2020. április 4. szombat

ápr. 4
0:18
A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertjei is elérhetők online (Hírstart)
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Archívuma több felületét tette
ápr. 4
5:00
Hallgassa otthonában a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertjeit (Hírstart)
Az MTVA Archívuma több felületét tette ingyenessé az elmúlt hetekben, legutóbb a komolyzenei koncertek szerelmeseinek kedvezett és elérhetővé váltak komolyzenei koncertfelvételek, köztük a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek legnépszerűbb koncertjei is.
ápr. 4
7:12
Bukta: A mikrogömb most kitömi az embert (24.hu)
Az ember az evolúció csúcsán képzelte magát, de most kénytelen elgondolkodni a helyén a természetben, miután ez a mikrogömböcske elhatározta: lelövi, kitömi őt. Karanténes, telefonos Nagyinterjú a magyar vidék festő dokumentaristájával.
ápr. 4
7:18
Kovács András Péter: „Mindig átéreztem a humoristák társadalmi felelősségvállalásának fontosságát” (Hírstart)
Az országban az elsők között és talán a leghatásosabban szólította meg az embereket a koronavírus-járvány megfékezése érdekében Kovács András Péter karantén slágerével, amely pillanatok alatt az ország kedvence lett. Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) Kovács András Péter humoristával készített interjúja.
ápr. 4
7:54
Virágzó fák festésével segít elszakadni a rossz hírektől David Hockney brit festőművész (Hírstart)
Alkotásaiért mindig is dollármilliókat fizettek a műgyűjtők.
ápr. 4
7:56
Szombaton indítja videósorozatát a Tornyai János Múzeum (Hírstart)
A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum a koronavírus miatti bezárás időszakában is tartja a kapcsolatot a közönségével az április 4-én, szombaton induló videósorozata révén, amelynek tematikájáról Miklós Péter, a közgyűjtemény igazgatója adott tájékoztatást.
ápr. 4
8:09
Karanténpályázat indul fővárosi múzeumok összefogásával (Hírstart)
A pályaműveket április 30-ig várják a szervezők.
ápr. 4
8:21
Online előadássorozat indult a Trafóban (Hírstart)
A Trafó Kortárs Művészetek Háza online előadássorozatot indított Take a Seat! címmel. Szombat esténként olyan, az intézményhez köthető legendás és népszerű produkciókat vetítenek, amelyek nem elérhetőek a videómegosztó oldalakon.
ápr. 4
9:15
Megalakította válságkezelő munkacsoportját a Magyar Fesztivál Szövetség (Hírstart)
A Magyar Fesztivál Szövetség (MFSZ), a magyarországi fesztiválok legnagyobb szakmai szervezeten megalakította Covid-19 Fesztivál Válságkezelő Munkacsoportját.
ápr. 4
9:21
A magyarországi fesztiválok helyzete (Hírstart)
A Magyar Fesztivál Szövetség, mint a magyarországi fesztiválok legnagyobb szakmai szervezete, márciusban megalakította a Covid-19 Fesztivál Válságkezelő Munkacsoportját. A Szövetség – saját regisztrációs adatbázisa felhasználásával – újabb felméréseket, elemzéseket végez, hogy minél hatékonyabban képviselje...
ápr. 4
9:21
Alicia Keys egy szál zongorával aratott sikert (Koncert.hu)
A mindennapok hősei előtt tiszteleg Alicia Keys "Underdog" című dalának akusztikus verziójával.
ápr. 4
9:39
Valamennyire mindannyian Lindák vagyunk (Koncert.hu)
A Linda a twentees zenekar első száma a tavaly megjelent, Balkon című harmadik nagylemezük óta. Bár egyelőre a twentees is a virtuális világba szorult, a koncertezést már új basszusgitárosukkal, Melegh Tamással folytatják majd.
ápr. 4
10:18
Mellékhatás – Új magyar sorozat a képernyőn (Blikk)
Krimielemekben is bővelkedik az új, tízrészes magyar sorozat, a Mellékhatás. A történet középpontjában a gyermekvállalás áll: különböző emberi sorsokat mutat be, a szülői felelősség és a béranyaprogram kérdéskörét feszegeti. A sorozat epizódjai szombatonként 21.00-tól az RTL Klubon peregnek.
ápr. 4
10:45
Pink felgyógyult a koronavírusból, begurult, és egymillió dollárt adokozott (Koncert.hu)
Nemcsak ő, hanem hároméves kisfia is megfertőződött – mindketten jól vannak, de az énekesnő elég pipa az USA kormányára a tesztelések hiánya miatt.
ápr. 4
11:30
A legjobb filmek szombat este a tévében (Cosmopolitan)
Ma sem hagyunk szuper filmajánló nélkül!
ápr. 4
11:42
Poket zsebkönyvek, már Kecskeméten is! (Hírstart)
Kecskemét kulturális életének új színfoltja egy új könyvautomata a város szívében. Egyre többen osztják meg az internetes közösségi oldalakon, hogy a Hírös Agóra oldalánál belebotlottak egy könyvautomatába, ami nemrég került kihelyezésre. Hogy is került oda? Mire jó egy könyvautomata? Utána jártunk mindennek.
ápr. 4
11:44
Virtuálisan lehet bebarangolni a leghíresebb egyiptomi lelőhelyek és múzeumok egy részét (Hírstart)
Virtuálisan lehet bebarangolni Egyiptom leghíresebb régészeti lelőhelyeinek és múzeumainak egy részét az észak-afrikai ország turisztikai és régiségügyi minisztériuma által elindított kezdeményezés keretében.
ápr. 4
11:48
Új könyvautomata működik mostantól Kecskeméten (Hírstart)
Kecskemét kulturális életének új színfoltja egy új könyvautomata a város szívében.
ápr. 4
12:00
A Zoomon folytatja a próbákat Az öreg hölgy látogatása csapata (Hírstart)
Keszég László rendező szerint az online találkozások pszichésen is segítik a társulatot.
ápr. 4
12:18
Koronavírus: Meghalt a világhírű divattervező, Sergio Rossi (Hírstart)
Koronavírus: Meghalt a világhírű divattervező, Sergio Rossi
ápr. 4
12:30
Rekordot döntött a Prado online látogatottsága (Hírstart)
Bő két hét alatt kétmillióan tettek virtuális látogatást a bezárt, világhírű madridi múzeumban.
ápr. 4
12:42
A 10 legjobb film Dennis Quaid-tól, amit vétek lenne kihagyni (Hírstart)
Dennis Quaid legjobb filmjei Dennis Quaid 1954. április 9-én született Texas-ban, az Egyesült Államokban, azaz a napokban ünnepli 65. születésnapját. A Golden Globe-díjra is jelölt színész Texasban nevelkedett, ismertségre az 1980-as években tett szert, miután feltűnt több sikeres filmben. Kezdetben nehezen talált munkát, de az 1979-es Start két ke
ápr. 4
12:48
A Várkert Bazár online programsorozattal jelentkezik (Hírstart)
A Várkert Bazár a kialakult rendkívüli helyzetben is a megszokott formában és minőségben szeretné szolgálni közönségét, ezért digitális programsorozatot indít #várkertonline néven.
ápr. 4
13:12
Online húsvéti programsorozatot indít a Várkert Bazár (Hírstart)
A tavaszi programsorozatot a korábbi évek hagyományaihoz híven a húsvét köré szervezték. Az első saját tartalom virágvasárnap indul és húsvéthétfőig...
ápr. 4
13:42
Online programsorozattal jelentkezik a Várkert Bazár (Hírstart)
Digitális programsorozatot indít a Várkert Bazár #várkertonline néven - közölte az intézmény szombaton az Mti-vel.
ápr. 4
13:48
Egyiptom vár: barangold be az észak-afrikai ország régészeti lelőhelyeit (Hírstart)
Virtuálisan lehet bebarangolni Egyiptom leghíresebb régészeti lelőhelyeinek és múzeumainak egy részét az észak-afrikai ország turisztikai és régiségügyi minisztériuma által elindított kezdeményezés keretében. Mti A kairói Amerikai Kutatóközponttal (Arc) együttműködésben megvalósuló virtuális tárlatvezetések a szaktárca honlapján és közösségi oldala
ápr. 4
14:00
Alaposan átrendezte a Disney a premiernaptárat, kiderült, mikor jönnek az új Marvel-filmek (Hírstart)
Egyre biztosabbá válik, hogy az idei nyári moziszezont úgy ahogy van, elfelejthetjük, a többi nagy stúdió után most a Disney is alaposan átrendezte a premiernaptárát. Május 1. helyett csak november 6...
ápr. 4
15:12
Intenzív terápiás E-learning képzés (Hírstart)
Speciális szimulációs szobában gyakorolják a Debreceni Egyetem orvosai, rezidensei és szakdolgozói, hogyan kell ellátni a koronavírus-fertőzött betegeket.A tematikus oktatási program keretein belül a koronavírus járványra fókuszáló ellátási protokollokkal ismerkednek meg a szakemberek.A koronavírussal fertőzött betegek intenzív osztályos ellátásáho
ápr. 4
15:24
Megszületett az eddigi legjobb #maradjotthon dal – Stohl András, Szinetár Dóra, mindenki közreműködik benne (Blikk)
Széles színházi szakmai összefogással készült az eddig készült, talán legjobb #maradjotthon-dal. A produkcióban 168 hazai színész vett részt, nagy nevek vannak közöttük, így nem is volt kérdéses az eredmény.
ápr. 4
15:48
Videós sétákkal jelentkezik a Nemzeti Örökség Intézete (Hírstart)
A Maradj otthon és sétálj velünk! című rövid videós összeállításokban szakképzett idegenvezetők kalauzolják az érdeklődőket.
ápr. 4
15:50
Steven Spielberg nélkül, de Harrison Forddal a fedélzeten jön az Indiana Jones 5! (Hírstart)
Jön az Indiana Jones 5! Az februárban derült ki, hogy most először nem Steven Spielberg fogja rendezni az Indiana Jones-filmsorozatot., hiszen alig két hónappal a tervezett forgatáskezdés előtt kiderült, hogy a Lucasfilm James Mangolddal tárgyal a film rendezése kapcsán. Azonban az új szituáció boríthatott pár dolgot, hiszen nem lehet tudni, hogy a
ápr. 4
17:12
James Bond és a vérfagyasztó béke (Blikk)
Mindenki róla beszélt. Mindenki őt várta. Mindenki kíváncsi volt rá. Hat éves szünet után 1995-ben folytatódott a világ legrégebbi, legismertebb és leghosszabb filmsorozata. Senki sem csalódott benne. James Bond és Pierce Brosnan meghódította a közönséget. Az Aranyszem szombaton látható a Mozi+ csatornán 18.15-től. (Ismétlés: április 8. szerda 16.0
ápr. 4
17:15
Fonogram-nap (Hírstart)
2020. április 4-én, szombaton a Fonogram-napon kiderül, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram-díjat.
ápr. 4
17:27
Fonogram-nap (Hírstart)
2020. április 4-én, szombaton a Fonogram-napon kiderül, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram-díjat.
ápr. 4
17:33
Don't worry, be happy – és gyere Bobby McFerrin-koncertre! (Hírstart)
Bobby McFerrin sokak számára „a fickó, aki a Don't Worry, Be Happyt énekelte”. Ő a szerzője és előadója ennek a majd' harminc évvel ezelőtt megjelent világslágernek, művészetének azonban ez csupán egy apró momentuma – erről koncertjén is bizonyságot adott tavaly a Müpában. Aki lemarad erről az estéről, most bepótolhatja!
ápr. 4
17:39
Zseniális, ahogy Tom Holland és Jake Gyllenhaal teljesítenek egy kihívást (Hírstart)
De az még viccesebb, ahogy Ryan Reynolds reagál.
ápr. 4
17:45
Unod a sorozatokat? Mutatunk 7 zenei témájú dokut! (Koncert.hu)
Feldmár András pszichoterapeuta azért ajánlja, "hogy minél több dokumentumfilmet nézzünk meg, mert mindegyik egy ajándék. Olyan értékes ajándék, amit ritkán kap az ember az életben. Egyszerre ott vagyunk a világ legelképzelhetetlenebb helyzetében, és örülhetünk vagy szenvedhetünk azokkal, akikkel különben soha nem találkoznánk." Megnéztük, hogy az
ápr. 4
17:48
Tessék: ByeAlex a kézmosásról és karanténról írt dalt (Blikk)
Több magyar és külföldi sztár is jelentkezett tanácsokkal, üzenetekkel, hogy hogyan is lehetne megkönnyíteni a házi karantén időszakát sokak számára. ByeAlex egy hozzá illő igen sajátos módszert, a rappelést választotta. Az új számában a kézmosás fontosságát hangsúlyozza, melyhez egy igen kreatív videó is társul.
ápr. 4
18:12
Dehogy is etettem meg a férjem a tigrisekkel! (24.hu)
Ugyan a Trumpra zavarba ejtően emlékeztető Joe Exotic tűnik a főszereplőnek, de a Netflix dokusorozatának minden szereplője percről percre bizarrabb történetet tár elénk, és a legdöbbenetesebb az, hogy mindez valóban megtörtént.
ápr. 4
19:15
A Compact Disco Maradj otthon című dalával közvetít pozitív üzenetet (Hírstart)
Megint jó idő lesz a hétvégén, de mindenki maradjon otthon. Ezt kérik ismert emberek is.
ápr. 4
19:17
Elhunyt a legendás soulénekes, Bill Withers (Hírstart)
Nyolcvanegy éves korában meghalt Bill Withers, az 1970-es évek ünnepelt soulénekese, az Ain’t No Sunshine és a Lean On Me című legendás dalok szerzője és előadója. A többszörös Grammy-díjas zenész halálát szívbetegség okozta. A Bbc jelentése szerint hétfőn hunyt el Los Angelesben. Családja közleményben tudatta a halálhírt, mint fogalmaztak, Withers
ápr. 4
19:21
Korszakos változás jön a Parlament épületének homlokzatán (Infostart)
Ezt az újítást igazán a vidéki magyarok fogják értékelni, de a lényege az, hogy az Országház épületén néhány dolgot elkapkodtak 130 évvel ezelőtt, ezeket a hibákat most kijavítják.
ápr. 4
19:33
Egy hajszálon múlott, hogy nem Tom Cruise lett a Vasember (Hírstart)
Tom Cruise lett majdnem Vasember Már az alapgondolat is egészen égbekiáltóan őrültnek hangzik, hiszen Robert Downey Jr. már a kezdetektől nem kevés pimaszsággal, élettel töltötte meg az eredeti képregényekben lényegesen sótlanabb Tony Stark figuráját. A szerepre meghallgatták Timothy Olyphantot, Nicolas Cage-et (jajj), sőt mi több, a második rész J
ápr. 4
19:35
Ismét különleges klippel jelentkezett a Platon Karataev (Hírstart)
A május elején megjelenő, Atoms című albumáról sorban jelennek meg az új és jobbnál-jobb dalok
ápr. 4
20:42
A szovjet megszállásról készített videóval indul a múzeum sorozata (Hírstart)
A Magyarország szovjet megszállásának 75. évfordulója alkalmából készített epizód megjelenésével szombaton elindult a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum ismeretterjesztő videosorozata.
ápr. 4
21:00
Didergő atomok vagyunk a világegyetemben (Hírstart)
A Platon Karataev május elején jelentkezik új albummal, melynek most megjött a negyedik single-je is, a Wide Eyes. Az album címe, mely a (második lesz a zenekar pályafutása alatt) Atoms lesz, az egzisztencialista Pilinszky János költő nyomán, aki egy ismert 1979-es interjúban beszél arról, hogy mindannyian didergő atomok vagyunk a világegyetemben.
ápr. 4
21:06
Elindult a Tornyai-múzeum ismeretterjesztő videósorozata (Hírstart)
A Magyarország szovjet megszállásának 75. évfordulója alkalmából készített epizód megjelenésével szombaton elindult a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum ismeretterjesztő videosorozata.
ápr. 4
21:15
Online Fonogram-díjátadót tartottak, Kovács Kati életműdíjat kapott (Szeretlek Magyarország)
Hobo, Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Mörk, a Sárik Péter Trió, Lajkó Félix & Volosi, Krizso, a Bagossy Brothers Company is a díjazottak között.
ápr. 4
21:42
The High Republic: Leleplezték az új Star Wars-projekt fontosabb Jedijeit (Hírstart)
A nemesebb időkből Nemrég értesültünk arról, hogy új, több médiumon átívelő Star Wars-projekt indul, amelyben a Baljós árnyak előtti korszakot ismerhetjük meg. Be is mutatkoztak a The High Republic-univerzum fontosabb Jedijei.
ápr. 4
22:12
Közelebbről is megismerhetjük a Star Wars: The High Republic főszereplőit (Hírstart)
Több jedi lovag és mester is kapott pár sornyi bemutatót, illetve friss képeken is megnézhetjük a Köztársaság Fénykorának nemes hőseit.

Keresés