2020. május 22. péntek

máj. 22
0:03
Friss jelentés a járványhelyzetről Olaszországban (Napi)
Százötvenhattal emelkedett a halottak száma egy nap alatt Olaszországban, amely így elérte a 32 486-t az olasz polgári védelmi hatóság csütörtök esti adatai szerint. A kórházban kezeltek száma tízezer alá csökkent, az újonnan diagnosztizáltak majdnem felét Lombardia tartományban szűrték.
máj. 22
0:03
Kína törvénnyel tiltaná be az ellenzéki tevékenységet Hongkongban (444.hu)
Nemzetbiztonsági okokkal indokolják a korlátozást.
máj. 22
0:06
A halálos ágyán vallotta be az igazat az egyik leghíresebb abortuszellenes aktivista: lefizették (Blikk)
A halálos ágyán vallotta be Norma McCorvey, álnéven Jane Roe, hogy pénzért cserébe lett belőle abortuszellenes aktivista – írja a 24.hu. Norma az abortuszt legalizáló bírósági döntés felpereseként vált híressé a hetevenes években, ám az álláspontját – mint kiderült – azért változtatta meg, mert jobboldali keresztény szervezetek lefizették.
máj. 22
0:06
Lemondáshoz vezetett a káosz a román-magyar határon (Infostart)
Az indok hivatalosan személyes ok, de a román hírtelevíziók tudni vélik, hogy a "nagylaki káosz" miatt kényszerült váratlanul megválni tisztségétől Ioan Buda.
máj. 22
0:07
Koronavírus: hasonlót a járvány kezdete óta nem tapasztaltak Spanyolországban (Napi)
Spanyolországban a járvány kezdete óta először ötven alá csökkent a napi halálozás - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium csütörtökön.
máj. 22
0:10
Elképesztő: úgy kitisztult a levegő, hogy Katmanduból simán ellátni a Mount Everestig (Blikk)
A koronavírus-járvány okozta korlátozásoknak köszönhetően sokkal kisebb a forgalom Katmanduban, így a levegő is felül tudott kerekedni a szmogon.
máj. 22
0:10
Óvatosan indult meg az élet a vidéki szállodákban, vendéglátóhelyeken - erre lehet számítani (Infostart)
A járványhelyzet miatti korlátozások feloldásával benépesülnek vidéken az éttermek, kávézók, a játszóterek, közparkok, az üzletek, fokozatosan nyitnak a szállodák is. A forgalom nő ugyan, de egyelőre csak töredéke a megszokottnak.
máj. 22
0:11
Trump most az oroszokat piszkálta meg - ez Európának sem használ (Napi)
Donald Trump amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai kormányzat felmondja a Nyitott Égbolt szerződést.
máj. 22
0:14
Elképesztő: rekordidő alatt megvan az eredménye a legújabb koronavírustesztnek (Blikk)
Matt Hancock egészségügyi miniszter, aki a szokásos napi kormányzati sajtótájékoztatót tartotta csütörtök este a Downing Streeten, elmondta azt is, hogy a brit kormány több mint tízmillió antitestszűréshez elegendő eszközt rendelt, amelyek alkalmazása a jövő héten kezdődik.
máj. 22
0:14
Üzent a turistáknak az osztrák kancellár (Infostart)
Ausztria maximális biztonságot és maximális szórakozási lehetőségeket kínál a nyári szabadság eltöltéséhez a belföldi turistáknak, valamint azoknak a külföldieknek, akik a járványhelyzet szempontjából szintén biztonságos országokból érkeznek - jelentette ki Sebastian Kurz kancellár csütörtökön Bécsben egy sajtótájékoztatón.
máj. 22
0:18
Trump bejelentette: újabb katonai szerződést bont fel Amerika (Blikk)
Donald Trump amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai kormányzat felmondja a Nyitott Égbolt szerződést.
máj. 22
0:18
Brit kutatók: 30 ezer életet mentett volna meg egy korábbi brit karantén (Infostart)
A Covid-19 betegség brit halálozásainak háromnegyedét el lehetett volna kerülni, ha hamarabb vezették volna be a karantént – állítják kutatók. Közben kormányilletékesek éppenséggel a tudósokat vádolták azzal, hogy rossz tanácsokat adtak.
máj. 22
0:22
Családon belüli "ipari kémkedés" kísérte a londoni Ritz eladását (Infostart)
Bizarr lehallgatási ügy borzolja a brit felső osztály életét. A befolyásos Barclay testvérek családi vitájának hátterében a Ritz szálloda áron aluli eladása és az azt övező kémkedési ügy áll.
máj. 22
2:48
Trump bejelentette, hogy felmondja az egyik legfontosabb fegyverzetellenőrzési szerződést, kitört a pánik a NATO-ban (444.hu)
Trump az oroszok miatt felmondta a Nyitott Égboltot, a NATO sürgőséggel összehívta a nagyköveti tanácsot.
máj. 22
5:09
Hét cég fut versenyt a koronavírus ellenszeréért (Kitekintő)
A világgazdaságot hetek alatt feldúlta a koronavírus-járvány és egységes az álláspont arról, hogy a normális kerékvágásba csak egy hatásos és széles körben elérhető gyógymód és megfelelő védőoltások mellett lehet visszatérni. Nem csoda, hogy a befektetők követik azoknak a vállalatoknak a részvényeit, amelyek ilyen termékeken dolgoznak. Ebben az ele
máj. 22
5:15
Donald Trump elnök bejelentette, hogy az amerikai kormányzat kilép a Nyitott Égbolt Szerződésből (Hírstart)
Donald Trump amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai kormányzat felmondja a Nyitott Égbolt szerződést.
máj. 22
5:18
Döbbenetes képsorok: Elképesztő pusztítást végzett a trópusi ciklon (ATV)
Többen meghaltak és több ezer lakóház megsemmisült a Bengáli-öböl nyugati részét: Kelet-Indiát és Bangladest érő, Amphan nevű ciklon miatt szerdán. A vihar hatalmas pusztítást végzett; mentőcsapatok próbálják helyrehozni a károkat.
máj. 22
5:45
Olasz miniszterelnök: Az olaszok nyaraljanak Olaszországban (Hírstart)
Olaszországi vakációzásra szólította fel az olaszokat Giuseppe Conte kormányfő a járványkorlátozások enyhítése után eltelt első négy napot értékelő beszédében a római parlamentben csütörtökön.
máj. 22
6:03
FBI: terrorista merénylet történt a texasi katonai támaszponton (Propeller)
Terrorista merénylet történt a texasi Corpus Christi városban lévő katonai támaszponton – jelentette be csütörtökön este a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). A lövöldözést helyi idő szerint csütörtök délelőtt történt, három amerikai katona meghalt. Az első jelentések arról szóltak, hogy többen megsebesültek, de később kiderült, hogy a merényletnek eg
máj. 22
6:09
FBI: terrorista merénylet, az elkövetőt azonnal agyonlőtték (888.hu)
Terrorista merénylet történt a texasi Corpus Christi városban lévő katonai támaszponton – jelentette be csütörtökön este a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
máj. 22
6:15
Roppant kínos: meghazudtolta Szijjártót az izraeli külügyminiszter, szó se volt a Fidesz kedvenc dumáiról (Propeller)
Már napközben is gondok voltak a magyar külügy közleményében, aztán kiderült, ordas nagy hazugságok vannak benne. Szijjártó Péter külügyminiszter délelőtt videót tett közzé Facebook-oldalán, majd később a minisztérium közleményt is kiadott arról, hogy telefonon felhívta Gabi Askenázi izraeli külügyminisztert, hogy gratuláljon az új izraeli kormány
máj. 22
6:18
Kadirov koronavírus gyanújával került kórházba (444.hu)
Moszkvába szállíthatták kezelésre a csecsen elnököt.
máj. 22
6:18
Előre a fenntartható karanténért! (UniLife)
Milliárdokat taszítunk (újra) a szegénységbe, ha engedünk a látszólag jóhiszemű, ökobarát, valójában mélyen szabadságellenes lózungoknak. Seres László publicisztikája.
máj. 22
6:21
Már használják a húsz perc alatt eredményt adó koronavírustesztet (Infostart)
Azt vizsgálják, hogy a páciensek szervezetében a szűrés pillanatában jelen van-e a Covid-19 betegséget okozó új típusú koronavírus.
máj. 22
6:27
Kellemes, napsütéses idővel búcsúzik az év 21. munkahete (Propeller)
A hét utolsó munkanapján nyugodt idő vár ránk, izgalmakat mindössze a hajnali fagyok okoznak majd. A hétvégén aztán előbb egy meleg-, majd egy hidegfront kavarja fel az állóvizet, és hoz kisebb-nagyobb mennyiségű csapadékot is. Túlnyomóan napos idő várható jellemzően kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék estig nem lesz. Élénk északias szél csa
máj. 22
6:30
„Még nem a bulinak és az éjszakai életnek az ideje van” (ATV)
25 ezer ember bevonásával végez kontakt-kutatást az Egyesült Királyság a koronavírus legyőzése érdekében. Olaszországban és Spanyolországban is feloldották a kijárási korlátozást, a maszk viselése viszont kötelező.
máj. 22
6:39
A meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságíró családja megbocsát a tetteseknek (888.hu)
A másfél éve meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi családja közölte, hogy megbocsát a tetteseknek.
máj. 22
6:45
Azonnal összeül a NATO-vezérkar az újjáéledő amerikai-orosz konfliktus miatt (Infostart)
A német külügyér moderálna a felek között, az USA ugyanis az orosz "függöny" miatt kilépne a Nyitott Égbolt Szerződésből.
máj. 22
6:45
A járvány következő áldozata: a szépség (Napi)
A koronvírus-válság kivasalta a divatipart, különösen a kisebb, kezdő vállalkozásokat, akiket még azelőtt mészárolt le, hogy megmutathatták volna kreativitásukat.
máj. 22
7:00
Lelőtte, mert maszkot kellett volna viselnie (24.hu)
A mentők még időben a helyszínre értek, a dolgozó kórházban lábadozik.
máj. 22
7:00
Trump felmondta a Nyitott Égbolt Szerződést, sürgősséggel összeül a NATO (ATV)
Sürgősséggel összeül pénteken a NATO nagyköveti tanácsa amiatt, hogy az amerikai kormányzat felmondja a Nyitott Égbolt Szerződést - közölte az észak-atlanti szervezet sajtószolgálata. Németország a döntés felülvizsgálatára kérte Washingtont.
máj. 22
7:03
Egyre több határ nyílik meg Európa szerte (HírTV)
Fokozatosan enyhítenek a koronavírus-járvány megfékezése érdekében meghozott intézkedéseken Európa-szerte.
máj. 22
7:03
Ennyit a svéd nyájimmunitásról: közel 4 ezer halott árán is csak minden ötödik stockholmi vált védetté (Hírstart)
Nagyjából minden ötödik stockholmi lakos (20 százalék) szervezete antitestet termel az új koronavírus ellen – állítja a svéd egészségügyi hatóságok kutatására alapozva Anders Tegnell, a járványügyi védekezés vezetője. Nehezen érthető, hogy ez hogy jött ki, mert felmérésükben csak a vizsgáltak 7,3 százalékának szervezetében találtak antitestet. Visz
máj. 22
7:09
Rossz hír érkezett Kínából (Napi)
Nem jelölt ki gazdasági növekedési célt Kína az idei évre - derült ki Li Ko-csiang kínai miniszterelnök jelentéséből, amelyet a kínai parlamenti ülésszak megnyitó napján ismertetett a törvényhozás előtt.
máj. 22
7:09
Franciaországban száz alá csökkent a napi halálozás, nem tartanak a járvány második hullámától (Blikk)
Franciaországban az elmúlt 24 órában 83-an vesztették életüket a koronavírus-járvány miatt az előző napi 110 után, így 28 215-re emelkedett az áldozatok száma, a betegek számának csökkenése pedig folytatódott – közölte csütörtök este a francia egészségügyi minisztérium. A szakemberek egyre kevésbé tartanak valószínűnek egy második hullámot a nyár e
máj. 22
7:15
FBI: Terrorista merénylet történt a texasi katonai támaszponton (HírTV)
A lövöldözést helyi idő szerint csütörtök délelőtt történt, három amerikai katona meghalt.
máj. 22
7:15
A meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságíró családja megbocsát a tetteseknek (Hírstart)
A másfél éve meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi családja közölte, hogy megbocsát a tetteseknek.
máj. 22
7:24
Nagyon érdekes dolog történt Kínában (ATV)
Nem jelölt ki gazdasági növekedési célt Kína az idei évre - derült ki Li Ko-csiang kínai miniszterelnök jelentéséből, amelyet a kínai parlamenti ülésszak megnyitó napján ismertetett a törvényhozás előtt.
máj. 22
7:27
Finn tudósok kiderítették, melyik a jobb maszk (Napi)
Újabb információval gazdagították a maszkokkal kapcsolatos tudnivalókat finn tudósok, akik különböző anyagból készült szájvédőket vizsgálva, kiderítették, melyik a jobb.
máj. 22
7:33
Koronavírus gyanúja miatt kerülhetett kórházba a csecsen elnök (Blikk)
Szerdán szállíthatták repülővel Moszkvába Ramzan Kadirov csecsen elnököt, ugyanis influenza-szerű tünetei rosszabbra fordultak. Az orosz hírügynökség szerint Kadirov orvosi megfigyelés alatt van.
máj. 22
7:33
Sürgösséggel összeül a NATO Trump miatt (24.hu)
Az amerikai kormányzat felmondja a Nyitott Égbolt szerződést.
máj. 22
7:39
Sürgősséggel összeül a NATO nagyköveti tanácsa (Kripto Akadémia)
Donald Trump csütörtökön jelentette, hogy az amerikai kormányzat felmondja a Nyitott Égbolt Szerződést. Németország a döntés felülvizsgálatára kérte az Egyesült Államokat.
máj. 22
8:03
Washingtonnak nem tetszik az új kínai nemzetbiztonsági törvénytervezet (Propeller)
Morgan Ortagus, amerikai külügyi szóvivő csütörtökön bírálta azt a készülő kínai nemzetbiztonsági törvénytervezetet, amely amerikai álláspont szerint korlátozná a hongkongi ellenzék cselekvési lehetőségeit. Washington szerint a pekingi parlamentben előterjesztendő törvénytervezet "nagyon destabilizáló" lenne. "Minden kísérlet, hogy olyan nemzetbizt
máj. 22
8:09
Franciaországban száz alá csökkent a napi halálozás, nem valószínű egy második hullám (Hírstart)
Franciaországban az elmúlt 24 órában 83-an vesztették életüket a koronavírus-járvány miatt az előző napi 110 után.
máj. 22
8:09
Trump az oroszokra mutogatva lépteti ki az USA-t a Nyitott Égbolt szerződésből (Propeller)
Donald Trump amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai kormányzat felmondja a Nyitott Égbolt szerződést. Az amerikai elnök a döntését azzal indokolta, hogy "Oroszország nem tartotta tiszteletben" az egyezményben foglaltakat. "Mindaddig, amíg nem tartják tiszteletben, kivonulunk az egyezményből" – jelentette ki az elnök a Fehér Ház R
máj. 22
8:12
Szabad szemmel: az Orbán-kabinet változatlanul kóstolgatja, meddig mehet el (Kripto Akadémia)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. május 22.
máj. 22
8:30
Sürgősséggel összeül a Nato nagyköveti tanácsa (Képmás)
Arról tárgyalnak, hogy Washington felmondja a Nyitott Égbolt szerződést
máj. 22
8:36
Eddig 476 halálos áldozata van a vírusnak Magyarországon (UniLife)
Az aktív fertőzöttek száma 1615-re csökkent. 1587-en már gyógyultan távoztak a kórházból.
máj. 22
8:45
Átlépte a kétmilliót a gyógyult koronavírusosok száma (Infostart)
Majdnem minden hatodik amerikai, a spanyolokkal, németekkel, olaszokkal, brazilokkal kiteszik a felépültek felét.
máj. 22
8:48
Lebontják a San Siro stadiont (Képmás)
Egy új, 60 ezer néző befogadására alkalmas stadion épül a helyére.

Keresés