2020. augusztus 1. szombat

aug. 1
0:00
Az Amazon internetes vállalat soha nem látott profitra tett szert az év második negyedében (Hírstart)
Elemzők szerint az Amazon a világjárvány egyik nagy győztese: a második negyedévben az előző év második negyedévéhez képest a bevétele mintegy 40 százalékkal, 89 milliárd dollárra nőtt, és megduplázódott a nyeresége is. A közlemény szerint a nettó profitja áprilistól júniusig 5,2 milliárd dollárra hízott. “Március óta több mint 175 ezer új munkahel
aug. 1
0:06
MNB: januártól elérhetőek lesznek a fogyasztóbarát személyi kölcsönök (Infostart)
A jegybank a személyi kölcsönöket is bevonja a minősített fogyasztóbarát termékcsaládba, hogy az ügyfelek széles köre által elérhető, könnyen érthető, áttekinthető feltételrendszerű, egyszerű és gyors ügyintézés mellett felvehető személyi hitelek kerüljenek forgalomba.
aug. 1
0:06
Vegyesen teljesítenek az európai börzék (Napi)
Szerda délelőtt vegyesen teljesítettek a vezető nyugat-európai tőzsdék.
aug. 1
0:06
398 800 forint - ennyi volt a bruttó átlagkereset májusban (168 Óra Online)
Májusban a bruttó átlagkereset 398 800 forint volt, 9,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
aug. 1
0:06
Mészáros Lőrinc felesége kiszállt a birodalom központi cégéből (444.hu)
A család befolyása nem csorbul.
aug. 1
0:10
Elvette a járvány a használt lakást keresők kedvét a hiteltől (Infostart)
Mintegy egynegyedével. A május még rosszabb volt az áprilisnál.
aug. 1
0:10
Kemény időszak vár a forintra (Napi)
Az euró ára 351 forintig emelkedhet, az aranyé pedig unciánként 2300 dolláros rekordra ugorhat - írja az Erste Befektetési Zrt. friss elemzésében.
aug. 1
0:10
Júniusban 25 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma (444.hu)
Négyéves csúcs dőlt meg: összesen több mint 200 ezren vannak.
aug. 1
0:12
Megtéveszthette üzletfeleit egy dohány-nagykereskedő (ProfitLine)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a JTI Hungary Dohányértékesítő Zrt.-vel szemben, mivel a cég vélhetően megtévesztette üzletfeleit a mentolos dohánytermékek értékesíthetőségéről.
aug. 1
0:12
Trükkös dohányértékesítőre csapott le a hatóság (Hírstart)
Megtéveszthette ügyfeleit a JTI Hungary Dohányértékesítő Zrt., ezért vizsgálat indult ellene - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
aug. 1
0:14
Ez történt a lakásárakkal - megérkeztek a friss adatok (Napi)
Idén az első negyedévben, az előző negyedévhez képest stagnáltak a budapesti lakásárak, a vidéki városokban lassult a növekedés üteme, a községekben nominális csökkenés következett be az MNB szerdán publikált, első negyedéves lakásárindexe szerint.
aug. 1
0:14
Családbarát golfpálya: Orbán Viktor apja nem akar nyerészkedni Mészáros Lőrincen (444.hu)
Papíron nem jár jól Orbán Győző, de nem akarja megsarcolni az ország leggazdagabb emberét a közös golfbizniszben.
aug. 1
0:18
Gyorsan elfogyott a lendület Budapesten (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe gyengült szerdán délelőtt.
aug. 1
0:18
Több mint egymilliárdos megbízást nyert a Jászai Gellért-féle 4iG és két másik cég a NAV-tól (444.hu)
Szervereket, tárolókat szereznek be az adóhivatalnak.
aug. 1
0:22
Pocsék számokat közölt a Wizz Air - rázós lesz a talpra állás (Napi)
Pocsék számokat közölt a Wizz Air negyedéves gyorsjelentésében, azonban ezt várta mindenki és a versenytársakhoz képest még mindig jobban vészelte át a lezárásokat. A piac jutalmazta a teljesítményt, a menedzsment nagyon rázós talpra állást vár.
aug. 1
0:22
Több mint 30 százalékkal esett vissza az amerikai gazdaság az utóbbi hónapokban (444.hu)
A negyedéves adatok mérése óta nem volt ilyen rossz eredmény.
aug. 1
0:26
Meglepetést okozott a Deutsche Bank (Napi)
Elemzők által várt veszteséggel szemben minimális nyereséggel zárta az idei második negyedévet a Deutsche Bank AG, részben a költségcsökkentéseknek, valamint a bevételek növekedésének köszönhetően - írja az MTI.
aug. 1
0:26
Az orosz hátterű beruházási bank 9,8 milliárdos hitelt ad az Appeninn ötcsillagos balatoni szállodájára (444.hu)
Élménypark is épül Szántódon.
aug. 1
0:30
Módosul a CIG Pannónia részvényeinek névértéke (Napi)
A CIG Pannónia törzsrészvényeinek névértéke 33 forintról 100 forintra nő, mivel az igazgatóság szerdai döntése alapján ezzel emelik a társaság alaptőkéjét - közölték a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
aug. 1
0:34
Keményedik a forint (Napi)
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök reggel.
aug. 1
0:38
Lakásépítés: a járvány eltüntette az építtetők harmadát (Napi)
Idén, az első félévben 8697 új lakás épült, 34 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 12 475 volt, 32 százalékkal kevesebb, mint 2019 azonos időszakában. Júniusban már mutatkoztak a fellendülés jelei - írja csütörtöki gyorsjelentésében a KSH.
aug. 1
0:42
A totális összeomlás helyett kaptuk ezt az őrült hangulatot (Napi)
Kétségtelen, hogy a piacokon, különösen az amerikai tőzsdén, mániákussá kezd válni a hangulat. Ez jórészt a Fednek is köszönhető, de nem volt más választásuk: pénzeső vagy összeomlás - mondta Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász.
aug. 1
0:46
Olcsón kapott hitelt a magyar állam (Napi)
A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal nagyobb összegben, 90 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt.
aug. 1
0:50
Új lakást venne? Mutatjuk, mire számíthat (Napi)
Ugrásra készen várják a fővárosi újlakás-piac szereplői a rozsdaövezeti szabályozást, enélkül ugyanis nem tudják beárazni meglévő, vagy már kinézett telkeiken a tervezett projekteket. A vevők pedig mindenképpen kivárnak a nagyjából 20 százalékkal alacsonyabb árak reményében. A bizonytalanságok ellenére várható, hogy az új szabályozás nem fogja fel
aug. 1
0:54
Megjöttek az új index eredmények - nagy mélység felé tartanak (Napi)
Mínuszban nyitottak az irányadó New York-i tőzsdeindexek csütörtökön arra a röviddel korábban elhangzott bejelentésre, hogy az Egyesült Államok hazai összterméke (GDP) szezonális kiigazítással számolva 32,9 százalékos évesített ütemben csökkent a június végével záródott negyedévben, ami a legrosszabb érték a negyedéves GDP-adatok számításának kezde
aug. 1
0:58
Szerencsére túl van a zárórán Budapest (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 119,77 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 34 797,24 ponton zárt csütörtökön - írja az MTI.
aug. 1
1:02
Lakásépítés: ezt javasolják a szakértők a visszaesés ellen (Napi)
Idén, az első félévben 8697 új lakás épült, 34 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 12 475 volt, 32 százalékkal kevesebb, mint 2019 azonos időszakában. Júniusban már mutatkoztak a fellendülés jelei a KSH friss adatai szerint. Szakértők hosszú távú lakásprogra
aug. 1
1:06
A Balatonon Tiborcz ex-cége a kémbank pénzéből kezd gigászi beruházásba (Napi)
Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. közvetett tulajdonában álló Szántód Balaland Family Ingatlanfejlesztő Kft. 9,84 milliárd forint értékű hosszú lejáratú beruházási hitelkeretszerződést írt alá a Nemzetközi Beruházási Bankkal (IIB) a Szántódon épülő ötcsillagos hotel és élménypark fejlesztésének finanszírozására - közölte az Appeninn Nyrt. a Bu
aug. 1
1:06
188 milliárd forint ment online vásárlásra a második negyedévben (ProfitLine)
2019-hez képest 34%-kal többet, csaknem bruttó 188 milliárd forintot költöttünk online vásárlásra április, május és június során, miközben sok vállalkozás „növesztett” hirtelen internetes lábat. A piacvezető, havonta 2,6 millió látogatót fogadó Jófogás a GKI Digitallal közösen tekinti át, hogy a járványhelyzet miatt felgyorsulva változó felhasználó
aug. 1
1:06
188 milliárd forint ment online vásárlásra a második negyedévben (Hírstart)
2019-hez képest 34%-kal többet, csaknem bruttó 188 milliárd forintot költöttünk online vásárlásra április, május és június során, miközben sok vállalkozás „növesztett” hirtelen internetes lábat. A piacvezető, havonta 2,6 millió látogatót fogadó Jófogás a GKI Digitallal közösen tekinti át, hogy a járványhelyzet miatt felgyorsulva változó felhasználó
aug. 1
1:10
Befordult a forint (Napi)
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákhoz képest csütörtök estétől péntek reggelig a nemzetközi bankközi piacon - írja az MTI.
aug. 1
1:14
Szinte minden index vörösbe került Ázsiában (Napi)
Ázsiában gyengüléssel zárták a kereskedést a tőzsdék pénteken, és a még nyitva tartó néhány térségbeli börze is részben mínuszban állt - írja az MTI.
aug. 1
1:18
Budapesten nagy pénzvesztés jöhet pénteken (Napi)
Folytatódhat a visszaesés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a vezető részvények vegyesen teljesíthetnek pénteken - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
aug. 1
1:22
A járvány sem tett be az Autowallisnak (Napi)
A koronavírus-járvány hatására jelentősen romló külső környezet ellenére jóval a piaci átlag felett teljesített az AutoWallis újgépjármű-értékesítése az első félévben: miközben Magyarországon átlagosan 25 százalékkal, addig az AutoWallisnál mindössze 5,6 százalékkal csökkentek a hazai eladások. A magyar tőzsde autós vállalatának nemzetközi értékesí
aug. 1
1:26
A magyar emberek 415 milliárd forintnyi megtakarítása a tét - hamarosan eldől minden (Napi)
Jól fogynak az inflációt követő magyar állampapírok, hiába tört ki a válság. Ezen a héten csaknem 400 milliárd forintnyi lakossági kötvény jár le, kérdéses, mi lesz a pénz sorsa.
aug. 1
1:30
Vidám hétzárásra készül Amerika (Napi)
Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdeindexek pénteken. A technológiai nagyvállalatok közül az Apple és a Facebook árfolyama rekordszintre ugrott a vártnál jobb negyedéves beszámoló hatására.
aug. 1
1:34
Eséssel zárult a hét Budapesten (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 105,50 pontos, 0,30 százalékos csökkenéssel, 34 691,74 ponton zárt pénteken.
aug. 1
1:38
Csapongott a forint (Napi)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon pénteken: a dollárhoz képest gyengült, míg az euróval, a svájci frankkal és a jennel szemben erősödött.
aug. 1
2:06
Ugrásra készen várják a fővárosi újlakás-piac szereplői a rozsdaövezeti szabályozást (ProfitLine)
Legkésőbb szeptemberben megjelenhet az elhagyott ipari területek felszámolását segítő, az azonnali rozsdaövezeti akcióterületeket kijelölő kormányrendelet, amitől a beruházók az újlakás-piac élénkülését, a vevők pedig az árak mérséklődését várják. Az OTP Ingatlanpont szakértője a legfrissebb OTP Budapesti Újlakás Értéktérkép adatai alapján a 2020 e
aug. 1
3:06
A rozsdaövezeti beruházásokban bíznak a lakóingatlan-fejlesztők (ProfitLine)
Az év első felében is folytatódott a használatba vett új otthonok számának növekedése, valamint az építendő lakások számának csökkenése. A KSH csütörtökön kiadott gyorstájékoztatója szerint a január-júniusi időszakban 34%-kal több lakás épült, mint egy évvel korábban, míg a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakáso
aug. 1
3:24
Új rák-ellenes terv az EU-ban (Növekedés)
Komoly visszhangot váltott ki a közelmúltban az EU „Rák-ellenes tervének” közzététele, olvasható az euronews.com hírportálon. Az egyik javaslat, amely a figyelem középpontjába került, azáltal tenné könnyebbé a megfelelő egészségügyi kezelésekhez való hozzájutást, hogy csökkentené azok bekerülési költségét. Ez igen fontos kezdeményezés, mivel az új
aug. 1
3:30
Talán változhat a KATA szigorítása - A budapesti kamara nekiment Parragh Lászlónak (Növekedés)
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozók véleményét kéri a KATA adózás szigorításáról. Mint írják Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslatából gyorsan jogszabály lett. Csak egyet nem kérdezett meg az elnök, a vállalkozókat, akiknek érdekképviseletét ellátja.
aug. 1
3:48
Ön jelentkezne űrhajósnak, esetleg gyilkosság utáni takarítónak? (Növekedés)
Rengeteg az érdekes külföldi álláshirdetés, amelyek közül náhányra itthonról is lehet pályázni. Keresnek űrhajóst, teknőssimogatót, kacsaterelőt, élő madárijesztőt, csúszdatesztelőt, de gyilkosság utáni takarítót is. Lehet menni a japán metróba tömegtolónak, netán hivatásos alvónak és súlytalansági asszisztensnek. Bizarr, érdekes, veszélyes munkakö
aug. 1
4:06
Dupla családi pótlék jön augusztusban (ProfitLine)
A Magyar Államkincstár már az év elején kiadta azt a naptárát, melyben a 2020-as év egyes naptári hónapjaiban esedékes családi pótlék átutalási időpontjait tette közzé.
aug. 1
4:12
1 millió 350 ezer forintot keresnek a bécsiek átlagosan havonta (Növekedés)
A StepStone munkaerő-közvetítő portál legutóbbi, a fizetések alakulásáról készített felmérése szerint Ausztriában a bécsiek keresnek a legjobban. Fizetésük átlagosan évi 47 000 euró (mintegy 16 millió 248 ezer forint), körülbelül 12 000 euróval (mintegy 4 millió 419 ezer forinttal) több, mint a rangsor végén található burgerlandiaknak, olvasható az
aug. 1
4:42
Hétköznapi hackerek, avagy veszélyben az okostelefon (GazdaságPortál)
A hackerekre általában úgy gondolunk, ahogy Hollywood megjeleníti őket számunkra. Romantikus hősök, akik a rendszer ellen lázadva a szabadságért harcolnak, esetleg rosszban sántikáló, sötét figurák, alvilági kapcsolatokkal, vagy igazi szuperhősök, a Mátrixból. Ehhez képest azonban akár a szomszéd néniből is válhat hacker, aki éppen csak kíváncsiság
aug. 1
4:48
Orvosi marijuana: Mi a különbség a CBD olaj és a kenderolaj között? (Növekedés)
Világszerte egyre nagyobb az érdeklődés a kannabisz (kender) orvosi alkalmazása iránt, egyre több helyen engedélyezik is bizonyos korlátokkal a kannabiszból előállított gyógyszerek forgalmazását. A CBD (kannabidiol) olajat többek között a fájdalom enyhítésére, stresszoldásra és a szorongás csökkentésére használják, míg a kenderolaj a gyulladáscsökk
aug. 1
5:06
Brutális bevételi számok az Amazon-tól (ProfitLine)
Elsöpörte az Amazon az elemzői várakozásokat a második negyedévben, miután 88,9 milliárd dolláros árbevételt jelentett a várt 81,2 milliárd dollárral szemben. Ez 40%-os növekedés volt év/év alapon.
aug. 1
5:48
Ezt tudnia kell, mielőtt elkezdi a jövő hetet (Növekedés)
Jövő héten hazai kiskereskedelmi és ipari adatokat ismerhetünk meg
aug. 1
6:06
Zuhant a cseh gazdaság! (ProfitLine)
Éves szinten 10,7 százalékkal esett vissza a cseh gazdaság a második negyedévben, az előző negyedéhez képest 8,4 százalék volt a csökkenés - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) pénteken Prágában a bruttó hazai termék (GDP) alakulásáról szóló első becslését.

Keresés