2020. április 29. szerda

ápr. 29
0:03
Ez várhat azokra a munkavállalókra, akik a koronavírus miatt elvesztették az állásukat (Blikk)
Közmunka várhat azokra, akiknek az állását nem képes megmenteni a gazdaságvédelmi akcióterv és nem tudnak elhelyezkedni a szakmájukban. Az országgyűlés hétfői ülésének egyik központi témája volt, hogy az állam milyen eszközökkel segíti a válság által leginkább sújtott tízezreket, akiket az elmúlt időszakban bocsátottak el a cégek.
ápr. 29
0:03
A Fidesz ismét Karácsony Gergely torkának ugrott a Pesti úti idősotthonban történtek miatt (Propeller)
A fővárosi önkormányzat fenntartásában működő mind a 28, időseket ellátó – budapesti és vidéki – telephelyen végeztek teszteléseket, és kettőben találtak koronavírusos megbetegedést – közölte Karácsony Gergely főpolgármester az Országgyűlés népjóléti bizottsága keddi ülésén. Fotó: Facebook/Karácsony Gergely Mindkét esetben kórházból visszatérő bet
ápr. 29
0:06
Brutális pusztítás, pokoli kínok: tizenkét sast mérgeztek meg Magyarországon az idén (168 Óra Online)
Ebben az évben már tizenkét sas esett mérgezés áldozatául, és csak az utóbbi egy hónapban hét különböző helyszínen kerültek elő mérgezéses tüneteket mutató elhullott ragadozó madarak, emlősök és mérgezett csalétkek – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) kedden az MTI-vel.
ápr. 29
0:07
Jó hír a családoknak: hamarosan rövidülhet a vásárlási idősáv a 65 év felettiek számára? (Blikk)
Sok idős ember panaszkodik arra, hogy a kijelölt vásárlási idősáv nem megfelelő a számukra, nem elég korai. Kívánnak változtatni a vásárlási idősávokon?
ápr. 29
0:10
Hatalmas buli volt a városban, az egybegyűltek baltával, késsel és kövekkel fogadták a rendőrséget (168 Óra Online)
Sepsiszentgyörgyon a járvány közepettte és az ahhoz kapcsolódó tiltás ellenére hatalmas bulit tartott egy társaság. Fel is jelentette a lármázókat egy szomszéd – írja a Főtér.
ápr. 29
0:11
Sorra büntették a Lánchídon tüntető autósokat: megszólalt Szél Bernadett, akit szintén leintettek a dudálás miatt a rendőrök (Blikk)
Tömeges büntetésbe fulladt az a dudálós autós tüntetés, amelyet a Lánchíd budai hídfőjéhez szerveztek ellenzéki képviselők, hogy ilyen módon tiltakozzanak a rendeleti kormányzást bevezető koronavírus-törvény és a kórházkiürítések miatt.
ápr. 29
0:14
Elkészült a dorogi 3D-s zebra, és pont úgy ment át rajta négy rendőrtiszt, mint a Beatles az Abbey Roadon (168 Óra Online)
Még hogy a rendőröknek nincs humoruk.
ápr. 29
0:15
Bizottsági elnök lehet a korrupciógyanús ügybe keveredett kispesti polgármester – Az ellenzéki pártok tiltakoznak (Blikk)
Gajda Péter kispesti polgármestert javasolja az MSZP a főváros ügyrendi, összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottsága élére az eddigi elnök, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester helyett.
ápr. 29
0:18
Vérplazma adására kérik a koronavírus-fertőzésen átesetteket (168 Óra Online)
Vérplazma adására kéri a koronavírus-fertőzésen átesett, gyógyult betegeket, és mostantól a koronavirusplazma.hu címen is várják donorjelöltek jelentkezését.
ápr. 29
0:21
Újraindulhatnak a szakrendelések: mutatjuk, hol és milyen ellátás vehető igénybe (Hírstart)
Fokozatosan újraindulnak egyes egészségügyi szakrendelések az országban, a kórházakba pedig kormányzati segítségként folyamatosan érkeznek a védőeszközök. Az önkormányzatok a koronavírus-járvány elleni védekezés mellett gazdasági...
ápr. 29
0:22
Saját halottjának tekinti az Emmi a 41 évesen kórházban elhunyt tatabányai beteghordót (168 Óra Online)
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti Bohák Csabát, a tatabányai Szent Borbála Kórház beteghordóját – ezt közölte a tárca kedd délután.
ápr. 29
0:26
Megszűnt a kocsmai csapolás, 62 ezer hektoliterrel csökkent a hazai sörforgalom (168 Óra Online)
Tizenhárom százalékkal, 62 ezer hektoliterrel 414 ezer hektoliterre csökkent a belföldi sörforgalom márciusban az előző év azonos időszakához képest, mivel a hónap közepén bevezetett korlátozások hatására kiesett vendéglátóhelyi forgalmat a kiskereskedelmi forgalom emelkedése nem tudta érdemben kompenzálni – közölte Kántor Sándor, a Magyar Sörgyárt
ápr. 29
0:30
Kampó a turizmusnak: a dolgozók felét elküldik Mészáros szállodáiból, de elhelyezkedési tanáccsal segítenek nekik (168 Óra Online)
Csoportos létszámleépítésről döntött szállodáinak felújítása miatt a Hunguest Hotels Zrt. A májusban indítandó létszámcsökkentési folyamat a dolgozók több mint 50 százalékát érinti – olvasható a Turizmus.com-on a tulajdonos Opus Global Nyrt. tájékoztatása.
ápr. 29
0:34
Elmegyógyintézetbe költözik a férfi, akit egy fehér árny arra sarkallt, hogy részegen, húsvillával nyársaljon fel egy másikat (168 Óra Online)
Elmeállapota egy hónapos megfigyelését rendelte el a Balassagyarmati Járásbíróság annak a férfinak, aki a gyanú szerint tavaly nyáron több veszélyes eszközzel bántalmazott egy másikat egy nógrádi faluban.
ápr. 29
0:38
Miért van a Kínából érkezett védőfelszerelések dobozán, hogy "nem egészségügyi", és miért törölték ezt a fotót a kormányzati vírusportálról? (168 Óra Online)
Rejtélyes kínai felirat nyomába eredt egy független parlamenti képviselő, mégpedig azokon a dobozokon, amik legutóbb Kínából érkeztek.
ápr. 29
0:42
Karácsony Gergely: A budapestiek törik az utat, mögöttük kullog a kormány (168 Óra Online)
Bár a tanácskozás hosszúra nyúlt,
ápr. 29
1:39
Az intézkedések nélkül több millió beteg lenne Magyarországon (Hírstart)
Nagy siker, hogy a járványgörbét sikerült ellaposítani Magyarországon, nagy fegyelmezettség jellemzi az állampolgárokat, ez komoly érdem - mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos a népjóléti bizottság keddi ülése előtt.
ápr. 29
1:43
Országos szűrővizsgálat-sorozat indul (Hírstart)
Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezd péntektől a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző – jelentette be Merkely Béla, az egyetem rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője kedden.
ápr. 29
3:09
Búcsút inthetünk a bezártságnak, lassan visszatérhetünk a rendes kerékvágásba: ilyen lesz az életünk az enyhítések után a jövő héttől (Blikk)
Az enyhítésre készülve már mérik az asztalok távolságát a kávézókban.
ápr. 29
3:27
Döbbenetes állapotban van: így néz ki most az egy éve elsüllyedt Hableány – Ezért figyelik éjjel-nappal kamerákkal a roncsot (Blikk)
Egy rakás rozsdás roncs! Ma már így lehet jellemezni a tavaly még a Duna habjait szelő sétahajót, a Hableányt. A név hallatán ma már senkinek sem a békés hajókázás, hanem az utóbbi évtizedek legszörnyűbb hazai vízi tragédiája jut eszébe, miután a járművet elsodorta a Viking Sigyn szállodahajó. A tragédiában 28-an vesztették életüket. A hajó szinte
ápr. 29
3:51
Szinte minden fideszes ugyanazt kérdezte Karácsonytól (Hírstart)
Volt-e orvosi jelenlét a Pesti őti idősek otthonában - a kormánypárti felszólalók szerint ez annyira kulcskérdés volt a Pesti úti idősek otthonában, hogy egyenként szinte mindegyikük megkérdezte a Parlament népjóléti bizottságában meghallgatott Karácsony Gergelytől. Karácsony szerint volt, de a fertőzés - mint korábban már sokszor hangoztatta - azé
ápr. 29
4:39
Újra lesz gyermekfelügyeletet az ovikban és a bölcsikben (Hírstart)
Csütörtökön lép életbe az a kormányrendelet, ami a veszélyhelyzet idején kötelezően biztosított gyermekfelügyeletet ír elő a bölcsődéknek. A kormány ezzel kívánja támogatni a kisgyermeket nevelő családokat. Novák Katalin államtitkár szerint a szolgáltatás minden intézményben ingyenes lesz.
ápr. 29
4:45
„Ha kell, akkor az állam fog munkát adni” – az operatív törzs keddi üléséről (Hírstart)
Munkahelyek megvédéséről, a vérplazmaprogramról és védőeszközök kiszállításáról volt szó az operatív törzs keddi beszámolóján.
ápr. 29
5:18
30-40 ezer vendégmunkás hiányzik itthonról (ATV)
A tavaszi munkákat időben elvégezték a mezőgazdaságban, rövidtávon nem sok változás történt a koronavírus-járvány miatt az ágazatban.
ápr. 29
5:39
Ez a termékenység ára: vagyonok kifizetése nélkül is összejöhet a baba (Pénzcentrum)
Hogy pontosan hány magyar pár van ma Magyarországon, amelyik termékenységi problémákkal küzd, nem lehet tudni, de bizonyos statisztikák szerint nagyjából háromszázezren lehetnek. Sokan vannak, akik akár most, tavasszal szerettek volna orvoshoz...
ápr. 29
5:51
Kitartanak a hős boltosok! Értük senki sem tapsol... (Ripost)
Az egészségügyi dolgozók mellett a boltosok a legnagyobb hősök manapság. Naponta sok száz emberrel találkoznak, és maszkban, kesztyűben ülnek a pénztárgépnél, kiszolgálnak, pakolnak, takarítanak egész nap, hogy mi tudjunk vásárolni. Eközben persze ők is félnek, hogy elkapják a koronavírust és hazaviszik a családjukhoz… A Ripost beszélt jó néhány bo
ápr. 29
6:00
Olyanban reménykedik Orbán Viktor, amire nem nagyon van példa (Menedzsment Fórum)
Végtelen optimizmussal tekint a miniszterelnök az előttünk álló néhány hónapra és a munkájukat vesztők helyzetére. Olyanban bízik, ami egyáltalán nem jellemző, és csak keveseknek sikerült.
ápr. 29
6:00
Egészséges lesz a születendő kisbabám? (GazdaságPortál)
Minden gyermeket vállaló pár életének meghatározó pillanata, amikor azon a bizonyos teszten megjelenik a két csík. Az első örömkönnyek után azonban megkezdődik az aggódás: vajon minden rendben lesz? Egészséges-e a magzat? Ma már számos olyan vizsgálat elérhető, amely – amellett, hogy teljesen biztonságos a baba és az anya számára is – kiszűri a mag
ápr. 29
6:03
Bekeményített hat balatoni település, ezt üzenik a turistáknak (Hírstart)
Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Nemesgulács és Szigliget polgármestere közös közleményt adott ki arról, milyen összehangolt korlátozó intézkedéseket hoztak a hosszú hétvégére. Így védik a járványhelyzetben négyezer veszélyeztetett ingatlantulajdonosukat.
ápr. 29
6:12
Nyolcéves vitát nyert meg az ATV Strasbourgban (ATV)
Nyolcéves pereskedés zárult le Strasbourgban azzal, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága az ATV-nek adott igazat a magyar állammal szemben egy nyolcéves ügyben. A tét az volt: lehet-e jelzős szerkezeteket használni egy hírműsorban, magyarul: a józan ész alapján tud-e működni a hírszolgáltatás.
ápr. 29
6:21
Vezénylés és közmunka is lehet Orbán Viktor ígérete (Alternatív Energia)
Elérhetetlenné tették, hány munkanélküli maradt ellátás nélkül és azt sem tudni, milyen állást kínál majd az állam a most elküldött dolgozóknak.
ápr. 29
6:30
Amikor az autós villamosnak képzeli magát – miért akadnak fent ennyien a zárt villamospályán? (168 Óra Online)
.
ápr. 29
6:33
Itt a legújabb adócsökkentés: ezt a közleményt tette közzé a Pénzügyminisztérium (Blikk)
Újabb, a koronavírus járvány gazdasági hatásait csökkentő javaslatot terjesztett be a kormány, ezzel segítve a munkahelyek es a gazdaság védelmét. A most benyújtott törvényjavaslat biztosítja, hogy a fejlesztési tartalék összegét az egész adózás előtti nyereségből le lehet írni. A tervezet azokat az adókönnyítő intézkedéseket is tartalmazza, amelye
ápr. 29
6:42
Elhunyt újabb 9 krónikus beteg, 2727 azonosított koronavírusos beteg van itthon (ATV)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2727 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 krónikus beteg.
ápr. 29
6:42
Koronavírus-járvány: 2727 fertőzött van, már összesen 300-an haltak meg Magyarországon (Pénzcentrum)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2727 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 krónikus beteg. Újabb magyar állampolgároknál mutatták...
ápr. 29
6:48
Van jó néhány aggályos pontja a fertőzötteket követő mobilalkalmazásoknak (ATV)
Megosztják a közvéleményt azok a mobilalkalmazások, amelyek lehetővé teszik a koronavírus-fertőzöttek lekövetését. Vannak, akik szerint az ilyen applikációk segítenek megfékezni a járvány terjedését. Mások szerint viszont súlyos jogi aggályokat vet fel a használatuk.
ápr. 29
6:49
Elhunyt újabb 9 fertőzött Magyarországon (Propeller)
A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2727 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 krónikus beteg. Ezzel 300 főre emelkedett az elhunytak
ápr. 29
6:51
Merkely: fontos a szűrőprogramban való részvétel (888.hu)
Együttműködésre kérte a Semmelweis Egyetem rektora azokat, akiket kiválasztanak a koronavírussal kapcsolatos országos szűrőprogramba.
ápr. 29
6:54
"Tragikus az elbocsátási hullám" a vendéglátásban (Alternatív Energia)
„Kivéreztették a cégeket, sokaknak nem lesz tőkéje az újrainduláshoz” – nyilatkozott a Népszavának Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke annak kapcsán, hogy május elejétől várhatóan fokozatosan kinyithatnak a vendéglátóhelyek. A szakember szerint üdvözlendő, hogy épp a teraszos szezon kezdetén jöhetnek az első lazítások.  Kov
ápr. 29
6:54
Elegük van az embereknek a karanténból – Fotókkal (Ripost)
Egy hónapig elég fegyelmezettek voltak a magyarok: viszonylag jól betartottuk a kijárási korlátozásokat, így megelőztük, hogy robbanjon a járvány. De az is látszik: sok embernek egyre nehezebb betartania a kijárási korlátozást...
ápr. 29
6:56
Aranyat érő tanácsok: milliárdos turizmustender kárenyhítésre (Alternatív Energia)
A hazai turisztikai ágazat rövid időn belüli talpra állítása érdekében kérne tanácsokat a Magyar Turisztikai Ügynökség és a felügyelete alá tartozó hét cég.
ápr. 29
6:56
A veszélyhelyzet 49. napja (Ripost)
A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
ápr. 29
6:57
Lezárások a Balatonnál: ezt üzenik a polgármesterek a kirándulóknak (Blikk)
Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Nemesgulács és Szigliget polgármestere közös közleményt adott ki arról, hogy milyen összehangolt korlátozó intézkedéseket vezettek be a május 1-jei hosszú hétvégére, hogy megvédjék a mintegy 4 ezer veszélyeztetett ingatlantulajdonosukat a járványhelyzetben – írja az Infostart.
ápr. 29
6:57
Vállalkozásokat segítő információs portál indult - VALI (Hírstart)
Elindult a kérdezd VALI-t portál minden fontos, vállalkozóknak szánt információval és közel 100, veszélyhelyzet idején térítésmentes képzést tett közzé az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
ápr. 29
7:00
Kilenc újabb beteg halt meg, köztük egy asztmával küzdő 44 éves nő – az áldozatok száma elérte a 300-at (168 Óra Online)
300 főre emelkedett a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma hazánkban, kedd óta 9 újabb beteg halt meg, derül ki a koronavirus.gov.hu tájékoztató portálról. Elhunyt egy 44 éves asztmával küzdő nő, a feltöltött adatoknál egy 87 éves nőnél pedig combnyaktörést jelöltek meg alapbetegségnek.  A többi áldozat életkora 64-87 közötti.
ápr. 29
7:03
2727-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, újabb 9 beteg halt meg (Blikk)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2727-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 krónikus beteg. Ezzel 300-ra emelkedett az elhunytak száma, 536-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházakból. 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztet
ápr. 29
7:03
Elhunyt újabb 9 fertőzött Magyarországon (Hírstart)
A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2727 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 krónikus beteg. Ezzel 300 főre emelkedett az elhunytak
ápr. 29
7:03
Meghalt 9 beteg, 300-ra nőtt a koronavírus áldozatainak száma Magyarországon (Szeretlek Magyarország)
2727 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
ápr. 29
7:05
Mi történik, ha nem mentek el érettségizni? (Hírstart)
Jövő héten kezdődik az érettségi, utánajártunk, mi vonatkozik azokra a diákokra, akik nem mennek el az írásbeli vizsgákra.
ápr. 29
7:06
Magyar Nemzet: első körben várhatóan a kisebb boltok nyithatnak újra (ATV)
Egy kész forgatókönyvet vázolt a Magyar Nemzet. Május közepéig a vendéglátóhelyek, pünkösdig a szálláshelyeknek is lehet esélyük az újranyitásra.

Keresés