2020. május 22. péntek

máj. 22
0:03
Béla, a kovász és Müller Cecília hipótlan húsvéti tojásai – avagy, mi mindenre hasznosították temérdek idejüket az emberek a vesztegzár alatt (168 Óra Online)
Online gyűjtőkampányt indított április közepén a Néprajzi Múzeum, kezdeményezésének célja: közösen dokumentálni a koronavírus miatt megváltozott hétköznapokat a tárgyi világon keresztül, hogy száz év múlva is láthassuk, milyen volt a karantén idején élni 2020-ban. A múzeum fotókat és történeteket gyűjt, amelyekkel egyelőre a Facebookon tekinthet me
máj. 22
0:03
Szakács Árpád két éve nem frissülő portáljának és a Pesti Srácoknak is 50 millió forintot adott a kormány (444.hu)
Őrület: a meghívásos pályázat kiírása szerint az ajándékpénz nem minősül állami támogatásnak.
máj. 22
0:06
Politikuskatapult léphet működésbe a Jobbikban (Infostart)
A párt alelnöke kettéválasztaná Varga-Damm Andrea és Sneider Tamás ügyét.
máj. 22
0:06
A nyakunkon a nyár: mi legyen most a gyerekkel? (Blikk)
Az iskolák, óvodák és a bölcsődék nyitása mellett sok, főleg a munkából hosszú időre kiszakadt szülő legnagyobb megkönnyebbülésére kiderült az is: a vakáció alatt bárki küldheti akár ottalvós táborba gyermekét. Sokan viszont nehéz anyagi helyzetbe kerültek, vagy egyszerűen nem akarják táboroztatni a lurkókat, nekik csak a barátok és a család többi
máj. 22
0:06
Kettészakadt az ország - ennyit tesz a pártszimpátia (Napi)
Nagyjából minden második válaszadó jelentős veszélyként észleli az állami szintű korrupciót, az ezzel kapcsolatos attitűdöket pedig leginkább a pártszimpátia befolyásolja. A korrupció más formáit, például a rendőrök megvesztegetését vagy a számlaadás elmulasztását a magyarok többsége pártszimpátiától függetlenül elutasítandónak tartja - derül ki a
máj. 22
0:07
Ötösikrek születtek Debrecenben – egy mosómedvétől (168 Óra Online)
Mosómedve-ötösikrek születtek a debreceni állatkertben, a március 31-én napvilágot látott bocsokat csütörtökön mutatta be a sajtónak az állatkert igazgatója.
máj. 22
0:07
„Óriási siker ez nekünk, de főleg azoknak, akik végre kiszabadultak” (444.hu)
Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke alig hitte el, hogy a kormány végrehajtja az Európai Unió Bírósága ítéletét, és tényleg megszünteti a tranzitzónákat. Interjú.
máj. 22
0:10
Számadás: 221 ezer munkahelyet védett meg eddig a kormány (Infostart)
A Miniszterelnökséget vezető miniszter friss számokat közölt a munkahelyek megvédéséért indult háború frontjáról.
máj. 22
0:10
Idősotthonok, ápolók és hajléktalanszállók: a legveszélyeztetettebbek között alig találtak koronavírusos betegeket a fővárosban (Blikk)
A főváros 20 ezer PCR-tesztet rendelt külföldről annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, mekkora a fertőzöttség a legveszélyeztetettebbek körében.
máj. 22
0:11
Három cégen már biztosan segít a kormány a válság miatt, Matolcsy György fiáé az egyik, közel 300 milliót kap (168 Óra Online)
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata, mondta a külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján. Három vállalat vehette át a dokumentumot,
máj. 22
0:11
Mától a csíksomlyói búcsú és a tiszavirágzás is hungarikum (444.hu)
Világjárvány közben ült össze idén először a Bizottság, hogy döntsön. Döntött.
máj. 22
0:14
Így épültek be a katonák a hétköznapjainkba (Infostart)
171 évvel ezelőtt ezen a napon vették be a magyar honvédok Buda várát, ennek emlékére ünneplik a honvédelem napját. Ennek kapcsán a honvédek járvánnyal kapcsolatos feladatait is összegezték, beszédesek a számok.
máj. 22
0:14
A Jahn Ferenc Kórház feljelentést tesz Bencsik János videója miatt (Blikk)
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház „a fennálló veszélyhelyzetben tett valótlan tényállításokra tekintettel” feljelentést tesz a Bencsik János független országgyűlési képviselő által közzétett videó ügyében – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.
máj. 22
0:15
A kormány stratégiai partnere volt, a gazdasági mentőöv mégsem segít rajta: 180 embertől válik meg a győri gyár (168 Óra Online)
Elbocsátja dolgozóinak csaknem 20 százalékát,
máj. 22
0:15
Kovács Zoltán szerint a tranzitzónából elszállítottak "napokon belül felszívódnak" (444.hu)
"A brüsszeli bevándorláspárti bürokrácia és a bíróságok Soros-szervezettekkel együttműködve minden lehetőséget keresnek arra, hogy rést üssenek azon pajzson, azon a kerítésen, amit Magyarország felhúzott."
máj. 22
0:18
Újabb könnyítés jön a szlovák-magyar határon (Infostart)
A szlovák kormány csütörtöktől lehetővé tette, hogy állampolgárai a karanténba vonulás kötelezettsége nélkül utazhassanak a szomszédos országokba - így Magyarországra is - legfeljebb egy napra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán csütörtökön.
máj. 22
0:18
Akik visszaadták a mandátumukat: darabokra hullik a Jobbik a pártháborúban (Blikk)
Újabb vérre menő csörte a Jobbik frakciójában! Ezúttal Varga-Damm Andrea (53) képviselő és Sneider Tamás (47), a Jobbik parlamenti alelnöke körül forr a levegő. Varga-Damm szerda este kapott 24 órát, hogy visszaadja a mandátumát, különben kizárják a frakcióból.
máj. 22
0:19
60 millióval támogatta meg a Szerencsejáték Zrt. Orbán polgári körét (444.hu)
A állami cégek kifizetési listáján biztos helye van a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak.
máj. 22
0:22
Megjelent az ígért rendelet, jöhetnek a rokonok, barátok Ausztriából (Infostart)
Akkor, ha igazolni tudják, hogy szervezetükben aktuálisan nincs jelen a Sars-CoV-2 koronavírus.
máj. 22
0:23
Áll a bál a Jobbik-frakcióban: Varga-Dammot kizárnák, Sneider nem enged (444.hu)
A pártvezetés keménykedik, a képviselők nem engedelmeskednek.
máj. 22
0:26
Gulyás Gergely tisztázta az eldobható műanyagok betiltása körüli helyzetet (Infostart)
A kormány be fogja tiltani az egyszer használatos műanyagokat, de nem most, mert a koronavírus-járvány miatt ebben az ágazatban is meg kell védeni a munkahelyeket. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta a Kormányinfón, miután a kormány benyújtotta, majd a szavazás előtt visszavonta ezt a jogszabályt.
máj. 22
0:27
Fürjes: A kormány biztos nem fog elővarázsolni még 20 milliárdot a Biodómra (444.hu)
Az államtitkár szerint még 5-6 milliárdot ad a kormányzat, de akkor nem lesz mélygarázs a Hermina úton.
máj. 22
0:30
Székely aláírásgyűjtés: messze többről szól, mint hogy több pénzt a régiókba (Infostart)
Egy harmonikusabb, dinamikusabb, frissebb gazdasági fejlődésről van szó – emelte ki az InfoRádióban Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke.
máj. 22
0:34
Ellentmond a pártnak Varga-Damm Andrea (Infostart)
A pártvezetés felszólítása ellenére nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát a jobbikos politikus – derült ki a közösségi oldalán közzétett bejegyzéséből.
máj. 22
0:38
Hogyan hatott Trianon a magyar társadalomra? (Infostart)
A 100 éves trianoni békediktátum címmel szervezett tudományos konferenciát a Magyarságkutató Intézet.
máj. 22
0:42
Fürjes Balázs: megkapja a főváros a buszbeszerzésre szánt pénzt az államtól (Infostart)
Erről levélben tájékoztatta a főpolgármestert a miniszterelnökséget vezető miniszter - közölte a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában.
máj. 22
2:09
Kormányinfó: Még nem biztos, hogy megtartják az augusztus 20-i tűzijátékot (Hírstart)
A kormány jövő kedden nyújtja be a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, a járványügyi készültség és az operatív törzs viszont megmarad.
máj. 22
3:09
Újabb részletek derültek ki az elaltatott kisállatok ügyében: kutyamaffiát sejtenek a svédek minden, Magyarországról érkező eb mögött (Blikk)
Odakint szigorúak a törvények: egy állat legfeljebb hat órát lehet egyedül.
máj. 22
3:15
Kómába esett a magyar szörfoktató Dominikán, országok fogtak össze, hogy mielőbb haza juthasson (Blikk)
Santo Domingo – Számos ország összefogott, hogy Dávid (29) mielőbb felépüljön és hazatérhessen családjához. A fiatal szörfoktató, akiért a Gofundme-oldalon indult gyűjtés, néhány napja még vidáman mesélt külföldi élményeiről, péntek délután azonban egy szörnyű baleset érte. Azóta mesterséges kómában tartják őt az orvosok egy dominikai kórházban.
máj. 22
3:15
Hurrá! Jövő szombattól öt fővárosi strand is kinyit – szigorú intézkedések mellett (Hírstart)
Öt budapesti strandfürdőt megnyitnak május 30-án, a hatodikat pedig június 15-én – jelentette be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
máj. 22
3:19
Világszínvonalú a hazai tudományos munka (Hírstart)
Kontaktkutatások, reprezentatív szűrővizsgálatok, hatóanyag előállítása, egyedi fejlesztésű lélegeztetőgépes terápia, vérplazma-terápia - csak néhány tudományos kutatás mely hazánkban zajlik a koronavírus járvánnyal szembeni védekezésért az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. Az eredményekről a projekt képviselői számoltak be.
máj. 22
3:57
Fura építmény tűnt fel a Római-parton (Ripost)
Egyensúly. Ez a neve a legújabb kőszobornak, amit Kánya Tamás alkotott.
máj. 22
4:45
Magyarországon is az újfajta koronavírus-mutáció terjed (Infostart)
Egy átfogó kutatás nyomán derült ki, hogy a vírus mutációinak többsége nem tér el jelentősen egymástól, kivéve egy-egy változatot.
máj. 22
5:00
Elindult a "szedd magad eper" szezon (NLC)
Tippek és helyszínek a legjobb lelőhelyekhez.
máj. 22
6:03
Még évekbe telik, mire egy fontos ágazat utoléri a tavalyi szintet (Infostart)
A rendezvényszervezők úgy számolnak, hogy két évre lesz szükségük, amíg visszakerülnek a tavalyi szintre - mondta az InfoRádiónak Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége elnöke.
máj. 22
6:03
Kordás: Alkotmányellenes a kormány gazdasági mentőcsomagja (ATV)
Az egyik intézkedés szerint a munkáltató 24 hónapra elrendelhet munkaidőkeretet, ez viszont súlyosan beavatkozik a szerződéskötési szabadságba – mondta a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.
máj. 22
6:03
Pesti úti Idősek Otthona: egy dolgozó fertőzte meg az idős embereket – lázasan, köhögve is be kellett járnia (Ripost)
A Pesti úti Idősek Otthonának egyik dolgozójától kapták el a koronavírust a bent lakó idősek – állítják a gondozók. A Ripostnak több ápoló is beszélt erről. Egyik munkatársuknak lázasan, köhögve is be kellett járnia dolgozni még a járvány kitörése előtt.
máj. 22
6:09
Ötösikrek születtek Debrecenben – egy mosómedvétől (Hírstart)
Mosómedve-ötösikrek születtek a debreceni állatkertben, a március 31-én napvilágot látott bocsokat csütörtökön mutatta be a sajtónak az állatkert igazgatója.
máj. 22
6:21
Figyelem! Változik a közlekedés a fővárosban ezen a részen (Blikk)
Szombattól változik a közúti és a közösségi közlekedési rend a budapesti Haller utca környékén, mert megkezdődik a Soroksári út–Haller utcai deltavágány építése – közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.
máj. 22
6:21
A nyílt utcán öltek meg két embert éjszaka a Deák téren, a rendőrség nyomoz (168 Óra Online)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. május 22-én 3 óra 37 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten, az V. kerületi Deák téren több ember össze verekedett, és késelés történt.
máj. 22
6:21
Komoly vízhiánnyal küzdenek a pécsváradiak: nincs elég víz a város ellátására (ATV)
Vízkorlátozást kellett bevezetni a baranyai Pécsváradon mivel kiszáradtak a kutak és a források, azaz nincs elég víz az egész város ellátására. Most egy csővezetéken a Dunából kell átszivattyúzni az ivóvizet, hogy újra helyreállhasson a vízszolgáltatás.
máj. 22
6:27
Munkanélküli segély: az ország négyötöde mást akar, mint Orbán Viktor (Napi)
A magyarok négyötöde egyetért azzal, hogy a kormány a válság miatt a munkanélküli segély időtartamát a jelenlegi 3 hónapról érdemben növelje (6 vagy akár 12 hónapra) - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. Ezzel szemben a kabinet egyelőre kitart a fejlett világ legszűkmarkúbb rendszere mellett.
máj. 22
6:27
Borzalom: kiskorú gyermekeiről készített pornográf felvételeket egy ózdi pár (Blikk)
Gyermekpornográfiával gyanúsítanak egy ózdi párt, amely pornográf fényképeket készített két, 14 év alatti gyermekükről - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken a rendőrség honlapján.
máj. 22
6:33
Nincs tolongás a közmunkára (Alternatív Energia)
A kormány részben a közmunkások számának drasztikus emelésével kezelné a növekvő munkanélküliséget, ám a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján még nem határozták meg a létszám- és a pénzügyi keretet sem.
máj. 22
6:33
Kocsis Máté: Pikó hatalmas, egészséges fákat vágatott ki a Józsefvárosban (ATV)
A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán videót is közzétett a fa kivágásáról, amely mellé azt írta: "Ez már az ígért klímaprogram lehet".
máj. 22
6:35
Iskolanyitás kérdőjelekkel – Dupla terhelés a pedagógusokon (Alternatív Energia)
A csoportok létszámának meghatározását és a követendő munkarendnek a megválasztását, módszertanát is az iskolákra bízza az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
máj. 22
6:39
Írás- és olvasáskészség-fejlesztő sorozat az M2 gyerekcsatornán (Hírstart)
Játékos és kreatív megoldásokban bővelkedő sorozat segíti a betűvetés tudományának elsajátítását az M2 gyerekcsatorna. A Betűvető című animációs sorozat tíz kis videójában, a szerethető dallamokon túl, az egy-egy betűhöz kapcsolódó formák, rajzok teszik igazán izgalmassá a betűkkel való ismerkedést a legkisebbek számára.
máj. 22
6:54
Koronavírus: 500 alá csökkent a kórházban kezeltek száma (Startlap)
Megérkeztek a hazai legfrissebb járványügyi adatok.
máj. 22
6:57
Újabb 37 fertőzött, (3678), hárman haltak meg (888.hu)
Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma.
máj. 22
6:57
Hárommal 476-ra emelkedett a halálesetek száma (Propeller)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 476 főre emelkedett az elhunytak száma, 1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent. Az aktív fertőzötte

Keresés