2020. január 13. hétfő

jan. 13
0:03
Egy férfi a rendőrautó motorháztetejéről szívta fel a drogot Bátonyterenyén (168 Óra Online)
Egy videófelvétel nyomán elfogták és kihallgatták azt a férfit, aki valamikor 2019. december 31. és 2020. január 6. között kábítószert szívott fel egy rendőrautó motorháztetejéről Bátonyterenyén – írja az Index az erről szóló rendőrségi közleményre hivatkozva. A videó eredetileg a Zsaruellátó Facebook-oldalon jelent meg, valószínűleg nem rendőr kés
jan. 13
0:07
Az Orbán-kormány kilenc év után rájött, hogy az egészségügyre fordított milliárdoknak ott is látszaniuk kellene, ahol a betegek járnak (168 Óra Online)
Vitákkal teli időszakra számít az Orbán-kormány az európai politikában, mert még mindig fennállnak az identitásválság okai, amelyeket az újra erősödő migráció hoz felszínre - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Az államtitkár elmondta, azt szeretnék elérni, hog
jan. 13
0:11
Budapest népessége rohamosan öregszik, és nem születik egyre több gyerek (168 Óra Online)
A Népszava hívja fel a figyelmet, hogy a KSH nemrég adta ki az évkönyvét a budapesti demográfiai adatokról, és kiderül, hogy
jan. 13
0:15
A szmog az úr Magyarországon, és nem megy sehova (168 Óra Online)
Továbbra is többfelé rossz a levegő a magas szállópor-tartalom miatt az országban.
jan. 13
0:19
Orbán Viktornak már nem tetszik a fideszes kétharmad által elfogadott törvény, de az államtitkár szerint nem úgy értette (168 Óra Online)
Orbán Viktor nem arra adott utasítást, hogy jogerős ítéleteket ne hajtsanak végre, hanem arra, hogy az Igazságügyi Minisztérium új keretrendszert dolgozzon ki.
jan. 13
0:23
Orbán Viktor magához rendelte a Fidesz választókerületi elnökeit, kezdődik az elbeszélgetés október 13-ról és a jövőről (168 Óra Online)
Konzultációt tart Orbán Viktor a Fidesz-KDNP választókerületi elnökeivel – írja az Index a pártszövetség közlemnye nyomán. „A kormányzati ciklus felénél járva Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke értékelő megbeszéléseket folytat a pártszövetség valamennyi választókerületi elnökével. A jövő héten kezdődő találkozókon szóba kerülnek az eddig
jan. 13
0:27
Kiszivárgott egy hangfelvétel, amely szerint a BKV Zrt. figyelteti a munkatársak közösségi oldalait (168 Óra Online)
Az ATV Híradó készített egy riportot arról, hogy egy kiszivárgott hangfelvétel tanúsága szerint a  egy BKV Zrt.-nél a társasági kapcsolatok irodavezetője utasításba kapta, hogy az iroda folyamatosan kövesse nyomon a munkavállalók közösségi felületeit, és kiemelten figyelje Nemes Gábor igazgatósági tag Facebook-posztjait.
jan. 13
0:31
Csoportba verődő tinédzserek fosztogattak gyerekeket az Örs vezér terén, az ügyészség letartóztatást javasol (168 Óra Online)
Öt fiatalkorú letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség, aki a megalapozott gyanú szerint 2020. január 9-én a kora délutáni órákban négy kiskorút kísérelt meg kirabolni másfél órán belül Budapesten, az Örs Vezér terén. Egyik próbálkozásuk eredménnyel járt.
jan. 13
0:35
Bocsánatkérést követel Orbán Viktortól a Párbeszéd, miután a miniszterelnök a gyöngyöspatai roma gyerekek ellen uszított (168 Óra Online)
„A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja és mélységesen elítéli, hogy Orbán Viktor – minden, demokratikusan gondolkodó politikushoz méltatlan módon – félreérthetetlenül cigányozni kezdett, és hogy kijelentéséhez a Fidesz-kommunikáció is csatlakozott a hétvégén”
jan. 13
0:39
Második nekifutásra sikerült polgármestert választani Cserépváralján (168 Óra Online)
A függetlenként induló Dávid Zoltánt választották meg vasárnap Cserépváralja polgármesterének - közölte Farmosi Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község helyi választási irodájának vezetője az MTI-vel.
jan. 13
0:54
A mesterséges intelligencia gyógyít már a Semmelweis Egyetemen (Hírstart)
Gyorsult az agyi érkatasztrófán átesett betegek ellátása egy mesterséges intelligenciára épülő szoftvernek hála. Ezt bő fél évig használta ingyenesen a Semmelweis Egyetem, a jövőben azonban a szoftver használatára a mindennapos ellátás mellett a kutatómunkában is építhetnek az orvosok.
jan. 13
1:54
Hatalmas ellenzéki győzelem Zalában (Hírstart)
Esztergályhorvátiban a független, de köztudottan baloldali érzelmű Brunner Tibor nyerte a polgármester-választást, legyőzve a Fidesz által támogatott Farkas Tibort.
jan. 13
2:06
Dávid Zoltán lett Cserépváralja polgármestere (Hírstart)
A választási névjegyzékben szereplő 358 cserépváraljai lakos közül 303-an szavaztak.
jan. 13
2:48
Toma Richárd nyerte a banai időközi választást (Hírstart)
Októberben szavazategyenlőség alakult ki, ezért kellett megismételni január 12-én a polgármester-választást Banán.
jan. 13
4:42
Vasárnap már egész Iránra kiterjedtek a rezsimellenes tüntetések (Hírstart)
Nehezen nyelik le, hogy a saját hadseregük lőtte le az utasszállító repülőt.
jan. 13
5:18
Magyar Helsinki Bizottság: Egyedül a kormány hibája, hogy sok pénzt kell kifizetnie az államnak (ATV)
A Fidesz-KDNP szerint meg kell állítani az úgynevezett börtön bizniszt, mert az nem megy, hogy elítélt bűnözők milliókat perelnek ki a magyar államtól. A KDNP frakciószóvivője Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatójára reagálva közölte: a kormánypártok minden segítséget megadnak a jogi szabályozás megváltoztatásához. A Magyar Helsinki Bizottság a
jan. 13
5:27
Bizarr élményre ébredt egy férfi: a perverz betörő nem fogta vissza magát (Ripost)
Hátborzongató élmény arra ébredni, hogy egy idegen alak settenkedik a lakásban. Ebben az esetben azonban olyat tett a betörő az alvó áldozattal, ami nem csupán meredek, de enyhén perverz is...
jan. 13
5:29
Fejlemény, ma döntés születhet a kaposvári gyermekotthonban történtek miatt (Ripost)
A gyerekotthonban történt verekedésről készült videó bejárta az internetet, a támadó tinédzser jelenleg őrizetben van.
jan. 13
5:36
Két titokra hívja fel az autósok figyelmét a szakértő (Infostart)
A télies útviszonyok fokozott figyelmet követelnek vezetés közben is – hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozó közlekedésbiztonsági szakértő.
jan. 13
5:54
Választási csalással vádolja egymást a győri Fidesz és az ellenzék (ATV)
Egymást vádolja választási csalással a győri Fidesz, illetve az ellenzék a január 26-ai, időközi polgármester-választás előtt. Míg a kormánypártiak szerint a baloldal rendelte meg azt a videót, amelyen hátrányos helyzetű emberek vallanak arról, hogy korábban a Fideszre kellett szavazniuk, az ellenzék azt állítja, Fidesz-közeli ember áll a felvétel
jan. 13
5:54
Ráfizethet a Momentum a külön állított listára (Bankmonitor)
Bár Soros, Macron és egyéb külföldi liberális körök már letették a garast a Momentum vagy a Gyurcsány-párt mellett, az utolsó pillanatban is történhetnek meglepetések.
jan. 13
6:00
Aggályos Szigetváriék cégeinek adathalászata (Bankmonitor)
Péterfalvi Attila hangsúlyozta: a különleges adatnak minősülő információkat nem lehet pusztán Facebook-lájkok alapján felhasználni, ahhoz az érintettek kifejezett hozzájárulása kell.
jan. 13
6:06
„Hazugságokat állítva ácsoltak színpadot az ellenzéki politikának” (Bankmonitor)
Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár úgy véli, a hazánk jó hírét hamis állításokkal csorbító és ezzel az országnak kárt okozó botránykeltőknek egyszer bocsánatot kell majd kérniük.
jan. 13
6:12
Dolgozók állíthatják meg az orosz-magyar üzletet (24.hu)
A dolgozóknak csak 10 százalék a tulajdonrészük a Dunakeszi Járműjavítóban, az eladás előtt a vétójogukat is el akarják venni.
jan. 13
6:12
Liberális segítséggel dübörög a börtönbiznisz (Bankmonitor)
A Soros-hálózathoz köthető radikális jogvédők által indított eljárások miatt az államnak komoly bűnözőket kell kártalanítania, ez pedig eddig tízmilliárd forintot emésztett fel.
jan. 13
6:18
SZJA mentesség: Nem biztos, hogy megvalósul Orbán Viktor ígérte (ATV)
Nem biztos, hogy megvalósul Orbán Viktor ígérte, miszerint a háromgyermekes anyák életük végéig személyi jövedelem adómentességet kapnak. A pénzügyminisztérium Híradónk megkeresésére közölte: zajlik az egyeztetés, döntés azonban csak később lesz. A kormány a költségvetési mozgásteret és a makrogazdasági folyamatok várható alakulását mérlegeli. Az e
jan. 13
6:24
Orbán Budapest-terve: 100 nap türelem helyett kivéreztetés (Alternatív Energia)
A kormány célterületeket jelölt meg, hol használná fel az EU-s támogatásokat, Budapest pedig nincs ezeken a térképeken – derül ki a Népszava birtokába került dokumentumokból.
jan. 13
6:24
SZJA mentesség: Nem biztos, hogy megvalósul Orbán Viktor ígérte (Hírstart)
Nem biztos, hogy megvalósul Orbán Viktor ígérte, miszerint a háromgyermekes anyák életük végéig személyi jövedelem adómentességet kapnak. A pénzügyminisztérium Híradónk megkeresésére közölte: zajlik az egyeztetés, döntés azonban csak később lesz. A kormány a költségvetési mozgásteret és a makrogazdasági folyamatok várható alakulását mérlegeli. Az e
jan. 13
6:24
A vidék nem kér az ellenzéki megmondóemberekből (Bankmonitor)
A vidéki ember nem vár másokra, nem mutogat a városiakra, helyette a földhöz, a tulajdonhoz való kötődés, a család, a vallás, a köztisztelet jelenti számára az életet.
jan. 13
6:26
Tüntetés miatt korlátozzák több magyar határátkelő forgalmát (Hírstart)
A 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek nem hajthatnak be Szlovákiába Nógrád megyéből.
jan. 13
6:42
Kikapott a Fidesz által támogatott jelölt Borsodban (Hírstart)
A függetlenként induló Dávid Zoltánt választották meg vasárnap Cserépváralja polgármesterének – közölte Farmosi Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község helyi választási irodájának vezetője az MTI-vel.
jan. 13
6:42
Külön fórumot hozott létre Nyirati Klára a bajai lakosok számára (Ez a lényeg)
A bajai polgármester asszony, Nyirati Klára egy nyílt  fórumot hozott létre annak érdekében, hogy aki szeretne, az hangot adhasson a várost és konstruktív döntéseket érintő véleményének.
jan. 13
6:45
Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek (24.hu)
A ködös tájakon néhol ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat.
jan. 13
6:48
PM: program indul kisgyermekesek képzésére, elhelyezkedésük támogatására (Propeller)
Megjelent 3 milliárd forintos keretösszeggel a "Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása" című kiemelt pályázati felhívás – mondta el Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős pénzügyminisztériumi államtitkár az MTI-nek. A program célja a magyar munkaerő-tartalék aktiválásána
jan. 13
6:54
A tehetős családokat támogatja a kormány legújabb adókedvezménye (444.hu)
Orbán Viktor jelentette be, hogy a négygyermekes anyák szja-mentességét kiterjesztenék a háromgyerekesekre is. Ezt kiskeresetűek érvényesíteni se tudják, érezhető hatása meg csak azoknál lesz, akik eleve tehetősebbek az átlagnál.
jan. 13
6:54
Orbán így véreztetné ki a fővárost: egy cent EU-s pénzt sem kapnának (Propeller)
A kormány célterületeket jelölt meg, hol használná fel az EU-s támogatásokat, Budapest pedig nincs ezeken a térképeken – derül ki a Népszava birtokába került dokumentumokból. A korábbi főpolgármesterrel kötött minden megállapodás érvényes; jár a száz nap türelmi idő Karácsony Gergelynek és csapatának – jelentette ki múlt heti éves sajtótájékoztató
jan. 13
6:57
Szembeszálltak a Kapocs tanárai a tankerülettel (Alternatív Energia)
Erővel módosíttatná a fenntartó egy fővárosi iskola pedagógiai programját, de a tantestület ellenáll. A két tannyelvű oktatás jövője forog kockán.
jan. 13
7:00
Ezt üzente társulatának a lábadozó Sas József (ATV)
A 81 éves humorista tavaly márciusban kapott kétoldali stroke-ot, amiből a mai napig lábadozik. Kollégái úgy döntöttek, nélküle is folytatják a kabarét. Az egykori társulat tagjai a Fészek Klubban lépnek majd fel, és remélik, hogy a február 15-i bemutatón már Sas József is ott tud lenni nézőként.
jan. 13
7:00
Háromszázötvennél több határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén (Bankmonitor)
351 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az Mti-t.
jan. 13
7:12
A kormány kényszerpályát szab Budapestnek (Napi)
Új megállapodás megkötését szorgalmazza Budapest új vezetése a kormánnyal, s ennek részeként tárgyalnák újra a fővárosban keletkező adók elosztását is. A kétmilliós város biztonságos működtetése és fejlődése csakis így biztosítható - mondta el Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a lapunknak adott interjújában.
jan. 13
7:12
Hamarosan elkezdik a Bittner Alajos utcai rendelő felújítását Pécsett (Ez a lényeg)
Pécsett 2020-ban is folytatódnak a kampányidőszakban megígért felújítások. A Bittner Alajos utcai rendelő renoválása is hamarosan elindul, míg a Jókai Mór Általános Iskolában és a Veress Endre utcai rendelőintézetben zajló korszerűsítési munkálatok befejeződnek.
jan. 13
7:18
Demonstráció miatt korlátozzák a magyar-szlovák határátkelők forgalmát (Napi)
Nógrád megyében a határátlépési pontoknál korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek közlekedését - írja honlapján a rendőrség.
jan. 13
7:18
Dübörgött a függetlenség mindenhol az időközin (24.hu)
Banán, Cserépváralján, Esztergályhorvátiban és Lakhegyen szavaztak vasárnap. Mindenhol független jelölt győzött.
jan. 13
7:20
Itt van Orbánék bosszúterve Budapest ellen (24.hu)
Jávor Benedek szerint a politikai bosszúról van szó. Budapestnek nincsenek saját forrásai, most az uniós segítségtől is eleshet.
jan. 13
7:24
Taroltak a független jelöltek az időközi választásokon (ATV)
Banán, Cserépváralján, Esztergályhorvátiban és Lakhegyen szavaztak vasárnap. Mindenhol független jelölt győzött.
jan. 13
7:33
Döbbenetes fotók, ezért ömlik le a szemét a Gellért-hegy oldalán (Ripost)
Budapest szimbóluma, a Gellért-hegy a Szabadság szoborral és a Citadellával, szemétbe borult. A kemény téli időben a hajléktalanok tábort ütöttek itt, és berendezkedtek. Úgy tűnik, a hajléktalanság ügyében a lovak közé dobta a gyeplőt Karácsony Gergely főpolgármester és László Imre, a XI. kerület Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP színekben megválaszto
jan. 13
7:35
Súlyos baleset történt reggel Tolna megyében: útzár a hármas karambol miatt (Ripost)
A baleset hétfő reggel Dombóvár egyik kereszteződésében történt.
jan. 13
7:36
Fekete Péter: semmi sem sérti az alkotói szabadságot Magyarországon (Infostart)
A kulturális államtitkár egy hétfői lapinterjúban azt mondta, azok a színházak, amelyek tavaly az év elején aggódtak, hogy kevesebb forrásuk lesz, az év végére beláthatták, hogy tévedtek
jan. 13
7:36
Kisgyerekes szülőket támogat egy új program (Napi)
Megjelent 3 milliárd forintos keretösszeggel a "Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása" című kiemelt pályázati felhívás.
jan. 13
7:36
Népszava: Uniós pénzek nélkül maradhat a főváros (ATV)
A lap a birtokába került kormányzati dokumentumokra hivatkozva úgy fogalmaz, hogy a kabinet Budapest pénzügyi ellehetetlenítését készíti elő.

Keresés