2020. április 3. péntek

ápr. 3
0:03
Lássunk tisztán: 14 biztosítási tévhit a koronavírus kapcsán a Generali Biztosítótól (Biztosító Magazin)
Koronavírus. Az év eleje óta szépen lassan begyűrűzött az életünkbe, mindennapjainkba, a róla szóló hírekkel kelünk és fekszünk, jócskán átírta mindennapjainkat.
ápr. 3
0:06
Kormányzati támogatással fékezné az építőipar zuhanását az ÉVOSZ (Napi)
Állami és önkormányzati megrendelésekkel fékezné az építőipari visszaesést az ÉVOSZ, a szakszövetség levélben fordult az innovációs minisztérium államtitkárához.
ápr. 3
0:06
Tíz magyarból kilencnek fél évre sem elég a megtakarítása, és ebből nagy baj lehet – 61 ezer milliárdja van a leggazdagabbaknak (168 Óra Online)
Nincs elég pénzügyi vagyontartaléka a magyar társadalomnak 2020-ban, hogy egy tartós jövedelemkiesést kezelni tudjon – erre a megállapításra jutott a Blochamps privátbanki tanácsadócég legfrissebb elemzésében – írja a Forbes.
ápr. 3
0:06
Bártfai-Mager: A válság egyes állami társaságok jövőjét teljesen új alapokra helyezi majd (444.hu)
A vagyongazdálkodási miniszter szerint elképzelhető, hogy az állam cégvásárlásba kezd.
ápr. 3
0:07
Orbán Viktor a kutatócsoportok vezetőivel egyeztetett a hazai gyógyszergyártásról (Biztosító Magazin)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott koronavírus-kutatócsoportok munkájáról tájékozódott csütörtökön videokonferencia keretében Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László miniszter;
ápr. 3
0:10
Trump beszélt, az olajár kilőtt (Napi)
Meredek emelkedésnek indult a kőolaj világpiaci ára a legközelebbi határidős jegyzésekben csütörtökön azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök közölte, várakozásai szerint Szaúd-Arábia és Oroszország hamarosan bejelenti az olajkitermelés jelentős mértékű csökkentését - írta az MTI.
ápr. 3
0:10
Alaposan átalakul a hazai ingatlanpiac: a vevők alkupozíciója jelentősen növekszik, csökkennek az árak (168 Óra Online)
“Március közepére az ingatlan.com oldalain mért látogatások száma 44, az érdeklődések száma pedig 59 százalékkal csökkent a február végi állapothoz képest. Ebben az időszakban lépett életbe a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet, ami visszavetette a lakásvásárlási és -eladási kedvet is, de az érintettek úgy tűnik, alkalmazkodni kezdtek az új k
ápr. 3
0:10
A FAO szerint jelentősen csökkentek a világpiaci élelmiszerárak márciusban (444.hu)
Kérdés, hogy a forintárfolyam ebből a csökkenésből mennyit nyel el.
ápr. 3
0:11
Az Emirates folyamatosan szállítja az arcmaszkokat és orvosi felszereléseket Budapestre (Biztosító Magazin)
Az Emirates SkyCargo teherszállító gépei március közepe óta április végéig hetente szállítanak arcmaszkokat, orvosi eszközöket és elektronikai felszereléseket Kínából Budapestre, ezzel is segítve a járvány megfékezéséért tett erőfeszítéseket.
ápr. 3
0:12
Bővítette bócsai telephelyét és kapacitását a Weinhaus Kft. (ProfitLine)
Több mint hétszázmillió forintból csarnokkal és raktárral, energetikai fejlesztéssel és eszközbeszerzéssel bővítette kapacitását bócsai telephelyén a Weinhaus borászati Kft. - közölte a cég ügyvezetője az MTI-vel.
ápr. 3
0:14
Az Audi is meghosszabbította két héttel a leállást (444.hu)
Április közepéig biztosan nem indulnak újra a győri szalagok.
ápr. 3
0:15
Szijjártó Péter: 240 magyart hoznak haza Észak-Amerikából csütörtökön (Biztosító Magazin)
Szijjártó Péter emlékeztetett: a világjárvány miatt sok akadály nehezíti az emberek életét szerte a világban, ilyenek az utazási korlátozások is, amelyeket az államok a saját légtereikre is bevezettek.
ápr. 3
0:18
Történelmi: több mint 6,6 millióval nőtt a munkanélküliek száma az Egyesült Államokban (444.hu)
Egyetlen hét alatt hárommillióan vesztették el az állásukat.
ápr. 3
0:19
Hideg április: Fagyponthoz közeli minimum-hőmérsékletek várhatók péntek estig (Biztosító Magazin)
Az ország nagy részén éjszaka is derült marad az ég, de az Alföldön néhol lehetnek felhősebb körzetek. Pénteken a többórás napsütést a déli óráktól már nagyobb területen is zavarhatják gomolyfelhők, de csapadék nem várható.
ápr. 3
0:22
Idén nem az alapítványaiba, hanem a központi költségvetésbe tolja a nyereségét a Magyar Nemzeti Bank (444.hu)
Úri huncutságok helyett most átutalják a 250 milliárdot.
ápr. 3
0:23
Törlesztenének: Már csaknem százezren jelezték a bankoknak, hogy tovább fizetnék a hiteleiket (Biztosító Magazin)
A bankok csaknem százezer ügyfele jelezte már, hogy továbbra is törleszteni kívánja hiteleit, a megkeresések folyamatosan érkeznek a pénzintézetekhez a március 18-án bejelentett fizetési moratóriummal kapcsolatban
ápr. 3
0:24
Bomba meglepetés a Teslától - Valósággal kilőtt az árfolyam (Portfolio)
A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére a Teslának sikerült messze felülmúlni az elemzői várakozásokat az értékesítés területén az első negyedévben. A befektetők kitörő örömmel fogadták a hírt, az amerikai elektromosautó-gyártó árfolyama több mint 16 százalékot erősödött az amerikai részvénypiacok zárását követő kereskedési szakaszban.
ápr. 3
0:26
Elmarad az Ensz novemberi klímacsúcsa (444.hu)
A koronavírus miatt.
ápr. 3
0:27
Nem mérséklődik: Továbbra is napi 700 felett a halottak száma Olaszországban (Biztosító Magazin)
Továbbra is hétszáz felett van az új típusú koronavírus-járványban Olaszországban naponta elhunytak száma, amely az elmúlt 24 órában elérte a 13 915-t - közölte az olasz polgári védelmi hatóság csütörtök esti tájékoztatóján.
ápr. 3
0:30
Tavaly 31 ezer, most 5 ezer járat repül Európa fölött naponta (444.hu)
Mélypont.
ápr. 3
0:31
Napsütéses, száraz idő lesz a hétvégén (Biztosító Magazin)
Napsütéses, száraz idő lesz a hétvégén, és a hajnali hideg is mérséklődik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az Mti-nek.
ápr. 3
0:35
Milánó polgármestere: Folyamatos “zárlat alatt” lesz az életünk a járvány után is (Biztosító Magazin)
Nagyon hosszú és nehéz fázisnak nevezte az új koronavírus-fertőzés lassulása után következő időszakot Giuseppe Sala milánói polgármester a nemzetközi sajtónak
ápr. 3
0:36
A Fitch visszaesést vár 2020-ra (ProfitLine)
A Fitch nemzetközi hitelminősítő is azzal számol, hogy idén visszaesik a globális gazdaság a koronavírus következményeinek a hatására.
ápr. 3
0:36
Trump hat vállalatot kötelezett lélegeztetőgépek gyártására (Portfolio)
Donald Trump amerikai elnök hat vállalatot kötelezett lélegeztetőgépek gyártására a védelmi termelési törvény értelmében.
ápr. 3
0:39
Vlagyimir Putyin egyhavi fizetett kényszerszabadságra küldte az embereket (Biztosító Magazin)
Április 30-ig meghosszabbította Oroszországban a koronavírus-járvány miatti kényszerszabadságot Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, nem zárva ki egyúttal, hogy a helyzet javulása esetén le lehet rövidíteni ezt az időszakot.
ápr. 3
1:06
Új applikáció nyújt segítséget bőrbetegeknek (ProfitLine)
A Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája egy alkalmazáson keresztül nyújt segítséget a pácienseknek, akik így személyes konzultáció nélkül kérhetnek tanácsot a szakorvosoktól - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.
ápr. 3
1:12
Trump hat vállalatot kötelezett lélegeztetőgépek gyártására (Hírstart)
Donald Trump amerikai elnök hat vállalatot kötelezett lélegeztetőgépek gyártására a védelmi termelési törvény értelmében.
ápr. 3
1:16
Új applikáció nyújt segítséget bőrbetegeknek (Hírstart)
A Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája egy alkalmazáson keresztül nyújt segítséget a pácienseknek, akik így személyes konzultáció nélkül kérhetnek tanácsot a szakorvosoktól - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.
ápr. 3
1:36
414 millió forintot utalt át a központi költségvetésnek az ÁSZ (ProfitLine)
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2019-es takarékos gazdálkodásának és a hatékonyságnövelő intézkedéseknek köszönhetően 414,4 millió forint maradványt utalt át a központi költségvetésnek, ezzel is hozzájárulva a koronavírus elleni védekezéshez - tette közzé a számvevőszék csütörtökön honlapján.
ápr. 3
2:06
Hogyan érintik az EU-ban ingázó munkavállalókat jogi szempontból a koronavírus miatti határzárak? (ProfitLine)
A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a legtöbb EU-tagállam lezárta a határait, ami a sokmillió, azon belül több tízezer magyar ingázó munkavállalót különösen negatívan érintett. A helyzet munkajogi hátterét a Kapolyi Ügyvédi Iroda szakértője foglalja össze, aki felhívja a figyelmet, hogy ha a be- vagy kiutazási tilalom miatt az ingázó nem do
ápr. 3
2:36
A Mastercard infrastruktúra fejlesztési programjával is gyorsítaná a digitális fizetést (ProfitLine)
A Mastercard Infrastruktúra Fejlesztési Programja új lendületet adhat a digitális fizetéseknek, hiszen a Program résztvevői akár már 3-4 nap alatt elérhetővé tudják tenni a kártyás fizetést a kereskedőknél. Az igénylés sok esetben otthonról is elindítható, így a mostani, rendkívüli helyzetben gyors megoldást nyújthat az érdeklődők számára.
ápr. 3
4:09
Mi lesz a belvárosi ingatlan árakkal? (GazdaságPortál)
Ha csak pár hónapon át tart a válság, az a belvárosi ingatlanok piacán 30%-os értékcsökkentést is hozhat a 2019 év eleji árakhoz képest. Ha tovább tart, ez a százalék jóval magasabb is lehet!   Hogy fog kinézni a vírus utáni első nap a belvárosi ingatlanpiacon? A Central Home szakértője szerint mivel nem tudjuk, hogy mennyi ...
ápr. 3
4:12
Ráismerünk-e még az ingatlanpiacra a válság után? (ProfitLine)
Jelenleg nehéz megjósolni, hogyan alakítja át az ingatlanpiacot a világjárvány. Várhatóan azonban a kényszerű otthoni munkavégzés és a távoktatás nagyon sokak életmódját, ezzel együtt pedig az otthonához való viszonyát is meg fogja változtatni. Így bizonyos helyiségek, lakberendezési megoldások felértékelődhetnek, egyes városrészek és településtípu
ápr. 3
4:39
Szén-dioxid-trágyázás (Agrofórum)
A fogalom hallatára sokan felkapják a fejüket - gázzal trágyázni (?) -, míg mások már évek óta, mint bevett termesztési eljárást alkalmazzák a zöldséghajtatásban.
ápr. 3
4:42
Mi lesz a belvárosi ingatlanokkal? (Hírstart)
Ha csak pár hónapon át tart a válság, az 30%-os értékcsökkentést is hozhat.
ápr. 3
4:48
Mi lesz a belvárosi ingatlan árakkal? (Hírstart)
Ha csak pár hónapon át tart a válság, az a belvárosi ingatlanok piacán 30%-os értékcsökkentést is hozhat a 2019 év eleji árakhoz képest. Ha tovább tart, ez a százalék jóval magasabb is lehet!   Hogy fog kinézni a vírus utáni első nap a belvárosi ingatlanpiacon? A Central Home szakértője szerint mivel nem tudjuk, hogy mennyi ...
ápr. 3
5:06
Nehezen megy a távmunka a magyar cégeknek (ProfitLine)
A magyar vállalkozások többsége gyorsan döntött a távmunka kiterjesztése és az ehhez szükséges eszközpark beszerzése mellett, de a céges hatékonyság továbbra sem állt vissza a koronavírus előtti szintre - derült ki a felhő alapú szolgáltatások közvetítésével foglalkozó Kvazar.cloud friss kutatásából. Az összesen több mint 500 viszonteladó partnerre
ápr. 3
5:12
Nehezen megy a távmunka a magyar cégeknek (Hírstart)
A magyar vállalkozások többsége gyorsan döntött a távmunka kiterjesztése és az ehhez szükséges eszközpark beszerzése mellett, de a céges hatékonyság továbbra sem állt vissza a koronavírus előtti szintre - derült ki egy friss kutatásából. Óriásit növekedett a kereslet a távmunkát támogató szoftverek, eszközök és azok bevezetése iránt, ugyanakkor eze
ápr. 3
5:17
Elindult a Magenta podcast (Márkamonitor)
Kollégái műsorvezetésével indított podcast csatornát a Magyar Telekom. A Magenta podcast célja, hogy digitális kötődéssel érdekességeket és tudást, példaértékű történeteket, valóban hasznos ajánlásokat nyújtson hallgatói számára, érthetővé és könnyebbé téve ezáltal az eligazodást mindennapjainkban. A podcast csatorna egyaránt szól azokhoz, akik még
ápr. 3
5:30
Autópályává fejleszthető út lesz az M3-as határig tartó szakasza (Infostart)
Megjelent a Vásárosnamény és Beregdarócz közötti 23 kilométeres szakasz tervezésére szóló felhívás. Egy határátkelő terveit is várják az autóúté mellett.
ápr. 3
5:36
Április 22-éig speciális eljárásban igényelheti vissza behajthatatlan követelése áfáját, ha az általános szabályokból kimaradt (ProfitLine)
Április 22-éig azoknak is van lehetőségük adóalapjuk csökkentésére, akik nem felelnek meg a behajthatatlan követelések adóalapjának utólagos csökkentésére vonatkozó a január 1-jétől hatályba lépő szabályoknak. „Mivel bizonyos iparágakban a korábbi körbetartozások jelentős terhet jelentenek, és a mostani helyzet még tovább mélyíti a nehézségeket, ér
ápr. 3
5:39
Összeszedtük, milyen segítséget kaphatnának a bérből élők (Menedzsment Fórum)
Számos, munkavállalók anyagi helyzetét is érintő javaslat került a kormány elé a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által összeállított javaslatcsomagban. Ám még ezeken kívül is hatalmas mozgástere van a kormánynak a támogatásokat illetően. Nagy kérdés, hogy a számos ötlet és példa közül melyiket ülteti át a hazai gyakorlatba a kormány, arra viszont
ápr. 3
5:42
Nobel-díjas közgazdász: Minden eddiginél nagyobb állami segítség kell (Hírstart)
A második világháború alatti helyzethez hasonítja a mostanit Edmund Phelps Nobel-díjas közgazdász, aki szerint minden eddiginél nagyobb állami szerepvállalásra van szükség. Többek között a bajba jutott vállalatok bérkifizetései is részben állami feladat kell hogy legyen.
ápr. 3
5:42
Az automatizált csomagolás hasznos a KKV-k számára (KKV Magazin)
Ha valamikor, akkor most jött el az ideje annak, hogy hátralépjünk egyet, áttekintsük folyamatainkat, és olyan megoldásokat léptessünk életbe, amelyek a termelés rövid és hosszú távú előnyeit tartják szem előtt. Ilyen időkben a gördülékeny gyártási folyamat kulcsfontosságú a versenyképesség megőrzéséhez.
ápr. 3
5:44
Április 22-éig speciális eljárásban igényelheti vissza behajthatatlan követelése áfáját, ha az általános szabályokból kimaradt (Hírstart)
Április 22-éig azoknak is van lehetőségük adóalapjuk csökkentésére, akik nem felelnek meg a behajthatatlan követelések adóalapjának utólagos csökkentésére vonatkozó a január 1-jétől hatályba lépő szabályoknak. „Mivel bizonyos iparágakban a korábbi körbetartozások jelentős terhet jelentenek, és a mostani helyzet még tovább mélyíti a nehézségeket, ér
ápr. 3
5:48
Ezt a döntést sok magyarnak kell most meghoznia: a lelki egészségük a tét (Pénzcentrum)
Most, hogy a koronavírus járvány terjedését egyedül azzal tudjuk hatékonyan akadályozni, ha minden emberi kontaktust minimalizálunk, az online tér adta lehetőségek meglehetősen felértékelődtek. Aki megteheti, otthonról dolgozik távmunkában...
ápr. 3
5:48
Milyen méhkímélő megoldás létezik puszpángmoly ellen? (Agrofórum)
F. Anna kérdése: Virágzik a puszpángbokrom, és szeretném lepermetezni puszpángmoly ellen. Mivel kezelhetem, hogy a bokor virágait látogató méheket ne pusztítsam el?
ápr. 3
6:06
85 százalékkal csökkent a légi forgalom Németországban (ProfitLine)
Csaknem 85 százalékkal csökkent a légi forgalom Németországban a koronavírus-járvány miatt a polgári légiirányítási feladatokat ellátó Deutsche Flugsicherung (DFS) csütörtöki adatai szerint.
ápr. 3
6:06
Elszabadul a pokol a lakáshiteleknél a moratórium leple alatt? (Portfolio)
Az MNB szerdai lépése után ismét megemelkedtek a kamatok a bankközi piacon. Akik benne ülnek a moratóriumban, azok persze idén ebből még semmit sem érzékelnek. 2021 januárjában azonban eljöhet az igazság pillanata: a moratóriumban érintett változó kamatozású hitelek futamideje még jobban megnőhet, hiszen nagyobb lehet az elhalasztott kamatfizetés ö
ápr. 3
6:12
Így lett az osztrák bulifalu Európa vírusbombája – beszéltünk egy szemtanúval (Privátbankár)
Már február végén híre ment az ausztriai Ischglben, hogy koronavírusos fertőzöttek vannak a faluban, mondta el egy helyben dolgozó magyar a Privátbankár.hu-nak.

Keresés