2020. április 4. szombat

ápr. 4
0:03
Hiába fordult a kórházakhoz Hadházy a fertőzött betegekről érdeklődve, ugyanazt írták neki: olvassa a kormányzati portált (168 Óra Online)
Meglehetősen furcsa válaszokat kapott Hadházy Ákos egyes kórházaktól, miután az elmúlt időszak koronavírusos és tüdőgyulladásos betegszámaira kérdezett rá. Egyáltalán nem kapott választ, illetve
ápr. 4
0:06
„Évtizedek óta nem volt ennyire szükség önkéntesekre” – Civil segítők jelentkezését várja a Vöröskereszt és a mentőszolgálat Hajdú-Bihar megyében (Blikk)
A koronavírus elleni küzdelemhez kapcsolódó feladatokhoz önkénteseket toboroz a Magyar Vöröskereszt és az Országos Mentőszolgálat hajdú-bihari szervezete – közölte a helyi Vöröskereszt sajtószolgálata az MTI-vel.
ápr. 4
0:06
Újraélesztik a tévétornát (Propeller)
Közös otthoni tornára buzdítja a nézőket a közmédia. Hétfőtől Mozogj otthon! címmel gyógytornászok tízperces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget a közmédia több csatornáján – tájékoztatta a közmédia PR- és kommunikációs vezetője pénteken az MTI-t. Badár Kitti oktató a koronavírus-járvány miatt online kangoo-edzést tart az o
ápr. 4
0:07
Nagyon megérintette, ezért áriát írt Győrfi Pál koronavírusos intelméből egy hódmezővásárhelyi kántor (168 Óra Online)
Győrfi Pál rövid idő alatt a koronavírus-járvány elleni küzdelem központi alakjává nőtte ki magát. Egyik üzenete annyire megérintette Búza Andrást, hódmezővásárhelyi kántort és karnagyot is, hogy legott dalművet írt a szóvivő beszédéből.
ápr. 4
0:10
Koronavírus: jelentős védőeszköz-szállítmányt kapott a rendőrség és a honvédség is (Blikk)
A kórházak mellett a rendőrséghez és a honvédséghez is érkeztek a koronavírus-járvány miatt védőeszközök, egyebek mellett maszkokból és kesztyűkből álló szállítmányok.
ápr. 4
0:10
Nehéz helyzetbe kerülhetnek a vidéki állatkertek (Propeller)
A járványhelyzet miatt bezárt vidéki állatkertek számítanak támogatóikra, hogy az elmaradó bevételek ellenére is biztosítani tudják az állatok ellátását, az intézmények működését. Fotó: zoodebrecen.hu Támogató jegy értékesítését kezdte el áprilistól a Nyíregyházi Állatpark. Tájékoztatásuk az egységesen 2300 forintba kerülő kedvezményes belépőjegyet
ápr. 4
0:11
Csak a 11. napon tesztelték először a külföldről hazatért fertőzött magyar úszókat, néhányan ezalatt is edzettek (168 Óra Online)
A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) korábban azt közölte, hogy a korábban külföldi edzőtáborban készülő úszóik hazaérkezésük után azonnal karanténba vonultak, ez azonban a Bors szerint nem teljesen igaz.
ápr. 4
0:14
Rendhagyó színházi esemény: online előadássorozat indult a Trafóban (Blikk)
A Trafó Kortárs Művészetek Háza online előadássorozatot indított Take a Seat! címmel. Szombat esténként olyan, az intézményhez köthető legendás és népszerű produkciókat vetítenek, amelyek nem elérhetőek a videómegosztó oldalakon.
ápr. 4
0:14
Honvédség: koronavírusos az egyik katona, akit hazaszállítottak Boszniából (Propeller)
A Magyar Honvédség Mi-17 helikoptere 2020. március 31-én két katonát szállított haza Szarajevóból. Fotó: EUFOR Egyikük igazoltan az új koronavírussal fertőzött, a másik katona esetében a fertőzés gyanúja merült fel, amely az elvégzett vizsgálatokat követően alaptalannak bizonyult – írja a honvedelem.hu. A fertőzött katonánál nem volt szükség kórház
ápr. 4
0:15
Szijjártó Péter kínai delegációt fogadott Budapesten, könyökpacsizott is, de védőmaszkot nem viselt senki (168 Óra Online)
A Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, és szombaton több mint négymillió maszkot, valamint több százezer védőruhát szállít Budapestre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook-bejegyzésében.
ápr. 4
0:18
Tilos a házasságkötés Keszthelyen a járvány miatt (Blikk)
A kormányrendelet óta a legtöbb esemény megrendezése nem lehetséges. A házasságkötéseken és temetéseken is csak a szűk családi kör tartózkodhat, Keszthelyen azonban most már egyáltalán nem lehet a rendelet ideje alatt házasságot kötni.
ápr. 4
0:19
Kásler Miklós minisztériuma nem akarja elárulni, hol és mennyi koronavírus-tesztet végeztek el (168 Óra Online)
Az eddig elvégzett tesztek számáról kérdezték meg Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert szocialista képviselők, de nem jártak sikerrel, számol be a hvg.hu.
ápr. 4
0:21
Vitamint szed? Nézze meg jól, hol vásárol! (Napi)
Az étrend-kiegészítőket jelenleg engedélyeztetés nélkül forgalomba lehet hozni, a gyártóknak csak a forgalomba helyezést kell bejelenteni. A hamis termékek is megjelentek a piacon, ahhoz hogy elkerüljük ezek megvásárlását, figyelni kell arra, hol vásárolunk. Szakmai szervezetek azt javasolják, hogy keressük a Biztonságos Étrend-kiegészítő Program v
ápr. 4
0:22
Így buzdítja a nézőket közös otthoni tornára a közmédia (Blikk)
Mozogj otthon! címmel hétfőtől hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget a közmédia több csatornáján. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.
ápr. 4
0:23
Reptéri dolgozóknak adja fizetése egy részét a Budapest Airport vezetése, pedig óriási a forgalomkiesés (168 Óra Online)
Utasforgalmának 98 százalékát elvesztette március végére a ferihegyi reptér, a korábbi napi 150-200 járat helyett jelenleg napi 20 üzemel, amelyből csak néhány utasszállító, írja az Index. Egy éve március 31-én 45 ezer 700 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ez a szám
ápr. 4
0:25
Osztatlan közös tulajdon: gyorsan fogynak a földek (Napi)
Sikeres az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) március elején indult földértékesítési programjának első üteme - tudtuk meg a szaktárcától.
ápr. 4
0:26
Mentőautóra gyűjtenek: így segítheti Ön is a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkáját (Blikk)
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai egy ideig nem a vízeken mentenek életeket. Egy új mentőautóra gyűjtenek, így megkönnyítve a koronavírus elleni küzdelmet. Ez lehetővé tenné azon erők átcsoportosítását, amire most sokkal nagyobb szükség van a szárazföldön.
ápr. 4
0:27
Remek hír a friss munkanélkülieknek: az Agrárminisztérium szerint a mezőgazdaságban bőven akad tennivaló (168 Óra Online)
Sokan válnak munkanélkülivé a koronavírus-járvány miatt, az agráriumban viszont éppen munkaerőhiány van. Az Agrárminisztérium meglátta a lehetőséget, és indított egy munkakereső portált.
ápr. 4
0:29
Müller Cecília: felesleges az egész ország tesztelése (Napi)
Tovább nőtt a fertőzöttek száma, minden megyében vannak fertőzöttek, illetve betegek, de még mindig a csoportos megbetegedések időszakában vagyunk. Gőzerővel, napi 24 órában dolgoznak a kijelölt laborok, eddig 17 769 vizsgálatra került sor. Felesleges a teljes lakosság tesztelése, ennek az információnak nincs hatása a járvány kezelésére, szemben a
ápr. 4
0:30
Ideiglenes kerékpársávokkal segíti a budapestiek munkába járását a Bkk (Blikk)
A fővárosi önkormányzat néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávok kialakításáról döntött, ezzel kívánja segíteni a budapestiek munkába járását és a biztonságos közlekedést koronavírus-járvány idején – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
ápr. 4
0:31
Az összes felhalmozott ételt ellopták Aranka házából, egy zacskó tésztát se hagytak a tolvajok a szerencsétlen asszonynak (168 Óra Online)
Kirámolták az étellel megrakott hűtőládámat is! – panaszolta a Ripostnak a Hevesi megyei Átányban élő, 52 éves Szántai Kis Csabáné Aranka.
ápr. 4
0:33
Koronavírus: több ezer óvodás még mindig bejár (Napi)
Március közepe óta tantermen kívüli munkarend érvényes a köznevelésben, de sok család nem tudja megoldani, hogy otthon tartsa a gyermekét. A Magyar Nemzet értesülései szerint 300-500 iskolás és tízszer ennyi óvodás még mindig intézményi keretek között tölti a mindennapjait.
ápr. 4
0:34
Hoppá: félmeztelen fiúval fotózkodott Kiszel Tünde (Blikk)
Kiszel Tünde már jó néhány éve elhíresült naptárfotózásairól. A legutóbbi fotózásra egy fiatal, srácot választott partnerül.
ápr. 4
0:35
Öten lettek koronavírus-fertőzöttek egy budapesti idősotthonban, további 13-an mutatnak fertőzésgyanús tüneteket (168 Óra Online)
Sajnos megtörtént az, amitől mindannyian tartottunk: 5 idősotthonban élő embert fertőzött meg a koronavírus, további 13 lakó mutat a betegségre utaló tüneteket - jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely.
ápr. 4
0:37
Adózási tippek a koronavírus idejére (Napi)
A koronavírus okozta járvány a vállalkozások jelentős részét komoly pénzügyi kihívás elé állította. Nyolc adózási tippre hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda, ezek azonnali segítséget nyújthatnak minden típusú vállalkozásnak.
ápr. 4
0:38
Speciális lélegeztetőgép fejlesztésén dolgozik az Óbudai Egyetem: két hónapon belül akár alkalmazható is lesz (Blikk)
Tömeglélegeztető-gépet fejlesztenek az Óbudai Egyetemen, a speciális technológiával készült szerkezet egyszerre több beteg ellátására is alkalmas lehet.
ápr. 4
0:39
Helikopterrel hoztak haza Boszniából egy koronavírus-fertőzött magyar katonát, egy másik honvéd tesztje negatív lett (168 Óra Online)
A Magyar Honvédség egyik helikoptere kedden hazaszállított két katonát a boszniai Butmirból. A Honvédelmi Minisztérium oldala, a honvedelem.hu szerint kiderült, az egyikük igazoltan koronavírussal fertőzött, a másik katonánál a gyanú merült fel, de az elvégzett vizsgálatok szerint ez alaptalannak bizonyult - írta a hvg.hu.
ápr. 4
0:41
Újraindul egy nagy gyár Magyarországon (Napi)
Hétfőtől - tíz munkanapos leállást követően - újraindul a termelés a Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzemében - közölte Szincsák Attila, a gépjárműalkatrész-gyártó kereskedelmi és pénzügyi igazgatója az MTI-vel.
ápr. 4
0:42
Operatív törzses kifestőt villantott a rendőrségi szóvivő a pénteki sajtótájékoztatón – Még ki is volt színezve (Blikk)
Egy kiszínezett kifestőt mutatott fel az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján néhány másodpercig Gál Kristóf, a rendőrség (ORFK) szóvivője – írta a Origo.
ápr. 4
0:45
Egy vitatott kölcsönügylet miatt válthat tulajdonost egy egyetem (Napi)
Egy évek óta bíróság előtt vitatott, 200 milliós kölcsönügylet után tavaly Gattyán György milliárdos cége, a Dockler Holding is kölcsönadott a Kodolányi János Egyetemnek egy ekkora összeget. Ennek visszafizetése 2020 végén lenne esedékes. A kölcsönszerződés kötelezte az egyetemet fenntartó céget, tegye lehetővé, hogy a Docler az igényérvényesítés e
ápr. 4
0:49
Linde: lesz elég oxigén a kórházakban (Napi)
Az utóbbi hetek megfeszített munkájának köszönhetően a Linde Gáz Magyarország Zrt. felkészült a koronavírus elleni küzdelemre - adta hírül a társaság.
ápr. 4
0:53
Újabb szakma kér kormányzati segítséget a fennmaradáshoz (Napi)
A könyviparban húszezer munkavállaló dolgozik, a munkaadók többsége kkv, sok a mikrovállalkozás. A koronavírus-járvány miatt a könyvesboltok bezártak, az online értékesítés korlátozottan folyik. A vállalkozások életben tartása érdekében a könyvesek szakmai szervezete kormányzati segítséget kért.
ápr. 4
0:57
Változik a közlekedés a hétvégén Budapesten (Napi)
Karbantartás miatt a H5-ös HÉV Szentendre és Békásmegyer végállomásoktól Kaszásdűlő megállóhelyig jár; a Batthyány tér és Kaszásdűlő között pótlóbusszal lehet utazni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel pénteken.
ápr. 4
1:01
A földekre csábítják a megélhetés nélkül maradókat (Napi)
Munkaszüret néven indít mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldalt az Agrárminisztérium. Az online felülettel a tárca arra hívja fel figyelmet, hogy a magyar agráriumban a koronavírus-járvány ellenére is van munkalehetőség.
ápr. 4
1:05
Hiteltörlesztés: újabb részleteket közölt az MNB (Napi)
Minden 2020. március 18-ig folyósított hitelre, így a munkáltatói kölcsönökre is vonatkozik a fizetési moratórium, a hitelkártyáknál és a folyószámlahiteleknél az eddig a dátumig igénybe vett hitelrészre érvényes - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóvédelmi felügyelete az MTI érdeklődésére pénteken
ápr. 4
1:06
„Bezárták” Orfűt, miután tömegével mentek oda a turisták a kijárási korlátozás ellenére is (Hírstart)
A túl sok odalátogató, pihenni vágyó miatt döntöttek a falu turisztikai attrakcióinak bezárása mellett.
ápr. 4
1:09
Így hatott a koronavírus a mobilhálózatokra (Napi)
Tovább nőtt az adat- és hangforgalom a magyarországi mobilszolgáltatók adatai szerint, a közoktatásban március 16-tól bevezetett digitális munkarend és a sok helyen életbe léptetett távmunka miatt.
ápr. 4
1:13
Koronavírus: önkénteseket várnak Hajdú-Bihar megyében (Napi)
A koronavírus elleni küzdelemhez kapcsolódó feladatokhoz önkénteseket toboroz a Magyar Vöröskereszt és az Országos Mentőszolgálat hajdú-bihari szervezete - közölte a helyi vöröskereszt sajtószolgálata az MTI-vel.
ápr. 4
1:17
Megérkezett Orbán Viktor válaszcsapása az EPP-hez (Napi)
Azután, hogy csütörtökön az Európai Néppárt (EPP) 13 tagpártjának elnöke levelet írt az EPP elnökének, Donald Tusknak, amelyben a Fidesz kizárását kezdeményezték, Orbán Viktor miniszterelnök is levet írt, de nem Tusknak, hanem valaki másnak.
ápr. 4
1:21
Koronavírus: így segíti a munkába járást a főváros (Napi)
A fővárosi önkormányzat néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávok kialakításáról döntött, ezzel kívánja segíteni a budapestiek munkába járását és a biztonságos közlekedést koronavírus-járvány idején - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
ápr. 4
1:36
Dézsi: Kiváló kampányfogás maszkot osztani (24.hu)
A győri polgármester inkább a kórházi dolgozóknak szerez be 10 ezer profi maszkot.
ápr. 4
1:42
Szijjártó Péter: Óriási szégyen lenne, ha most szavaznának a Fidesz tagságáról a Néppártban (Hírstart)
A külügyminiszter nem érti, miért nem keresték személyesen azelőtt azon országok külügyminiszterei, akik most aggályosnak tartják a demokráciát Magyarországon.
ápr. 4
2:30
Duplaannyian kérnek segítséget bántalmazás miatt a veszélyhelyzet kihirdetése óta (Hírstart)
Főleg a kapcsolati erőszak miatt telefonálók hívásai sokasodtak meg az utóbbi időben. Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat segélyvonalához fordulók 90-95 százaléka nő.
ápr. 4
3:42
Semjén: Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás (Hírstart)
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a gondola.hu oldalon pénteken megjelent interjúban arról is beszélt: az Eu bürokráciára várni és számítani ideológiai vakság és a nemzetet veszélyeztető utópia.
ápr. 4
4:00
Még a járvány sem szabhat gátat a szerelemnek: maszkban és teljes védőfelszerelésben mondta ki a boldogító igent egy oroszlányi pár (Blikk)
Akár vegyvédelmi szakértők is lehetnének talpig beöltözve, de „csak” igába hajtották a fejüket: a koronavírus miatt védőruhában, maszkban mondta ki egymásnak a boldogító igent Noémi (27) és Tamás (38). A szerelmesek, dacolva a koronavírus-járvánnyal, úgy döntöttek, hogy semmi sem akadályozhatja meg őket abban, hogy összekössék életüket.
ápr. 4
4:06
Nem hiszi el, mennyiért bérel lakást Mengyi Roland felesége Budán (Blikk)
A budai várnegyed legszebb részén, a Dísz téren jutott egy önkormányzati bérlakáshoz a Harry Potter-könyvek főgonoszaként, Voldemort nagyúrként elhíresült Mengyi Roland volt fideszes képviselő felesége.
ápr. 4
4:12
A Nyíregyházi Állatpark is számít a támogatókra (Hírstart)
A járványhelyzet miatt bezárt vidéki állatkertek számítanak támogatóikra, hogy az elmaradó bevételek ellenére is biztosítani tudják az állatok ellátását, az intézmények működését.
ápr. 4
4:36
Koronavírus - Számítanak támogatóikra a vidéki állatkertek (Hírstart)
A járványhelyzet miatt bezárt vidéki állatkertek számítanak támogatóikra, hogy az elmaradó bevételek ellenére is biztosítani tudják az állatok ellátását, az intézmények működését.
ápr. 4
4:48
Közös otthoni tornára buzdítja a nézőket a közmédia (Hírstart)
Közös otthoni tornára buzdítja a nézőket a közmédia. Hétfőtől Mozogj otthon! címmel gyógytornászok tízperces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget a közmédia több csatornáján.
ápr. 4
5:00
Totális információs káosz, elbizonytalanodott járművezetők a BKV-nál (Hírstart)
Teljes az információs káosz a BKV-nál, a járművezetők naponta több, egymásnak ellentmondó „házi” tájékoztatók között próbálnak eligazodni. Azt sem tudják, végül milyen menetrend szerint és mennyiért dolgoznak - panaszolja a cégnél működő Egységes Közlekedési Szakszervezet.

Keresés