2020. április 5. vasárnap

ápr. 5
0:03
Melódráma – A munkahelyeket is elveszi a koronavírus (168 Óra Online)
.
ápr. 5
0:03
Leszállt az Antonov: Újabb védőfelszerelések érkeztek Kínából Magyarországra (Biztosító Magazin)
A világ legnagyobb, rendszeresen használt teherszállító repülőgéptípusának egyik gépe újabb egészségügyi védőfelszereléseket hozott Kínából Budapestre.
ápr. 5
0:07
Húsvéti kalóriabomba kiiktatva: Süssünk inkább egy jó diétás kuglófot! (Biztosító Magazin)
A húsvéti dőzsölésnek megvan a maga ára, méghozzá a kilók felszaporodása nagyon rövid idő alatt. Ez nem véletlen, hiszen az ünnepi menüsor egy óriási kalóriabomba, ráadásul a jelen helyzetben nem nagyon tudjuk lemozogni a nagy adag szénhidrátot és zsírt. Jakabfi Dávid patissier praktikus tanácsokkal segít diétásabbá tenni az idei desszertmenüt, sőt
ápr. 5
0:11
Napsütésesnek ígérkezik a várható időjárás vasárnap estig (Biztosító Magazin)
A sok napsütés, száraz idő mellett legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet csak az égen. Az északkeleti, keleti szél gyakran lesz élénk, napközben az Alföldön helyenként meg is erősödik.
ápr. 5
0:12
Kína lélegeztetőgépeket adományoz New York államnak (ProfitLine)
Kína ezer lélegeztetőgépet adományoz New York államnak, a szállítmány szombaton érkezik meg a Kennedy repülőtérre - jelentette be Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.
ápr. 5
4:12
A Bkik 9 pontos javaslata azonnali intézkedésekre (ProfitLine)
A budapesti vállalkozásokkal folytatott konzultációt követően a koronavírus okozta járványból eredő gazdasági helyzet kezelésére gyorsan bevezethető, de korlátozott ideig alkalmazható intézkedéseket, javaslatokat dolgozott ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (Bkik). A Kormány illetékes szerveinek ezen javaslatok is megküldésre kerültek.
ápr. 5
5:12
A Budai Egészségközpont megkezdte a járványügyi kórház felállítását (Márkamonitor)
50 millió forintot ajánlott fel a Generali a Biztonságért Alapítvány, hogy a koronavírus okozta helyzet súlyosbodását követően segítse a Budai Egészségközpont szakkórházának, az Országos Gerincgyógyászati Központnak járványkórházzá alakítását. Koronavírus szűréshez szükséges tesztek, laborberendezések és intenzív osztályokon használatos ultrahang b
ápr. 5
5:33
Már most különleges gyógyszermixet vetnek be a koronavírus ellen a magyar járványkórházban (Portfolio)
A hazai koronavírus-járvány elmúlt egy hónapban felgyűlt tapasztalatairól számolt be az RTL Klubnak adott interjújában Szlávik János, a Szent László kórház infektológus főorvosa.
ápr. 5
5:42
Legyen saját fűszerkertünk – 6. rész (Agrofórum)
Kertünk fűszerrészlegének akadhatnak különleges tagjai is. A kertészetek tavasszal széles választékát nyújtják a fűszernövény-palántáknak, magokat pedig korábban is beszerezhetünk. Nézzünk körbe az örökzöld fűszernövények részlegén, és ismerjük meg közelebbről a curryfüvet és a fűszerbabért!
ápr. 5
6:06
Így alakul az ingatlan-adásvételek száma Magyarországon (ProfitLine)
lakáspiaci tranzakciók száma
ápr. 5
6:12
„Alkatrészenként” érkező pizza és online jógaoktató tanfolyam (Márkamonitor)
Kreatív kampányokkal segíti a kis- és középvállalkozásokat a járvány idején az Extreme Net Digitális Kommunikációs Ügynökség. A budapesti iroda a Mandala jógastúdióknak segít a digitális átállásban, a miami iroda a pizza házhozszállítását forradalmasította, illetve annak kommunikációját segíti.   Az amerikai iroda – amit idén nyitott az ügynökség M
ápr. 5
6:15
Hihetetlen, de a nagy szuperállampapír-trükk még mindig működik (Portfolio)
Még az is kétszámjegyű hozamot érhet el, aki májusban veszi fel a babaváró hitelt, hogy aztán szuperállampapírba fektesse 5 évre, gyermekvállalási cél nélkül. Az ÁKK friss adata és saját számításaink szerint mégsem érdemes májusra halasztania a hitelfelvételt annak, aki eddig nem vette fel a babavárót, de befektetné az összeget, ugyanis kicsit megi
ápr. 5
6:27
10 veszélyes tévhit a koronavírusról (Portfolio)
Nem, a rendszeres pálinkafogyasztás nem öli meg az új típusú koronavírust és akkor sem tanácsos egyelőre elhagyni a lakást, ha kinn süt a nap és meleg van. Bár a gyerekek gyakran tünetmentesek, nem immunisak a fertőzésre, az arcmaszk pedig nem a viselőt, hanem a környezetét védi, ezért célszerű viselni. Megnéztünk tíz gyakori tévhitet a SARS-CoV-2-
ápr. 5
6:33
És akkor Magyarország keringőre hívta a hitelminősítőket, a lehető legrosszabbkor (Portfolio)
Még nem lehet értékelni a magyar koronavírus-mentőcsomagot, hiszen nem tudjuk, hogy milyen intézkedésekkel igyekszik a kormány ellensúlyozni a járvány miatti mély recessziót. Azt azonban tudjuk az eddigi közlések alapján, hogy a forrásszerzés egy része követi a magyar kormány korábban már alkalmazott, nem szokványos (unortodox) irányvonalát. A kérd
ápr. 5
6:42
Koronavírus gyógyszer: adóparadicsomi háttér és katonai megfigyelés (Menedzsment Fórum)
Adóparadicsomi háttere van annak a tiszavasvári gyógyszergyárnak, ahol a koronavírus tüneteit enyhítő gyógyszert gyárthatják, és ahol a magyar hadsereg is megjelent a kapuknál.
ápr. 5
6:42
Luckin Coffee: bűncselekmény miatt omlott össze az árfolyam (Agrofórum)
A Luckin Coffee árfolyama több mint 75 százalékkal zuhant. Egy vizsgálati bizottság felhívta az igazgatóság figyelmét, hogy Jian Liu ügyvezető igazgató és több alkalmazott bűncselekményt követett el.
ápr. 5
6:45
Koronavírus: kemény két hétre készül az Egyesült Államok (Portfolio)
Ezer katonát telepítenek New Yorkba, többmillió maszk gyártása van folyamatban - jelentette be Donald Trump amerikai elnök szombaton, a kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján.
ápr. 5
6:48
Lenne felháborodás, ha mi is azt csinálnánk a koronavírus ellen, mint a grúzok (Hírstart)
Az elmúlt hetekben folyamatosan zártak be a munkahelyek, a szolgáltatók és az éttermek, vagy csak korlátozva tartják nyitva ajtóikat, a turizmus szinte megszűnt és több helyen kijárási tilalom lépett érvénybe. Ha már csak azt vesszük figyelembe, hogy az olimpia is és a futball EB is elmarad a járvány következtében, rájöhetünk, hogy valóban világszi
ápr. 5
6:51
Koronavírus: Európa a legsúlyosabban érintett kontinens (Portfolio)
Több mint 45 ezer emberéletet követelt az új típusú koronavírus terjedésével kirobbant járvány eddig Európában. Szombatig 46 033 halálesetet regisztráltak az AFP francia hírügynökség hivatalos adatok alapján elvégzett összesítése szerint.
ápr. 5
6:54
Pontosabban fizető cégek, kisebb fizetési határidő – ilyen volt 2019 (Piac és Profit)
A tavalyi hasonló időszakhoz képest a fizetési késedelem és az átlagos fizetési határidő is csökkent a magyarországi cégeket tekintve. Jó hír, hogy a vállalkozások kevesebbet késtek a számlák kifizetésével mint 2018-ban, vagyis javulni lászik a fizetési morál - derül ki a Bisnode cégcsoport 2019 év végi adataiból.
ápr. 5
6:57
Itt vannak a legfontosabb hírek a koronavírusról ma reggel (Portfolio)
Vasárnap reggelre 1,2 millióra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a világban, az elhunytak száma pedig megközelíti az 58 ezret. Európa a legsúlyosabban érintett kontinens a koronavírus-járványban, már meghaladta a 45 ezret az áldozatok száma. Közben az Egyesült Államok is kemény két hétre készül. Íme a legfontosabb hírek a témában.
ápr. 5
7:06
Kétszámjegyű gyarapodást mutat a háztartások pénzügyi vagyona 2019-ben (ProfitLine)
A háztartások pénzügyi követelései 6233 milliárd forinttal, 11,4 százalékkal nőttek az elmúlt évben, 60 905 milliárd forintos összegük megközelítette a 46 786 milliárd forintot, a bruttó hazai termék (GDP) 130,2 százalékát, miközben a kötelezettségek 1151 milliárd forinttal (12,5 százalékkal) emelkedtek - derül ki a pénzügyi számlák legfrissebb rés
ápr. 5
7:06
“Tízezer forintom maradt” - munkájukat elvesztők a kétségbeejtő helyzetükről (G7)
Gyári munkát kereső szakács, talajt vesztő egykori hajléktalan vagy egyszerre munkanélkülivé váló pár. Milyen sorsok vannak az állásukat vesztő tízezrek között?
ápr. 5
7:09
Tömegeket keresnek országszerte: havi 1 milló is összejöhet, diploma sem kell (Pénzcentrum)
A koronavírus járvány alapjaiban változtatta meg a hétköznapokat, nagyon sok vállalkozás és a dolgozói kerültek nehéz helyzetbe, miközben más profilú cégek munkája jelentősen megszaporodott. A házhoz szállítással foglalkozó cégek...
ápr. 5
7:18
Online autószalont indít a aToyota (Márkamonitor)
Az idei évben a piac legszélesebb környezetbarát öntöltő hibrid elektromos portfóliójának köszönhetően a kivonásokkal tisztított magyarországi újautó piacon a vezető pozíciót átvevő Toyota a koronavírus járvány jelentette biztonsági kockázatokra reagálva útjára indította az Online Toyota Autószalont. Ennek segítségével a potenciális vásárlóknak a j
ápr. 5
7:23
Már több mint 1,2 millió koronavírussal fertőzött biztosan van a világban (Portfolio)
Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma vasárnap reggelre több mint 100 ezerrel, 1 202 827-re nőtt a világban. A Covid-19 betegségben eddig 64 771-en vesztették életüket, a gyógyultak száma 246 886 - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés továbbra is 181 országban van jelen.
ápr. 5
7:30
Balaton: a legrosszabb forgatókönyvre is készülnek (Infostart)
A balatoni önkormányzatoknak komoly turisztikai bevétel-kieséssel kell számolniuk. Folyik a költségvetések újratervezése.
ápr. 5
7:30
733 beteg, 2 újabb elhunyt a koronavírus-járványban (Portfolio)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 733 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb két 80 év feletti idős beteg, és 66 főre emelkedett a gyógyultak száma is.
ápr. 5
7:32
Százezrek múlhatnak rajta: ezeket mindenképp ellenőrizd az új lakásod átvételekor (Portfolio)
Mi történik, ha elkészült végre az új lakásunk? Rögtön beköltözhetünk, vagy meg kell várni a használatbavételi engedélyt? Mi a különbség a műszaki átadás-átvétel és a birtokbavétel között? És mit tehetünk, ha hibát találunk? Jön a legfontosabb ellenőrizni valók listája.
ápr. 5
7:49
Magyar Orvosi Kamara: nagy segítséget jelent az 500 ezer forintos pluszjuttatás, de nem eleget (Portfolio)
Üdvözli a Magyar Orvosi Kamara a koronavírus-járvány kapcsán a kormány által felajánlott bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást, de hozzáteszik, hogy ez a lépés nem elegendő, az orvosok bérének rendezésére lenne szükség, amire januárban javaslatot is tett a kamara. Különben a járvány elmúltával újabb orvosok hagyhatják el a közfinanszírozott e
ápr. 5
7:49
733-ra nőtt a fertőzöttek száma, 2 idős beteg meghalt Magyarországon (Biztosító Magazin)
Meghalt két 80 év feletti idős beteg, és 733-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.
ápr. 5
7:51
55 újabb koronavírusos beteg van itthon (Menedzsment Fórum)
A fertőzöttek száma ezzel 733-ra nőtt.
ápr. 5
8:03
Gulyás Gergely: a munkahelyek megőrzése a legfontosabb (Portfolio)
A kormány intézkedései elegendőek lesznek ahhoz, hogy fedezzék a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges költségeket és a lehető leghamarabb újra lehessen indítani a gazdaságot - nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
ápr. 5
8:06
Egyre több a jelentkező a költségvetési pénzekre - sokan bújnának a kormány csomagjába (Infostart)
Megérkezett az új javaslat: minden válságba került szektorban dolgozó kapjon 50-70%-os állami jövedelemkiegészítést!
ápr. 5
8:09
Minden ötödik ember 65 év feletti Magyarországon (ProfitLine)
Körülbelül minden 5. ember 65 év feletti Magyarországon - mondta Kovács Marcell, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) főosztályvezetője szerda reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában.
ápr. 5
8:15
Minden ötödik ember 65 év feletti Magyarországon (Hírstart)
Körülbelül minden 5. ember 65 év feletti Magyarországon - mondta Kovács Marcell, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) főosztályvezetője szerda reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában.
ápr. 5
8:15
Merre tovább, reklámblokkolás? (Márkamonitor)
A közelmúltban megjelent a Pagefair legújabb, sorban a hatodik hirdetésblokkolással foglalkozó riportja. Az IAB Hungary utoljára 2017-ben adott ki a Gemius-szal közösen egy kutatást a hazai helyzetről, amely akkor az asztali és mobileszközökre közösen 14%-os átlagot mutatott. E sorok írója natív hirdetési rendszerrel dolgozik, amely a portfólió tag
ápr. 5
8:27
Ma is tart tájékoztatót az operatív törzs (Portfolio)
Ma 11 órára hirdette meg rendszeres napi tájékoztatóját az operatív törzs. Az online tájékoztatóról élőben tudósítunk.
ápr. 5
8:27
Ma is tart tájékoztatót az operatív törzs (Hírstart)
Ma 11 órára hirdette meg rendszeres napi tájékoztatóját az operatív törzs. Az online tájékoztatóról élőben tudósítunk.
ápr. 5
8:27
Trump 1000 katonát küld New Yorkba, a Pentagon százezer hullazsákot rendelt (Biztosító Magazin)
Ezer katonát telepítenek New Yorkba, többmillió maszk gyártása van folyamatban - jelentette be Donald Trump amerikai elnök szombaton, a kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján. A koronavírus-járvány ezen a napon rekordszámú, 1224 emberéletet követelt az Egyesült Államokban.
ápr. 5
8:39
Koronavírus: lassulhatott a vírus terjedése Ausztráliában (Portfolio)
Több ausztrál egészségügyi tisztviselő is azt nyilatkozta vasárnap, hogy óvatos optimizmussal ítéli meg a koronavírus lassuló terjedését az országban, azonban arra figyelmeztettek, hogy a társadalmi távolságtartási intézkedések még hónapokig érvényben maradnak majd.
ápr. 5
8:54
733-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon (Piac és Profit)
Meghalt két 80 év feletti idős beteg.
ápr. 5
9:03
733 beteg, 2 újabb elhunyt a koronavírus-járványban Magyarországon (Portfolio)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 733 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb két 80 év feletti idős beteg, és 66 főre emelkedett a gyógyultak száma is.
ápr. 5
9:03
Itm: tovább nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma (Hírstart)
A bővülés több mint felerészben a koronavírus-járvánnyal összefüggésben korán megindult felvásárlásoknak, készletfelhalmozásnak tudható be.
ápr. 5
9:09
Így használjuk a bankkártyánkat - ábrán mutatjuk (ProfitLine)
Online vásárlók (18+); összes vásárló = 100%; 95%, azaz 3,05 M fő rendelkezik bankkártyával GKI Digital felmérés a magyar online vásárlók körében 2019 szeptember, N=2394
ápr. 5
9:09
Richter: emelkedés; OTP: bukó - Így teljesített a budapesti tőzsde a 14. héten (Pénzcentrum)
Csökkenő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 32 265,92 ponton zárt pénteken, 200,78 ponttal, 0,63 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél. A legjobb teljesítményt a Richter...
ápr. 5
9:15
Koronavírus: drasztikusan lecsökkentette a New York környéki járatai számát a United Airlines (Portfolio)
A United Airlines bejelentette, hogy a koronavírus járvány közepette járatait drasztikusan lecsökkenti, és azokat két New York-i repülőtérre korlátozza majd.
ápr. 5
9:30
Jókora mínuszok voltak Budapesten (Napi)
Csökkenő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 32 265,92 ponton zárt pénteken, 200,78 ponttal, 0,63 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél. A legjobb teljesítményt a Richter nyújtotta 4,91 százalékos emelkedésével, a legrosszabbat pedig az OTP, amely 3,09 százalékkal esett.
ápr. 5
9:33
Richter: emelkedés; OTP: bukó - Így teljesített a budapesti tőzsde a 14. héten (Hírstart)
Csökkenő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 32 265,92 ponton zárt pénteken, 200,78 ponttal, 0,63 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél. A legjobb teljesítményt a Richter...
ápr. 5
9:51
Koronavírus: rendkívüli költségvetést fogadtak el Brazíliában (Portfolio)
A brazil parlament alsóháza jóváhagyta a ’’háborús költségvetés” alkotmánymódosítását, amely elkülöníti a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kiadásokat a kormányzat költségvetésétől, miután a megerősített koronavírus megbetegedések száma az országban meghaladta a tízezret.

Keresés