2020. január 13. hétfő

jan. 13
0:03
Egy férfi a rendőrautó motorháztetejéről szívta fel a drogot Bátonyterenyén (168 Óra Online)
Egy videófelvétel nyomán elfogták és kihallgatták azt a férfit, aki valamikor 2019. december 31. és 2020. január 6. között kábítószert szívott fel egy rendőrautó motorháztetejéről Bátonyterenyén – írja az Index az erről szóló rendőrségi közleményre hivatkozva. A videó eredetileg a Zsaruellátó Facebook-oldalon jelent meg, valószínűleg nem rendőr kés
jan. 13
0:06
Sorosék kezébe juthatnak a magyarok adatai (Lokál)
Soros embereinek kezébe kerülhetnek a magyar választók adatai  Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon emberei ugyanis választási célú adatgyűjtésbe kezdtek. A Magyar Nemzet újabb tényekre bukkant az egykori balliberális miniszterelnökök hátországának adatbizniszében.
jan. 13
0:07
Az Orbán-kormány kilenc év után rájött, hogy az egészségügyre fordított milliárdoknak ott is látszaniuk kellene, ahol a betegek járnak (168 Óra Online)
Vitákkal teli időszakra számít az Orbán-kormány az európai politikában, mert még mindig fennállnak az identitásválság okai, amelyeket az újra erősödő migráció hoz felszínre - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Az államtitkár elmondta, azt szeretnék elérni, hog
jan. 13
0:10
Íme a nyugdíjváltozások 2020-ban (Lokál)
Idén is hatályba lépett néhány fontos változás, amely érinti a nyugdíjakat. A Lokál dr. Farkas András nyugdíjguru segítségével összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.
jan. 13
0:11
Budapest népessége rohamosan öregszik, és nem születik egyre több gyerek (168 Óra Online)
A Népszava hívja fel a figyelmet, hogy a KSH nemrég adta ki az évkönyvét a budapesti demográfiai adatokról, és kiderül, hogy
jan. 13
0:15
A szmog az úr Magyarországon, és nem megy sehova (168 Óra Online)
Továbbra is többfelé rossz a levegő a magas szállópor-tartalom miatt az országban.
jan. 13
0:19
Orbán Viktornak már nem tetszik a fideszes kétharmad által elfogadott törvény, de az államtitkár szerint nem úgy értette (168 Óra Online)
Orbán Viktor nem arra adott utasítást, hogy jogerős ítéleteket ne hajtsanak végre, hanem arra, hogy az Igazságügyi Minisztérium új keretrendszert dolgozzon ki.
jan. 13
0:23
Orbán Viktor magához rendelte a Fidesz választókerületi elnökeit, kezdődik az elbeszélgetés október 13-ról és a jövőről (168 Óra Online)
Konzultációt tart Orbán Viktor a Fidesz-KDNP választókerületi elnökeivel – írja az Index a pártszövetség közlemnye nyomán. „A kormányzati ciklus felénél járva Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke értékelő megbeszéléseket folytat a pártszövetség valamennyi választókerületi elnökével. A jövő héten kezdődő találkozókon szóba kerülnek az eddig
jan. 13
0:27
Kiszivárgott egy hangfelvétel, amely szerint a BKV Zrt. figyelteti a munkatársak közösségi oldalait (168 Óra Online)
Az ATV Híradó készített egy riportot arról, hogy egy kiszivárgott hangfelvétel tanúsága szerint a  egy BKV Zrt.-nél a társasági kapcsolatok irodavezetője utasításba kapta, hogy az iroda folyamatosan kövesse nyomon a munkavállalók közösségi felületeit, és kiemelten figyelje Nemes Gábor igazgatósági tag Facebook-posztjait.
jan. 13
0:31
Csoportba verődő tinédzserek fosztogattak gyerekeket az Örs vezér terén, az ügyészség letartóztatást javasol (168 Óra Online)
Öt fiatalkorú letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség, aki a megalapozott gyanú szerint 2020. január 9-én a kora délutáni órákban négy kiskorút kísérelt meg kirabolni másfél órán belül Budapesten, az Örs Vezér terén. Egyik próbálkozásuk eredménnyel járt.
jan. 13
0:35
Bocsánatkérést követel Orbán Viktortól a Párbeszéd, miután a miniszterelnök a gyöngyöspatai roma gyerekek ellen uszított (168 Óra Online)
„A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja és mélységesen elítéli, hogy Orbán Viktor – minden, demokratikusan gondolkodó politikushoz méltatlan módon – félreérthetetlenül cigányozni kezdett, és hogy kijelentéséhez a Fidesz-kommunikáció is csatlakozott a hétvégén”
jan. 13
0:39
Második nekifutásra sikerült polgármestert választani Cserépváralján (168 Óra Online)
A függetlenként induló Dávid Zoltánt választották meg vasárnap Cserépváralja polgármesterének - közölte Farmosi Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község helyi választási irodájának vezetője az MTI-vel.
jan. 13
0:54
A mesterséges intelligencia gyógyít már a Semmelweis Egyetemen (Hírstart)
Gyorsult az agyi érkatasztrófán átesett betegek ellátása egy mesterséges intelligenciára épülő szoftvernek hála. Ezt bő fél évig használta ingyenesen a Semmelweis Egyetem, a jövőben azonban a szoftver használatára a mindennapos ellátás mellett a kutatómunkában is építhetnek az orvosok.
jan. 13
1:54
Hatalmas ellenzéki győzelem Zalában (Hírstart)
Esztergályhorvátiban a független, de köztudottan baloldali érzelmű Brunner Tibor nyerte a polgármester-választást, legyőzve a Fidesz által támogatott Farkas Tibort.
jan. 13
2:06
Dávid Zoltán lett Cserépváralja polgármestere (Hírstart)
A választási névjegyzékben szereplő 358 cserépváraljai lakos közül 303-an szavaztak.
jan. 13
2:06
Közeleg a központi felvételi: tudtok annyit, mint egy nyolcadikos diák? (Eduline)
Hamarosan itt a középiskolai felvételi, ezért most összeállítottunk egy olyan tesztet, amiben a 8. osztályos felvételi feladataiból válogattunk. Hibátlan lesz?
jan. 13
2:48
Toma Richárd nyerte a banai időközi választást (Hírstart)
Októberben szavazategyenlőség alakult ki, ezért kellett megismételni január 12-én a polgármester-választást Banán.
jan. 13
3:06
Szombaton lesz a középiskolai felvételi - minden, amit az írásbeli előtt tudni kell (Eduline)
A héten nagy feladat vár a középiskolába jelentkező diákokra: szombaton lesz a 2020-as központi felvételi írásbelije. Most összeszedtünk minden fontos infót, amit a vizsgák előtt tudni kell.
jan. 13
4:06
Hányan érettségiztek tavaly emelt szinten? Itt vannak a számok (Eduline)
Hányan érettségiztek tavaly emelt szinten az öt fő tárgyból és milyen eredményeket értek el a diákok? Megnéztük a 2019-es érettségi statisztikákat.
jan. 13
4:42
Vasárnap már egész Iránra kiterjedtek a rezsimellenes tüntetések (Hírstart)
Nehezen nyelik le, hogy a saját hadseregük lőtte le az utasszállító repülőt.
jan. 13
4:42
Közép-Európa egyre erősebb (Magyar Hírlap)
Schanda Tamás: Nem a magyar családokra kellene magasabb rezsit és drágább élelmiszereket kényszeríteni a klímavédelmi célok eléréséhez
jan. 13
4:48
Puskaporos időszak az európai politikában (Magyar Hírlap)
Dömötör Csaba: A környezetvédelem a napi pártpolitikai csaták felett áll, s nem lenne jó, ha azok „foglya” lenne
jan. 13
4:52
Balliberális mítoszokat oszlatott el Orbán Viktor az évadnyitón (Magyar Hírlap)
Hétértékelő. A klímavédelmi stratégia nem ideologikus látványkommunikáció, hanem szakpolitikai koordináció kérdése. E területen pedig a kormány jól teljesít – mutatott rá Deák Dániel
jan. 13
4:54
További feszültséget szít a Soros-hálózat a gyöngyöspatai cigányok között (Magyar Hírlap)
Kár(el)térítés
jan. 13
4:56
Szeméremsértés gyanújával újra kihallgatták Donáth Lászlót (Magyar Hírlap)
Az idősek és kövérek megúszták
jan. 13
4:58
Böröcz László: A számlát a legnagyobb szennyezőknek kell leginkább állniuk (Magyar Hírlap)
Klímaváltozás
jan. 13
5:00
Fidesz: Az időközi választásra időzített csalástkészített elő az ellenzék Győrben (Magyar Hírlap)
A bajai videó reprodukciója
jan. 13
5:02
Sorsdöntő lehet a hétvégi voksolás Budafok-Tétényen (Magyar Hírlap)
Nagy küzdelem várható a kormánypártok és a balliberális ellenzék képviselőjelöltje között
jan. 13
5:06
Ennyi többletpont jár gyermekgondozási jogcímen a felsőoktatási felvételin (Eduline)
Hány pluszpontot lehet kapni gyermekgondozási jogcímen a felsőoktatási felvételin? Kik jogosultak a többletpontokra? Fontos kérdésekre válaszolunk.
jan. 13
5:18
Magyar Helsinki Bizottság: Egyedül a kormány hibája, hogy sok pénzt kell kifizetnie az államnak (ATV)
A Fidesz-KDNP szerint meg kell állítani az úgynevezett börtön bizniszt, mert az nem megy, hogy elítélt bűnözők milliókat perelnek ki a magyar államtól. A KDNP frakciószóvivője Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatójára reagálva közölte: a kormánypártok minden segítséget megadnak a jogi szabályozás megváltoztatásához. A Magyar Helsinki Bizottság a
jan. 13
5:36
Két titokra hívja fel az autósok figyelmét a szakértő (Infostart)
A télies útviszonyok fokozott figyelmet követelnek vezetés közben is – hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozó közlekedésbiztonsági szakértő.
jan. 13
5:54
Választási csalással vádolja egymást a győri Fidesz és az ellenzék (ATV)
Egymást vádolja választási csalással a győri Fidesz, illetve az ellenzék a január 26-ai, időközi polgármester-választás előtt. Míg a kormánypártiak szerint a baloldal rendelte meg azt a videót, amelyen hátrányos helyzetű emberek vallanak arról, hogy korábban a Fideszre kellett szavazniuk, az ellenzék azt állítja, Fidesz-közeli ember áll a felvétel
jan. 13
5:54
Ráfizethet a Momentum a külön állított listára (Magyar Nemzet)
Bár Soros, Macron és egyéb külföldi liberális körök már letették a garast a Momentum vagy a Gyurcsány-párt mellett, az utolsó pillanatban is történhetnek meglepetések.
jan. 13
6:00
Aggályos Szigetváriék cégeinek adathalászata (Magyar Nemzet)
Péterfalvi Attila hangsúlyozta: a különleges adatnak minősülő információkat nem lehet pusztán Facebook-lájkok alapján felhasználni, ahhoz az érintettek kifejezett hozzájárulása kell.
jan. 13
6:06
„Hazugságokat állítva ácsoltak színpadot az ellenzéki politikának” (Magyar Nemzet)
Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár úgy véli, a hazánk jó hírét hamis állításokkal csorbító és ezzel az országnak kárt okozó botránykeltőknek egyszer bocsánatot kell majd kérniük.
jan. 13
6:12
Dolgozók állíthatják meg az orosz-magyar üzletet (24.hu)
A dolgozóknak csak 10 százalék a tulajdonrészük a Dunakeszi Járműjavítóban, az eladás előtt a vétójogukat is el akarják venni.
jan. 13
6:12
Tüntetés miatt korlátozzák több magyar határátkelő forgalmát (HVG)
A 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek nem hajthatnak be Szlovákiába Nógrád megyéből.
jan. 13
6:12
Liberális segítséggel dübörög a börtönbiznisz (Magyar Nemzet)
A Soros-hálózathoz köthető radikális jogvédők által indított eljárások miatt az államnak komoly bűnözőket kell kártalanítania, ez pedig eddig tízmilliárd forintot emésztett fel.
jan. 13
6:12
Állami ösztöndíjas képzés: minden infó a hazai munkaviszony kötelezettségéről (Eduline)
Az állami ösztöndíjas egyetemistáknak, főiskolásoknak hazai munkaviszonyt kell fenntartaniuk a végzés után, illetve akkor is, ha nem szerzik meg időben a diplomát. De pontosan mi számít bele ebbe? Itt vannak a részletek.
jan. 13
6:18
SZJA mentesség: Nem biztos, hogy megvalósul Orbán Viktor ígérte (ATV)
Nem biztos, hogy megvalósul Orbán Viktor ígérte, miszerint a háromgyermekes anyák életük végéig személyi jövedelem adómentességet kapnak. A pénzügyminisztérium Híradónk megkeresésére közölte: zajlik az egyeztetés, döntés azonban csak később lesz. A kormány a költségvetési mozgásteret és a makrogazdasági folyamatok várható alakulását mérlegeli. Az e
jan. 13
6:18
Négy határsértőt fogtak el a rendőrök Lőkösházán (Police)
Négy határsértőt fogtak el a rendőrök Lőkösházán Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 01. 13., h - 06:08 A magukat algériainak és marokkóinak valló férfiak egy személygépkocsikat szállító tehervonaton rejtőzködtek.
jan. 13
6:24
Orbán Budapest-terve: 100 nap türelem helyett kivéreztetés (Népszava)
A kormány célterületeket jelölt meg, hol használná fel az EU-s támogatásokat, Budapest pedig nincs ezeken a térképeken – derül ki a Népszava birtokába került dokumentumokból.
jan. 13
6:24
SZJA mentesség: Nem biztos, hogy megvalósul Orbán Viktor ígérte (Hírstart)
Nem biztos, hogy megvalósul Orbán Viktor ígérte, miszerint a háromgyermekes anyák életük végéig személyi jövedelem adómentességet kapnak. A pénzügyminisztérium Híradónk megkeresésére közölte: zajlik az egyeztetés, döntés azonban csak később lesz. A kormány a költségvetési mozgásteret és a makrogazdasági folyamatok várható alakulását mérlegeli. Az e
jan. 13
6:24
A vidék nem kér az ellenzéki megmondóemberekből (Magyar Nemzet)
A vidéki ember nem vár másokra, nem mutogat a városiakra, helyette a földhöz, a tulajdonhoz való kötődés, a család, a vallás, a köztisztelet jelenti számára az életet.
jan. 13
6:26
Tüntetés miatt korlátozzák több magyar határátkelő forgalmát (Hírstart)
A 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek nem hajthatnak be Szlovákiába Nógrád megyéből.
jan. 13
6:42
Kikapott a Fidesz által támogatott jelölt Borsodban (Hírstart)
A függetlenként induló Dávid Zoltánt választották meg vasárnap Cserépváralja polgármesterének – közölte Farmosi Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község helyi választási irodájának vezetője az MTI-vel.
jan. 13
6:42
Külön fórumot hozott létre Nyirati Klára a bajai lakosok számára (Ez a lényeg)
A bajai polgármester asszony, Nyirati Klára egy nyílt  fórumot hozott létre annak érdekében, hogy aki szeretne, az hangot adhasson a várost és konstruktív döntéseket érintő véleményének.
jan. 13
6:45
Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek (24.hu)
A ködös tájakon néhol ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat.
jan. 13
6:48
PM: program indul kisgyermekesek képzésére, elhelyezkedésük támogatására (Propeller)
Megjelent 3 milliárd forintos keretösszeggel a "Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása" című kiemelt pályázati felhívás – mondta el Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős pénzügyminisztériumi államtitkár az MTI-nek. A program célja a magyar munkaerő-tartalék aktiválásána
jan. 13
6:54
A tehetős családokat támogatja a kormány legújabb adókedvezménye (444)
Orbán Viktor jelentette be, hogy a négygyermekes anyák szja-mentességét kiterjesztenék a háromgyerekesekre is. Ezt kiskeresetűek érvényesíteni se tudják, érezhető hatása meg csak azoknál lesz, akik eleve tehetősebbek az átlagnál.

Keresés