2020. május 15. péntek

máj. 15
0:03
Szijjártó Péter köszönetet mondott a kínai külügyminiszternek (Napi)
Eddig 121 repülőgép szállított az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket Magyarországra Kínából - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-nek.
máj. 15
0:03
Operatív törzs: A felületeken esetlegesen meglévő víruspartikulákat elpusztíthatja az UV-sugárzás és a meleg is (168 Óra Online)
Ma újabb védőeszköz-szállítmány érkezik 29 kórházba és az idősotthonokba - mondta el Kiss Róbert rendőralezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.
máj. 15
0:06
Varga Judit: a magyar kormány álláspontja változatlan (Infostart)
A magyar szabályozás és gyakorlat megfelel az uniós jognak - mondta a röszkei tranzitzóna ügyében hozott európai bírósági döntésre reagálva az igazságügyi miniszter.
máj. 15
0:06
Veszélyben lehetnek az uniós pénzek a vírustörvény miatt (Blikk)
Nem bántak kesztyűs kézzel a magyar kormánnyal az Európai Parlament (EP) politikusai csütörtökön, amikor a koronavírus-törvényként elhíresült magyar felhatalmazási törvényt vitatták meg. A kritikát megfogalmazó uniós politikusok azt a hazai ellenzék által is sarokpontként megfogalmazott érvet hozták fel a jogszabály ellen, hogy a magyar kormánynak
máj. 15
0:06
Hétvégén a gyalogosoké és a bicikliseké lesz az pesti alsó rakpart (444.hu)
És még csak nem is futóverseny, vagy biciklis felvonulás lesz.
máj. 15
0:06
Végre reagált a kormány a rémhírterjesztésért meghurcolt férfiak ügyére – szerintük egy jogállamban előfordul az ilyen (Propeller)
Gulyás Gergely szerint jogállamban előfordul, hogy a hatóságok hibáznak. Nem csitul a véleményük miatt rendőrségi eljárás alá vont magánszemélyek körüli vita. Mint ismert, egy gyulai és egy szerencsi férfit azért vittek be a rendőrök az elmúlt napokban, mert az interneten olyan bejegyzést osztottak meg, ami a rendőrség értelmezése szerint rémhírte
máj. 15
0:07
Nyitás Budapesten: hétvégén gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart (Napi)
A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön online sajtótájékoztatóján.
máj. 15
0:07
Így harcol egy magyar amazon – írta Varga Juditról a Facebookon Orbán Viktor (168 Óra Online)
Varga Judit miniszter ma a Facebookon is megüzente, mit gondol aról, hogy Az Európai Parlamentben betiltották a beszédét,
máj. 15
0:10
Szakdolgozói kamara: hiányzik a tiszti főápolói pozíció az egészségügyből (Infostart)
Az egészségügyi ellátás hatékonyságát javítaná a tiszti főápolói pozíció létrehozása - mondta az InfoRádiónak Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke. Szerinte továbbra is nagy az ápolóhiány és rendezni kellene a szociális ellátásban dolgozó ápolók fizetését is.
máj. 15
0:10
Elképzelhető, hogy a koronavírus az agyat is megtámadhatja? (Blikk)
Néhány hónapon belül kiderülhet, hogy a koronavírus-fertőzés érinti-e az agyat, és ha igen, mely területeit – mondta Dénes Ádám, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (KOKI) munkatársa az M1 aktuális csatornán csütörtök este.
máj. 15
0:10
Szimbolikus sétával állnak ki a rémhírterjesztés miatt előállított férfi mellett Hadházyék (444.hu)
A rendhagyó gyulai eseményen, amelyet senki nem hív tüntetésnek, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András is megszólal.
máj. 15
0:10
A kormány szembemegy az Európai Bíróság ítéletével: szerintük nem jogellenes menekülteket küldeni a röszkei tranzitzónába (Propeller)
A luxemburgi ítéletet nem akarják elfogadni. Továbbra is a migránsok befogadására akarják kötelezni Magyarországot – közölte a Fidesz az Európai Bíróság döntésére reagálva csütörtökön az MTI-vel. Az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága csütörtökön arról döntött, hogy a menedékkérőknek vagy kiutasítási határozat hatálya alatt álló harmadik or
máj. 15
0:11
A kormány vagy töketlen, vagy politikai alapon bünteti a budapestieket - mondta Karácsony, Gulyás Gergely bejelentéseiről (168 Óra Online)
Tömören és röviden reagált a főpolgármester Gulyás Gergely bejelentéseire. A kancelláriaminiszter azt mondta, Budapest kivételével mindenhol lazítanak a járványügyi szabályokon.
máj. 15
0:12
Szél Bernadett a német köztévének: „Még az egészségügyi dolgozók sem kapnak maszkot” (Hírstart)
A Das Erste csatornának nyilatkozott a független országgyűlési képviselő.
máj. 15
0:14
Ebben a kerületben péntektől már újra lehet járni egyes játszóterekre (Blikk)
Déri Tibor polgármester a Facebook-oldalán jelentette be, hogy Újpesten pénteken 28 játszótér is kinyitja a kapuit.
máj. 15
0:14
Habony köre is benyomult az egyiptomi gigaprojektbe, amiből egy magyar céget fúrtak ki (444.hu)
Felgyorsulni látszik az az évek óta húzódó projekt, amelynek keretében egy orosz-magyar cég 1300 vasúti kocsit szállítana Egyiptomnak. A beruházást lebonyolító cég egyik tulajdonosánál most megjelentek a Habony Árpádhoz és Hernádi Zsolt Mol-vezérhez kötödő emberek.
máj. 15
0:15
Ha egyszer egy idősotthonba bekerül a vírus, sajnos végig fog menni az emberek között – fogalmazott Zacher Gábor (168 Óra Online)
A Fidesz és Karácsony Gergely között már jó ideje zajlik a vita, ki is a felelős a Pesti úti idősek otthonában történt halálozások miatt. Ennek az adok-kapoknak hangsúlyos eleme, hogy volt-e orvos az intézményben.
máj. 15
0:18
„Nagyon vártam az eredményt, hogy biztos legyek benne, nem fertőződtem meg ” – Hazatért a vírusgócnak számító óceánjárón ragadt magyar énekesnő (Blikk)
Zsurkán Zsanett a Borsnak mesélt arról, hogy milyen „kalandos” volt az elmúlt néhány hónap a számára. Az énekesnő ugyanis egy óceánjáró hajón ragadt, így hónapokig nem is térhetett haza.
máj. 15
0:18
Nem árulja el a Külügyminisztérium, hogy miért kapott diplomata útlevelet a Tiltott Csíki Sört gyártó cég vezetője (444.hu)
Lénárd Andrást embercsempészéssel gyanúsítják Amerikában.
máj. 15
0:19
Rendőrszakszervezet: Tömegesen szerelhetnek le a rendőrök a veszélyhelyzet után a kevés pénz és az embertelen bánásmód miatt (168 Óra Online)
A Belügyi Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldalának vezetője, Powell Pál szerint nagyon is elképzelhető, hogy a veszélyhelyzet megszüntetése után megint tömeges lesz a kilépés a rendőrség kötelékéből, mert a megfeszített munka és a kevés pénz mellett a korábbinál is nehezebben viselik a beosztottak egyes vezetők lekezelő,
máj. 15
0:22
A kerületi polgármesterek információkat, és fokozatos újranyitást szeretnének (444.hu)
A kormány délutánig várta a véleményüket a korlátozások feloldásáról.
máj. 15
0:23
Pénz helyett a Dél-Pesti Centrumkórház dolgozóinak erőfeszítéseit is konyhakész őzhússal hálálta meg a kormány (168 Óra Online)
Kétezer adag vadhúst adományoztak a koronavírusos betegeket ellátó Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak. A hűtött, konyhakész szarvas- és őzkészítményeket csütörtökön adták Budapesten.
máj. 15
0:26
Németh Szilárd: A honvédség várja azokat a fiatalokat, akik a koronavírus-járvány következtében elvesztették az állásukat (444.hu)
Mindenki megtalálhatja a számítását katonaságnál az államtitkár szerint.
máj. 15
0:27
Visszatalál szép lassan a migránsokhoz a kormány, Szijjártó Péter nem engedi, hogy megfeledkezzünk róla (168 Óra Online)
Míg Európában a magyar felhatalmazási törvényről folyik a vita, itthon pedig a főváros járványügyi alkalmatlanságáról,
máj. 15
0:30
Varga Judit: Az Európai Bíróság döntése azt jelenti, hogy kötelezni akarják Magyarországot a bevándorlók ellenőrzés nélküli beengedésére és befogadására (444.hu)
A miniszter szerint jogszerű az, amit ma jogellenesnek minősített a luxemburgi ítélet.
máj. 15
0:31
Megnyitják a pesti alsó rakpartot a hétvégére a gyalogosok előtt, szabadon lehet biciklizni is (168 Óra Online)
A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot, de
máj. 15
0:34
Török Gábor: Az ellenzék jól teszi, ha gondolkodik az előrehozott választás lehetőségén (444.hu)
2022-ig még olyan súlyos gazdasági és társadalmi megrázkódtatások érhetik az országot, hogy átalakulhat az egész hatalmi struktúra. A kormányfő hatalmanának ma nincs intézményi korlátja, de még leváltható. Török Gábor politológus helyzetértékelése.
máj. 15
0:35
Így változtatta meg a Korda György és Balázs Klári életét a koronavírus (168 Óra Online)
Március kilencedike óta az utcára sem lépett Korda György és Balázs Klári, annyira szigorúan betartják a karantént.
máj. 15
0:38
Karácsony már "tegnap" újranyitotta volna a fővárost (444.hu)
A kormányzat nem oszt meg információkat Budapest vezetésével, kiszivárgott adatokból dolgoznak.
máj. 15
0:39
Csoda: egészséges ikreknek adott életet a koronavírusos székely kismama (168 Óra Online)
Csodálatos kuriózumról számolt be a a kolozsvári Főtér.
máj. 15
0:42
Veszélyhelyzet: újabb kétmilliárd az atlétikai stadionra, 1,3 milliárd a kézilabdának (444.hu)
Hétmilliárd forint fölött jár a Nemzeti Atlétikai Központ előkészítő munkálata.
máj. 15
0:48
Csoda: egészséges ikreknek adott életet a koronavírusos székely kismama (Hírstart)
Csodálatos kuriózumról számolt be a a kolozsvári Főtér.
máj. 15
1:42
Krisztián: Begyógyszerezték anyut a Pesti úton! (Hírstart)
Több, a Pesti úti idősotthonban lakó elhunyt hozzátartozója is állítja, hogy finoman szólva sem volt
máj. 15
2:36
Enyhítések lesznek vidéken, Karácsony nem tudja mit akar (Hírstart)
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón számolt be a szerdai 12 órás kormányülésen hozott döntésekről, a korlátozások lehetséges enyhítéséről és aggodalmát fejezte ki Budapest főpolgármesterének döntésképtelensége miatt.
máj. 15
3:12
Példátlan siker: csaknem egy egész évre kiállították a 82 éves magyar festőművész alkotásait a világhírű londoni múzeumban (Blikk)
Egyetlen magyar képzőművész sem élhette még át azt, amit Maurer Dóra (82) elmondhat magáról: a világhírű londoni Tate Modern galériában csaknem egy teljes évre kiállították az életművét, és a tárlat most is rendkívül népszerű.
máj. 15
4:00
A kormány adott még kétmilliárdot az atlétikai stadionra és másfelet kézilabdára (Hírstart)
Vészhelyzeti költségvetés.
máj. 15
4:30
Elmarad idén a Fifa-gála (Hírstart)
Veszélyben a klub-vb is.
máj. 15
4:48
A honvédség fertőtlenítheti a kispesti idősgondozási intézményeket (Ez a lényeg)
A Kispesti Operatív Törzs tájékoztatása szerint a kerület igénybe veszi a Magyar Honvédség segítségét az idősgondozó intézmények fertőtlenítésében.
máj. 15
5:06
Pesti úti Idősek Otthona: 80 idős betegre jutott egy ápoló (BorsOnline)
Nem csoda, hogy kiszáradtak, felfekvésben szenvedtek, rühesek lettek a lakók! Újabb részletek a gyászoló hozzátartozóktól.
máj. 15
5:12
Török: A Fideszen belül is erősödik a feszültség (24.hu)
Ezzel együtt a válságkezelés első szakaszát politikai értelemben egyértelműen megnyerte a kormánypárt a politológus szerint.
máj. 15
5:30
Kétezer adag vadhúst adományoztak a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak (Hírstart)
A hűtött, konyhakész szarvas- és őzkészítményeket csütörtökön adták Budapesten.
máj. 15
6:00
TASZ-jogász: Az állítólagos rémhírterjesztők, csak a szólásszabadsághoz való jogukkal éltek. (ATV)
Kedden egy szerencsi, szerdán pedig egy gyulai férfit állított elő a rendőrség rémhírterjesztés miatt. Mind a ketten Facebook-posztban fogalmazták meg a véleményüket a koronavírussal kapcsolatban. Az ügyészség egyikük ügyében megalapozatlannak ítélte az eljárást. A TASZ jogásza szerint egyikük sem követett el rémhírterjesztést, csak a szólásszabads
máj. 15
6:00
Folyamatosan nő a forgalom a közutakon (Hírstart)
Az elmúlt hetek alatt folyamatosan nőtt a forgalom a közutakon.
máj. 15
6:06
TASZ-jogász: Az állítólagos rémhírterjesztők, csak a szólásszabadsághoz való jogukkal éltek. (Hírstart)
Kedden egy szerencsi, szerdán pedig egy gyulai férfit állított elő a rendőrség rémhírterjesztés miatt. Mind a ketten Facebook-posztban fogalmazták meg a véleményüket a koronavírussal kapcsolatban. Az ügyészség egyikük ügyében megalapozatlannak ítélte az eljárást. A TASZ jogásza szerint egyikük sem követett el rémhírterjesztést, csak a szólásszabads
máj. 15
6:08
Így mehetnek az újranyitott szalonokba, fodrászokhoz a kuncsaftok: fő a biztonság (Hírstart)
Már több szépségipari vállalkozás egy-két hete kinyitott, a legtöbben azonban még most készülnek az újranyitásra, amit a következő hetekben szeretnének meglépni. Megoszlanak a vélemények ugyan ebben a kérdésben, hiszen voltak, akik...
máj. 15
6:12
Veszélyzónába küldött idősek: majdnem minden harmadik covidos beteg meghalt a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, a Pesti útról is kerültek oda fertőzésgyanús esetek (Alternatív Energia)
A kórház dolgozóinak szűrését csak március végén kezdték el szúrópróbaszerűen, miután többen megbetegedtek.
máj. 15
6:24
Egyszerű és hasznos tippek: hogyan legyünk önellátóak hosszútávon? (Hírstart)
Nem is gondolná az ember, mennyi mindent meg lehet még egy kisebb lakásban is házilag oldani anélkül, hogy az ember rá lenne szorulva a boltra vagy éppen a piacra. Egy közel 30 éve önellátó gazdálkodást működtető közösség megoldásai következnek nem csak karantén idejére.
máj. 15
6:27
Változtasson a kormány az idősek vásárlási szabályain? Fontos felmérés érkezett (Napi)
Az idősek többsége támogatja azt az ötletet, hogy a koronavírus-járvány miatt a 65 év felettieknek fenntartott 9-12 órás vásárlási idősávot 2 órásra szűkítsék - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.
máj. 15
6:30
Már június első felében eldől, hogy mely kkv-k kapnak támogatást (888.hu)
A mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) támogatására 50 milliárd forintos keretösszeggel kiírt pályázat keretében már június első felében megszülethetnek az első határozatok – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtök este az M1-en.
máj. 15
6:33
Pénzt vesz el az állam az önkormányzatoktól, közben atlétikai stadionra és kézilabdára is milliárdok mennek el (168 Óra Online)
Mint a Magyar Közlönyből megtudhattuk, a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításához szükséges bontási, megszüntetési és ahhoz kapcsolódó egyéb, a kivitelezést megelőző munkálatok elvégzéséhez

Keresés