2020. április 24. péntek

ápr. 24
0:03
Forint vs euró: tetemes veszteség négy nap alatt (Napi)
Gyengüléssel indította a csütörtököt a forint. Az euró ára hirtelen 358 forintig emelkedett
ápr. 24
0:03
Töredezni kezdett a világ legnagyobb jéghegye (444.hu)
Az 5100 négyzetkilométeres antarktiszi A-68 jéghegyről csütörtökön szakadt le egy nagyjából 175 négyzetkilométeres tábla.
ápr. 24
0:07
Csúnyán átverte az ügyfeleit az egyik brókercég, lecsapott az MNB (Napi)
Az MNB 28 millió forint bírságot szabott ki az eBrókerház Befektetési Szolgáltató Zrt.-re az ügyfelek és leendő ügyfelek tájékoztatására és a kockázatkezelésre vonatkozó hiányosságok miatt. A társaság javadalmazási politikája az intenzív ügyfélszerzést és a magas összegű befektetői befizetéseket ösztönözte, miközben utóbbiak sokszor megtévesztő és
ápr. 24
0:07
A fideszes feudalizmus vagy a sikeres családi vállalkozás mintapéldája Süli Jánosék családi cégének 730 milliós támogatása? (444.hu)
Egy kormánytag fiára íratott családi cégére pár év alatt háromnegyed milliárd forintnyi EU-pénzt zúdítottak. Hadházy szerint így épül az új feudalizmus, az érintett szerint ez tényleg egy tehenészet és a nagy pénzt akkor kapták, amikor az apja még nem is volt fideszes.
ápr. 24
0:11
Jó nagy csomagot hoz a magyar kórházaknak az Ott-One (Napi)
7,7 milliárd forintos szerződést kötött a budapesti tőzsdén jegyzett Ott-One. Kínából szerez maszkokat és lélegeztetőgépeket az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak.
ápr. 24
0:15
Új szereplő furakodik a kávézópiacon (Napi)
A Cyberg Corp. Nyrt. részesedést kíván szerezni az osztrák székhelyű Coffeeshop Company franchise kávézóláncban - tette közzé a Cyberg Corp. szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
ápr. 24
0:15
A kormány kérni fogja a szükségállapot meghosszabbítását Csehországban (Hírstart)
A cseh kormány felkéri a parlamentet, hogy május 25-ig hosszabbítsa meg a koronavírus-járvány elleni hatékonyabb védekezés érdekében március közepén kihirdetett és április 30-án lejáró szükségállapotot - közölte Jan Hamácek belügyminiszter, az országos válságstáb elnöke a CTK hírügynökséggel a csütörtöki kormányülés után.
ápr. 24
0:19
A kapitány arra készül, hogy lecsap a valaha volt legnagyobb vihar (Napi)
A nagy tőzsdei áresések idején előszeretettel vásárló Warren Buffett üzlettársa most másként látja a helyzetet. Charlie Munger szerint ez nem az az időszak, amikor nagybevásárlásra kéne indulni a tőzsdén. Senki nem tud semmi biztosat, a pénznyomtatás pedig kezd zavaró lenni.
ápr. 24
0:23
Kitalálja, ki nyert ma el több vasúti tendert? (Napi)
Az R-Kord társával együtt nagyjából 40 milliárd forintért végezhet el különféle vasúti munkálatokat, fejlesztéseket, a váci és az újszászi állomást is ők építhetik.
ápr. 24
0:27
Új miniszterelnöke lehet Koszovónak (ProfitLine)
A távozó koszovói kormány kisebbik koalíciós partnerének, a Koszovói Demokrata Szövetségnek (LDK) a köreiből kerülhet ki az új miniszterelnök, az LDK ugyanis javaslatot tett a távozó Albin Kurti helyének betöltésére.
ápr. 24
1:03
Bíznak a befektetők a magyar műtárgypiacban (ProfitLine)
A jelenlegi helyzetben is bíznak a befektetők a magyar műtárgypiacban: a megkérdezettek 54 százaléka a festmények iránt érdeklődik leginkább, de jelentős emelkedéssel felzárkózott az ékszerbefektetés is - derült ki a BÁV Zrt. MTI-hez elküldött műtárgybefektetési index kutatásából.
ápr. 24
1:33
Horvátország is enyhít a korlátozásokon (ProfitLine)
Horvátország fokozottan enyhít a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon: szigorú intézkedések mellett hétfőtől kinyithatnak a kisebb üzletek, május 4-től a fodrász- és kozmetikai szalonok, 11-től pedig az óvodák és az alsó tagozatos általános iskolák is megkezdhetik működésüket - jelentette be Andrej Plenkovic horvát k
ápr. 24
1:45
A kormány kérni fogja a szükségállapot meghosszabbítását Csehországban (Hírstart)
A cseh kormány felkéri a parlamentet, hogy május 25-ig hosszabbítsa meg a koronavírus-járvány elleni hatékonyabb védekezés érdekében március közepén kihirdetett és április 30-án lejáró szükségállapotot - közölte Jan Hamácek belügyminiszter, az országos válságstáb elnöke a CTK hírügynökséggel a csütörtöki kormányülés után.
ápr. 24
2:09
Lengyelország nulla százalékra csökkentené a könyvek áfakulcsát (ProfitLine)
Lengyelország a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő könyvkiadók érdekében nulla százalékra csökkentené a nyomtatott könyvek utána fizetendő áfa kulcsát, Varsó ezért beadvánnyal fordult az Európai Bizottsághoz - közölte csütörtökön Piotr Glinski kormányfőhelyettes.
ápr. 24
2:33
Az európai pénzügyi szektor a DAC6 adatszolgáltatási kötelezettség halasztását javasolja (ProfitLine)
Közös nyilvános levélben tett hivatalosan is javaslatot az Európai Bizottság gazdaságpolitikai biztosának az adatszolgáltatási kötelezettség bevezetésének halasztására számos, a pénzügyi szektor szereplőinek érdekeit képviselő európai szervezet.
ápr. 24
3:03
Kétezer liter fertőtlenítőt kapott a Semmelweis Egyetem (ProfitLine)
Kétezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt kapott a Semmelweis Egyetem, a Mol által gyártott folyadékokat csütörtökön szállították ki az intézménynek, a későbbiekben további szállítmány is érkezik - közölte György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az átadás elő
ápr. 24
3:33
A mai nap munkaszüneti nap a rendőrségen (ProfitLine)
Munkaszüneti nap lesz pénteken a rendőrségen, miután hagyományosan április 24-e, Szent György napja a rendőrség napja - közölte a honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtökön.
ápr. 24
4:03
Emelkedik a nyugdíj korhatár 2020-ban is- Hány évesen mehet valaki nyugdíjba? (ProfitLine)
Hány éves korban lehet nyugdíjba vonulni jelenleg Magyarországon? Mennyi az öregségi nyugdíj korhatár 2020-ban és hogyan számítják azt? Az öregségi nyugdíjbavonulás korhatára a hatályos törvények szerint jelenleg is évről-évre sávosan emelkedik, így 2020-ban 64,5 évre növekedett a nyugdíjkorhatár. És mennyi lesz a következő években? Mutatjuk a rész
ápr. 24
4:21
Brutális hatással volt az áramfogyasztásra a kijárási korlátozás (Hírstart)
Európában a járvány terjedésével jelentősen visszaesett az üzleti aktivitás, és ezzel párhuzamosan a villamosenergia-fogyasztás – olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elemzésében, amely a koronavírus-járvány hatásait vizsgálja a magyar villamosenergia-piacra.
ápr. 24
4:33
Hányan dolgoznak a jármúgyártásban Magyarországon? - Ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
Járműgyártásban dolgozók, ezer fő
ápr. 24
4:45
Elhunyt Győrffy Miklós Táncsics Mihály-díjas újságíró, tanszékvezető, egyetemi oktató. (Márkamonitor)
Életének hetvenhetedik évében meghalt Dr. Győrffy Miklós, Táncsics Mihály-díjas újságíró, tanszékvezető, egyetemi oktató adta hírül a Kodolányi János Egyetem Facebook-közleménye.   Dr. Győrffy Miklós hazánk első kommunikáció tanszékét hozta létre 1993-ban a Kodolányi János Egyetemen. A kommunikáció- és médiatudomány szak alapítója, immáron örökös t
ápr. 24
5:03
Mindenki újra tőzsdézni akar, mert olcsóak a részvények (ProfitLine)
Jelentős megugrást tapasztalt az új tőzsdei értékpapírszámlák nyitásában a ProfitLine.hu. Az ügyfelek megnövekedett aktivitása mögött vélhetően az az egyszerű ok áll, hogy tanulva a 2008-2009-es válságból (mikor nagyon sokan lemaradtak a kedvező vételi lehetőségről), a jelenlegi - koronavírus járvány okozta - komolyabb részvénypiaci zuhanást jó bes
ápr. 24
5:15
Munkaerőkölcsönzésre is alkalmazható a bértámogatás (Márkamonitor)
Milyen változást hozott a keddről szerdára virradó éjjel kihirdetett Kormányrendelet, amely módosította a bértámogatás feltételeit? A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a magyar bértámogatás első változata 2020. április 10-én látott napvilágot. Pár hét elteltével azonban finomhangolásra szorult a koncepció, a feltételek ugyanis nagyon szűkre szabt
ápr. 24
5:27
Észbontó mennyiségű hal kerül a hazai vizekbe (Infostart)
Országos, rendkívüli haltelepítés kezdődik az állami tulajdonú horgászvizeken a magyar haltermelők segítése érdekében – az Agrárminisztérium, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) közleménye szerint.
ápr. 24
5:33
Ingyenes lesz a nyelvvizsga és a Kresz-tanfolyam a kisgyermekes anyukáknak (ProfitLine)
Július elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák is igénybe vehetik a nyelvvizsga-, a Kresz-tanfolyam- és a Kresz-vizsgadíj visszatérítésének lehetőségét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
ápr. 24
5:39
Padlóra küldi a koronavírus a magyar fogorvosokat: ez lehet a túlélés kulcsa (Pénzcentrum)
A járványhelyzet miatt a fogászati ellátás a hatályos rendelkezések értelmében a sürgősségi, akut ellátásra korlátozódik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bizonyos beavatkozások szünetelnek, azonban az tévhit, hogy jelenleg csak...
ápr. 24
5:39
A kutya sem vesz bőröndöt és fényképezőgépet (FinTechRadar)
Itt a lista azokról a termékkategóriákról, amelyek iránt a leginkább megcsappant a kereslet, és azokról, amelyek repülnek le a polcokról.
ápr. 24
5:45
Ezért nem omlik össze most a használt autók piaca (Infostart)
Mivel az autógyártás részben leállt, a vevők a jó minőségű egyebekből választanak.
ápr. 24
5:57
Most érdemes albérletet keresni - de mi lesz a bajba jutott bérlőkkel? (Menedzsment Fórum)
Egyre több lakásból, egyre olcsóbban lehet ugyanis válogatni. Ez különösen Budapestre igaz, ahol a külföldiek által hátrahagyott Airbnb-s ingatlanok jócskán növelték a kínálatot. Úgy tűnik, az alacsony ár most a legfontosabb szempont a bérlők számára, ezért cserébe még olyan lakásba is hajlandók beköltözni, amelynek felszereltsége szegényes. Kérdés
ápr. 24
5:57
Érdekes módon hat a koronavírus a legsúlyosabb magyar ágazatra (Portfolio)
A koronavírus-válság nem kerüli el az ipart, a magyar gazdaság legfajsúlyosabb ágazatát sem. Az építőipar nélkül az ágazat a magyar GDP 20%-át teszi ki, a feldolgozóipar részesedése ezen belül 17,7%, a hazai beruházások majdnem harmadáért ez az ágazat felel. Az ipari eladások döntő része exportra megy, így a külgazdasági zavarok különösen megivseli
ápr. 24
6:03
Mire elég a textilmaszk? (ProfitLine)
Az utcai védekezéshez elegendő a többrétegű, mosható textilmaszk is; a sebészi maszkokat a kórházakban javasolják - mondta Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
ápr. 24
6:15
1,67 milliárdot kapott Semjén Zsolt vadászati kiállítása (Menedzsment Fórum)
A felmerülés ütemében kell Varga Mihálynak biztosítania a forrást.
ápr. 24
6:15
Mindig legyen néhány hónapnyi tartalékod (Privátbankár)
Egyik lejtmenet sem tart örökké, lesz itt még tőzsdei fellendülés. Azt lehetetlen megjósolni, mikor végződik a válság vagy mikor kezdődik a komolyabb emelkedés. Jó taktika lehet apránként, kis csomagokban részvényeket vásárolni, de mindig hagyjunk elegendő készpénztartalékot. Interjú Vízkeleti Sándorral, az Amundi Alapkezelő vezérigazgatójával.
ápr. 24
6:15
"Ments meg egy baristát"- egy kávézó megtalálta a módját, hogy hogyan tartsa meg az alkalmazottakat (Startlap)
A járványhelyzetre való tekintettel március 18-án bezárt a Steamhouse Cafe, a magyar terméket forgalmazó kávézó csapata azonban nem hagyta cserben a kávéimádókat.
ápr. 24
6:15
A francia parlament megszavazta a 110 milliárd eurós gazdaságösztönző csomagot (Hírstart)
A GDP 8 százalékos visszaesésével számolnak.
ápr. 24
6:15
Maradj itthon a Szallas.hu-val (Márkamonitor)
A „maradj otthon”-ra „Maradj itthon!” a Szallas.hu válasza. Digitális kampányba kezdett a cég, melynek elemei változatos módon könnyítik meg az otthoni tartózkodást, mégsem hagyják feledésbe merülni az utazást. Élmény- és értékteremtés vezérli a szállásfoglaló platformot.   A #maradjotthon mozgalomra válaszul a Szallas.hu „Maradj itthon!” kampányba
ápr. 24
6:21
Kapaszkodjon meg, kiderült mennyit kérhetnek a szamóca kilójáért (Infostart)
A termelők várhatóan 10-12 ezer tonna szamócát takarítanak be a mintegy 700 hektáros termőterületről. Május első felében, közepén a hazai szabadföldi szamóca megérkezésével jelentősen mérséklődhetnek majd az árak.
ápr. 24
6:24
1490 milliárdos MFB-hitelprogram a kkv-nak (KKV Magazin)
A cégek számára összesen már 3000 milliárd forintnyi hitel lesz elérhető.
ápr. 24
6:33
102 milliárdot mozgatott meg a kormány: jutott sportra és a TEK-nek is belőle (Menedzsment Fórum)
Jelentős átcsoportosításokról határozott a kormány csütörtökön.
ápr. 24
6:33
Felpörgött a magyar napenergia-termelés, kevésbé függünk az áramimporttól (Portfolio)
Miután idén márciusban még valamivel több villamos energiát fogyasztott az ország, mint tavaly, április eddig eltelt részében már jelentősen, több mint 10 százalékkal elmaradt a felhasználás az egy évvel korábbitól. A hazai beépített teljesítőképesség ugyanakkor jóval meghaladja a 2019 hasonló időszakit, elsősorban a hazai naperőmű-kapacitások bővü
ápr. 24
6:33
Izer Norbert: A legtöbb fizetési kedvezmény Magyarországon jár az adózóknak (Hírstart)
Most a munkavállalótól levont járulékra és szja-ra is jár a kedvezmény - mondta az adóügyekért felelős államtitkár.
ápr. 24
6:39
Milliárdokat csoportosított át a kormány csütörtökön (Privátbankár)
Jelentős átcsoportosításokról határozott a kormány csütörtökön.
ápr. 24
6:42
A nagyobb munkanélküliség miatt eshet vissza a dohánytermesztés (Agrofórum)
A Philip Morris is visszavonta az idei éves prognózisát. A dohányipari óriás tegnap tette közzé az első negyedéves eredményeit. A vállalat a komplett égetett és hevített dohánytermékek volumenében 1,2 százalékos csökkenést realizált a negyedév során.
ápr. 24
6:45
ÉVOSZ: a járvány sokkolta a lakásépítési piacot (Napi)
Az építőipari vállalkozások alapvetően a munkaellátottságukért küzdenek és egyelőre nem a bérkiegészítő és egyéb állami támogatásokban gondolkodnak. A cégek likviditása romlik, a megkötött új szerződések volumene mindössze a várt mennyiség 65-70 százaléka. A lakásépítési piacot sokkolta a járvány - írja a koronavírus építőiparra gyakorolt hatásairó
ápr. 24
6:45
Forradalmi változásokat hozhat a járvány a jövő városaiban (Portfolio)
A történelem során a járványok mindig új megoldásokat hoztak a várostervezésbe. A XIX. századi kolerajárványok után például új vízvezeték és csatornarendszer épült, valamint a túlzottan zsúfolt beépítések ellen is különböző törvényeket hoztak. Éppen ezért a mostani koronavírus-járvány hatásaként is feltételezhetjük, hogy lesznek változások a városo
ápr. 24
6:51
Zárnak a vágóhidak, a kormány vásárolja fel a gazdáktól az árut az Egyesült Államokban (Infostart)
A húsfeldolgozók és vágóhidak leállása egyelőre nem okoz áruhiányt, a kormányzat 19 milliárd dolláros támogatást nyújt a farmereknek és az állattenyésztőknek.
ápr. 24
6:54
Mekkora élelmiszerár-emelést hoz a járvány Magyarországon? (G7)
A boltláncok megpróbálhatják a vásárlók és a beszállítók torkán lenyomni a különadót, de az egymással ellentétes folyamatok miatt nehéz jósolni.
ápr. 24
6:57
Járvány után: mi lesz a lakáshitelekkel? (Piac és Profit)
Jelentős többlettel zárta a múlt évet a lakáshitel-piac, ami köszönhető az eddigi béremelkedésnek, az alacsony kamatoknak és az élénk lakáspiacnak. A koronavírus-járvány utóhatásait viszont nagymértékben befolyásolja, hogy a bankok hitelezési kedve mennyire változik.
ápr. 24
6:57
Mától tovább csökken a benzin és a gázolaj ára a kutakon (Portfolio)
Péntektől a benzin ára két forinttal csökken, a gázolaj viszont hét forinttal kerül majd kevesebbe a hazai kutakon, így tehát az üzemanyagok árcsökkenése tovább folytatódik, ki tudja hol az alja.
ápr. 24
6:57
Az egyik leghatékonyabbnak hitt koronavírus elleni szer az első kísérleteknél kudarcot vallott (GazdaságPortál)
Az új típusú koronavírus fertőzése nyomán kialakult Covid-19 betegség kezelésére szánt vírusellenes gyógyszer, a remdesivir az első kísérleteknél kudarcot vallott – jelentette be csütörtökön este kiadott közleményében a Gilead Sciences kaliforniai cég. A remdesivir kudarcáról először az Ensz Egészségügyi Világszervezete (WHO) adott hírt csütörtökön

Keresés