2020. május 14. csütörtök

máj. 14
0:00
Drónfelvételen csodálhatjuk meg Mészáros Lőrinc gyönyörű bicskei birtokát (Hírstart)
A 170 hektáros birtokon nemcsak a már korábban bemutatott harckocsik láthatók, hanem a nyaralók is.
máj. 14
0:03
Kiemelt feladattá vált az MNB-ben a járvány negatív hatásainak enyhítése (Napi)
A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek áprilisban arról, hogy 0,9 százalék maradjon az alapkamat, mínusz 0,05 százalék az egynapos jegybanki betéti kamat és 1,85 százalék az 1 hetes fedezett hiteleszközök kamata - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az április 28-i kamatdöntő ülésről szerdán kiadott rövidített jegyzőkönyvében.
máj. 14
0:03
Kétezer négyzetméteres telken álló, panorámás tihanyi nyaralót vett magának Rogán-Gaál Cecília Dzsudzsák Balázs telke mellett (168 Óra Online)
Rogán Antal és Rogán-Gaál Cecília tavaly év végi válása után a miniszter nevére került – legendásan táguló – Pasa parki ingatlant eladta Rogán, a közös balatonlellei nyaralójuk pedig Cecíliáé lett.
máj. 14
0:03
Ki lép ki megerősödve a karanténból? (Igényes férfi)
Van-e valós mozgástere az ellenzéknek a járvány idején? Ki a hitelesebb válságkezelő, Orbán Viktor vagy Karácsony Gergely? Hogy állnak a pártok a ciklus félidejében, és vajon léphet-e Gyurcsány Ferenc az ellenzéki összefogás élére 2022-ben? Elemzői vitainterjúnk Lánczi Tamással és Závecz Tiborral.
máj. 14
0:03
Itt a nagy port kavart Facebook-poszt, amely miatt rabosítottak egy kormányt kritizáló állampolgárt (Propeller)
Most mindenki elgondolkodhat, hogy mit merjen leírni ezek után. Mint arról nemrég beszámoltunk, bevittek a rendőrök egy szerencsi férfit, mert kormánykritikus írást jelentetett meg a Facebookon. Bár később kiderült, hogy még csak nem is követett el bűncselekményt, a kormány által vezérelt közmédia bűnösként mutatta be a déli híradóban. András a 24.
máj. 14
0:06
Egyelőre mégsem lehet határátlépési engedélyt kérni (Infostart)
Technikai hiba miatt nem működik az az elektronikus rendszer, amelyen keresztül be lehet nyújtani az államhatár átlépésével összefüggő méltányossági kérelmeket - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.
máj. 14
0:06
Koronavírus-járvány: megduplázza az eddigi 50 milliárdos támogatási program keretösszegét a kormány (Blikk)
Megduplázza a kormány annak az eddig 50 milliárd forintos támogatási programnak a keretösszegét, amelyet olyan magyarországi vállalatoknak indított, amelyek idén beruházásokat hajtanak végre, és ezáltal megőrzik a munkahelyeket – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.
máj. 14
0:06
Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat, írta ki a Facebookra, ma hajnalban két kocsival mentek érte a rendőrök (444.hu)
A rendőrség szerint ezzel a mondattal „a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát.” Rémhírterjesztés gyanújával állították elő.
máj. 14
0:07
Budapestről szerdán még nem dönt a kormány (Napi)
A kormány szerdán még nem dönt a budapesti korlátozások enyhítéséről, előtte ugyanis konzultálni kíván virológus és orvosszakértőkkel, valamint megvárja a budapesti polgármesterek véleményét - értesült az MTI.
máj. 14
0:07
Elkapták a nagycsepelyi Bonniet és Clyde-ot, akik ellopták egy békés polgár bútorait, de mindent beismertek (168 Óra Online)
Május 6-a és május 10-e között az akkor még ismeretlen tettesek betörtek egy nagycsepelyi házba, ahonnan többek között
máj. 14
0:10
A magyar borászok eltörölnék a sofőrök alkoholfogyasztási tilalmát (Infostart)
Akár 60-80 százalékkal is visszaeshetett a hazai borászati vállalkozásoknál a minőségi borok értékesítése a koronavírus-járvány miatt. A forgalmat egy érdekes javaslattal is növelné a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.
máj. 14
0:10
Megszólalt a kriminológus a pécsi bankrablás ügyében: komoly baj fenyegetheti a pénzintézeteket az egészségügyi maszkok miatt (Blikk)
Nem túl jó egy külvárosi bankfiókban dolgozni, pláne nem koronavírus-járvány idején. Amikor kedd délután egy maszkos férfi lépett be a pécsi takarékba, mindenki elégedetten bólinthatott: ügyel a szabályra és mindenki egészségére, hiszen maszkban van.
máj. 14
0:10
A győri polgármester szerint élhetetlen lakóövezetek vannak a városban, mert az emberek helyett a vállalkozók érdekeit szolgálták (444.hu)
Az ingatlanfejlesztők „minden négyzetméterből profitot termeltek”, de Dézsi Csaba András azt ígéri, ennek vége. A város négy pontján változtatási tilalmat rendelt el.
máj. 14
0:11
Változás jön a gáz- és villanyszámla befizetésénél (Napi)
Új, "innovatív" fizetési megoldást kínál ügyfeleinek a Nemzeti Közművek (NKM), már nem csak bankszámlaszámra, hanem az újonnan bevezetett másodlagos azonosítókra, vagyis a gazszamla@nemzetikozmuvek.hu és villanyszamla@nemzetikozmuvek.hu e-mail címekre is indíthatják az ügyfelek az utalást - írja az MTI.
máj. 14
0:11
Még egy okkal több, hogy Mészáros Lőrinc megnyissa a balatoni szezont: jó a tó vizének minősége (168 Óra Online)
Az idei első vízminták vizsgálatából az derült ki, hogy egyelőre semmi szokatlan nincs a Balaton vizében, a korábbi éveknek megfelelően jó minőségű, és viszonylag alacsony az algaszám - közölte Boros Gergely, az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének tudományos főmunkatársa az MTI-vel szerdán.
máj. 14
0:14
Nem döntött a kormány a budapesti korlátozások enyhítéséről, itt a magyarázat (Infostart)
A kormány, mielőtt a budapesti korlátozások enyhítéséről határozna, konzultálni kíván virológus és orvosszakértőkkel, valamint megvárja a budapesti polgármesterek véleményét - értesült az MTI.
máj. 14
0:14
Brutális számok:tizenöt ezernél is több hektárnyi ültetvényt károsított meg a tavaszi fagykár (Blikk)
Több mint 15 ezer hektáron okozott károkat az ültetvényekben az egész országra kiterjedő tavaszi fagy. Az április 1. után bekövetkezett károk bejelentésére még május 15-ig van mód – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán a honlapján.
máj. 14
0:14
Kormány: A magyar emberek érdekeivel ellentétes az európai Green Deal erősítése (444.hu)
Ennyit válaszolt az ITM, amikor Ungár Péter (LMP) arról kérdezte, hogy miért nem csatlakozott Magyarország 10 másik tagállam felhívásához, a zöld beruházások brüsszeli támogatásának növeléséért.
máj. 14
0:15
Agrárbiztosítás: péntektől csökken az egyik támogatás (Napi)
Az agrárbiztosítások idei díjtámogatásában kizárólag azok a gazdálkodók részesülhetnek, akik ezt az igényüket az egységes támogatási kérelemben június 9-ig külön feltüntetik. Célszerű ezt a lépést a május 15-i határidőre megtenni, ezt követően ugyanis késedelmi szankcióként a támogatási összeg munkanaponként egy százalékkal csökken - hívja fel a fi
máj. 14
0:18
Meglepő hivatalos adatok az elvándorló és a hazatérő magyarok számáról (Infostart)
Második éve költöztek haza külföldről többen, mint amennyien elvándoroltak - ez is kiderült a KSH legfrissebb adataiból.
máj. 14
0:18
Enyedi Ildikó elkapta a koronavírus-fertőzést (Blikk)
Elkapta a fertőzést az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről rendezője.
máj. 14
0:18
Bige László: Elfelejtették, hogy nem alkalmazott vagyok, akit meg lehet vesztegetni, hanem én vagyok a tulajdonos (444.hu)
A nagyvállalkozó szerint az ellene emelt vád nevetséges és megalapozatlan, és része annak az összefüggő támadásnak, ami ellenük folyik.
máj. 14
0:19
Bezár egy nagy gépgyártó üzem Magyarországon - bajban a dolgozók (Napi)
A fűnyírókat és azok alkatrészeit készítő MTD Hungária Kft. bejelentette, hogy 2020. augusztus 7-én a termelési tevékenységét a Veszprém megyei Nemesvámoson lévő gyárában megszünteti. Az intézkedés várhatóan 465 főt érint, ám a gyárbezárás ennél jóval több ember számára lehet kedvezőtlen, ha a szezonális munkavállalókat is beleszámítjuk.
máj. 14
0:22
Gratulációt kapott külföldről Orbán Viktor (Infostart)
A Turisztikai Világszervezet főtitkára üzent a magyar miniszterelnöknek.
máj. 14
0:22
Valóban a Csalán útra költözött Rogán Antal, de állítása szerint csak bérli a lakást (444.hu)
Megtaláltuk a miniszter új otthonát, kérdeztünk róla, az Origónak válaszoltak.
máj. 14
0:23
Lezárt raktárba és magánlakásba is bemehetnek a fogyasztóvédők - kész a törvényjavaslat (Napi)
A fogyasztóvédelmi hatóság nem csak a kereskedőnél, hanem egy adott áruval kapcsolatban a nagykereskedőnél, raktárnál és gyártónál is ellenőrizhet, és eljárást indíthat egy most benyújtott törvénymódosító javaslat szerint. Lezárt raktárakba, illetve például ügyfélszolgálatként vagy webáruházak raktáraként funkcionáló magánlakásokba is bemehetnek üg
máj. 14
0:26
Turizmus: már nő a külföldi foglalások száma (Infostart)
A kormány nagyon gyorsan meghozta a szükséges és elégséges intézkedéseket a koronavírus-járvány hatásainak mérséklésére - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
máj. 14
0:26
Ma hajnalban egy gyulai mozgássérült férfit vittek el otthonából a rendőrök egy kormánykritikus Facebook bejegyzés miatt (444.hu)
Lefoglalták a telefonját és a laptopját. A 444-nek azt mondta, 1987-ben ugyanez történt vele.
máj. 14
0:27
Műanyagok: az EU-nál is szigorúbb szabályok bevezetését tervezi az ITM (Napi)
Január elsejétől betiltaná Magyarországon az egyszer használatos műanyag italpoharak, valamint a könnyű és nagyon könnyű, ezen belül a biológiailag lebomló műanyagból készült hordtasakok forgalomba hozatalát az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az Országgyűlésnek szerdán benyújtott törvénytervezet szerint - közölte Boros Anita.
máj. 14
0:27
Akik megkísérlik a lehetetlent (Igényes férfi)
A járvány okozta rendkívüli helyzet minden családot megvisel, de hogy birkóznak meg a megnövekedett terhekkel a gyermekeiket egyedül nevelő szülők? Riportunk egy vak édesapa, egy szívbeteg kislányt nevelő asztmás édesanya és egy kétgyermekes, sorstársainak is besegítő anyuka küzdelmes karanténhétköznapjairól.
máj. 14
0:30
Átszabnák az orvosi ügyeleti rendszert az önkormányzatok (Infostart)
Az orvosi ügyeleti rendszer átalakítását sürgetik az önkormányzatok, mivel egyre kevesebben tudják kifizetni a fenntartási költségeket. Egy felmérés szerint majdnem felük szabadulna a költségektől. Sokan az ügyeletek államosítását sem tartják ördögtől valónak.
máj. 14
0:30
A kormány egyelőre nem dönt a budapesti korlátozásokról (444.hu)
Megvárják a kerületi polgármesterek véleményét.
máj. 14
0:31
Nébih: több mint 15 ezer hektárnyi ültetvényt sújtott tavaszi fagykár (Napi)
Több mint 15 ezer hektáron okozott károkat az ültetvényekben az egész országra kiterjedő tavaszi fagy. Az április 1. után bekövetkezett károk bejelentésére még május 15-ig van mód - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán a honlapján az MTI szerint.
máj. 14
0:33
Bepasizott Rogán Cecília – fotót is megosztott kedveséről (Propeller)
Instagram-posztban osztott meg képet párjáról. Úgy tűnik, új párra talált Rogán Antal volt felesége, Rogán-Gaál Cecília. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője és felesége tavaly novemberben jelentették be válásukat, azóta nemigazán lehetett mit tudni magánéletükről. Ezt a csendet törte most meg Cecília, aki Instagramján osztott meg képet párjáró
máj. 14
0:34
Újabb védőeszköz-szállítmányok érkeznek az idősotthonokba (Infostart)
Kedden 37 helyszínre - 26 kórházba és a védekezésben résztvevő 11 szervezethez - szállítottak ki egyéni védőeszközöket Magyarországon.
máj. 14
0:34
Karácsony: Kiderült, miért titkolja a kormány a járvánnyal kapcsolatos adatokat (444.hu)
A főpolgármester szerint kérdés, hogy miután a járvány főleg a kórházakban és onnan az intézményekbe kerülve van jelen, a kormány miért hezitál, bizonytalankodik a budapestieket érintő korlátozások fokozatos és biztonságos enyhítéséről döntést hozni.
máj. 14
0:35
Koronavírus: ősszel jöhet a következő hullám (Napi)
Aki elmegy a koronavírus-szűrésre, a családját is védi - mondta a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője az M1 csatornán szerda este az MTI szerint, hozzátéve, hogy őszig biztosan nem lesz nagy koronavírus-járvány, mert az emberek betartják a szabályokat, nyáron erősödik mindenki immunrendszere, a vírus pedi
máj. 14
0:38
Vadonatúj utalási módot vezetett be a Nemzeti Közművek (Infostart)
Élnek az azonnali átutalás adta innovatív lehetőségek egyikével.
máj. 14
0:38
Nem szólalhat fel az Európai Parlament csütörtöki ülésén Varga Judit (444.hu)
Az EP szóvivője közölte, hogy miniszterek csak akkor szoktak felszólalni a plenáris ülésen, ha az EU soros elnökségét betöltő országot képviselik, és ettől most sem térnek el.
máj. 14
0:42
Őszre lehetővé válhat a Covid-19 elleni, ígéretes gyógyszer hazai gyártása (Infostart)
Lezárult a favipiravir magyarországi fejlesztésének első fázisa, miután laboratóriumi körülmények között sikerült előállítani a generikus hatóanyagot.
máj. 14
0:42
A „rémhírterjesztők” üzenik: Amíg van szólásszabadság, addig éljünk vele (444.hu)
A Partizán műsorában közösen szerepelt a két férfi, akiket Facebook-posztjaik miatt vitt el a rendőrség. A gyulai Csóka-Szűcs János telefonja és számítógépe még mindig le van foglalva, Kusinszki Andrásnak pedig azt mondták a rendőrök: ez kiemelt ügy.
máj. 14
0:42
1,5 millió liternél is több fertőtlenítőt szállított ki a MOL eddig (Hírstart)
Több mint 1,5 millió liter fertőtlenítőszert szállított ki a Mol a kéz- és felületfertőtlenítő termékekből többi között kórházakba, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szerveknek, amióta március végén a gyártásba fogott.
máj. 14
0:46
Bámulatos drónvideó Mészáros Lőrinc bicskei magántaváról és nyaralójáról (444.hu)
Az Átlátszó felvételein feltárul a jól őrzött birtok a saját tóval és erdővel, idilli faházakkal és egy különös toronnyal.
máj. 14
0:46
Még egy okkal több, hogy Mészáros Lőrinc megnyissa a balatoni szezont: jó a tó vizének minősége (Hírstart)
Az idei első vízminták vizsgálatából az derült ki, hogy egyelőre semmi szokatlan nincs a Balaton vizében, a korábbi éveknek megfelelően jó minőségű, és viszonylag alacsony az algaszám - közölte Boros Gergely, az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének tudományos főmunkatársa az MTI-vel szerdán.
máj. 14
1:45
Bolondot csináltak magukból a Magyarország ellen kampányolók (Igényes férfi)
Nem földi paradicsom, de jól vezetett, biztonságos ország – véli hazánkról John O’Sullivan. Baloldali testrablókról, internacionalista konzervatívokról, főállásban magyarázkodó európai kormányokról és a magyarok elleni hadjáratról beszélgettünk a budapesti Danube Institute igazgatójával.
máj. 14
2:00
Enyedi Ildikó is átesett a koronavíruson (Hírstart)
A rendezőnél enyhe lefolyású volt a betegség.
máj. 14
2:51
Gázszámlafizetés mostantól már e-mail címre is (NLC)
Újfajta számlafizetési megoldásról számolt be a Nemzeti Közművek (NKM): mostantól nemcsak bankszámlára, hanem a másodlagos azonosítóként szolgáló e-mail címekre is fizethetjük gáz- és villanyszámláinkat.
máj. 14
2:54
Feldobta őket a karantén (Hírstart)
Kovács Zoltán, a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatának sportigazgatója szerint játékosaik a szokottnál is motiváltabban végzik az edzésmunkát annak köszönhetően, hogy elkezdődhettek a csoportos tréningek és ismertté vált  pályára lépésük időpontja.
máj. 14
3:06
Túl sokat tett kockára: a szakértő szerint tudatosan választotta a halált a Széna téri bankrabló (Blikk)
Két órán át tartó iszonyú feszültség, éles túsztárgyalás, rengeteg rendőr és mesterlövész: ez volt a Széna téri bankrablás 2007. május 4-én délután. A dráma hátterét az RTL Klub Bűnös lelkek sorozatának ma esti adása tárja fel.
máj. 14
3:15
Csészealjakba vésett történelem (Igényes férfi)
A formák megszállottja, porcelántervező művészként ezért vált a századelős kávéházi tárgyi emlékek, csészék, kiöntők rabjává. Mihály Gyula az elmúlt évtizedekben a legnagyobb hazai relikviagyűjtemény tulajdonosa lett.

Keresés