2020. május 21. csütörtök

máj. 21
0:00
„Felkavaró, hogy egy tüdődaganatos beteg nem kap ellátást. Gyakorlatilag nem kezelték a rákját” (Hírstart)
Egy tüdőrákos férfinek 4 hónappal a halála után küldtek levelet, hogy a kezelése halasztható. Lánya felháborítónak tartja, hogy a kórház miért nem tudta, hogy meghalt a betegük.
máj. 21
0:03
Mintha nem lenne holnap: két hét alatt 336 millió forintot költött el óriásplakátokra a kormány (168 Óra Online)
Május első felében 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra – derült ki Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő közérdekű adatigényléséből – írja az Index.
máj. 21
0:03
Szakértő: új erőre kaphat a vírus a korlátozások feloldása után (Propeller)
Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanára adott interjút az Inforádiónak. Fotó: pte.hu A Koronavírus-kutató Akciócsoport vezetője úgy látja, az ellaposodó járványgörbe nem a járvány végét jelenti, a vírus még Magyarországon van, még köztünk cirkulál. Fontos, hogy a biztonsági és higiéniás előírásokat (távolságtartás, maszk viselése, ké
máj. 21
0:06
Koronavírus - újabb hatalmas változások Budapesten (Infostart)
Hamarosan kinyithatnak a budapesti strandok is.
máj. 21
0:06
Miért változtattak az örökbefogadás szabályain? Novák Katalin most mindenre elmondta a választ (Blikk)
Novák Katalin, az EMMI államtitkára volt a Blikk Talk legújabb vendége, akit arról kérdeztünk, miért változtattak az örökbefogadás szabályain.
máj. 21
0:06
A fideszes tagok nem mentek el, ezért elmaradt a népjóléti bizottság ülése a járvány elleni védekezésről (444)
A kormány azóta megüzente, hogy csak a járvány ideje után lesz idejük beszámolni.
máj. 21
0:07
Szűkmarkúak a munkahelyvédelmi támogatások és gyenge az egészségügy az Európai Bizottság friss Magyarország-jelentése szerint (168 Óra Online)
A magyar munkanélküli-rendszer még békeidőben sem ad megfelelő védelmet, a koronavírus miatt bevezetett munkahelyvédelmi támogatások pedig jóval szűkmarkúbbak a többi európai ország programjainál – állapítja meg az Európai Bizottság legfrissebb országjelentése szerdán.
máj. 21
0:09
A derbivel folytatja az Újpest (Lokál)
Az Újpest FC, amelynek játékosai a leállás ideje alatt is szorgalmasan készültek a folytatásra, egy rendkívül érdekes meccsel folytatják.
máj. 21
0:10
Mandátuma visszaadására szólította fel Varga-Damm Andreát a Jobbik (Infostart)
Országgyűlési képviselői mandátumának visszaadására szólította el Varga-Damm Andreát a Jobbik vezetése; amennyiben ennek 24 órán belül nem tesz eleget, kezdeményezik kizárását a frakcióból - áll a párt elnökségének szerda esti közleményében.
máj. 21
0:10
Szokatlan szabályokkal nyitotta újra a kapuit a fővárosi állatkert: itt van minden, amire figyelnünk kell a járványveszély alatt (Blikk)
Több mint két hónap szünet után ismét megnyílt a fővárosi állatkert. Hogy a járványveszély nem múlt el teljesen, azt a nyitással együtt bevezetett szokatlan szabályok jelzik. Nem lehet például jegyet venni a pénztárakban, csak az interneten.
máj. 21
0:10
Az Európai Bizottság szerint a többi tagállamhoz képest nálunk szerények a munkahelyvédelmi támogatások (444)
A Bizottság országjelentése szerint az is javítaná a magyar gazdaság járvány utáni esélyeit, ha a közbeszerzéseken valódi verseny alakulna ki.
máj. 21
0:11
Valaki ellopta a keresztet Wichmann Tamás sírjáról (168 Óra Online)
A hosszan tartó, súlyos betegség után februárban elhunyt Wichmann Tamás fia, Ákos írta meg a Facebookon, hogy valaki ellopta az édesapja sírkeresztjét.
máj. 21
0:12
Vesztegetési ügyben hallgatták ki gyanúsítottként a fideszes Boldog Istvánt (444)
Boldog István kétpói lakóhelyén házkutatást is tartottak az ügyészek.
máj. 21
0:13
Vigyázat, csalok! (Lokál)
Virtuális kiállítás eleveníti fel a mágia kiváló magyar mestere, Rodolfo munkásságát. A felejthetetlen művész jövőre lenne 110 esztendős.
máj. 21
0:14
Szívszorító: így emlékeztek meg az emeletről lezuhant 17 éves fiatalról (Blikk)
Gyertyákkal és kedvenc mezével emlékeztek barátai és csapattársai az elhunyt 17 éves érdi focistára.
máj. 21
0:14
A járvány visszaszorult, de az egészségügy helyzete ettől nem lett tisztább (444)
Ha nem rendezik a béreket, a járvány következő hullámakor már talán nem lesz elég orvos és ápoló. Pedig a gépeket valakinek kezelnie kell. A Magyar Orvosi Kamara alelnöke a járvány eddigi tapasztalatairól.
máj. 21
0:15
Döntött a kormány: a tanév végéig marad a távoktatás, de júniustól bejárhatnak a diákok az iskolákba tanári konzultációkra (168 Óra Online)
Mivel a járványveszély érdemben csökkent, ezért az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez – jelentette be délután Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a Facebookon.
máj. 21
0:15
Elképesztő dolgot állít a párját megfojtó zalai férfi (24.hu)
A szemtanú pedig annyira részeg volt, hogy semmire nem emlékszik a gyilkosságból.
máj. 21
0:17
Kezdés előtt tesztelnek (Lokál)
Angyalföld – A hivatalok újranyitása előtt minden önkormányzati dolgozó részt vesz egy koronavírus-teszten a XIII.
máj. 21
0:18
Jó hír a budapestieknek: ekkor nyithatnak újra a strandok a fővárosban (Blikk)
en is második szakaszába lépett a koronavírussal szembeni védekezés, így a fővárosban is hamarosan kinyithatnak a strandok – írta a koronavirus.gov.hu szerdán.
máj. 21
0:18
A Jobbik kizárná soraiból Varga-Damm Andreát (444)
A párt elnöksége szerint azért, mert az ő javaslata alapján szavazta meg a frakció az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt.
máj. 21
0:19
Júniustól kinyitnak a XIII. kerületi óvodák és bölcsődék, de biztonságos beléptetést vezet be az önkormányzat (168 Óra Online)
A XIII. kerületi Önkormányzat felkészült óvodáinak és bölcsődéinek teljes nyitására. Az intézményekbe járó gyermekek védelme érdekében belépési protokollt vezetett be az önkormányzat. Május 25-től minden kerületi gyermekintézménye kinyit ügyeleti rendszerben, az 5 fős csoportlétszámokat betartva. Saját hatáskörben döntve, a rendkívüli szünetet és ü
máj. 21
0:21
Újabb intézmények kaptak védőeszközöket (Lokál)
Herczeg Tamás országgyűlési képviselő fontosnak tartja, hogy amennyire tud, hozzájáruljon a koronavírus elleni védekezéshez. Ezúttal több békéscsabai intézménynek adományozott védőeszközöket.
máj. 21
0:23
Importördög – Soros alakját pedig mintha direkt épülő vagy már kiépült autokráciák ellenségének teremtették volna (168 Óra Online)
.
máj. 21
0:25
+1 szendvics Fehérváron (Lokál)
Sikerült áttörnie a középiskolások közönyén: adományból származó friss szendvicseket szállít hajléktalanoknak a fehérvári Szabó Katinka.
máj. 21
0:27
Vona Gábor nekimenne az álhíreket terjesztő médiának: törvénnyel csökkentené az állami hirdetéseiket (168 Óra Online)
Vona Gábor egykori Jobbik-elnök a Második Reformkor Alapítvány nevében Youtube-videóján mutatta-be új törvényjavaslatát ,,fake-ek és ellensúlyok" címmel, amely az álhíreket terjesztő médiát venné célba. Vonáról a 2018-as választási kampányban számos hamisnak bizonyuló állítást közölt a jobboldali média, amelyek miatt később helyreigazítási pereket
máj. 21
0:27
A bal- vagy a jobboldal a minimálbér-emelés bajnoka? (Mandiner)
A 2010 előtti gazdaságpolitika szavakban, a 2010 utáni tettekben állt közelebb a baloldali értékekhez, legalábbis ami a minimálbérek alakulását illeti. Elemzésünkből kiderül, hogy a baloldali kormányok alatt a minimálbér reálértéke általában csökkent, a jobboldaliak alatt szinte minden esetben emelkedett.
máj. 21
0:29
Befejezte az élsportot (Lokál)
Szeged – Nem a tokiói olimpia elhalasztása vette el a kedvét, de az is közre
máj. 21
0:31
Egyre több madarat lőnek le szórakozásból az unatkozó magyarok (168 Óra Online)
„A kijárási korlátozások, az otthonmaradás, és az ebből kifolyó tehetetlenség sok esetben elfojtott agressziót válthattak ki. Legalább is ezzel tudjuk magyarázni az utóbbi időben sokszorosára növekedett, illegális légpuska használatot. A korábbi években mindössze havi rendszerességgel fordultak meg lőtt esetek a hortobágyi Madárkórházban.
máj. 21
0:35
Visszaadatná a Jobbik Varga-Damm Andrea mandátumát, mert szerintük a képviselő miatt szavazták meg a megfigyelési törvényt (168 Óra Online)
Országgyűlési képviselői mandátumának visszaadására szólította el Varga-Damm Andreát a Jobbik vezetése; amennyiben ennek 24 órán belül nem tesz eleget, kezdeményezik kizárását a frakcióból - áll a párt elnökségének szerda esti közleményében.
máj. 21
0:36
Óriási osztalékot kaszált Orbán Viktor veje, miután Tiborcz István ingatlancége 4,8 milliárd forintos profitot ért el (Hírstart)
Jelentős profit jött össze 2019-ben Tiborcz István, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél: a 4,8 milliárd forint adózott eredmény után a május 8-i közgyűlésen úgy döntöttek, hogy 2,3 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a tulajdonosnak - derül ki a cég beszámolójából, amit az mfor.hu vizsgált meg.
máj. 21
0:39
Óriási osztalékot kaszált Orbán Viktor veje, miután Tiborcz István ingatlancége 4,8 milliárd forintos profitot ért el (168 Óra Online)
Jelentős profit jött össze 2019-ben Tiborcz István, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél: a 4,8 milliárd forint adózott eredmény után a május 8-i közgyűlésen úgy döntöttek, hogy 2,3 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a tulajdonosnak - derül ki a cég beszámolójából, amit az mfor.hu vizsgált meg.
máj. 21
1:09
Most válik el az ocsú a búzától (Mandiner)
Tíz éve hülyének nézték, a kovászát pedig romlott csiriznek – mára beállt mögé, tőle tanul a szakma. Vajda József szociológus-pék nélkül talán nincs kenyérforradalom, és nem lennénk ma a tízmillió otthon sütő pék országa. Karanténkonklúzió a fogyasztói társadalomról, válaszutakról, buboréknyi boldogságról.
máj. 21
2:30
Egyre több madarat lőnek le szórakozásból az unatkozó magyarok (Hírstart)
„A kijárási korlátozások, az otthonmaradás, és az ebből kifolyó tehetetlenség sok esetben elfojtott agressziót válthattak ki. Legalább is ezzel tudjuk magyarázni az utóbbi időben sokszorosára növekedett, illegális légpuska használatot. A korábbi években mindössze havi rendszerességgel fordultak meg lőtt esetek a hortobágyi Madárkórházban.
máj. 21
2:36
Kásler: Soha nem hangzott el, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat, ez csúsztatás (Hírstart)
Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter a Demokrata című lap által készített interjúban fejtette ki, mit gondol a koronavírus-járványról, az őt ért támadásokról.
máj. 21
3:24
Kovihoz fordultak a válságos helyzetben a szexfilmesek: térdre kényszerítette a pornóipart a koronavírus-járvány (Blikk)
Padlóra küldte a pornószakmát a koronavírus-járvány. A szexfilmipar amúgy is válságban volt évek óta, mert az interneten ingyen nézhető filmek miatt a műfaj rajongói alig akarnak fizetni a felnőttvideókért.
máj. 21
3:36
Vadhússal lepték meg a nehéz helyzetbe került családokat Zalaegerszegen (Hírstart)
A Zalai Szafari Klub Vadásztársaság kétezer kilogramm vadhúst adományozott a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zalaegerszegi családoknak. Fotó: Pixabay Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke szerdán Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón azt mondta: a felajánlásnak köszönhetően 400 nehéz sorsú család juthat egészséges
máj. 21
3:42
Megnyílnak a román-magyar határátkelők (Hírstart)
Csütörtök reggel 6 órától a magyar-román határ valamennyi átkelője megnyílik - közölte a rendőrség szerda este honlapján.
máj. 21
3:54
LMP: szándékosan homályosak a kormányzati intézkedések, hogy később a felelősséget át lehessen hárítani (Hírstart)
Csúsztatásnak nevezte Kásler Miklós a Demokratának adott interjújában, hogy itthon kórházi ágyakat kellett kiüríteni. Az Emberi Erőforrások minisztere szerint ilyen utasítás soha nem hangzott el. Azt mondta: az, hogy kit küld haza és kit nem az orvos, kizárólag a saját szakmai és emberi felelőssége, akár van járvány, akár nincs.
máj. 21
4:18
Bár a Jobbik visszahívná, Sneider nem mond le a parlamenti alelnökségről (Hírstart)
Ha a Jobbik ragaszkodik a dologhoz, ki kell zárniuk a frakcióból a párt volt elnökét.
máj. 21
4:30
Futópályák és bringaparkok építésével folytatódik az Aktív Magyarország program (Hírstart)
A kormány 652,5 millió forintos támogatásával, összesen 1,35 milliárd forint értékben épülnek futó- és bringapályák 33 települése.
máj. 21
5:30
Ismét borzalmas videó egy autópályáról - most az M7-es a helyszín (Infostart)
Újra egy büntetőfékezés, újra forrnak az indulatok!
máj. 21
5:33
Újra vár az állatkert! (Lokál)
66 nap után tegnap újra megnyitotta kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert. A borús idő ellenére szép számmal érkeztek látogatók, főként kisgyermekes családok és szerelmespárok. A szigorú előírásokat betartva mind a vendégek, mind az állatok nagyon örültek, hogy ennyi idő után viszont láhatják egymást.
máj. 21
5:42
Szégyen: Gelencsér Attila megszavazta a Kaposvári Egyetem megszüntetését (Ez a lényeg)
A Fidesz-csicska képviselő elárulta a város lakóit, és a saját korábbi véleményét is megváltoztatta.
máj. 21
5:45
A Jobbik felszólította Varga-Damm Andreát, adja vissza a mandátumát (24.hu)
Őt okolják, amiért a frakció megszavazott egy törvényjavaslatot.
máj. 21
5:54
Az óvodákon spórolnak a baloldali városvezetők (Hírstart)
Veszélyhelyzetben minden településen át kell szabni a költségvetést, a balliberális irányítású önkormányzatoknál az intézmények dolgozóinak fizetését csökkentik előszeretettel
máj. 21
5:57
Az autóiparban is hatalmas következményei vannak a járványhelyzetnek (ATV)
A CarSharing, vagyis az autómegosztás jövője elég bizonytalan, hiszen azt nem szívesen veszik igénybe az emberek a koronavírus miatt. Egyre többen szeretnének saját autót, miután a tömegközlekedésben is rizikót látnak az emberek.
máj. 21
6:00
Kalandparkkal bővül a Kolping Hotel Spa & Family Resort (Hírstart)
Május 19-én, Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának jelenlétében letették az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort területén épülő Bobo Fun Kalandpark alapkövét. A fejlesztés a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, 950 millió forintos támogatással valósul meg 2021 nyarára. Az elmúlt hetekben azért dol
máj. 21
6:06
Heti 1 milliárd forintos lyukakat üt a BKK-n a koronavírus (Infostart)
Idén akár 20 milliárd forintos bevételkiesése is lehet a BKK-nak a koronavírus miatt, de a szolgáltatás fenntartása érdekében elbocsátások nem lesznek a közlekedési társaságnál - mondta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes.
máj. 21
6:12
Rosszul lett az aluljáróban, a rendőrök mentették meg az életét (Police)
Rosszul lett az aluljáróban, a rendőrök mentették meg az életét Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 05. 21., cs - 06:00 A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály járőrei mentették meg annak a férfinak az életét, aki elvesztette az eszméletét a Nyugati téri aluljáróban.

Keresés