2020. április 1. szerda

ápr. 1
0:09
Forint, te olcsó! – A pénzünk védtelen a világgazdaság viharaiban (168 Óra Online)
.
ápr. 1
0:13
Egyre töb idős ember ír végrendeletet a koronavírus miatt (168 Óra Online)
Az ügyvédek idősebb, vagyonos ügyfelei egyre gyakrabban és egyre többen érdeklődnek a végrendelet, az életbiztosítás és az örökösödési adó részletei kapcsán.
ápr. 1
0:17
Akkora ütést kapott a forint, hogy azóta sem tér magához: közelít történelmi mélypontjához, de még nem érte el (168 Óra Online)
Ugyan a szakértők szerint csak átmeneti a gyengülés, ettől függetlenül hajmeresztően gyenge a forint árfolyama.
ápr. 1
0:21
12 ezer forintért kínáltak 9 deci kézfertőtlenítőt az ATV-n futó reklámban (168 Óra Online)
Megdöbbentő hirdetés ment le az ATV-n futó Ékszer TV teleshopjában: 11 970 forintért árult a cég háromszor három deci kézfertőtlenítőt – vette észre az Azonnali.
ápr. 1
0:25
Megköszönte a főpolgármester Soros György adományát, a fertőzés elleni védekezéshez szükséges eszközökre fogják fordítani az összeget (168 Óra Online)
Facebook-posztban köszönte meg Soros György egymillió eurós adományát a főpolgármester.
ápr. 1
0:27
Fizetési haladékot ad a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (ProfitLine)
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a koronavírus járvány mikrovállalkozásokat érintő hatásának enyhítése érdekében valamennyi, a Budapest Mikrohitel Programban fennálló tartozással rendelkező ügyfele számára 2020. december 31-ig fizetési haladékot biztosít március 18-tól - közölte a BVK az MTI-vel kedden.
ápr. 1
0:27
Trump nagy igyekezetében lábon lőheti az autógyártókat - Miközben ketté szakítja az autópiacot (Portfolio)
Donald Trump amerikai elnök kormányzata jelentősen enyhíti a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának az előző kormány által előírt korlátozását - jelentette be Elaine Chao szövetségi közlekedési miniszter kedden. A döntés rövidtávon segítheti az amerikai autógyártókat, hosszabb távon viszont súlyos problémákhoz vezethet.
ápr. 1
0:29
Vért köpköd a forint, elérte a 360-as szintet ez euróval szemben (168 Óra Online)
Kora délutánra új történelmi mélypontra esett a forint az euróval szemben,
ápr. 1
0:39
Trump nagy igyekezetében lábon lőheti az autógyártókat - Miközben ketté szakítja az autópiacot (Hírstart)
Donald Trump amerikai elnök kormányzata jelentősen enyhíti a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának az előző kormány által előírt korlátozását - jelentette be Elaine Chao szövetségi közlekedési miniszter kedden. A döntés rövidtávon segítheti az amerikai autógyártókat, hosszabb távon viszont súlyos problémákhoz vezethet.
ápr. 1
3:33
Meghosszabbította leállását az esztergomi Suzuki gyár (ProfitLine)
A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában az eredetileg március 23-tól április 3-ig bejelentett leállást további két héttel meghosszabbítja - közölte a vállalat kommunikációs vezetője kedden az MTI-vel.
ápr. 1
4:09
Így érinti a koronavírus-járvány miatti fizetési moratórium a hitelpiac szereplőit (ProfitLine)
Egy hete léptek életbe a koronavírus-járvány miatti fizetési moratórium részletszabályai, de számos olyan kérdés van, amivel a lakossági és vállalati ügyfelek még csak most szembesülnek. A Kapolyi Ügyvédi Iroda szakemberei ezért 12 pontban összegyűjtötték a moratóriummal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és válaszokat.
ápr. 1
4:33
Így alakulnak a magyar átlagkeresetek (ProfitLine)
teljes munkaidőben foglalkoztatottak; havi nettó átlagkereset; költségvetés és a versenyszféra; forint/hó
ápr. 1
4:39
Mi okozza a fagyal levelén megjelenő foltokat? (Agrofórum)
K. Mihály kérdése: A fagyal levelén különböző méretű foltok jelentek meg. Mi okozza a megbetegedést? Hogyan védekezhetek ellene?
ápr. 1
5:03
51 járművet vásárolt a Volánbusz (ProfitLine)
A Volánbusz Zrt. járműállománya 20 Volvo és 31 Mercedes-Benz autóbusszal bővült - közölte a közlekedési szolgáltató az MTI-vel kedden.
ápr. 1
5:21
A versenyjogi szabályozást is újraírhatja a koronavírus-járvány (Hírstart)
A koronavírus által okozott válság gazdasági hatásainak kezeléséhez elengedhetetlen az összefogás és állami szerepvállalás, nem mindegy azonban, hogy ez miként valósul meg.
ápr. 1
5:33
Napenergia - helyzetben a kkv-k (KKV Magazin)
Az új METÁR tendernek köszönhetően 10 százalékkal növekedhet a hazai napenergiatermelés, melyet döntő részben magyar kis és közép vállalkozások nyertek el.
ápr. 1
5:39
Zöldségek: a drágulás tény, a mértéke is jelentős (Menedzsment Fórum)
Az egyik napról a másikra duplázódó árak azóta kicsit mérséklődtek, de még így is jelentős áremelkedés történt szűk két hét alatt.
ápr. 1
5:45
Évforduló: 120 éve született Páter Károly (Agrofórum)
Az idei évben jelentős évfordulókat ünnepel a Szent István Egyetem: 120 éve született Páter Károly, az egyetem alapító rektora, emellett az egyetemi szintű agrárképzés centenáriumáról, az első agráregyetem létesítésének 75 éves jubileumáról, valamint a felsőoktatási intézmény fennállásának 20. évfordulójáról is megemlékezik az intézmény.
ápr. 1
6:03
Sorra mondják le közgyűléseiket a tőzsdei társaságok (ProfitLine)
A tőzsdei társaságok sorra halasztják el közgyűlésüket a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt. Mivel a jogszabályok szerint az éves rendes közgyűlést április 30-ig meg kell tartani, és a meghívót legalább 30 nappal korábban közzé kell tenni, több társaság is meghirdette az új időpontot.
ápr. 1
6:09
A bérvita nem aktuális, az elbocsátás viszont igen (Privátbankár)
Orbán Viktor kormányfő szerint most már nem bérharcot kell vívni, hanem a munkahelyeket megvédeni. Mázlija volt, aki még időben meg tudott állapodni a 2020-as béréről.
ápr. 1
6:09
Elképesztő trükkök a törlesztési moratóriummal? - Olvasóink kérdéseire válaszolunk (Portfolio)
Megéri-e a moratóriumot választanom azért, hogy a be nem fizetett törlesztőrészleteket befektessem, és ebből a moratórium végén előtörlesszek? Megtehetem-e, hogy folyamatosan előtörlesztek a moratórium alatt, és így gyorsítom fel a tőketartozásom csökkenését? A babaváró hitelre is érdemes igénybe venni a moratóriumot? Mi lesz a moratóriumban érinte
ápr. 1
6:09
Nagy a nyomás a tőzsdei társaságokon is: sorra halasztják el a közgyűléseket (Hírstart)
A tőzsdei társaságok sorra halasztják el közgyűlésüket a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt. Mivel a jogszabályok szerint az éves rendes közgyűlést április 30-ig meg kell tartani, és a meghívót legalább 30 nappal korábban...
ápr. 1
6:15
A lehető legrosszabbkor: Trump a környezetvédelem ellen lépett (Menedzsment Fórum)
A kormányzat jelentősen enyhíti a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának korlátozását.
ápr. 1
6:15
Orbán ismét kijátsza a multi-kártyát? (Népszava)
Nem ajánlja a forintot vételre több elemző sem. A keddi újabb mélypont után már 375 forintos az euróárfolyamot emlegetnek.
ápr. 1
6:21
Válságkezelés: cégekbe szállhat be a kormány (24.hu)
Az állam vinné a főszerepet, de a vállalkozásoknak és munkavállalóknak is bőven jutna a terhekből az iparkamara válságkezelő forgatókönyve szerint, amiből a kormány gazdaságélénkítő terve is táplálkozhat majd. 4000 milliárd forintos válságkezelési alap formálódik, de mindenekelőtt mentenék a munkahelyeket, aztán jönnek majd a különadók.
ápr. 1
6:33
Trump: nagyon nehéz két hetünk lesz (Menedzsment Fórum)
A vírus gonoszabb, mint az influenza - mondta az amerikai elnök.
ápr. 1
6:33
Könnyen lehet, hogy Orbánéknak van igazuk, és nem kell ész nélkül szórni a pénzt (HVG)
A magyar költségvetés eddig nem szakadt bele a válság kezelésébe, Orbán „történelmi” csomagja is valószínűleg más országokéhoz képest kicsi, de célzott és megfontolt lesz. Az intézkedések nagy része április közepén, május elején léphet életbe, amikor remélhetőleg már az ország újranyitása lesz terítéken. Az csak évek múlva fog kiderülni, hogy ez vo
ápr. 1
6:33
Így alkalmazkodnak a vállalkozók a válsághelyzethez (ProfitLine)
A legkülönfélébb ötletekkel próbálnak meg a vállalkozók alkalmazkodni a járvány körülményeihez, köztük nem egy olyan is lehet, amely a kilábalás után is fennmaradó üzleti modellé válhat, persze sok cégnek az egyetlen lehetősége a folytatáshoz, az átmeneti kivárás.
ápr. 1
6:33
Bkk: Mától új menetrend szerint közlekednek a tömegközlekedési járatok Budapesten (Biztosító Magazin)
Mától a fővárosban szombati menetrenden alapuló, de több frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító új menetrend szerint közlekednek munkanapokon a közösségi közlekedés járatai a koronavírus-járvány miatt csökkent utasszámhoz igazodva.
ápr. 1
6:39
Bajban vannak a magyar zöldségesek, eltűntek a vásárlók a hazai piacokról (Portfolio)
Egyelőre van elég zöldség és gyümölcs a hazai boltok polcain, az importáruknál viszont hiány is lehet, ha nem oldódik meg a zavartalan áruforgalom. Nagyobb baj, hogy a koronavírus miatt hozott intézkedések következtében a nagybani piacokról eltűntek a külföldi felvásárlók, a hazai éttermek és vendéglátóipar kereslete drasztikusan visszaesett, sőt,
ápr. 1
6:45
Koronavírus: zord két hetet ígér Trump az amerikaiknak (Portfolio)
"Nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján kedden este a Fehér Házban. "Azt szeretném, hogy minden amerikai készüljön fel az előttünk álló zord napokra. Nagyon nehéz két hetünk lesz" - fogalmazott Trump, hozzátéve, hogy
ápr. 1
6:51
Adóintézkedések: hogyan néz ki mindez a gyakorlatban? (Piac és Profit)
Mivel többféle értelmezés és kommunikáció is napvilágot látott a munkáltatói és munkavállalói közterhek könnyítését célzó jogalkotás tekintetében, a KCG Partners szakértői utána jártak a helyes értelmezésnek, amelyet a lenti jogszabályok megalkotása óta a NAV és a pénzügyminisztérium közleményeivel is megerősített.  Kérdés tehát, hogy milyen értelm
ápr. 1
6:51
Itt a magyar koronavírus-térkép (Portfolio)
Tegnapi ígéretének megfelelően közzétette a magyarországi koronavírusos fertőzöttek földrajzi eloszlását a hivatalos kormányzati portál.
ápr. 1
6:51
Másfél millió magyart különösen veszélyeztet a koronavírus (Hírstart)
A hazai lakosság elég nagy része beletartozik az „idős, krónikus betegséggel küzdő” csoportba, amelyet a leginkább fenyeget a járvány.
ápr. 1
6:51
Karantén alatt is környezettudatosan: ezekkel a tippekkel legyen minél zöldebb a takarítás (NRGreport)
Sokunkra rászakadt most nagyobb mennyiségű szabadidő, ilyenkor általában előbb-utóbb egy nagytakarításra is sor kerül, hogy legalább az otthon töltött órák szép környezetben teljenek. Ilyenkor sem kell azonban a környezettudatosságról lemondani, úgy is tisztává lehet varázsolni az otthont, hogy környezetbarát szereket és módszereket használunk.
ápr. 1
6:51
Másfél millió magyart különösen veszélyeztet a koronavírus (G7)
A hazai lakosság elég nagy része beletartozik az „idős, krónikus betegséggel küzdő” csoportba, amelyet a leginkább fenyeget a járvány.
ápr. 1
6:53
Váratlan lépés akaszthatja meg a háztartási napelemek terjedését Magyarországon (Portfolio)
A beszállítói ellátásban tapasztalható kisebb csúszásokat és a keresletben érzékelhető óvatosságot leszámítva egyelőre szinte zavartalan a magyarországi napenergia-ipar tevékenysége. A piaci szereplők a koronavírus-járvány miatt szükséges óvintézkedések betartása mellett igyekeznek a lehető legmagasabb szinten tartani aktivitásukat, ám az idei évre
ápr. 1
6:53
Trump: "nagyon fájdalmas két hét" jön – 240 ezer halottja is lehet a járványnak az USA-ban (Hírstart)
Nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján kedden este a Fehér Házban.
ápr. 1
6:57
Mától ismét jelentősen csökken a benzin ára a kutakon (Portfolio)
Az olajár jelentős esése a hazai üzemanyagárakra is hatással van, mától ismét nagyot csökken a benzin ára a kutakon, a benzinár 8 forinttal 290-re mérséklődik, míg a gázolaj ára a mai nappal nem változik.
ápr. 1
6:57
Közzétettek egy vírustérképet Magyarországról megyei bontásban (Biztosító Magazin)
Megjelent egy Magyarország térkép a koronavirus.gov.hu oldalon, amin részletesebb - ezúttal már megyei szintű - adatok is láthatók a koronavírus terjedésével kapcsolatban.
ápr. 1
7:03
Az unió 240 millió euróval segíti a Szíriával szomszédos országokat (ProfitLine)
Az Európai Unió mintegy 240 millió euróval segíti a menekülteket befogadó, Szíriával szomszédos országokat a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - olvasható az Európai Bizottság keddi sajtóközleményében.
ápr. 1
7:03
Meglesz még ennek a böjtje: újabb 8 forinttal zuhan a benzin ára (Hírstart)
Az elmúlt egy hónapban a benzin literenkénti átlagára 87, a gázolajé pedig 58 forinttal csökkent hazánkban, szerdától viszont újabb változás jön.
ápr. 1
7:09
33-mal nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, 4 újabb halott (Menedzsment Fórum)
Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, 40-en már meggyógyultak.
ápr. 1
7:09
525-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, 4 újabb halott (Privátbankár)
Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, 40-en már meggyógyultak.
ápr. 1
7:09
525 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 4 krónikus betegséggel küzdő idős beteg (Hírstart)
A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek
ápr. 1
7:09
Mi lesz az élelmiszerekkel? (KKV Magazin)
Az ENSZ mezőgazdasági szervezete, a FAO arra figyelmeztet, hogy gondok lehetnek egyes országok élelmiszer-ellátásával, illetve egyes élelmiszerek megdrágulhatnak a következő időszakban a munkaerőhiány és egyes országok esetleges készletezése miatt.
ápr. 1
7:15
500 felett az ismert magyar koronavírusos esetek száma (Portfolio)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is
ápr. 1
7:15
525-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, 4 újabb halott (Hírstart)
Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, 40-en már meggyógyultak.
ápr. 1
7:15
4 beteg elhunyt és 525 főre nőtt a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma Magyarországon (Biztosító Magazin)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg.
ápr. 1
7:21
Egy repülőgép-hordozó anyahajón is kitört a koronavírus járvány, ötezer fővel a fedélzetén (Portfolio)
Kitört a koronavírus-járvány egy amerikai repülőgép-hordozó hajón is, amelyen ötezren szolgálnak. A hajó kapitánya határozott és drámai hangú levélben követelt intézkedéseket a legénység megmentéséért - adta hírül a Reuters hírügynökség.

Keresés