2020. május 1. péntek

máj. 1
0:03
Karácsony Gergely elindítja a közlekedésbiztonsági tesztprojekteket (Propeller)
A fővárosi közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási terv kidolgozására vonatkozó javaslat elfogadásával elindulnak a kerületekkel egyeztetett tesztprojektek – közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Fotó: Facebook/Karácsony Gergely Karácsony Gergely elmondta, az előterjesztés kapcsán kialakult vitából úgy
máj. 1
0:06
Ezt gondolja Vitézy Dávid a sebességkorlátozással kapcsolatban (Blikk)
Állásfoglalást tett közzé Vitézy Dávid a budapesti forgalomcsökkentés tervéről és az ütemtervről megjelent főpolgármesteri határozatról – erről készített összefoglalót az infostart.hu.
máj. 1
0:07
A KDNP személyiségi jogi pert indít egy Jézust gúnyoló karikatúra miatt (Propeller)
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)frakcióvezető-helyettese személyiségi jogi pert indít az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján a Népszava Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt. Fotó: Pixabay Vejkey Imre, a kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese csütörtöki online tájékoztatóján azt mondta: az alaptörvény rögzíti a véleményn
máj. 1
0:09
Vitézy Dávid a sebességkorlátozásról: jó kompromisszum született (Infostart)
A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerint jó, hogy befogadott fideszes módosító javaslatokat Karácsony Gergely.
máj. 1
0:09
Nagyot nyer a magyar kormány a gyenge forinton (Napi)
A forint idei látványos gyengesége miatt több száz milliárd forinttal nőtt ugyan az államadósság, de az az uniós támogatásokon ezermilliárdos nyereséget könyvelhet el az állam - számolta ki a Népszava.
máj. 1
0:10
Koronavírus: ezeken a vidéki településeken szigorítanak a kijárási korlátozásokon (Blikk)
A vidéki városok többségében fenntartják, egyes településeken azonban szigorítanak a korábban bevezetett kijárási korlátozásokon a május 1-jei háromnapos hosszú hétvégén, még mielőtt hétfőtől a kormány új, az eddiginél lazább szabályai életbe lépnének.
máj. 1
0:11
A kormánylap számításai szerint sokkal több a halott a fővárosi fenntartású idősotthonokban (Propeller)
Hat fővárosi fenntartású idősotthonban jelent meg a koronavírus – emeli ki cikkében a Fidesz-közeli Origo. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt A portál azt írta, "a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő idősotthonok közül tehát már nemcsak a Pesti úton, hanem két 11. kerületi, a Rózsa utcai, a Rupphegyi, a Kútvölgyi úti idősotthonban is megjelent a víru
máj. 1
0:12
Meghoztuk Hlács úr mocskát! – mondta Pápa polgármestere, és visszadobálta a hulladékot a notórius szemetelő udvarára (168 Óra Online)
Áldozó Tamás, Pápa polgármestere először adott egy kis haladékot egy helyi lakosnak, hogy a város határában elszórt szemetét összeszedje, ám amikor ez nem történt meg, fogta magát, és bedobta a delikvens udvarára.
máj. 1
0:12
Karácsony szerint a járvány elleni küzdelemben a budapestiek törik az utat, és mögöttük kullog a kormány (444.hu)
„Az én apukám egyszer nem jött haza” – mondta a sebességhatárok csökkentését tervező Karácsony, elismerve, hogy nincs jogosítványa.
máj. 1
0:13
Hat fővárosi fenntartású idősotthonban jelent meg a koronavírus (Infostart)
Az Origo szerint ezekben az intézményekben 49-en haltak meg. Közben Karácsony Gergely arról döntött, hogy jutalmat kapnak a fővárosi fenntartású idősotthonokban dolgozók.
máj. 1
0:13
Figyelmeztetést adtak ki: rendkívül veszélyessé vált az emberekre a bezártság (Napi)
A bezártság miatt többszörösére nőtt az otthoni balesetek száma, országszerte naponta ezrével jeleznek négy fal között bekövetkezett káresetet a biztosítóknál. A szakma a veszélyhelyzet idején a baleseti számok további meredek emelkedésétől tart – közölte a CLB biztosítási alkusz cég.
máj. 1
0:14
Most jött: visszavonja a Klik az utólagos létszámcsökkentést, de van egy feltétel (Blikk)
A kihirdetett gimnáziumi felvételi eredmények ellenére három gimnázium több diákja is értesítést kapott arról, hogy bár a ponthatárt elérték, mégsem sikerült felvételt nyerniük az adott intézménybe.
máj. 1
0:15
Magyar tudósok szerint használhatatlan a piacon lévő koronavírustesztek nagy része (Propeller)
Az MTA kutatói arra jutottak, hogy a közel 300 féle teszt nagy része megbízhatatlan. Akadémikusok szerint inkább laboratóriumokban kéne tesztelni – de ehhez előbb rendbe kellene tenni a finanszírozásukat. Kétszázkilencven féle SARS-CoV-2-teszt van forgalomban, és ezek nagyrészt használhatatlanok – figyelmeztet a Magyar Tudományos Akadémia két tagj
máj. 1
0:16
Bejelentették a lazítások részleteit, május végéig zárva maradnak az iskolák (168 Óra Online)
Orbán Viktor tegnapi bejelentése után a Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette a vidéki lazítás részletei.
máj. 1
0:16
Gulyás: Május 4-én biztosan elindul az érettségi (444.hu)
A miniszter szerint ehhez minden feltétel adott.
máj. 1
0:17
Fokozott rendőri ellenőrzés lesz egész májusban (Infostart)
Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország 11 megyéjében az országos rendőrfőkapitány.
máj. 1
0:17
Ingyenes biztosítást ad az egészségügyi dolgozóknak a Generali (Napi)
Kétmillió forintos életbiztosítást kapnak az egészségügyben dolgozók, akik a frontvonalban állnak.
máj. 1
0:18
Nagyon erős videót tett közzé Orbán Viktor a karantén 50. napján (Blikk)
Orbán Viktor a Facebook-oldalán tett közzé egy videót a karantén 50. napján. A kétperces kisfilmen láthatunk egészségügyi dolgozókat, civileket és még egy-két zenész is feltűnik, akik – Orbán Viktor videójának címe is erre utal – állják a sarat ezekben a nehéz időkben is.
máj. 1
0:18
Megvásárolta a Magyar Posta Zrt. a Díjbeszedő Csoport három tagvállalatának többségi részesedését (Hírstart)
Megvásárolta a Magyar Posta Zrt. két leányvállalatán keresztül a Díjbeszedő Csoport három tagvállalatának - Díjnet Zrt., Díjbeszedő Faktorház Zrt. és Díjbeszedő Informatikai Kft. - a Takarék Invest Kft. tulajdonában álló részesedését, a tranzakció csütörtökön zárult.
máj. 1
0:19
Így változik az élet hétfőtől – összefoglaló (Propeller)
Fokozatosan, szigorú menetrend mellett, a koronavírus-fertőzés területi különbségeire is tekintettel újraindítható az élet Magyarországon – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Két szabály változatlan: a leginkább veszélyeztetettek, az idősek biztonságát ezután is garantálni kell, és a
máj. 1
0:20
Operatív törzs: Május 4-e után kezdődik a védekezés új szakasza, ezt követően megemelkedhet a fertőzöttek száma (168 Óra Online)
A Operatív Törzs sajtótájékoztatóját Halmosi Zsolt, a kórházparancsnokok vezetője kezdte. Ő annak a rendeletnek a részleteit ismertette, amely szerint a 200 főnél több gondozottat ápoló idősotthonok is parancsnokokat kapnak.
máj. 1
0:20
Újabb 9 fővel nőtt a halottak száma, 2727 fertőzött van (444.hu)
Már 300 áldozata van Magyarországon a koronavírusnak.
máj. 1
0:21
Teljes kapacitással készül a BKK az érettségire (Infostart)
A fővárosi flotta lehető legtöbb járművének elindításával készül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint más közlekedési szolgáltatók is a május 4-től május 21-ig tartó érettségi miatt megnövekedő forgalomra.
máj. 1
0:21
Kormányinfó: bejelentették a részletszabályokat (Napi)
Több szabadtéri tevékenységre nyílik meg a jövő héttől a lehetőség, először vidéken. A szerdai kormánydöntések értelmében Budapesten továbbra is maradnak a mostani korlátozások, viszont a magánegészségügyben már lehet járványtól függetlenül is ellátást kérni. A digitális oktatás legalább májusban még érvényben marad. Az is eldőlt, hogy lényegében l
máj. 1
0:23
Fokozott rendőri ellenőrzés várható: ezekre kell nagyon odafigyelni (Propeller)
Figyeljünk arra, hogy betartsuk a korlátozásokat. A police.hu-ra csütörtökön feltett közlemény szerint Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány május 1-jén 0 órától május 31-én 24 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Kom
máj. 1
0:24
Forgalmi akadály: lezárják a VI. és VII. kerület egy részét az autók elől, csak alapos indokkal lehet behajtani (168 Óra Online)
A most következő hosszú hétvégén érdemes lesz figyelnie a belvárosban közlekedőknek.
máj. 1
0:24
A Magyar Nemzet szerint ez lesz Magyarország enyhítő forgatókönyve (444.hu)
Májustól nyithatnának a kisebb alapterületű boltok, a hónap közepétől már a plázák boltláncai és a nagyobb sportáruházak is.
máj. 1
0:25
Hétvégi műsorok az InfoRádióban - Arénák (Infostart)
A hosszú hétvégén az InfoRádió műsorában hallható lesz mások mellett Bagdy Emőke, Ferencz Orsolya, Cseke Péter, Velkey György, Deutsch Tamás, Bolla Tibor és Vajda Attila is.
máj. 1
0:25
Kegyetlenül elbánik a kormány sok 14 éves gyerekkel (frissített) (Napi)
Több vidéki városi gimnáziumban is visszavonatják számos diák érvényes gimnáziumi felvételét. Úgy tűnik, az állami fenntartó az életre neveli a gyerekeket, a lecke címe: ilyen, amikor az erősebb játékos menet közben változtatja meg a játékszabályokat. Új információ, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője visszavonta az utasítást.
máj. 1
0:27
Több település is szigorított: ezeken a helyeken lesznek komolyabbak a korlátozások (Propeller)
Néhány település az állami enyhítés ellenére szigorít. A vidéki városok többségében fenntartják, egyes településeken azonban szigorítanak a korábban bevezetett kijárási korlátozásokon a május 1-jei háromnapos hosszú hétvégén, még mielőtt hétfőtől a kormány új, az eddiginél lazább szabályokat állapítana meg. Tiszafüreden kijárási tilalmat vezetnek
máj. 1
0:28
Betelt a pohár a BKK igazgatósági elnökénél: jogi lépéseket tesz a kormánylap ellen, amiért az alaptalan vádakat fogalmazott meg (168 Óra Online)
A Magyar Nemzetnek az elmúlt napokban megjelent hazug, politikailag motivált állításait - a Főváros vezetésével egyetértésben - határozottan visszautasítjuk. Az alaptalan, mocskolódó vádaskodás miatt a BKK igazgatóságának elnöke megteszi a szükséges jogi lépéseket - írta közös közleményében a BKK igazgatósági elnöke, Draskovics Tibor és Varga Ivett
máj. 1
0:28
Május 5-én újra kinyit az Ikea Budapesten (444.hu)
Az áruházakba csak azok léphetnek majd be, akik a szájukat és orrukat is eltakarják.
máj. 1
0:29
Marad a szigor a hosszú hétvégére – országos körkép (Infostart)
Miután a hosszú hétvégén is eltérő szabályokkal járnak el országszerte a települések, az Infostart igyekszik áttekintést adni, hogy mire számíthat az, aki a kijárási korlátozások ellenére mégis útnak indul.
máj. 1
0:29
Most minden apró lépés számít a Balatonnál (Napi)
Pozitív várakozással tekintenek a kijárási korlátozások bejelentett vidéki enyhítésére a balatoni vendéglátósok, már megkezdték a teraszok előkészítését, várják a részletszabályokat - írja az MTI.
máj. 1
0:32
Betett a koronavírus a Szigetnek: 27 év után csend lesz Óbudán augusztusban, lőttek Balaton Sound-nak és a Voltnak is (168 Óra Online)
A kormány döntése nyomán nem tartják meg a 3 legnagyobb hazai zenei fesztivált
máj. 1
0:32
Nem kaphatna közmunkát, akinek kupis az udvara (444.hu)
2017-ben az Alkotmánybíróság már egyszer megsemmisítette ezt a rendeletet, de Pintér Sándor most ismét próbálkozik.
máj. 1
0:33
Varga Judit bocsánatkérést vár (Infostart)
Az igazságügyi miniszter úgy látja, itt az ideje, hogy bocsánatot kérjenek a magyar emberektől az utóbbi hetekben Magyarország ellen folyó széles körű, összehangolt nemzetközi lejárató kampány szervezői és irányítói, a magyar ellenzéki pártok politikusai, miután tegnap az Európai Bizottság alelnöke hivatalosan is elismerte, hogy a koronavírus-törvé
máj. 1
0:33
Operatív törzs: a fertőzés gócai továbbra is a zárt közösségek (Napi)
Összesen 18 darab, legalább 200 főt ápoló idősotthon van az országban, ahova intézményparancsnokként kórházparancsnokokat nevezhetnek ki, akik a járványügyi előírások betartását és az egészségügyi készletek felhasználását ellenőrizhetik. A fertőzés gócai továbbra is az idősotthonok, a covidos betegeket kezelő kórházak, zárt közösségek. Jelenleg 998
máj. 1
0:36
Már május 15-én megnyitnak Mészáros Lőrinc balatoni kempingjei (168 Óra Online)
A Balatontourist 10 tagból álló balatoni kempinglánca felkészült a vendégek fogadására, a kijárási korlátozások feloldása esetén a cég által üzemeltetett egységek tervezett nyitási időpontja május 15. - tájékoztatott az MTI megkeresésére Székely Ferenc, a társaság általános igazgatóhelyettese csütörtökön.
máj. 1
0:36
Harmincketten fertőződtek meg a Szegedi Vakok Otthonában (444.hu)
A fertőzött lakóknak egyelőre nincsenek tüneteik, de kórházban kezelik őket.
máj. 1
0:37
Ombudsmani vizsgálat indul a kórházi ágyfelszabadítások ügyében (Infostart)
Kozma Ákos válaszolt Szél Bernadettnek.
máj. 1
0:37
Választási célokat szolgál a 13. havi nyugdíj - ezért lesznek egymilliós jutalmak (Napi)
A 13. havi nyugdíjat nehéz elutasítani, viszont ha egy plafonnal maximalizálják, akkor a méltánytalanságot, a rossz célzás által okozott kárt minimalizálni lehetne. Olyan korrekciót kellene kidolgozni, amely minden nyugdíjasnál figyelembe veszi a születési évét, a szolgálati idejét, a nyugdíjba vonulási életkorát, és a jelenlegi nyugdíját. Ezt azon
máj. 1
0:40
Százezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi idősotthonokban dolgozók, több zöldfelület lehet nyitva Budapesten (168 Óra Online)
Felvetette egyes fővárosi zöldterületek újranyitását a főpolgármester.
máj. 1
0:40
Karácsony szerint a forgalomcsillapító javaslatok célja, hogy egyetlen halálos közúti baleset se legyen többé Budapesten (444.hu)
A főpolgármester szerint ugyanakkor szó nincs arról, hogy döntöttek volna a lassításokról, most indul majd az egyeztetés.
máj. 1
0:41
A Balatontourist kempingjei május 15-én nyitnának (Infostart)
A cég 10 tagból álló balatoni kempinglánca felkészült a vendégek fogadására a kijárási korlátozások feloldása esetén.
máj. 1
0:41
Egy készenléti rendőr ellen pert vesztett a magyar állam (Napi)
A munkaidőről szóló irányelvet a migrációs válság idején a schengeni térség külső határainak őrizetét ellátó magyar készenléti rendőrség rendőreire is alkalmazni kell, így a magyar rendőrök által ellátott készenléti szolgálat - a különösen kivételes körülmények fennállásának kivételével - ennek az irányelvnek a hatálya alá tartozik - mondta ki az E
máj. 1
0:44
MTA-kutatók: A 290-féle forgalomban lévő koronavírus-teszt zöme semmit sem ér (168 Óra Online)
Kétszázkilencven-féle SARS-CoV-2-teszt van forgalomban, és ezek nagyrészt használhatatlanok – figyelmeztet a Magyar Tudományos Akadémia két tagja, Kovács L. Gábor laboratóriumi szakorvos és Falus András immunológus.
máj. 1
0:44
Budapesten és környékén maradnak a korlátozások, vidéken lazább intézkedések jönnek (444.hu)
A miniszterelnök lazításokat jelentett be.
máj. 1
0:45
Fontos pontosítást tett a kormányszóvivő (Infostart)
Semmilyen tömegrendezvényt, így az 500 fő alattiakat sem engedélyezik Magyarországon augusztus 15-ig a koronavírus-járvány miatt - mondta a kormányszóvivő.
máj. 1
0:45
Új érméket bocsát ki az MNB - fotókkal (Napi)
Kétféle új emlékérmével is előáll a napokban a Magyar Nemzeti Bank.

Keresés