2020. augusztus 16. vasárnap

aug. 16
0:12
Koronavírus: Nagyobb veszélyben vannak-e az allergiások? (ProfitLine)
A jelenlegi ismeretek szerint nem veszélyezteti jobban a koronavírus az allergiásokat - mondta Szigeti Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés szakértője péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
aug. 16
0:21
A frontvonal: A legmagasabb Covid–19 kockázatú foglalkozások (Növekedés)
Az elmúlt időben sokan gyakoroltak társadalmi távolságtartást (social distancing) otthoni munkavégzés formájában. Noha ez hatásos módja lehet annak, hogy csökkenjen az emberek kitettsége az új koronavírussal szemben, az otthonról történő munkavégzés olyan luxus, amely az amerikaiak csupán 29 százalékának elérhető. A társadalom fennmaradó 71 százalé
aug. 16
2:06
újabb 30 napra meghosszabbították a veszélyhelyzetet Romániában (ProfitLine)
Romániában augusztus 16-tól kezdődően újabb 30 napra meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt május közepén elrendelt, azóta kétszer meghosszabbított veszélyhelyzetet.
aug. 16
3:06
182 millió forint érhető el a Foglalkoztatás 2020 programban (ProfitLine)
Szeptember 10-ig lehet pályázatokat beadni a Foglalkoztatás 2020 programban, amelyben 182 millió forint érhető el megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatására - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára pénteken Albertirsán.
aug. 16
3:45
Mely iparágak adják a legtöbb milliárdost? (Növekedés)
Míg szép számmal vannak, akik az élelmiszer- és italágazatból, vagy az ingatlaniparból váltak milliárdosokká, a leggazdagabbak közül a legtöbben a bank és pénzügyi világból kerülnek ki, ötből egy milliárdos dolgozik ezen a területen. A Wealth-X kutató cég megnézte, hogy akik minimum egymilliárd dollárral rendelkeznek, milyen területen szerezték vag
aug. 16
4:06
Rekordszintű készpénzt tart a magyar - de vége ennek! (ProfitLine)
Kötelező lesz 2021-től elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani ott, ahol online kassza üzemel. A döntés, amely mintegy 60 ezer vállalkozást érint hazánkban, a kormány gazdaságfehérítő intézkedéseinek újabb eleme. A készpénzállomány ugyanis újabb rekordot döntött Magyarországon: elérte a 6965,3 milliárd forintot – derül ki Dr. Bákonyi László a
aug. 16
4:21
Nem emberformájú robotoké a jövő - video (Növekedés)
Új varázsszó a technológiában a robogami. Elkezdtek olyan új miniatűr robotokat tervezni, amelyek képesek együttműködni egymással. Felismernek egy feladatot, összekapcsolódnak, megoldják, majd szétválnak és új feladatot keresnek - az origami és a hangyaboly működésének mintájára.
aug. 16
4:45
Egy magyar cég forradalmasíthatja az autózást (Növekedés)
A budapesti AImotive több tőkét vonzott be, mint bármelyik hasonló cég Európában.
aug. 16
5:06
Vitatja az ÁSZ megállapításait a Magyar Mérnöki Kamara (ProfitLine)
A Magyar Mérnöki Kamara vitatja az Állami Számvevőszék azon csütörtökön nyilvánosságra hozott megállapításait, hogy a köztestület 2015-2018. évi gazdálkodása során nem tett eleget beszámolási kötelezettségének, ezért gazdálkodása nem átlátható és elszámoltatható.
aug. 16
5:42
Magyar megoldás az elektromos autózásban (KKV Magazin)
Ismét egy magyar megoldás hozhat forradalmi előrelépést az e-mobilitásban. A Start it @K&H inkubátorban működő Volteum csapat napokban bemutatott alkalmazása ugyanis az elektromos autózás talán legnagyobb problémájára, a hosszú távú, költséghatékony utazástervezésre ad megoldást.
aug. 16
5:48
Egy egyszerű és hatékony módszer, ami segít a stresszkezelésben (Növekedés)
A COVID-19 minden idei tervünket fenekestül felforgatta. A világjárvány okozta bizonytalanság miatt szinte lehetetlen megjósolni, hogy az idei évre tervezett események egyáltalán megvalósulnak-e, vagy sem. De a pszichológusok szerint az, ha előretervezünk, nagyban segíthet a pandémia okozta stressz kezelésében.
aug. 16
6:06
A Sano megvásárolja a Solum Mezőgazdasági Zrt-t (Hírstart)
A bajor Sano - Modern Takarmányozás Kft. megvásárolja a Solumot.
aug. 16
6:15
A közelgő iskolai tanév 6 kihívása (Menedzsment Fórum)
A koronavírus által átrendezett speciális tanév után a szeptember 1-jén kezdődő iskolai tanév megannyi kihívással néz szembe. Önmagában egyetlen egy probléma sem kicsi, hát még együtt. Összeszedtük, melyek ezek.
aug. 16
6:15
Családi ház vagy lakótelepi lakás? - Ekkora a különbség a négyzetméterárakban (Portfolio)
Nagyon nem mindegy, hogy ugyanazon a településen, vagy régión belül családi házat, lakótelepi, vagy társasházi lakást szeretnénk eladni, vagy vásárolni, az egyes ingatlantípusok között ugyanis akár több száz ezer forintos különbségek is lehetnek. A KSH legfrissebb területi bontású adataiból kiderül, hogy mennyiért adták el az egyes lakóingatlantípu
aug. 16
6:24
Közeleg az igazság pillanata – mire utazik a NAV? (Piac és Profit)
Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások utáni TAO kedvezményt 2017-ben vezették be, és mivel a NAV az adókedvezményt 3 éven belül legalább egyszer kötelezően ellenőrzi, ezért várható, hogy egyre több adózónál vizsgálják majd annak érvényesítését. Az elmúlt években a szabályokat többször változtatták, és a kedvezmény kizárólag akkor vehe
aug. 16
6:42
Rábukkantak az al-Káida és az ISIS kriptójára, az amerikaiak léptek (FinTechRadar)
Kétmillió dollárnyi kriptovalutát foglaltak le.
aug. 16
6:48
Gyümölcs, de érintése kínokat okoz, az elfogyasztása pedig halálos (Hírstart)
Már a gyümölcsének megérintése is fájdalommal jár, de annak elfogyasztása halált okoz annak a fának, ami több népszerű amerikai strandon is megtalálható. Azért is veszélyes, mert a manszanilyafa (Hippomane mancinella) könnyen összekeverhető a vadalmával.
aug. 16
7:03
Elhunyt Donald Trump öccse (Portfolio)
Donald Trump amerikai elnök közölte, hogy öccse, Robert Trump elhunyt szombat este, egy nappal azután, hogy meglátogatta őt egy New York-i kórházban.
aug. 16
7:06
Felpattanás követheti az idei gazdasági visszaesést (ProfitLine)
A magyar gazdaság teljesítménye az idei visszaesést követően jövőre felpattanhat az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint, akik a 2021-es növekedés mértékét 3-5 százalék közé teszik.
aug. 16
7:12
Így alakul az infláció Magyarországon - ábrán mutatjuk (Hírstart)
árindex, fogyasztói ár; változás az előző év azonos időszakához képest, %
aug. 16
7:12
Hiventures- új megoldások a kkv-szektornak (KKV Magazin)
Tavaly szeptemberben indult három különböző fókusszal az MFB csoporthoz tartozó Hiventures hiánypótló KKVPRO üzletága. Arról kérdeztük Láving Gusztáv befektetési igazgatót, hogy milyen gyors tőkefinanszírozási megoldásokat tudnak kínálni, amelyek a gazdaság újraindítását segítik.
aug. 16
7:30
Szokatlan: sportberuházásokat fújt le a kormány (Startlap)
Az indoklás szerint kell a pénz a Gazdaságvédelmi Akciótervhez.
aug. 16
7:36
Jó hír a fővárosi kórházakkal kapcsolatban (Startlap)
Rengeteg pénz jut 17 állami fenntartású fővárosi egészségügyi intézmény fertőtlenítő célú korszerűsítésére,
aug. 16
8:00
Egy végtelenül egyszerű termékre húznak fel éppen egy óriási üzletet (G7)
A zabital egy most berobbanó globális biznisz kiváló kiindulási terméke. Bár zabot vízbe áztatni mindenki tud, mégis csomagolva veszi meg, 15-20-szoros áron.
aug. 16
8:06
Félre akarta vezetni a befektetőket a SET Group stratégiai igazgatója (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 40 millió forint bírságot szabott ki a SET Group stratégiai igazgatójára, aki vételi ügyleteivel mesterségesen állította be a SET-részvény záróárát, így manipulatív jelzést adott a tőkepiaci szereplőknek - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
aug. 16
8:12
Félre akarta vezetni a befektetőket a SET Group stratégiai igazgatója (Hírstart)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 40 millió forint bírságot szabott ki a SET Group stratégiai igazgatójára, aki vételi ügyleteivel mesterségesen állította be a SET-részvény záróárát, így manipulatív jelzést adott a tőkepiaci szereplőknek - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
aug. 16
8:21
Koronavírus: nem csitul a világjárvány, 260 ezer új esetet regisztráltak tegnap (Portfolio)
Már közel 21,5 millióan fertőződtek meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma valamivel 771 ezer felett jár, a gyógyultaké pedig a 13,5 milliót közelíti a Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli összesítése szerint. A járvány továbbra is gyorsan terjed, egy nap alatt mintegy 260 ezer új esetet derítettek fel a világon. A ko
aug. 16
8:33
148 milliárd forintnyi adóra kértek könnyítést a koronavírus-válságban a NAV-tól (Portfolio)
A koronavírus-járvány miatt bajba jutottaknak érdemes fizetéskönnyítési kérelemmel fordulni az adóhivatalhoz, a hatóság az esetek 80 százalékában hagyja jóvá a kérelmeket - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
aug. 16
8:36
Heti makronaptár – Államháztartási adatok érkeznek a jövő héten (GazdaságPortál)
A következő héten a Központi Statisztikai Hivatal nem tesz közzé jelentést, így az egyetlen fontosabb adat a Pénzügyminisztérium (PM) részletes tájékoztatója lesz az államháztartás július végi helyzetéről. Szerdán publikálja a PM az augusztus 7-én közzétett előzetes júliusi adatok kiegészítését. Az előzetes adatok szerint a gazdaságvédelmi intézked
aug. 16
8:45
148 milliárd forintnyi adóra kértek könnyítést (24.hu)
574 millió forint adót el is engedett az állam.
aug. 16
9:06
Az orosz vakcinát Szerbia is bevizsgálja (ProfitLine)
A nyugat-balkáni térség országai közül csak Szerbia igényelte a koronavírus elleni új, orosz védőoltást, ám szerb járványügyi szakemberek közölték, a megvásárolt vakcinát még Szerbiában is bevizsgálják mielőtt alkalmazni kezdenék.
aug. 16
9:39
Koronavírus: itt a vasárnapi magyar adat (Portfolio)
39 új koronavírusos esetre bukkantak a magyar hatóságok a vasárnap reggeli friss adatok szerint, és egy idős beteg hunyt el az elmúlt 4 órában, az aktív fertőzöttek száma 685 fő - közölte a koronavírus-portál.
aug. 16
9:48
Egyre több a bejelentés pénzmosásról, vagyonokról (Hírstart)
Több ezer bejelentést tettek tavaly a bankok és más szolgáltatók az adóhivatal pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás ellen küzdő irodájánál.
aug. 16
9:50
A legvonzóbb munkahelyek között a KITE (Hírstart)
A Zyntern.com állásportál idén második alkalommal végzett átfogó kutatást a pályakezdők álláskeresési preferenciáiról, mely többek között kitért a fiatalok munkahely választási tényezőire, pályakezdő fizetési igényükre, a legvonzóbb munkaadókra és a koronavírus munkaerő piaci hatásaira.
aug. 16
9:52
Magyarország termelte a legtöbb zöldáramot a régióban (Hírstart)
Korábban nem látott folyamatokat hozott az áramtermelésben és -fogyasztásban a koronavírus-járvány.
aug. 16
9:54
Hányan fordultak az adóhatósághoz könnyítésért? (Piac és Profit)
A koronavírus-járvány miatt bajba jutottaknak érdemes fizetéskönnyítési kérelemmel fordulni az adóhivatalhoz, a hatóság az esetek 80 százalékában hagyja jóvá a kérelmeket - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
aug. 16
9:54
Heti makronaptár – Államháztartási adatok érkeznek a jövő héten (Hírstart)
A következő héten a Központi Statisztikai Hivatal nem tesz közzé jelentést, így az egyetlen fontosabb adat a Pénzügyminisztérium (PM) részletes tájékoztatója lesz az államháztartás július végi helyzetéről. Szerdán publikálja a PM az augusztus 7-én közzétett előzetes júliusi adatok kiegészítését. Az előzetes adatok szerint a gazdaságvédelmi intézked
aug. 16
9:56
Koronavírus idehaza: újabb fertőzötteket találtak (Piac és Profit)
39 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős, krónikus beteg.
aug. 16
9:57
Koronavírus: itt a vasárnapi magyar adat, kilenc megyében és Budapesten találtak új eseteket (Portfolio)
39 új koronavírusos esetre bukkantak a magyar hatóságok a vasárnap reggeli friss adatok szerint, és egy idős beteg hunyt el az elmúlt 4 órában, az aktív fertőzöttek száma 685 fő - közölte a koronavírus-portál. A magyar felderített esetek száma továbbra is rendkívül kedvezőnek tekinthető járványügyi szempontból, ugyanakkor az utóbbi időszakban látha
aug. 16
10:06
Egyre több a bejelentés pénzmosásról, vagyonokról (Hírstart)
Több ezer bejelentést tettek tavaly a bankok és más szolgáltatók az adóhivatal pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás ellen küzdő irodájánál.
aug. 16
10:08
Izer Norbert: 148 milliárd forintnyi adóra kértek könnyítést a koronavírus-válságban (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt bajba jutottaknak érdemes fizetéskönnyítési kérelemmel fordulni az adóhivatalhoz, a hatóság az esetek 80 százalékában hagyja jóvá a kérelmeket - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
aug. 16
10:09
Mostantól nehezebb lesz pénzt keresni, itt van 5 jó tipp a következő hónapokra (Portfolio)
A koronavírus-járvány miatt nagy esés zajlott február-márciusban a világ tőzsdéin, azóta viszont meredeken emelkednek a részvényárfolyamok. A rali egyik tulajdonsága az volt, hogy a teljes piacon magas volt a korreláció, magyarul mindent vettek a befektetők. Ez azonban az elmúlt hetekben megváltozott, így eljött a legjobb részvényeket kimazsolázók
aug. 16
10:12
Államháztartási adatok érkeznek a jövő héten (ProfitLine)
A következő héten a Központi Statisztikai Hivatal nem tesz közzé jelentést, így az egyetlen fontosabb adat a Pénzügyminisztérium (PM) részletes tájékoztatója lesz az államháztartás július végi helyzetéről.
aug. 16
10:18
Sötét ügynek tűnik, hogy kié volt a Bejrútban felrobbant ammónium-nitrát (Hírstart)
További felelősöket keresnek a hatalmas bejrúti robbanás okozta katasztrófa után. De a rejtély csak fokozódik.
aug. 16
10:21
Eddig 148 milliárd forintnyi adóra kértek könnyítést a koronavírus-válságban (Népszava)
Ezt Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára közölte. Március 11. és augusztus 8. között 71 907 méltányossági kérelem érkezett az adóhivatalhoz.
aug. 16
10:39
A valaha volt leghatékonyabb napelemet fedezték fel, jövőre már a háztetőkre kerülhet (Portfolio)
A brit háztetőkön jelenhetnek meg azok a napelemek, amelyek áttörést hozhatnak a szegmensben: jövő nyárra kerülhet piacra az eddig valaha volt leghatékonyabb napelem.
aug. 16
10:51
Pénteki vihar: 60 helyszínre vonultak ki a tűzoltók (Portfolio)
A pénteki vihar miatt mintegy 60 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Budapesten és Komárom-Esztergom megyében - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap az MTI-nek.
aug. 16
11:06
Nem kézbesítik többé az IKEA katalógusokat idehaza (Startlap)
Sokan kapták meg rendszeresen a népszerű svéd gyártó éves prospektusát, mostantól azonban a cég már nem postázza ki azokat.
aug. 16
11:06
Forgalomkorlátozás lesz hétfőtől Esztergom térségében (ProfitLine)
Burkolatjavítást végeznek a következő napokban a 1111-es jelű dobogókői úton, ezért forgalomkorlátozásra kell készülni - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap az MTI-vel.
aug. 16
11:06
Forgalomkorlátozás lesz hétfőtől Esztergom térségében burkolatjavítás miatt (Hírstart)
Burkolatjavítást végeznek a következő napokban a 1111-es jelű dobogókői úton, ezért forgalomkorlátozásra kell készülni – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap az MTI-vel. A közlemény szerint hétfő reggeltől szerda délutánig dolgoznak a szakemberek a dobogókői úton, ezért váltakozó irányú forgalomirányításra kell készülni. Azt javasolják,

Keresés