2020. május 13. szerda

máj. 13
0:00
Várólista a fodrászatokban, távolságtartás a strandokon - ilyen az olasz újranyitás (Infostart)
A fodrászatok és kozmetikai szalonok is rohamra számítanak május 18-ától Olaszországban a két hónapos zárva tartás után, de a vendégeket csak egyesével fogadhatják, ami megnehezíti az újraindulást.
máj. 13
0:00
Brüsszelbe rendelték Orbán Viktort (Blikk)
David Sassoli, az Európai Parlament elnöke hívta Brüsszelbe Magyarország miniszterelnökét.
máj. 13
0:03
Kereskedelmi háború: Kína újabb engedményeket tesz (Kitekintő)
Kína újabb amerikai termékeket mentesít a pótvámok alól - derült ki a kínai kormányzat vámügyi bizottságának kedden közzétett közleményéből.
máj. 13
0:03
Az EP elnöke csütörtök reggelre Brüsszelbe hívta Orbánt (168 Óra Online)
Szerda reggel 9 órára az Európai Parlamentbe invitálta Orbán Viktort David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, hogy vegyen részt a magyar koronavírus-törvényről és a jogállamiság helyzetéről szóló vitán. Az Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő és később a Sassoli-kabinet által is nyilvánosságra hozott levél szerint
máj. 13
0:03
Koronavírus miatt kórházba került a Kreml szóvivője (444.hu)
Nem egyértelmű, hogy mikor találkozott utoljára Putyinnal.
máj. 13
0:04
Beindulhatnak Boris Johnson parodistái (Infostart)
Magyarázkodásra kényszerült a brit miniszterelnök a kormány óvatos nyitási terve miatt. Boris Johnson vasárnap beszélt a karantén nyitásról a televízióban és hétfőn adott ki részletes ajánlást a gazdaság újraindításáról.
máj. 13
0:04
Ezt válaszolta levélben Orbán Viktor a brüsszeli meghívásra (Blikk)
Levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökének, David Maria Sassolinak, aki csütörtökre meghívta a kormányfőt a testület Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitájára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd este.
máj. 13
0:07
Ötéves mélyponton az infláció az USA-ban (Kitekintő)
A washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics keddi közleménye alapján áprilisban közel öt éve a legalacsonyabb infláció alakult ki az Egyesült Államokban, a maginfláció pedig kilenc éves mélypontra esett.
máj. 13
0:07
Nem megy el Orbán Viktor ez Európai Parlament vitájára, Varga Juditot küldte maga helyett (168 Óra Online)
Levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökének, David Maria Sassolinak, aki csütörtökre meghívta a kormányfőt a testület Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitájára - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd este.
máj. 13
0:07
Hiába kéri Párizs polgármestere, a francia kormány nem nyitja meg a város közparkjait (444.hu)
A parkok csak a kevésbé járványveszélyes "zöld zónában" lehetnek nyitva, ott is csak külön engedéllyel.
máj. 13
0:08
Másfél millió fölött a koronavírust legyőzők száma világszerte (Infostart)
A járványból felépültek csaknem felét négy ország adja: az Egyesült Államok, Spanyolország, Németország és Olaszország.
máj. 13
0:08
A koronavírus miatt több ezer dolgozójának mondott fel a Brussels Airlines (Blikk)
A koronavírus és az azzal járó gazdasági válság miatt kell megválnia több ezer alkalmazottjától a belga Brussels Airlines-nak – írta a Le Soir belga napilap.
máj. 13
0:11
Oroszország jelenti a legfőbb fenyegetést a lengyel nemzetbiztonságra (Kitekintő)
Az új lengyel nemzetbiztonsági stratégia szerint - amelyet kedden írt alá Andrzej Duda elnök - Oroszország újbirodalmi politikája jelenti a fő fenyegetést. A dokumentum a koronavírus-járvány kezeléséből levont következtetéseket is tartalmazza.
máj. 13
0:11
Elképesztő levelezésben van Varga Judit az EP elnökével (444.hu)
A miniszter kérte, hogy elmehessen a magyar felhatalmazási törvényről szóló vitára. Sassoli elnök ezt nem engedte. Varga visszaírt, hogy de menni akar. Sassoli erre meghívta inkább Orbán Viktort személyesen.
máj. 13
0:12
Orbán Viktor válaszolt az EP elnökének: a magyar kormányt az igazságügyi miniszter képviseli (Infostart)
Levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökének, David Maria Sassolinak, aki meghívta a kormányfőt a testület Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitájára.
máj. 13
0:12
Koronavírus: az újraindítás után maszkhiány lépett fel Olaszországban (Blikk)
Százhetvenkettővel emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak egy nap alatti száma Olaszországban a polgári védelem kedd esti adatai szerint, ami így elérte a 30 911-et. A járványügyi biztos, Domenico Arcuri a szájmaszkokkal való üzérkedés veszélyére is felhívta a figyelmet.
máj. 13
0:15
Államcsőd-hullámmal fenyeget a koronavírus (Kitekintő)
Az új koronavírus okozta világjárvány súlyos gazdasági sokkja miatt idén valószínűleg rekordot dönt a törlesztési csődbe kerülő államadósok száma - áll a Fitch Ratings kedden Londonban ismertetett tanulmányában.
máj. 13
0:15
Már több mint negyvenezren haltak meg Nagy-Britanniában (444.hu)
A brit statisztikai hivatal szerint az elhunytak negyede idősotthonban élt.
máj. 13
0:19
Orbán válasza: Jelenleg minden energiámat a járvány elleni védekezés köti le (444.hu)
" Így a magyar kormány képviseletében Varga Judit igazságügyi és európai uniós ügyekért felelős miniszter tud részt venni a vitában."
máj. 13
0:39
40 ezer fölé emelkedett az elhunytak száma Nagy-Britanniában (Hírstart)
Több mint negyvenezren hunytak el Nagy-Britanniában a koronavírus okozta Covid-19 betegségben egy keddi összesítés szerint, amely tartalmazza a brit statisztikai hivatal (ONS) adatait is – írja az MTI.
máj. 13
4:54
Munkában leköhögték: napok alatt végzett a koronavírus a családanyával (Ripost)
A vasúti jegyiroda munkatársa az egyik utas szándékos támadása miatt fertőződött meg.
máj. 13
5:03
Majdnem mindent újranyitnak Olaszországban (Hírstart)
A kereskedelmi és vendéglátó szövetségek szerint május 18-tól derül majd ki, hány üzlet nem lesz képes újraindulni a több hetes zárás után.
máj. 13
5:45
Az EP elnöke csütörtök reggelre Brüsszelbe hívta Orbánt (Hírstart)
Szerda reggel 9 órára az Európai Parlamentbe invitálta Orbán Viktort David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, hogy vegyen részt a magyar koronavírus-törvényről és a jogállamiság helyzetéről szóló vitán. Az Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő és később a Sassoli-kabinet által is nyilvánosságra hozott levél szerint
máj. 13
5:57
Óriási bunyó alakult ki a közértben, mert nem volt a vásárlókon maszk – Véres videó (Ripost)
Futótűzként terjed az interneten az a pár perces videó, amely egy német élelmiszerboltban készült a minap. A felvételt készítő férfi és társa a rendőrökkel verekedett össze a boltban. A véres bunyó oka az volt, hogy a vásárlókon nem volt szájmaszk.
máj. 13
6:03
Óvatosságra intenek az amerikai járványügyi szakemberek (Hírstart)
Az amerikai járványügyi szakemberek kedden, a szenátusban tartott washingtoni meghallgatásukon óvatosságra intettek a gazdaság újraindításával kapcsolatban.
máj. 13
6:05
Oroszország segítséget kapott az Egyesült Államoktól (Hírstart)
Oroszország támogatást és segítséget kapott az Egyesült Államoktól a Covid-19-járvány elleni védekezésben - közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a FÁK-országok külügyminisztereinek keddi videokonferenciáját követően Moszkvában tartott sajtóértekezletén.
máj. 13
6:06
A befektetők már látják: lesz második hullám (Infostart)
Estek a tőzsdeárfolyamok Ázsiában a vuhani második koronavírus-hullám miatti aggodalmak nyomán. A járvány korábbi epicentrumából most jelentettek újabb fertőzéses eseteket a karantén feloldása után.
máj. 13
6:24
A németek nyáron már vakációzhatnak (Napi)
A német kormány illetékes tisztviselője szerint a németek a nyári vakációt már külföldön, elsősorban a Németországgal szomszédos országokban tölthetik.
máj. 13
6:30
Horthy Miklós felelősségéről (UniLife)
Horthyt ma nem lehet politikai szimbólumnak tekinteni. Aki ezt teszi, végeláthatatlan polémiát generál a kormánypárti és ellenzéki médiában. Pelle János írása.
máj. 13
6:36
Heves viták után döntöttek a lengyel elnökválasztásról (Infostart)
A hogyanról már döntöttek, a mikor még bizonytalan.
máj. 13
6:39
Nebraskában a járvány közepette is megkezdődtek az előválasztások (888.hu)
Nebraskában, a középnyugati agrárállamban kedden reggeltől nyitva álltak a választóhelyiségek, ahol a két nagy párt elnökjelöltjéről és a kongresszusi választások jelöltjeiről voksoltak.
máj. 13
6:42
Brazíliában egy nap alatt közel kilencszáz fertőzött halt meg (Propeller)
Brazíliában február 26-án azonosították az első koronavírussal fertőzött személyt. Először lépte át a 800-at Brazíliában a koronavírus-járvánnyal összefüggő halálesetek napi száma, az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint az elmúlt 24 óra alatt 881-en hunytak el a Covid-19 betegségben. A helyi idő szerint kedd esti hivatalos adatok
máj. 13
6:45
Lengyel elnökválasztás: A szejm megszavazta a vegyes szavazásról szóló módosításokat (HírTV)
Az előterjesztők szerint így többek között a karanténba helyezettek, az idősebb emberek is egészségügyi kockázat nélkül élhetnek választójogukkal.
máj. 13
6:48
Új fejlemény a lengyel elnökválasztás ügyében (Napi)
Heves viták után megszavazta a lengyel alsóház kedd éjjel azokat az előírásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az eredetileg május 10-re kiírt, múlt héten elhalasztott elnökválasztást hagyományos és levélszavazás formájában bonyolítsák le.
máj. 13
6:48
Trump: A legnagyobb szövetségi nyugdíjalap nem fektethet be Kínában (Képmás)
A kormányzat álláspontja szerint mindez nemzetbiztonsági kockázatot jelent az Egyesült Államok számára.
máj. 13
6:51
Trump elrendelte: A legnagyobb szövetségi nyugdíjalap nem fektethet be Kínában (HírTV)
Donald Trump elnök új rendelkezése értelmében a legnagyobb amerikai szövetségi nyugdíjalap nem fektethet be kínai vállalatok részvényeibe.
máj. 13
6:53
Los Angelesben július végéig nem indul újra az élet (HírTV)
Legalább három hónapig érvényben kell maradniuk a járvány megfékezését célzó intézkedéseknek, így például a kijárási korlátozásoknak, a társadalmi elkülönülés előírásainak, az üzletek, illetve az üzemek zárlatának.
máj. 13
6:55
Brazíliában egy nap alatt közel kilencszáz beteg halt meg (HírTV)
Először lépte át a 800-at Brazíliában a koronavírus-járvánnyal összefüggő halálesetek napi száma.
máj. 13
7:00
Lebuktak a nagy tételben dolgozó teknőscsempészek (Ripost)
Kínába ment volna a szállítmány.
máj. 13
7:06
Brazíliában nem tudják fékezni a járványt (Infostart)
Először lépte át a 800-at Brazíliában a koronavírus-járvánnyal összefüggő halálesetek napi száma, az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint az elmúlt 24 óra alatt 881-en hunytak el a Covid-19 betegségben.
máj. 13
7:06
Trump újra nekimegy Kínának (Propeller)
Az amerikai nyugdíjalap megjelent volna a kínai tőzsdén, az elnök közbelépett. Donald Trump elnök új rendelkezése értelmében a legnagyobb amerikai szövetségi nyugdíjalap nem fektethet be kínai vállalatok részvényeibe, mert ez a kormányzat álláspontja szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent az Egyesült Államok számára. Az amerikai elnök bejelenté
máj. 13
7:06
„Nagyon látványos változásoknak” kellene bekövetkezniük, hogy újrainduljon az élet Los Angelesben a nyáron (Szeretlek Magyarország)
A szigorú intézkedések bármilyen mértékű, túl korai feloldása a járvány ismételt fellobbanásához vezethet. Részleges enyhítések lehetségesek csak.
máj. 13
7:12
Ez lehet Magyarország gyenge pontja (Napi)
A magyar gazdaság várhatóan 3,5 százalékkal fog zsugorodni 2020-ban a koronavírus-járvány hatása következtében - állapítja meg a legfrissebb előrejelzésében az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). Ez a tavaly őszi előrejelzéshez képest 6,6 százalékpontos negatív korrekciót jelent.
máj. 13
7:12
Szabad szemmel: az Európai Néppártban fura rítus alakult ki Orbán miatt (Kripto Akadémia)
A jelek szerint ahhoz hozzá szokott az EU, hogy se lenyelni, se kiköpni nem tudja a magyar miniszterelnököt, de lassanként a torkán akad.
máj. 13
7:12
Los Angelesben július végéig nem indul újra az élet (Képmás)
Mindezt Barbara Ferrer, Los Angeles megye közegészségügyi vezetője jelentette be kedd este.
máj. 13
7:15
Brazíliában egy nap alatt közel kilencszáz beteg halt meg (888.hu)
Először lépte át a 800-at Brazíliában a koronavírus-járvánnyal összefüggő halálesetek napi száma, az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint az elmúlt 24 óra alatt 881-en hunytak el a Covid-19 betegségben.
máj. 13
7:21
Felbukkant a koronavírus két új mutációja (ATV)
Két újabb, eddig nem ismert vírusmutációra bukkantak Észtországban virológusok a SARS-CoV-2-vírus genetikai elemzésekor.
máj. 13
7:24
Itt tart most a koronavírus-járvány (Napi)
A gyógyultak száma világszerte megközelíti a 1,5 milliót, azaz egy nap leforgása alatt több mint 37 ezren kilábaltak a betegségből.
máj. 13
7:30
Heves viták után a szejm megszavazta a vegyes szavazásról szóló módosításokat (Propeller)
Heves viták után megszavazta a lengyel alsóház kedd éjjel azokat az előírásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az eredetileg május 10-re kiírt, múlt héten elhalasztott elnökválasztást hagyományos és levélszavazás formájában bonyolítsák le. A 460 fős szejmben 244-en szavaztak jogszabály elfogadására: a Jog és Igazságosság (PiS) által vezetett koalíc
máj. 13
7:33
Trump elrendelte: A legnagyobb szövetségi nyugdíjalap nem fektethet be Kínában (Hírstart)
Donald Trump elnök új rendelkezése értelmében a legnagyobb amerikai szövetségi nyugdíjalap nem fektethet be kínai vállalatok részvényeibe.

Keresés