2020. április 3. péntek

ápr. 3
0:03
Videosuli – 7. osztály, történelem: A Horthy-korszak jellegzetességei, jelentős politikusai, a revíziós politika (Blikk)
Videosuli sorozatunk mai, hetedikeseknek szóló órája: történelem. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
ápr. 3
0:07
Videosuli – 8. osztály, informatika: Bibliográfiai hivatkozás, forrásfelhasználás, forráskritika és forrásjegyzék összeállítása (Blikk)
Videosuli sorozatunk mai, nyolcadikosoknak szóló órája: informatika. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
ápr. 3
0:11
Videosuli – 2020. április 2.: A mai leckék anyagai itt találhatóak! (Blikk)
A videotanár.hu-val együttműködésben a Blikk.hu is részt vesz az otthonról tanulni kényszerülő iskolások segítésében.
ápr. 3
0:15
Segélyalapot indít a Nemzeti Filmintézet a szabadúszó filmeseknek (Blikk)
A szabadúszó filmesek is nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt, így a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmipari Segélyalapot kezdeményez a megsegítésükre – írja a HVG. A célra 50 millió forintot különítettek el.
ápr. 3
0:19
Tizenöt éve élvezi a pörgést – Interjú Madár Veronikával (Blikk)
A Csillagvirág klinika recepciósa mindenkiről mindent tud. A Gyöngyit alakító Madár Veronika benne volt a Jóban Rosszban kezdő csapatában, vagyis másfél évtizede forgat a napi sorozatban.
ápr. 3
0:23
Így buzdítanak szolidaritásra a hazai zenészek (Blikk)
Nyílt levélben fordul a rádiós és tévés zenei szerkesztőkhöz, rendezvényszervezőkhöz és a közönséghez a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete. Közleményükben azt kérik, hogy mindenki a saját területén próbálja meg segíteni a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került zenészeket.
ápr. 3
0:27
A karantén ideje alatt sem tétlenkednek: így tartják egymásban a lelket a The Carbonfools zenészei (Blikk)
A The Carbonfools az otthoni karantén ideje alatt is folytatja a zenélgetést, most meg is érkezett az új klipjük, a Sunburned.
ápr. 3
0:31
Tisztelegjünk együtt azok előtt, akik értünk dolgznak: tapsoljunk mi is Queenre! (Blikk)
A Retro Rádió meghirdette az összefogás pillanatát: péntek este 7 órakor egy emberként tapsolhatja majd az ország a legendás Queen-sláger, a We Will Rock You ütemét. A rádiós műsorvezetők és hallgatók így tiszteleghetnek azok előtt, akik értünk dolgoznak.
ápr. 3
0:35
Sebestyén Balázs kisfia über cuki – Az, hogy a rádiós közben Metallicát játszik gitáron, már csak hab a tortán (Blikk)
Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt, össznépi éneklésre buzdítanak Balázsék: a Rádió 1 hetek óta karanténból jelentkező műsorvezetői péntek reggel 9 órára hirdették meg akciójukat. Arra kérik a hallgatókat, álljanak ki az ablakokba, udvarokra vagy erkélyekre és daloljanak velük együtt, így erősítve egymást a járványhelyzetben.
ápr. 3
0:39
Megkönnyezős: csodálatos dal született az autizmus világnapja alkalmából – Ezt hallania kell! (Blikk)
- Az autizmus világnapján jelent meg az Autitkok című dal videóklipje.
ápr. 3
0:48
Koronahíradó: Halasztódnak a Top Gun- és a SpongyaBob-folytatások, új dátumot kapott a Hang nélkül 2. is (Hírstart)
A Paramount is újraütemezett A Paramount Pictures is komolyan átütemezte 2020-as bemutatónaptárát – természetesen a koronavírus miatt.
ápr. 3
6:39
Újabb online meglepetésekkel készül Ákos (Infostart)
Az immár szokásos szerdai karanténkoncertek mellett különleges programokat is tervez a következő napokban Kovács Ákos.
ápr. 3
7:15
Véres, izgalmas és kőkemény a Vonat Busanba 2 (Hírstart)
Pár éve volt méltán hatalmas siker a dél-koreai zombiapokalipszist egy expresszvonaton lefuttató horror, most pedig előkerült a folytatás, a Peninsula első előzetese, ahol emelik a tétet.
ápr. 3
7:17
Online programok április 2-án (Hírstart)
18:00 Czukor Balázs-Surányi Nóra: Home Bank – szombathelyi Weöres Sándor Színház (színház, felvételről, ingyenes, április 5. éjfélig látható) 18:00 Nagy Endre: Egy  város regénye – nagyváradi Szigligeti Színház (irodalom, színház, felvételről, ingyenes) 19:00 Tadeusz Slobodzianek: A mi osztályunk – Miskolci Nemzeti Színház (színház, felvételről, va
ápr. 3
7:33
Olyan események szemtanúi vagyunk, amilyeneket sosem láttunk (24.hu)
Elfogadottá vált az akaratos színházvezetés fennhatósága. A futballpályák hasznosságáról. Menekülés a szuverén autarchia bunkerébe. Gazdaságélénkítési lehetőségek. Írások az Élet és Irodalom legújabb számából.
ápr. 3
7:33
Elhunyt Petrik Ferenc (Hírstart)
Az Igazságügyi Minisztérium volt miniszter-helyettese és a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnökhelyettese 86 éves volt
ápr. 3
8:06
Jean-Luc Picard, az utolsó Jedi (24.hu)
A legújabb Star Trek-sorozat, a Picard már nem egy utópikus társadalmat mutat be, hanem az utóbbi évek politikai folyamataira reflektál.
ápr. 3
8:06
Fesztiválozz virtuálisan – minden nap! (Hírstart)
Több mint 100 fesztivál, klub és koncerthelyszín összefogásával két hete indult el az ország legnagyobb virtuális rendezvénysorozata, a Maradj Otthon! fesztivál, amely már több, mint 2 millió embert ért el a facebookon.
ápr. 3
8:15
Videosuli – 5. osztály, irodalom: Oláh Gergő: Epika (Blikk)
Videosuli sorozatunk mai, ötödikeseknek szóló órája: irodalom. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
ápr. 3
8:18
Kovács András Péter: Mindig átéreztem a humoristák társadalmi felelősségvállalásának fontosságát (Hírstart)
Az országban az elsők között és talán a leghatásosabban szólította meg az embereket a koronavírus-járvány megfékezése érdekében Kovács András Péter karanténslágerével, amely pillanatok alatt az ország kedvence lett. A stand-up műfajának egyik legnépszerűbb képviselőjét a többi között a karanténban töltött napokról, az online műsorkészítés kulisszat
ápr. 3
8:22
Videosuli – 6. osztály, történelem: A szabadságharc fontosabb csatái, eredményei és kiemelkedő személyiségei (Blikk)
Videosuli sorozatunk mai, hatodikosoknak szóló órája: történelem. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
ápr. 3
8:24
Videosuli – 8. osztály, nyelvtan: A magyar nyelv eredete (Blikk)
Videosuli sorozatunk mai, nyolcadikosoknak szóló órája: nyelvtan. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
ápr. 3
8:26
Videosuli – 7. osztály, kémia: Egyensúly, telített oldat, az oldódás, a kristályosodás és a halmazállapot-változások értelmezése (Blikk)
Videosuli sorozatunk mai, hetedikeseknek szóló órája: kémia. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!
ápr. 3
8:48
Videosuli – 2020. április 3.: A mai leckék anyagai itt találhatóak! (Blikk)
A videotanár.hu-val együttműködésben a Blikk.hu is részt vesz az otthonról tanulni kényszerülő iskolások segítésében.
ápr. 3
8:48
A koncertek a nappalidba jönnek – Maradj otthon! (Hírstart)
Több mint 100 fesztivál, klub és koncerthelyszín összefogásával két hete indult el az ország legnagyobb virtuális rendezvénysorozata, a Maradj Otthon! fesztivál, amely már több, mint 2 millió embert ért el a facebookon.
ápr. 3
8:50
Felháborító: azt hazudta a popsztár, hogy elkapta a koronavírust – jó viccnek tartotta (Hírstart)
A rajongók nem értékelték túlságosan a poént. Jaejoongo, a K-pop egyik sztárja azzal viccelte meg a rajongóit, hogy azt állította magáról, megfertőződött a koronavírussal. Az énekes ezt április elsejei tréfának szánta, de kétmilliós követőtábora mindezt nem igazán gondolta annak, így aztán egy teljes órán át aggódtak kedvencükért. A fiú egy idő ut
ápr. 3
8:54
A Weöres Sándor Színház sem hagyja cserben a színházrajongókat (Hírstart)
A koronavírus-járvány megjelenése a vidéki színházakat is kényszerpihenőre ítélte. Legtöbbjük azonban úgy döntött, nem hagyja kultúra nélkül közönségét, így online felületeiken sorra elérhetővé teszik korábbi darabjaik felvételeit.
ápr. 3
8:56
Koronavírusosnak hazudta magát a K-pop sztár (Hírstart)
Jaejoongo április 1-jei tréfának szánta a bejelentést.
ápr. 3
9:06
Tekashi 6ix9ine korábban szabadul a börtönből a koronavírus miatt (Hírstart)
A rapper kétéves büntetéséből hátralévő időt házi őrizetben töltheti.
ápr. 3
9:12
Koronavírusosnak hazudta magát a K-pop sztár (24.hu)
Jaejoongo április 1-jei tréfának szánta a bejelentést.
ápr. 3
9:12
Van egy ember a világon, aki hálás a koronavírusnak (Hírstart)
Az Index értesülése szerint a koronavírus-járvány miatt idő előtt szabadul a börtönből a rapper, Tekashi 6ix9ine.
ápr. 3
9:14
Koronavírusban meghalt a jazzgitáros (24.hu)
94 éves volt.
ápr. 3
9:18
Szentmise Esterházy János boldoggá avatásáért Pozsonyeperjesről (Hírstart)
Az Esterházy János Zarándokközpont és a Pázmaneum Társulás Isten Szolgája, Esterházy János tisztelői részére lehetővé tette, hogy a járványügyi helyzet miatt a világhálón kapcsolódhattak be a már hagyományosan, a hónap első szerdáján bemutatott szentmisébe.
ápr. 3
9:20
Egy halom új információ szivárgott ki a Godzilla vs Kongról (Hírstart)
Talán még van remény, hogy a Godzilla vs. Kong valóban a mozikba kerülhet idén, bár lassan több filmet halasztanak el, mint amennyi tényleg debütál. Mindenesetre a novemberre belőtt premiert egyelőre ...
ápr. 3
9:22
Ezen a héten Csukás Istvánra emlékezik Farkasházi Réka (Hírstart)
„Az úgy volt, hogy a bezártság első szombatján arra ébredtem, hogy nem szeretnék tétlenül ülni. És végiggondoltam, mit tehetnék, majd arra jutottam, hogy ahogy a zenekarommal együtt a családok életét igyekszünk felvidítani, így az a legtöbb, amit tehetek, hogy délutánonként mesélek a gyerekeknek” – mondja Farkasházi Réka, aki hetek óta szintén önké
ápr. 3
9:51
A sarki farkas és az „amerikai” oroszlán (Spa Trend Online)
Jó, hogy a közszolgálati M5 a diákok szolgálatába állt, de kár, hogy több minőségi műsora most más csatornán sem látható.
ápr. 3
10:33
Fesztiválozhatunk idén nyáron? – Hazai körkép a koronavírus árnyékában (Hírstart)
Nem lesznek tavaszi fesztiválok Budapesten és vidéken. Lemondták a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. De mi van a nyári programokkal? Ennek jártunk most utána!
ápr. 3
10:33
Klippremier: A ronda lelkű embereknek szól be a Belmondo (Szeretlek Magyarország)
'Igyekszem kerülni a hűtőmágnes-bölcsességeket és kliséket a szövegekben, és nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy a humorérzék és a szarkazmus kihalófélben van' - mondta Czutor Zoltán.
ápr. 3
10:51
Szabadságra küldi dolgozóit a Disney vidámpark (24.hu)
Ebben az időszakban is megkapják juttatásaikat.
ápr. 3
11:09
Arat a korona a metálzenészek között (Hírstart)
Most a Testament basszere, Steve DiGiorgióról közölték, hogy covid-19-pozitív. Múlt hétvégén az Exodus gitárosa, Gary Holt jelentette be, hogy elkapta a vírust, a Death Angel dobosa, Will Carroll pedig két hetet volt egy észak-kaliforniai kórházban lélegeztetőgépen, de állítólag ő már jobban van. És DiGiorgio teszteredményét zenekarának énekese, Ch
ápr. 3
11:11
Házhoz megy a könyv a vásárhelyi könyvtárból! (Hírstart)
Áprilistól a könyvkölcsönzést heti egyszeri házhoz szállítással oldják meg - írja a Németh László Városi Könyvtár a Facebook oldalán.
ápr. 3
11:15
12 nap kóma után a kórházból jelentkezett be a Death Angel dobosa (Hírstart)
Chuck Billy-hez (Testament) és Gary Holt-hoz (Exodus, Slayer) hasonlóan a Death Angel dobosa, Will Carroll...
ápr. 3
11:24
Életmentő csomagra vár a magyar könyvipar (24.hu)
Az áprilisi könyvfesztivál elhalasztása és a boltok bezárása komoly érvágás a szakmának, amit az online vásárlás növekedése sem pótol. Közben van olyan cég, amelyik tízezer könyvet ajánlott fel a kórházaknak.
ápr. 3
11:26
Csúszik a Top Gun folytatása a koronavírus miatt (24.hu)
Nyár helyett csak decemberben mutatják be a Top Gun: Mavericket.
ápr. 3
11:27
Decemberre halasztották a nyár nagy slágerének szánt Top Gun-folytatás bemutatóját (Hírstart)
Újabb film bemutatója csúszik a koronavírus-járvány miatt.
ápr. 3
11:29
Április 5-én indul a Road Movie Guide – Tillával (Hírstart)
Tavaly indult útjára a Road Movie sorozat, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. Az első öt dal mindegyike siker lett azóta. Ezekhez mind készült egy-egy önálló riportfilm is, amelyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket. A szobafog
ápr. 3
11:31
James Bond-filmek egész áprilisban a Mozi+ csatornán és a Moziverzumon (Hírstart)
A Mozi+ április 6. és 20. között ráadásként kódolatlan hetekkel.
ápr. 3
11:33
James Bond filmek egész áprilisban a Mozi+-on és a Moziverzumon (Hírstart)
Áprilisban az eddig bemutatott összes James Bond film képernyőre kerül, amelyekből mindenki kedvére válogathat otthon.
ápr. 3
11:39
Az egyetlen szabály, amit Tarantinónak is meg kellett tanulnia Brad Pittről a közös munka miatt (Hírstart)
Quentin Tarantino vérprofi rendező, ám nemrég elárulta, bizony elkövetett egy hibát a Volt egyszer egy Hollywood forgatásán Brad Pittel kapcsolatban...
ápr. 3
11:45
James Bond-filmek egész áprilisban a Mozi+-on és a Moziverzumon (Blikk)
Az április elejére tervezett legújabb James Bond-film, a Nincs idő meghalni premierje ugyan csúszik néhány hónapot, de ettől nem maradnak kedvencük nélkül a 007-es ügynök rajongói. A TV2 Csoporthoz tartozó Mozi+ és Moziverzum filmcsatornákon áprilisban az eddig bemutatott összes James Bond-film képernyőre kerül, amelyekből mindenki kedvére válogath

Keresés