2020. május 15. péntek

máj. 15
0:03
Támogatja az ESM-programot a Bundestag (Kitekintő)
Németország csatlakozhat az Európai Stabilitási Mechanizmus új hitelprogramjához, amely a koronavírus-járvány miatt segítségre szoruló euróövezeti tagállamok támogatását szolgálja - döntött csütörtökön a szövetségi parlament.
máj. 15
0:03
Egymillió maszkot juttatott el a magyar kormány Tajvanról Erdélybe, a magánadományt az RMDSZ osztja szét (168 Óra Online)
Az RMDSZ kérésére egymillió egyszer használatos maszk érkezett Romániába kedd este.
máj. 15
0:06
Példa nélküli mentőcsomagot jelentett be a francia kormány (Infostart)
Edouard Philippe francia miniszterelnök 18 milliárd eurós mentőcsomagot jelentett be a turisztikai szektor támogatására, amely a koronavírus-járvány egyik legfőbb vesztese a vendéglátóhelyek és a szállodák március közepi bezárása óta.
máj. 15
0:06
A koronavírus után támadhatnak a szuperkórokozók (Napi)
Egy amerikai tudós, aki korábban az ország közegészségügyi hivatalát is vezette, arra figyelmeztetett, hogy az elsődleges koronavírus-fertőzést olyan másodlagos kórokozó-támadás követheti, amelyben az antibiotikumokkal szemben ellenálló mikroorganizmusok vesznek részt.
máj. 15
0:06
Gondolná? Már 80 éves a nejlonharisnya – szexi galéria (Blikk)
Már 80 éve, hogy először került kereskedelmi forgalomba a nejlonharisnya.
máj. 15
0:07
Ravasz Greta, számító Netflix, halálra ítélt nyugdíjasok és az állatövi jegyek harca – Észbontó elméletek a koronavírusról (168 Óra Online)
Mint minden jelentős globális eseménnyel, a koronavírussal kapcsolatban is egyre több összeesküvés-elmélet járja be a világot, hiszen az emberi agy arra van beprogramozva, hogy válaszokat, összefüggéseket, okokat és bűnbakokat keressen a megmagyarázhatatlannak tűnő jelenségekre. A konspirációk mindig akkor kezdenek el gombamód szaporodni, ha a társ
máj. 15
0:10
Ősszel jöhet az orosz koronavírus-vakcina (Infostart)
Júniusban befejezi a prototípusok preklinikai tesztelését, szeptemberben pedig be is kívánja jegyeztetni a Covid-19-fertőzés elleni vakcináját a novoszibirszki Vektor intézet - jelentette be Rinat Makszjutov, a novoszibirszki állami kutatóközpont vezérigazgatója egy Vlagyimir Putyin elnök részvételével tartott videokonferencián.
máj. 15
0:10
Macront meglepte a Sanofi nyilatkozata (Napi)
Emmanuel Macron szerint a koronavírus elleni oltóanyagra nem vonatkoznak tisztán a piaci törvények. A francia államfő a Sanofi francia alapítású gyógyszeripari csoportnak üzent, amely jelezte, hogy elsőbbséget ad majd az Egyesült Államoknak, ha sikerül kifejlesztenie a vírus okozta Covid-19 betegség elleni oltást - tudatta csütörtökön a francia eln
máj. 15
0:10
Oroszországban már szeptemberben meglehet a koronavírus elleni vakcina? (Blikk)
Júniusban befejezi a prototípusok preklinikai tesztelését, szeptemberben pedig be is kívánja jegyeztetni a Covid-19-fertőzés elleni vakcináját a novoszibirszki Vektor intézet – jelentette be Rinat Makszjutov, a novoszibirszki állami kutatóközpont vezérigazgatója egy Vlagyimir Putyin elnök részvételével csütörtökön az oroszországi géntechnológiáról
máj. 15
0:11
Úgy tűnik, rasszok alapján válogat a koronavírus, főleg az ázsiai és az afrikai etnikumúak halnak bele a fertőzésbe (168 Óra Online)
Nagyobb valószínűséggel halnak bele a koronavírus-fertőzésbe az ázsiai és afrikai etnikumú emberek, mint a kaukázusiak – jutottak meglepő eredményre az Oxfordi Egyetem és a Londoni Higiéniai és Trópusi Orvostudományi Iskola, az eredményről a British Medical Journal számolt be.
máj. 15
0:14
Felfüggesztett az alkotmánybíróság egy országos koronavírus-intézkedést Szlovákiában (Infostart)
Az állam már az intelligens karantén bevezetésére készül, ám most veszélybe került az egyik, biztonsági intézkedésnek szánt törvény.
máj. 15
0:14
Százezer magyar már jelezte, marad Nagy-Britanniában (Napi)
A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint meghaladta a 3,5 milliót azoknak a külföldi EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz, és több mint 3,1 millióan már megkapták a határidő nélküli tartózkodási jogosultságot. A magyarok közül eddig csaknem százezren kértek tartós
máj. 15
0:14
Brazília nagyon megszenvedi a járványt: sokkoló adatok derültek ki a fertőzöttek számáról a dél-amerikai országban (Blikk)
Brazíliában a 24 óra leforgása alatt azonosított új fertőzöttek száma ismét rekordot döntött, 11 385-tel emelkedett a koronavírusos esetek száma – írta a 24.hu az egészségügyi minisztérium tájékoztatása nyomán.
máj. 15
0:15
A magyar miniszterelnök gyáva, a demokráciát megölték Magyarországon – így zajlott az EP-vita Orbán nélkül (168 Óra Online)
Orbán Viktor és Varga Judit nélkül kezdődött meg végül a vita reggel 9 után az Európai Parlamentben (EP) a magyar felhatalmazási törvényről, annak demokráciára, jogállamiságra és alapjogokra gyakorolt hatásáról – írja az ülést végig követő hvg.hu.
máj. 15
0:18
Német alkotmánybíróság: ez egy jó döntés Európának (Infostart)
Nincs veszélyben az Európai Unió Bíróságának tekintélye, és nincsen semmi rendkívüli abban, hogy nézeteltérések támadnak bíróságok között - mondta a német alkotmánybíróság elnöke egy lapinterjúban a testület egy minapi ítéletével kapcsolatban, amellyel szembefordult az uniós bírósággal.
máj. 15
0:18
Amerikai orvosok rájöttek: ehhez a komoly betegséghez is vezethet a koronavírus (Blikk)
A kórházban kezelt, koronavírussal megfertőződött betegek egyharmada akut vesekárosodást szenvedett és 14 százalékuknak volt szüksége dialízisre egy nemrégiben bemutatott amerikai kutatás adatai szerint.
máj. 15
0:22
Drámai adatot közöltek az egészségügyi dolgozókról (Infostart)
Legalább 100 ezer egészségügyi dolgozó fertőződött meg világszerte az új típusú koronavírussal, bár a valós szám ennél akár jóval nagyobb is lehet - figyelmeztetett a Nővérek Nemzetközi Tanácsa (ICN), amely arra kérte a kormányokat, hogy a lehető legrészletesebben ismertessék a számadatokat.
máj. 15
0:26
Durvul a helyzet Brazíliában (Infostart)
Ismét rekordot döntött Brazíliában a 24 óra alatt azonosított új fertőzöttek száma.
máj. 15
0:30
Felemás hírek jöttek Franciaországból (Infostart)
A francia kormány egymás iránti felelősségre kért mindenkit.
máj. 15
0:48
Brazíliában ma is 800 ember halt meg koronavírusban (24.hu)
Rekordok dőlnek.
máj. 15
1:54
A kórházban kezelt fertőzöttek egyharmadánál jelentkezik akut vesekárosodás (Hírstart)
A kutatást a Northwell Health, New York állam legnagyobb egészségügyi szolgáltatójának kutatócsapata végezte.
máj. 15
1:58
Az Eurasia Group alapítója: a következő két-három évben durva válság lesz, G20 helyett a G Zéró időszaka jön (Hírstart)
Szögesen ellentétes álláspontot hangoztatott az új koronavírus eredetét illetően a Klubrádiónak adott minapi nyilatkozatában Kína budapesti nagykövete, illetve – egy másik interjúban - a New York-i székhelyű, globális hálózattal rendelkező, Eurasia Group nevű politikai kockázatelemző-tanácsadó intézmény alapító elnöke. Tuan Csie-long (Duan Jielong)
máj. 15
2:36
Megállíthatatlanul növekszik a munkanélküliek száma Amerikában (Hírstart)
A vártnál nagyobb mértékben, 3 millió fővel növekedett az amerikai munkanélküliek tábora. A járvány tengerentúli terjedése óta 36 millió ember vesztette el a munkáját az USA-ban.
máj. 15
2:54
Vera Jourová meghasonlott önmagával, az ellenzék örvendezik (Hírstart)
Deli Andor szerint a vita az európai értékek és alapvető jogi elvek megcsúfolását jelenti.
máj. 15
3:42
A megtisztult Velence már fogadná a turistákat (Hírstart)
A helyi hatóságok a járványügyi korlátozások saját hatáskörükben való enyhítésére szeretnének engedélyt kapni.
máj. 15
5:12
Brit kormány: Most már tartósan lefelé haladnak a fertőzési és halálozási mutatók (Hírstart)
A brit miniszterelnök közölte, hamarosan karanténszabályok lépnek érvénybe azokra, akik repülőgéppel érkeznek Nagy-Britanniába.
máj. 15
5:18
Nato: Fel kell készülni egy esetleges, más természetű krízis kezelésére (Hírstart)
Az euroatlanti védelmi szövetségnek le kell vonnia a koronavírus-járvány jelentette válság tanulságait.
máj. 15
5:42
Kész lehet a föld alatti autópálya januárra: Elon Musk fúrói befejezték az ásást Las Vegas alatt (Hírstart)
Egyelőre nincs csúszás, 2021 elején átadhatják Musk szuperalagútjait.
máj. 15
6:12
Szlovéniában hivatalosan vége a járványnak (444.hu)
A szlovén az első európai kormány, amely hivatalosan kimondta ezt. Megnyitják a határokat, bár a beutazást még feltételekhez kötik.
máj. 15
6:18
Rémhír, fake news, paranoia: karanténban a szólásszabadság (UniLife)
Jól néznénk ki, ha Európa közepén mostantól rendőrök zaklatnák azokat, akik nem osztják az aktuális konszenzust, vagy még lennének kérdéseik. Seres László publicisztikája.
máj. 15
6:24
Szlovéniában hivatalosan vége a koronavírus-járványnak (ATV)
Elsőként az Európai Unió tagországai közül Szlovéniában hivatalosan vége van a koronavírus-járványnak, sok fontos egészségügyi intézkedés és korlátozás még érvényben marad, de van egy fontos, amely nem: az EU-állampolgárok bizonyos feltételekkel szabadon beutazhatnak az országba.
máj. 15
6:24
A pancsen láma szabadon engedését követelte Kínától az USA (444.hu)
A kínai hatóságok 1995-ben tüntették el azt az akkor hatéves kisfiút, akit a dalai láma a pancsen láma 11. reinkarnációjaként azonosított.
máj. 15
6:36
Bejelentette a járvány végét Magyarország egyik szomszédja (Infostart)
Az EU-tagok közül elsőként jelentette be az örömhírt Szlovénia; nyílnak a határok, a magyar is.
máj. 15
6:36
Íme, ez a szomszédos ország, ahol hivatalosan is véget ért a járvány (Propeller)
Elsőként az Európai Unió tagországai közül Szlovéniában hivatalosan vége van a koronavírus-járványnak, sok fontos egészségügyi intézkedés és korlátozás még érvényben marad, de van egy fontos, amely nem: az EU-állampolgárok bizonyos feltételekkel szabadon beutazhatnak az országba. Ezeket csütörtökön este döntötte el a kormány, és jelentette be. Az
máj. 15
6:42
Szlovéniában hivatalosan vége a koronavírus-járványnak (Hírstart)
Elsőként az Európai Unió tagországai közül Szlovéniában hivatalosan vége van a koronavírus-járványnak, sok fontos egészségügyi intézkedés és korlátozás még érvényben marad, de van egy fontos, amely nem: az EU-állampolgárok bizonyos feltételekkel szabadon beutazhatnak az országba.
máj. 15
6:45
Hivatalosan vége a járványnak Szlovéniában – Megnyitnak sok határátkelőt, magyarokat is (Kripto Akadémia)
Az unión kívüli országokból érkezőknek ezután is két hétre karanténba kell vonulniuk, ez alól csak kevés kivétel van.
máj. 15
6:47
Flynn-ügy: Joe Biden tagadta vélt szerepét a kiszivárogtatásban (Kripto Akadémia)
Csak annyit mondott, hogy „tudott” az ügyről, de nem kérte a nyilvánosságra hozást.
máj. 15
6:48
100 ezernél is több egészségügyi dolgozó fertőződött meg világszerte (Hírstart)
Legalább 100 ezer egészségügyi dolgozó fertőződött meg világszerte az új típusú koronavírussal, bár a valós szám ennél akár jóval nagyobb is lehet - figyelmeztetett csütörtökön a Nővérek Nemzetközi Tanácsa (ICN), amely arra kérte a kormányokat, hogy a lehető legrészletesebben ismertessék a számadatokat.
máj. 15
6:50
Ismét rekordot döntött Brazíliában az új fertőzöttek száma (Hírstart)
Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint 11 385-tel 188 974-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma.
máj. 15
6:51
Megvan az első EU-ország, ahol vége a járványnak (24.hu)
Egy rakás határátkelőt megnyitnak Szlovéniában, ötöt a Magyarországgal közös szakaszon.
máj. 15
6:54
Hivatalosan is véget ért a járvány Szlovéniában (888.hu)
Ettől függetlenül nem rohannak fejjel a falnak.
máj. 15
6:54
Itt van öt nemzetközi probléma, amire még érdemes odafigyelni a koronavíruson kívül (ATV)
A koronavírus kitörése óta néhány jelentős nemzetközi probléma a háttérbe került. Van, amelyikkel már késő foglalkozni, és olyan is, amelyet a járvány még bonyolultabbá tett.
máj. 15
6:57
A járvány miatt elmaradhat a világon akár 28 millió nem sürgős műtét (HírTV)
A tanulmányt 71 ország 359 kórházának tapasztalatai alapján állították össze.
máj. 15
6:57
Miközben Budapesten tovább tartanak a kijárási korlátozások, Szlovéniában hivatalosan is vége a járványnak (168 Óra Online)
Elsőként az Európai Unió tagországai közül Szlovéniában hivatalosan vége van a koronavírus-járványnak,
máj. 15
7:00
Nagy a baj: zsúfolt menekülttáborban találtak fertőzöttet (Infostart)
A bangladesi Kutupalong táborban azonnal tömeges tesztelésbe kellett kezdeni.
máj. 15
7:00
Négyből egy amerikai dolgozó segélyen él éppen (444.hu)
36,2 millióan kértek munkanélküli segélyt a járvány miatt elrendelt korlátozások bevezetése óta.
máj. 15
7:06
Miközben Budapesten tovább tartanak a kijárási korlátozások, Szlovéniában hivatalosan is vége a járványnak (Hírstart)
Elsőként az Európai Unió tagországai közül Szlovéniában hivatalosan vége van a koronavírus-járványnak,
máj. 15
7:12
Franciaországban ismét háromszáz fölé emelkedett a halottak napi száma, de egyre kevesebb az új beteg (GazdaságPortál)
Franciaországban az elmúlt 24 órában 351-gyel 27 425-re emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma az előző napi 83 után. Az elmúlt héten már többször is száz alá csökkent a napi halálozások száma, majd visszaemelkedett háromszáz fölé. Az egészségügyi ellátórendszeren viszont hetek óta enyhül a nyomás, a kórházi betegek száma fokoz
máj. 15
7:12
A szájvíz elpusztítja a koronavírus védőburkát? (Propeller)
A Cardiffi, Nottinghami, Coloradói, Ottawai, Barcelonai és Cambridge-i Egyetem kutatói szerint érdemes lenne alaposabban megvizsgálni, hogy a szájvíz képes-e megsérteni az új koronavírus lipidburkát, és ezzel inaktiválni magát a vírust – írja a Sky Newsra hivatkozva az index.hu. Korábbi kutatások már kimutatták, hogy a kis mennyiségben etanolt, po
máj. 15
7:12
Szlovéniában bejelentették, hogy vége van a koronavírus-járványnak - elsőként az EU-ban (Szeretlek Magyarország)
Az országban folyamatosan oldják fel a korlátozásokat.

Keresés