jan. 27
6:48
Kiszélesítik az OBH elnökének jogkörét (Napi)
Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a bíróságok szervezetével vagy működésével kapcsolatos, a feladatkörébe tartozó fontosabb ügyekben javaslattételre, véleményezésre, tanácsadásra és állásfoglalásra kabinetet hozhat létre.
jan. 27
6:48
Maróth Gáspár: A GVH megnevezte, hogy ki szervezte az egészségügy Microsoft-botrányát (24.hu)
A Gazdasági Versenyhivatal 2016-ban az Orbán-kormány jelenlegi hadiipari kormánybiztosának egykori cégénél is razziázott, amikor egy 46 milliárdos kórházi eszközbeszerzésre létrejött kartell szálait próbálta kibogozni. Interjú.
jan. 27
6:48
Feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik (Magyar Nemzet)
A Jakab Péter-féle összefogáspárti vezetés győzelme után tegnap feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik, és valamennyi tag kilépett a pártból.
jan. 27
7:06
Idén is folytatódik a komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzés (Police)
Idén is folytatódik a komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzés Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 01. 27., h - 07:00 A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel közösen a tavalyi évhez hasonlóan ismét ellenőrzést tartott péntek éjjel több belvárosi szórakozóhelyen, és azok környékén.
jan. 27
7:12
Ezerszámra keresik a dolgozókat e cégek, és nagyon sokat fizetnének (Napi)
Több ezer új munkatársat szívna fel a pénzügyi szektor. A fizetés magas, az átlagos bruttó bér 661 ezer forint volt tavaly ősszel, és gyorsan emelkedik, még sincs elég jelentkező a pozíciókra.
jan. 27
7:12
Nőnek az egyetemisták kiadásai: emelkedhet a diákhitel maximális összege? (Eduline)
A felsőoktatási hallgatók megnőtt kiadásai indokolttá teszik a szabad felhasználású Diákhitel 1 maximális összegének emelését - a témáról hétfői számában ír a Világgazdaság.
jan. 27
7:18
Elhajtott a rendőri intézkedés elől (Police)
Elhajtott a rendőri intézkedés elől Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 27., h - 06:58 A rendőrök elfogták, majd őrizetbe vették a 23 éves győri férfit.
jan. 27
7:18
Győrrel üzent a Fidesz: Nyugi, fiúk! (HVG)
Hatalmas sikerként értékeli a Fidesz, hogy ismét nyert Győrben, a párt egyik képviselője szerint ezzel bebizonyosodott, hogy nincsenek lejtmenetben. De mi lesz az ellenzéki lendülettel a kudarc után?

Keresés